4天前
知道元朗都有10大碗本身諗住嚟食,但係年初二佢冇開 搵吓有啲咩有開諗諗吓不如食點心啦見到上網話老馮茶居同埋得閒飲茶都有開舖頭 價錢都差唔多,兩間都唔收+1服務費不過諗住試吓老奉茶具是 因為見到得閒飲茶嗰啲比較新式嘅創新點心,好多時都會畫蛇添足揀呢一類型所以穩陣啲飲茶,我通常會點腸粉 鮮蝦腸粉等咗三個字 之後嗰啲點心都等咗成九個字腸粉皮幾好味嘅好合格 不過唔算好有彈性 似係粘米粉多啲。一條友兩粒蝦 唔錯不過可能加上新年價錢佢有啲點心都真係成40幾蚊 譬如鵪鶉蛋燒賣 不過呢個就真係好好味,鵪鶉蛋好新鮮有蛋黃香燒賣有肉同埋下,肥瘦均勻金錢肚同埋咖喱土魷都係$42 不過都好味!金錢肚比較出色咖喱土魷好大塊都幾辣 底鞋墊麵筋叉燒包兩大隻$25 想講呢度所有嘢上台都超熱辣辣 店仔雖然細,但係就可以令到啲點心好快上枱!不過唔明點解要整咁耐?即刻蒸應該都唔使咁耐最後個薑汁燉鮮奶都要預25分鐘㗎飲茶點心嘅雞雜。呢度有魚肚、豬肚、冬菇、雞 🐓我哋今次有一件係雞翼,有一件係好細嘅雞追細件版我鍾意雞件多啲肉多啲 佢嘅魚肚同埋豬肚都好味,新鮮 冬菇有驚喜 好強,香菇味鯪魚球就比較淡味啲同埋水啲 唔係好紮實薑汁,
飲茶,我通常會點腸粉 鮮蝦腸粉等咗三個字 之後嗰啲點心都等咗成九個字腸粉皮幾好味嘅好合格 不過唔算好有彈性 似係粘米粉多啲。一條友兩粒蝦 唔錯 不過可能加上新年價錢佢有啲點心都真係成40幾蚊 譬如鵪鶉蛋燒賣 不過呢個就真係好好味,鵪鶉蛋好新鮮有蛋黃香
燒賣有肉同埋下,肥瘦均勻 金錢肚同埋咖喱土魷都係$42 不過都好味!金錢肚比較出色 咖喱土魷好大塊都幾辣 底鞋墊麵筋 叉燒包兩大隻$25 想講呢度所有嘢上台都超熱辣辣 店仔雖然細,但係就可以令到啲點心好快上枱!不過唔明點解要整咁耐?即刻蒸應該都唔使咁耐
最後個薑汁燉鮮奶都要預25分鐘㗎
飲茶點心嘅雞雜。呢度有魚肚、豬肚、冬菇、雞 🐓我哋今次有一件係雞翼,有一件係好細嘅雞追細件版 我鍾意雞件多啲肉多啲 佢嘅魚肚同埋豬肚都好味,新鮮 冬菇有驚喜 好強,香菇味 鯪魚球就比較淡味啲同埋水啲 唔係好紮實
薑汁,燉奶薑味幾夠不過就鞋咗啲 令我諗起屋企嘅蒸水蛋🤣
呢度嘅服務質素態度唔錯,環境好乾淨 我哋三點先去唔多人 平時男朋友話排晒隊的 可能啲人新年北上 益咗我哋兩個人都有卡位😋🥰
同埋呢度廁所幾乾淨 阿姐好勤力洗