2024-09-03 66 瀏覽
本身諗住去蘇杭街搵嘢食,成日經過依間嘢,覺得好香。今次經過門口又係覺得好香,終於比佢吸引左入左去。午餐有面有湯有飲品好似幾好,叫咗個筋腩面加菜心。開頭食菜心覺得好入味好腍好似唔錯,碗筋腩麵嚟咗飲一啖湯,好濃味但冇平時牛腩麵嘅牛味,慢慢食深入d試黎試去碗面同湯都係得濃味,食唔到好香既牛腩香味。食完之後口乾咗好耐好耐,就知道出事。地理位置係好好,門口係好香,但食物同服務都非常欠佳,整體非常不推薦。建議考慮。

2024-08-18 118 瀏覽
因為中環返工,所以已經經常都會過嚟呢度食牛腩同牛雜 我本人覺得呢度嘅牛雜粉麵幾出色牛雜:入味 平時唔太喜歡牛肺嘅我 都清晒特盛牛三寶河粉牛筋牛肚牛腩 我全部都鍾意食牛筋超級推薦 因為真係好有口感 嘔肚又爽口牛腩:切得有少少大嚿 肉味濃 如果最腍少少就完美啦 同價位來說 這裏真的很超值這裏的牛腩是比較瘦的 都係值得食如果鍾意偏肥的,可以揀牛三寶粉麵:河粉幾滑溜 配埋佢個湯真係正飲品:正常發揮 檸檬茶唔錯 奶茶普通總結:比起9x 牛腩好食好多

牛雜:入味 平時唔太喜歡牛肺嘅我 都清晒

特盛牛三寶河粉
牛筋牛肚牛腩 我全部都鍾意食
牛筋超級推薦 因為真係好有口感 嘔肚又爽口

這裏的牛腩是比較瘦的 都係值得食
如果鍾意偏肥的,可以揀牛三寶

粉麵:河粉幾滑溜 配埋佢個湯真係正

飲品:正常發揮 檸檬茶唔錯 奶茶普通

總結:比起9x 牛腩好食好多
  • 牛三寶河粉
2024-08-18 84 瀏覽
上年朋友介紹來吃蘇杭街一向都多野食所以中環番工既好多時都會行過來食套餐大概$62已包菜、麵同飲品都幾抵食 性價比不錯同事話原店在長沙灣果邊叫過牛雜牛腩牛筋都好食!牛腩比水記香肥同區好似唔太牛雜選擇伙記都係後生仔每次都好好態度同埋lunch time唔算等太耐隔離麵尊排勁耐又好似差左水餃超好食!勁大粒多餡調味正常通常我都是叫餐再加$6 就有多兩粒餃子餐廳係4-5張圓枱每張可坐大概4-5人大部分時間都幾乾淨企理有時忙起上來會有漏/錯單情況
上年朋友介紹來吃
蘇杭街一向都多野食
所以中環番工既好多時都會行過來食

套餐大概$62已包菜、麵同飲品
都幾抵食 性價比不錯
同事話原店在長沙灣果邊
叫過牛雜牛腩牛筋都好食!
牛腩比水記香肥

每張可坐大概4-5人
大部分時間都幾乾淨企理
有時忙起上來會有漏/錯單情況
2024-07-20 149 瀏覽
夜晚7:00去食 冇乜客人😅 但係見過職員哥哥唔知係咪老細都幾熱情好客🥰所以入左去食 $70 牛雜粉套餐有菜有野飲 價錢都合理🤣 但係牛雜唔係幾得 牛肚硬了點 牛腸又太淋 唔洗咬 不過呢兩樣算係比較好 牛肺唔惦洗得唔乾淨有腥味😭 啤水唔夠耐 牛旁好乾 湯底同河粉都OK 不過不失 嘢飲都算有啲特色,因為佢有花茶 一般粉麵店都冇提供呢樣嘢 個山楂花茶酸酸地都OK 另外外仲有啲其他選擇,不過反而汽水唔知點解就要加錢 個餐食完都夠飽 服務還好😅
2023-11-02 1072 瀏覽
第一次光顧時,水餃皮太爛。第二次光顧,見到阿叔每碗都切得太大舊,太厚。在職人士食起來,不論外賣或堂食都唔太方便,希望可以改進一下。 味道真心不錯的,而且份量夠。加油。
第一次光顧時,水餃皮太爛。

味道真心不錯的,而且份量夠。加油。
外賣自取
2023-11-01 1376 瀏覽
短短開業一個月已經到訪三次,第一次還是朋友在試業期間帶我到訪的,然後我又帶了兩班朋友去吃都大讚。以後在中上環想食牛雜牛腩的話,水記外又多了一個選擇 。選址在蘇杭街,中上環上班族覓食的重要街道,平日午飯時間需要略略等位,價錢公道質素好,難怪這麼多人推介牛雜、崩沙腩和水餃,牛雜冇腥味洗得乾淨、軟腍,比水記更多部位選擇,牛腸 牛膀 牛肺 金錢肚 牛粉腸,牛筋更是出色 。朋友驚嘆崩沙腩是近這幾年吃過最好的,連着筋膜夾着油膩牛脂的,不是入口即化,腩肉和膠質一層疊一層特別嫩滑水餃是自家製,粒粒飽滿超足料,有一次到訪時還賣光了;湯底也是完全沒有味精,感受到真材實料熬出來的味道 。▸ 單拼粉麵 + 油菜 + 飲品 $68▸ 牛雜粉麵 $52▸ 崩沙腩粉麵 $58• ───────────────𓎩 聚一起牛什粉麵 (上環) @togetherin_hk上環蘇杭街10號地舖• ───────────────⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

▸ 單拼粉麵 + 油菜 + 飲品 $68

• 崩沙腩
  • 水餃
  • 牛雜
2023-10-07 702 瀏覽
聚一起今天正式開張,特意去試吓佢哋嘅招牌菜崩沙牛腩,下午約四點到達麵店,店內老闆正與員工同朋友(清一色年青人)慶祝新店開張,沒有其他客人,一位年青人過嚟問我要不要安排外賣,我說是專誠幫襯,可以堂食嗎?年青人禮貌地招呼我入座,我點了個崩沙腩、牛肚麵,牛腩炆到軟硬適中,牛肚很入味,麵很彈牙,湯底濃郁同一啲都唔覺得肥膩,整體來說,好食,下次可以試佢哋嘅牛筋、豬腳同牛雜,仲有佢哋嘅飲品檸檬茶,期待再聚一起。

2023-10-07
  • 崩沙牛腩
2023-09-23 543 瀏覽
星期日去上環chill下,成條街都冇乜舖頭開。唯獨見到有間牛腩麵,就入咗去第一印象係入邊好多靚仔😂好少食肆係啲後生仔做,佢哋應該係幾個朋友一齊開,已經好親切叫咗一碗崩沙腩河粉,都要58蚊 價錢唔算平,不過喺港島區,又差唔多。崩沙腩非常林同埋入味順帶一提,杯檸檬茶,都好好香茶味,聽老闆講話啲茶葉係自己溝,所以一定要叫嘅係凍檸茶🤪整體印象都唔關啲食物事,真係覺得呢班後生仔好熱血。假日brunch 選擇之一
星期日去上環chill下,成條街都冇乜舖頭開。
唯獨見到有間牛腩麵,就入咗去

叫咗一碗崩沙腩河粉,都要58蚊 價錢唔算平,
不過喺港島區,又差唔多。崩沙腩非常林同埋入味

2023-09-17
  • 凍檸茶