肉多多火鍋

2025-01-15 1648 瀏覽
終於有機會來訪依間位於銅鑼灣,名字勁吸引嘅火鍋餐廳🤩 內部以木系裝橫為主,透過一整列玻璃窗採納自然光照明,感覺和諧又放鬆❤️ 餐桌以獨立卡位座為主,寬闊又舒適📍 今次㨂咗爆炒蒜頭蛤蜊雞湯底👍 湯底會由職員現場炒製,視覺嗅覺味覺三重享受😆 製成後職員會先讓客人品嘗一下濃湯嘅滋味,現加入清湯供打邊爐✅ 湯底用料好新鮮,雞肉濃香鮮嫩,蛤蜊隻隻飽滿,入口鮮美多汁,真係好正😚 肉類就㨂咗勁豪華嘅就愛牛大胃王😍 三層架分別放滿三種牛牛,包括頂級低脂牛、頂級霜降牛同埋澳洲和牛😋 全部牛牛都新鮮紅潤,油花均勻,入口即化,牛味濃香☺️ 真係唔食走寶🤤 另外再叫咗海鮮同埋地道台式小食,海鮮好新鮮飽滿,小食邪惡兼惹味😈 非常值得一試喲👍 餐廳自助區更設有醬油區,提供多款醬料供客人按喜好製作✅ 有興趣亦可參考一下旁邊嘅醬料製作指引🥴👍 自助區亦提供前菜小食,台式甜品同埋杯裝雪糕供客人任食唔嬲😘 超級有誠意喲❣️ 🐧❣️ 結帳時職員會附送少量夾公仔機硬幣,可以到lift 口處嘅夾公仔機玩一下喲😘

2025-01-01 3167 瀏覽
跟朋友逛街,現在天氣經常變冷,吃點暖胃的東西是一流的,所以吃火鍋當然是首選,逛至這商場,看見一間店子不錯的樣子,進升降機到店舖時,升降機內有坐位坐,很有趣,店內很寬闊,坐位舒適,而且有些小遊戲供客人等位時玩樂,十分貼心自助吧有3款冷盤小吃,而且還有糖水雪糕供大家無限享用鴛鴦鍋 246元我們叫了鴛鴦湯底,選了阿母 酒香藥膳雞湯,這鍋含中藥及米酒成分,雞像亦嫰滑,而且看見有人蔘,非常補滋潤補身,還點了爆炒川府和牛油麻辣湯,這個鍋含牛油成分,最重要是鴨血豆腐可以無限添加,只吃鴨血也值回票價了,店員亦貼心為你即場炒香這麻辣湯,途中亦有說明辣醬料愈炒得久便愈辣呢牛豚雙饗(肉瀑布)澳洲和牛加日本豚肉 248元我們叫了牛豬肉瀑布,他們有多款肉選擇配搭,牛,豬,羊任君選擇,到肉上碟時非常浮誇,肉真的像瀑布一樣滿佈擺盤上,2款肉油脂分佈均勻,非常嫰口,厚度像吃壽喜燒的肉一樣薄,這種肉配火鍋非常適合手切美國牛小排(L) 308元上盤時有乾冰伴碟,煙不斷散出,非常吸精,每塊肉也切得非常工整,一口一塊,而且牛肉嫰滑非常,肉質絕不有韌的感覺肉多

鴛鴦鍋 246元

牛豚雙饗(肉瀑布)澳洲和牛加日本豚肉 248元

手切美國牛小排(L) 308元

肉多多火鍋
糖街25-31號Sugar+ 3樓
阿母 酒香藥膳雞湯及爆炒川府和牛油麻辣湯
手切美國牛小排(L)
牛豚雙饗(肉瀑布)澳洲和牛加日本豚肉
阿母 酒香藥膳雞湯及爆炒川府和牛油麻辣湯
手切美國牛小排(L)
牛豚雙饗(肉瀑布)澳洲和牛加日本豚肉
2024-12-10 4665 瀏覽
最近天氣有時凍凍地就好想去打邊爐。咁啱同朋友食生日飯,順便見天氣凍就去咗銅鑼灣新開嘅一間台灣邊爐試吓。位置上啱啱開係新落成嘅商場,幾近維園嗰邊叫做都幾方便。入門口係一部夾公仔機,不過佢唔係夾公仔係夾零食,啱晒小朋友嚟玩。 邊爐湯底可以選擇單一或者鴛鴦煲,我哋就揀咗鴛鴦煲。湯底都幾多選擇,同埋都幾特別。 我哋揀咗「招牌爆炒海味石頭」同「聰明沙茶魚頭湯」 。 個人覺得幾特別嘅係招牌爆炒海味石頭湯底,特別在一開始職員會喺你面前表演爆炒海味,散發出清香 ,再放啲豬肉片 ,煎香咗之後再落湯底,過程中仲會用溫度計嚟測溫度合唔合標準。非常特別。 兩個湯底味道唔算好鹹個人認為啱啱好。 之後就叫左「肉瀑布」、「餃類拼盤」、「手切日本A4和牛」、「海上花」。肉瀑布係以美國牛肉拼湊而成一個類似樓梯形, 職員會加上乾冰做出好似瀑布既外觀 打卡一流。 海上花,顧名思義是不同的魚類,合共4款。中間有一款更擺到花咁 好靚。肉質鮮嫩除咗必叫的東西外,仲可以喺外面嘅自助吧拎甜品雪糕。當日的雪糕是雀巢,有3-4款口味。 以甜品是冬瓜茶,旁邊配以三款配料,包括芋圓等。 生日壽星,更可有「蛋糕」 。 「蛋糕」不是一般蛋糕,

海上花,顧名思義是不同的魚類,合共4款。
中間有一款更擺到花咁 好靚。肉質鮮嫩

冬瓜茶

生日壽星,更可有「蛋糕」 。 「蛋糕」不是一般蛋糕,而係以豬肉擺成蛋糕外表,10分特別。 上枱是職員更會跟你唱生日歌10分有氣氛
肉肉蛋糕

個人認為依間比得上海底撈,一來是服務很好很細心,二來打卡度極高感覺很高級。 餐廳更加提供橡筋同衛生洗手間,甚至有牙線漱口水等清潔用品10分體貼。

慶祝紀念
生日
冬瓜茶
肉肉蛋糕
  • 招牌爆炒海味石頭湯
  • 海上花
台灣過江龍歡樂火鍋品牌 肉多多火鍋,連續三年網路聲量稱霸,開設香港分店於銅鑼灣餐廳主打台灣招牌的爆炒系列湯底,有台式自助吧3款前菜/甜品/雪糕任食!爆炒蒜頭蛤蜊雞鍋蒜味香濃,雞肉嫩滑肉食材品質很好,超吸睛肉瀑布仙氣上菜頂級霜降牛 / 頂級低脂牛頂級霜降牛 :油花靚,肉質嫩滑頂級低脂牛:牛板鍵部位脂肪含量較低,肉味超濃手切頂級牛小排 當月壽星優惠可以免費兌換生日肉蛋糕,以無激素梅花豬砌成嘅花花蛋糕設有夾公仔機「歡樂夾夾樂」,消費滿$100就有代幣1枚,走果時仲可夾下零食仔

餐廳主打台灣招牌的爆炒系列湯底,有台式自助吧

3款前菜/甜品/雪糕任食!

爆炒蒜頭蛤蜊雞鍋

蒜味香濃,雞肉嫩滑

肉食材品質很好,超吸睛肉瀑布仙氣上菜
頂級霜降牛 / 頂級低脂牛

頂級霜降牛 :油花靚,肉質嫩滑
頂級低脂牛:牛板鍵部位脂肪含量較低,肉味超濃

手切頂級牛小排

當月壽星優惠
可以免費兌換生日肉蛋糕,以無激素梅花豬砌成嘅花花蛋糕

2025-01-18
  • 手切頂級牛小排
最近努力進行體重管理的我盡量進行低碳飲食,高蛋白質飲食是我的首選;今天跟壽星朋友到訪位於銅鑼灣的台灣過江龍火鍋名店「肉多多」享用晚餐;木系簡約設計充滿和風,環境衛生舒適,設 VIP 房;自助區提供前菜、多款醬料及台灣特色甜品-品牌將 60、70 年代最地道的台式爆炒石頭鍋發揚光大,店員會即場於客人面前下醬爆炒出濃郁湯底-🔹招牌爆炒海味石頭湯以數款海鮮及蔬食做出秘製石頭醬,配搭爆炒手法帶起食材鮮香,再加入特製高湯,味道鮮甜濃郁,最後加入培根豬,炒製出充滿肉品油脂香氣的湯底,油而不膩;建議食法是先嚐一口熱湯,再加入火鍋食材-🔹就愛牛大胃王包括澳洲和牛背肩、頂級低脂牛及頂級霜降牛;每款牛皆份量十足澳洲和牛背肩肉香甘甜鮮美,肉質緊緻;頂級低脂牛肉味平實,脂肪比例低;頂級霜降肉質軟嫩有彈性,肉香清甜,無論蘸上銷魂海皇醬、寶島沙茶醬、麻醬或古早味醬油等皆能提鮮,各具風味-🔹生日肉蛋糕當月壽星到訪即可享用生日不能缺蛋糕,「肉多多」特製以肉堆砌而成的肉蛋糕,低碳高蛋白質,既有儀式感又沒打破低碳飲食原則;豬豚肉爽嫩細滑,肉鮮不羶-吃過火鍋後嚐一碗古早味冬瓜茶,配搭愛玉、芋圓及仙草,甜滋滋又解渴;現消費滿
🔹招牌爆炒海味石頭湯
🔹就愛牛大胃王
包括澳洲和牛背肩、頂級低脂牛及頂級霜降牛;每款牛皆份量十足
🔹生日肉蛋糕
當月壽星到訪即可享用
吃過火鍋後嚐一碗古早味冬瓜茶,配搭愛玉、芋圓及仙草,甜滋滋又解渴;現消費滿 $100 即可獲 1 個代幣到抓零食機投玩一次,滿 $200 獲 2個,如此類推,我有幸能抓到兩款零食,大家也來挑戰一下🥳

2025-01-27
  • 招牌爆炒海味石頭湯
6天前 0 瀏覽
原來生日蛋糕除了正常海綿蛋糕之外,亦都會有火鍋肉片版本。他們提供了生日肉蛋糕,上邊用蛋糕的形象鋪滿了豬肉,儀式感十足,把豬肉片放入火鍋後就變到更加好吃了。我本次的火鍋湯底是爆炒蛤蜊雞湯,店員將食材在客人面前快速翻炒,然後加入湯底,讓湯頭更加鮮美,讓整體用餐體驗更加有趣。頂級牛肉瀑布是他們的另一道招牌菜,牛肉被巧妙地鋪陳成瀑布的形狀,搭配少量乾冰,讓整道菜看起來不僅美觀,而且氣氛十足。餐廳內的醬料吧提供各種口味的醬料和小吃,還有台式糖水和雪糕可供選擇,滿足了不同顧客的口味需求。在我們品嚐完美食後,店員還為每位客人送上了一份精美的馬卡龍甜點,為整體用餐體驗增添了驚喜。最後,他們還贈送了夾公仔機的代幣,讓客人可以到門口的夾公仔機夾取禮品。
原來生日蛋糕除了正常海綿蛋糕之外,亦都會有火鍋肉片版本。

2025-01-29 0 瀏覽
天氣咁凍,最啱食火鍋,之前黎過sugar+ 食野,知道呢度新開咗間台式火鍋,特登嚟試吓,因為聽個名都知道晒食肉獸。湯底揀咗一個唔知佢係乜嘢嚟嘅湯底,淨係知道係麻辣,個名幾得意,叫做猴腮擂台式麻辣湯 $168,湯底無牛油成分,同埋鴨血豆腐都係無限加,仲有出面啲前菜同甜品,都爆咗一半,不過嚟到梗係要食肉啦。先嚟揀咗一個就愛牛大胃王$468, 一次過有三款牛可以食到,包括頂級低脂牛,頂級霜降牛同埋澳洲和牛,一嚟到見到咁大盆已經好吸引,我個人就最鍾意頂級霜降牛。不過之後我覺得不可不叫嘅係手切日本A4和牛 (L) 一嚟到見到油花咁靚已經覺得好吸引,無論係切片嘅和牛定係骰仔牛肉粒都係入口即溶,滿滿嘅牛油脂響口裏面散發出嚟,真係啱晒我鍾意食肉嘅朋友仔,記得唔好錯過

鍾意食肉嘅朋友仔,記得唔好錯過
店名: 肉多多火鍋 地址: 銅鑼灣糖街25-31號Sugar+ 3樓銅鑼灣站D2出口,行4分鐘環境: 4.5/5價錢: 4/5味道: 4/5肉多多作為台灣過江龍,連續三年網路聲量跟好感度霸主,作為係台灣擁有50家店的台式火鍋冠軍,全球海外首店插旗香港,必試超大浮誇肉盤,啱哂食肉獸‼️依家每消費$100,就可以有有個代幣,可以玩夾公仔機,大家可以又食又玩👏🏻自眼區除左有醬料之外,仲有台式甜品可以自製,有愛玉、仙草、芋圓同冬瓜茶,仲有雪糕添😋就愛牛大胃王❤️❤️❤️❤️❤️$468肉盤設有三層架,有頂級低脂牛+澳洲和牛背肩+頂級霜降牛,一上枱真係嚇親,份量超多,3-4個人食都絕對唔係問題,低脂牛肉味最濃郁,牛味重😙霜降牛油香同肉香各半,入口口感軟腍,澳洲和牛背肩油香最出,口感做到入口即化🥰店員推介以4-5度火,涮幾下,肉呈粉嫩色就可以夾起,令肉嘅口感更嫩滑😋手切日本A4和牛(L)❤️❤️❤️❤️$328日本A4和牛油花呈雪花狀,入口油香十足,帶有和牛獨有嘅香氣,手切令其口感更佳,仲有牛肉粒添😌猴腮擂台式麻辣湯❤️❤️❤️❤️❤️$168食台式火鍋又點少得麻辣湯底,味道濃郁,鴨血同豆腐仲要係吃到飽,鴨血鮮嫩無味,豆腐索哂
店名: 肉多多火鍋

味道: 4/5

就愛牛大胃王❤️❤️❤️❤️❤️

手切日本A4和牛(L)❤️❤️❤️❤️

猴腮擂台式麻辣湯❤️❤️❤️❤️❤️
食台式火鍋又點少得麻辣湯底,味道濃郁,鴨血同豆腐仲要係吃到飽,鴨血鮮嫩無味,豆腐索哂湯好好味,高質嘅牛肉放入麻辣湯,超級好食😙
【思思賢推介】台灣爆炒火鍋過江龍🔥肉多多火鍋台灣人氣火鍋店「肉多多」終於登陸香港啦!🎉 終於有時間同鍾意台式火鍋既朋友去食! 銅鑼灣店鄰近維園,環境好舒服,大玻璃望住維園景,慢慢嘆咗兩個鐘!😌 服務態度都好好👍🏻講返食物先!必試嘅當然係佢哋嘅招牌爆炒火鍋!🔥爆炒蒜頭蛤蜊雞湯底 (HK$128): 店員會喺你面前即場爆炒,蒜香、蛤蜊嘅鮮味同雞肉嘅香味完美融合!  飲啖湯,真係鮮甜到不得了!😍手切日本A4和牛(L) (HK$328): 呢個真係IGable!📸 大大盤和牛加上乾冰效果,震撼登場!牛肉嘅油花分佈均勻,入口即溶,真係好滿足!😋其他配料都唔錯:扇貝 (HK$58/2只): 新鮮肥美!🦪麻辣鴨血 (HK$28): 夠晒入味,辣度適中!🌶️炸花枝丸 (HK$42): 外脆內軟,彈牙可口!🦑唐生菜 (HK$26)、萵筍 (HK$18): 新鮮爽脆!🥬墨魚仔 (HK$58/6隻): 爽口彈牙!🦑醬料吧 (HK$18/位) 都好多選擇,可以自己調配心水醬汁!🧂埋單HK$794,仲送咗7個夾公仔機代幣!💰 可以試吓手氣!🧸整體嚟講,食物質素高,服務又好,環境舒適,性價比都幾高!💯 推薦俾鍾意食
【思思賢推介】台灣爆炒火鍋過江龍🔥肉多多火鍋
講返食物先!必試嘅當然係佢哋嘅招牌爆炒火鍋!🔥

其他配料都唔錯:
扇貝 (HK$58/2只): 新鮮肥美!🦪

麻辣鴨血 (HK$28): 夠晒入味,辣度適中!🌶️

炸花枝丸 (HK$42): 外脆內軟,彈牙可口!🦑

墨魚仔 (HK$58/6隻): 爽口彈牙!🦑

整體嚟講,食物質素高,服務又好,環境舒適,性價比都幾高!💯 推薦俾鍾意食火鍋嘅朋友!💖

#肉多多火鍋 #台灣美食 #香港美食 #火鍋 #石頭火鍋 #爆炒 #和牛 #相機食先 #hkfoodie #foodie #hkfood #美食 #食好西 #思思賢美食推介 #hotpot #taiwanesefood #meatlover #instafood #全自費推介
2025-01-15
今天來到銅鑼灣Sugar+,這是我第一次體驗到有椅子坐的電梯😂🤣,感覺非常特別!晚餐選擇了台灣人氣火鍋店《肉多多火鍋》,又一過江龍進軍香港了😊。坐下立馬送上一壺無糖蜜桃熱茶,口感細膩柔和,既有茶的醇厚,又帶有蜜桃的果香。來到這裡,當然要試試他們的招牌爆炒系列湯底!我們選了「招牌爆炒海味石頭湯」,這個湯底是在現場爆炒,以數種海鮮和蔬菜調製的秘製石頭醬,搭配爆炒手法增加食材的獨特鮮香,再加入培根豬,炒出濃郁的肉香油脂味。自助醬料吧,每位18元,試了一下「台式經典沾醬」,寶島沙茶醬+古早味醬油+適量蒜泥、辣椒、蔥花和洋蔥,這個配搭味道又唔錯喎!😌身為食肉獸,當然不能錯過《就愛牛大胃王》啦!😋 三層大肉盤,分別是油脂少的「頂級低脂牛」、雪花般的「頂級霜降牛」及獨特大理石花紋的「澳洲和牛」。再食埋以豬肉擺成的生日肉蛋糕,十分有趣特別。還有自助甜品吧免費品嘗,芋圓,黑白涼粉配冬瓜茶及雪糕供應。埋單時還送了五個金幣給我們去夾零食,食完仲有得玩,十分滿足哦!😍

還有自助甜品吧免費品嘗,芋圓,黑白涼粉配冬瓜茶及雪糕供應。

台灣過江龍超人氣的十大連鎖爆炒火鍋冠軍「肉多多火鍋」終於到香港開店了!在台灣已有50間直營店,將60-70年代最地道的台式爆炒石頭鍋發揚光大而爆紅🔸招牌爆炒海味石頭湯($128)🔸頂級牛肉瀑布($328)🔸鹽酥雞($38)🔸手打丸拼盤($88)🔸海中蝦($98/8隻)🔸醬料吧($18)湯底賣點必定是招牌爆炒海味石頭湯,店員會即場落入醬料爆炒培根豬肉片、乾魷魚、蕃茄、洋蔥.再把海鮮湯底加入,既濃郁又帶鹹香.另外頂級牛肉瀑布也是重點之一!把頂級低脂牛及頂級霜降牛,由上而下逐層的整齊排列,再加上店員隨即放入乾冰,猶如仙境瀑布.而其餘的火鍋配料亦新鮮在水準.鹽酥雞份量多,則炸得比較乾身一點~火鍋後可到自助吧甜品,任食雪糕、古早味冬瓜糖水配仙草/ 芋圓/愛玉.而店內設有一部夾零食機,食客消費滿$100便可得到1個歡樂代幣.飯後還能來一點歡樂感~

台灣過江龍超人氣的十大連鎖爆炒火鍋冠軍

🔸招牌爆炒海味石頭湯($128)
🔸頂級牛肉瀑布($328)
🔸鹽酥雞($38)
🔸手打丸拼盤($88)
🔸海中蝦($98/8隻)
🔸醬料吧($18)

另外頂級牛肉瀑布也是重點之一!

2025-01-22 0 瀏覽
今次同朋友黎到銅鑼灣新開嘅台灣過江龍爆炒火鍋冠軍店~ 可以望住個維園景食飯。抵食好開心~ 最正就係食完飯仲可以去門口試一試大家「夾娃娃」技術~🥩就愛牛大胃王(三層架)一次過食晒3款最頂級牛肉,一次過體驗幾款牛肉嘅獨特風味~ 頂級低脂牛+頂級霜降牛+澳洲和牛~ 上枱時候發現超大碟。真係食到full晒。低脂牛肉口感雖然冇乜油脂,但肉味相當濃。霜降牛就當然油花分布均勻,入口即化,而澳洲和牛最好食,啖啖豐富肉香🥣爆炒蒜頭蛤蜊雞湯首先用蒜頭爆炒蛤蜊,再加入雞湯、中藥、麻油、米酒。開餐前飲左個湯先。淨係呢度已經夠晒和味~ 超好飲,我同朋友都非常鍾意~ 之後打邊爐時唔使多沾汁醬已經好夠味~🥢扇貝 + 虎蝦海鮮點了新鮮的扇貝同虎蝦。扇貝大大隻,肉質鮮嫩。而虎蝦除左大隻之外,肉質緊實彈牙,蝦頭仲有濃味蝦膏~ 🥢半份夜市炸物拼盤+炸花枝丸拼盤包含了各式夜市人氣炸物,如花枝丸、炸豆腐、甜不辣等等。新鮮炸出黎好脆口好正~ 一定要試!🍭甜品/小食芋圓、仙草、愛玉,仲有小食都係放題任食! 好完滿

🥩就愛牛大胃王(三層架)

🥣爆炒蒜頭蛤蜊雞湯

🥢扇貝 + 虎蝦

🥢半份夜市炸物拼盤+炸花枝丸

🍭甜品/小食
芋圓、仙草、愛玉,仲有小食都係放題任食! 好完滿
2025-01-15
2025-01-22 0 瀏覽
喺網上見到呢間餐廳啲肉肉擺盤好靚,評價又高,所以今個月都同朋友過嚟食🥳因為生日嗰個月過嚟食,仲送一個肉蛋糕😂唔可以放過呢個優惠今次只係得我同朋友兩個人,所以先叫咗一份牛肉+豚肉嘅肉瀑布,再加餐廳送嘅肉蛋糕就已經有兩大盤肉啦🤭肉蛋糕上枱時,店員仲會問我哋使唔使唱生日歌慶祝🤭好貼心呀。肉瀑布(牛+豬):真係好吸睛呀👍🏻打卡一流。除左打卡之餘,唔係講笑,D肉片仲全部都大大片🤭好好吃🤤介紹埋個湯底,係胡椒豬肚雞湯👍🏻好得呀!個湯好香濃胡椒味!香麻而不辣👍🏻底料亦都好多好足料👍🏻豬肚好爽,雞好滑。台式火鍋店就係特別貼心,出面醬料bar 旁邊,仲有好多醬料調製配方👍🏻台式糖水,仙草芋圓同雪糕都係任食。打完邊爐食返少少甜品岩曬🤩仲有好多桌面遊戲同埋食完飯有遊戲幣可以玩門口嘅夾公仔機🤭有得食又有得玩。真係性價比幾高👍🏻❤️

肉蛋糕

肉蛋糕上枱時,店員仲會問我哋使唔使唱生日歌慶祝🤭好貼心呀。

肉瀑布(牛肉+豬肉)

胡椒豬肚雞湯底

台式糖水,仙草芋圓同雪糕都係任食。
打完邊爐食返少少甜品岩曬🤩

真係性價比幾高👍🏻❤️

肉蛋糕
肉瀑布(牛肉+豬肉)
胡椒豬肚雞湯底
  • 生日肉蛋糕
  • 胡椒豬肚雞湯
2025-01-22 0 瀏覽
最近,台灣大型連鎖火煱店《肉多多》喺銅鑼灣設左第一間海外分店。✨️我從 8選1 湯底選左〈招牌爆炒海味石頭湯〉店員會在桌前先把哂海味、蕃茄、洋蔥、麻油等放在鍋中,然後即場爆炒,爆出陣陣香氣,令人食慾大開。湯底有鹹香得來,不會太鹹,而蕃茄又能顯然帶出鮮味,果然不錯。主食方面,今次我嗌左兩款不同的牛肉✨️Wa! 好多多嘅肉放舖在一個微傾大架上!眼前呢個景象好震撼呀!「君不見黃江之水天上來」;君僅見瀑布之肉瀉下來,令人嘆為觀止。咁嘅壯觀嘅多多肉場景,啱哂生意人來豪情請客、閠蜜眾會瘋狂打咭 或 一家大小盡情享用。這是頂級美國霜降牛,肉質偏瘦,牛味濃鬱。✨️ 日本A4和牛有兩款切法 ~ ( 切粒 和 切片) 放在一個玻璃大碗上,精美可觀,靚到吾捨得食。其肉質爽嫩Q彈,紋理分明,油脂雪花均勻。✨️每人加$18,就可以享用醬料吧。呢個吧除了有十多款醬料外,還有甜品任食,正啊!📍銅鑼灣 糖街25-31号 Sugar+ 3樓

✨️[湯底]

主食方面,今次我嗌左兩款不同的牛肉

✨️[肉瀑布]

這是頂級美國霜降牛,肉質偏瘦,牛味濃鬱。

✨️ [手切和牛]

✨️[醬料吧]

📍銅鑼灣 糖街25-31号 Sugar+ 3樓

2025-01-22 0 瀏覽
今日同朋友嚟到銅鑼灣嘅肉多多火鍋 🍲,呢間係嚟自台灣嘅過江龍火鍋名店 🇹🇼,真係名不虛傳,食物質素高,服務又好 👍,真係好推介大家嚟試下! —————————————————🌊 招牌爆炒海味石頭湯 $128 我哋揀咗肉多多嘅招牌湯底,招牌爆炒海味石頭湯。呢個湯底係用幾種海鮮同蔬菜整嘅秘製石頭醬,再加上爆炒手法,將食材嘅鮮香完全爆發出嚟 🔥。最後加入特製湯底,嗰種鮮甜濃郁嘅口感真係一流!另外,呢個套餐仲包埋培根豬(150g),炒到出晒油,香氣撲鼻 🥓。🥩 就愛牛大胃王 $468 ✨ 頂級低脂牛+頂級霜降牛 + 澳洲和牛背肩 作為牛魔王,我哋當然唔可以錯過就愛牛大胃王三層大肉盤 🍖。牛肉包括頂級低脂牛、頂級霜降牛同埋澳洲和牛背肩,每款牛肉都好新鮮,口感一流,真係食到停唔到口 😋。🐄 手切日本A4和牛(L) $328 A4和牛真係冇得輸,肉質鮮嫩,油脂分佈勻巡,每一啖都係享受 😍。🍨 自助醬料吧同甜品 另外,加$18就可以任食自助醬料吧、牛奶公司雪糕同埋糖水,包括古早味冬瓜、仙草、芋圓同愛玉 🍧。甜品選擇多,真係好滿足 🎉。🍑 無糖蜜桃茶 解渴又唔會太甜,真係幾好飲 ☕️。🎉 消

—————————————————

🌊 招牌爆炒海味石頭湯 $128

🥩 就愛牛大胃王 $468
✨ 頂級低脂牛+頂級霜降牛 + 澳洲和牛背肩

🐄 手切日本A4和牛(L) $328

🍨 自助醬料吧同甜品

🍑 無糖蜜桃茶
解渴又唔會太甜,真係幾好飲 ☕️。

🎉 消費優惠
呢度仲有個好正嘅優惠,每消費滿$100就會送一個 coins 可以玩夾公仔機 🎁。如果生日嗰陣嚟食飯,只要每人低消過$200,就會送一個肉蛋糕 🍰,真係好啱同朋友一齊嚟慶祝 🎂。
2025-01-18