2024-06-26 29 瀏覽
第一次吃KFC的粗薯條真心貴,真心少,真心乾,真心凍,真心難食,真心下次唔會再食!其實我有成年冇去過KFC食嘢,諗住咁耐冇嚟,會有驚喜,。但係…..點了泰式炸雞,用咗一啲冬陰功香料醃雞,但係都係唔好食,好嚡,好鹹,外皮好脆,但係都係凍嘅,仲有加$16點了普通的葡撻兩個,葡撻外皮不是鬆脆,而是煙靭,是翻熱再翻熱的那一種煙靭,喜歡吃煙靭的朋友,可以試試,而且只有少少熱!咁耐先嚟一次,叫我情何以堪😮‍💨!辣燒雞啲皮幾入味,啲肉都幾Juicy,但係唔係我喜歡吃的味道😅!最後係點了一個新出品泰式飲品,這個皮值得推介!另外薯格沒有了,覺得有點可惜!that’s it !粗薯條真心貴,真心少,真心乾,真心難食,真心下次唔會再食!其實我有成年冇去過KFC食嘢,今次試了泰式炸雞,用咗一啲冬陰功香料醃雞,但係都係唔好食,咁耐先嚟一次,叫我情何以堪😮‍💨
粗薯條
2024-06-26
2024-03-31 67 瀏覽
跑完之後剩返半條命, 獎勵吓安撫下自己😜🤘🏻今期KFC出咗熱浪香辣脆雞, 咁就嚟試吓啦我個人覺得都幾好食嘅, 啲味真係同熱浪差唔多只係個皮裏面啲肉就同平時嘅肯德基差唔多🤭
下載KFC app迎新禮物經典葡撻一件😋天耀商場KFC環境5星 新淨乾淨光猛東西好味🤩拎到番屋企仲熱 香噴噴 會繼續用kfc app 訂餐外賣/ 自取 迎新優惠仲有3人雞桶餐 減$20😋😋雞肉juicy排隊同等餐勁耐 😌

下載KFC app迎新禮物經典葡撻一件😋

排隊同等餐勁耐 😌
經典葡撻一件
經典葡撻一件
2020-05-30 454 瀏覽
久唔久就會想食既kfc早餐呢個餐係用優惠卷買,好抵食,半舊多士加鬆餅,重有野飲都係$12.5舊多士次次都好硬,我會比我老豆食,主角係鬆餅,搵唔到比kfc更好食既鬆餅,可能我太少食好野!講番個鬆餅先,熱辣辣,好香牛油味,外脆內軟,再加表面甜甜地既蜜糖,諗起都流晒口水呢個鬆餅一定要親熱食,如果唔係就會淋哂,唔好食
久唔久就會想食既kfc早餐

舊多士次次都好硬,我會比我老豆食,主角係鬆餅
,搵唔到比kfc更好食既鬆餅,可能我太少食好野

呢個鬆餅一定要親熱食,如果唔係就會淋哂,唔好食

2020-03-19 270 瀏覽
這家kfc開了在屋邨商場內,附近有譚仔三哥,吉野家,還有一家賣小吃的飲品店。今天剛好遇上了kfc做優惠,能夠用50元就應買6件炸雞,這優惠真的超值!而且這次能夠不限量地買,平常是每次只能買1份,所以我一口氣就買了2份回家吃!香辣脆雞 基本上是每次去kfc都必選的!吃起來又香又有點辣,如果是剛炸好的還會有肉汁的!這次還叫了狂野燒雞,這應該應算是重口味的選擇吧,香料味十足。不過這次再拿的時間服務員就問了這次給了雞胸跟雞翅給你行不行,我馬上說不行...因為那兩個部位都不喜歡吃,很乾,很柴。幸好他有問一下...
2020-02-19 173 瀏覽
忍唔住寫返個食評,好耐之前食過呢間kfc都覺得唔係咁好食,諗住隔咁耐試下有無改進,點知仲失望。叫左個套餐,有家鄕雞、薯格同蘑菇飯。家鄕雞-皮已經腍到食唔出係炸雞嚟,皮還皮,係可以成層皮撕落黎,而且雞鎚層皮竟然厚到多過d肉,重點係好好好咸呀!!!薯格-都係腍啤啤蘑菇飯-不過不失,但飯都係偏腍⋯總括而言都唔會再買,希望日後有改善啦

叫左個套餐,有家鄕雞、薯格同蘑菇飯。

薯格-都係腍啤啤

蘑菇飯-不過不失,但飯都係偏腍⋯

總括而言都唔會再買,希望日後有改善啦
家鄕雞
對於kfc 的新地脆筒,我一路都覺得佢既基調牛乳味好出,食落又吾空心,無揸流攤,$6枝,性價比算幾高。.但佢今期出既新口味-花生醬朱古力雪糕,我對佢既味道就有啲失望,明明kfc 之前都出過一款特濃朱古力雪糕,味道好香濃幼滑,但由此基礎上作出變化的花生醬朱古力雪糕,朱古力味道竟然變淡了,且skippy花生醬味道亦不像平時的口味,花生醬味道淡,像溝了水一樣,食左2啖真係食吾落,就將杯雪糕拎去喂劉江華了。 .我係kfc 雪糕忠實fans ,希望佢可以出返好似之前流沙黃金新地一樣咁高質,花生醬可以另外加上去,令花生醬味道更濃郁。
外賣自取
2019-03-03 180 瀏覽
來一客HKD$60的超值套餐(限時優惠)吧~這個優惠餐不會顯示在店鋪裡面的若要用優惠 就要留意各大社交平台耶這個變相是Hidden Menu(隱藏餐單)🤣🤣跟餐的飲品只有汽水 不想飲的話 唯有加錢轉其他的飲品(熱飲+HKD$3/凍飲HKD$4)·炸雞(辣)感覺上比以前好食了 雞肉有肉汁算是不錯舊時食的時候是沒有的 而且很干·白汁雞重飯(細)雞肉只有2小塊 叫了多醬汁才比較好🙄·辣汁蘑菇飯(細)這個真的是皇牌飯耶 這麽多年仍依舊不變·脆香薯格可能攤放了一陣子 食的時候已經是暖的如果是熱的會好食很多的·阿拉伯咖啡咖啡味道還可以接受 但略為淡了一點聞的時間有咖啡的香味 但這杯不會有下次吧·特濃朱古力真的很濃 飲到底還有很多朱古力醬變相可以用熱水沖多一杯haha
來一客HKD$60的超值套餐(限時優惠)吧~

這個優惠餐不會顯示在店鋪裡面的
若要用優惠 就要留意各大社交平台耶
這個變相是Hidden Menu(隱藏餐單)🤣🤣

跟餐的飲品只有汽水 不想飲的話
唯有加錢轉其他的飲品(熱飲+HKD$3/凍飲HKD$4)

·炸雞(辣)
感覺上比以前好食了 雞肉有肉汁算是不錯
舊時食的時候是沒有的 而且很干

·白汁雞重飯(細)
雞肉只有2小塊 叫了多醬汁才比較好🙄

·辣汁蘑菇飯(細)
這個真的是皇牌飯耶 這麽多年仍依舊不變

·特濃朱古力
真的很濃 飲到底還有很多朱古力醬
變相可以用熱水沖多一杯haha

2017-12-25 235 瀏覽
岩岩買左個b1 4人餐外賣。竟然入面系冇葡撻同薯格。有冇搞錯。我好彩加左雞翼。五系得果幾件雞值二百蚊?天耀呢間kfc真系好有問題。上次食。講明有2件要轉做其他口味雞。到最後又系六件都一件味道既。系咪外賣博你五會投訴。真系要檢討下d員工。忙既時候錯五岀奇。但系冇乜客既情況都可以錯到甘。成2種野都冇汁到落去。五通要個客拎完外賣慢慢睇有冇汁漏咩。呢間之後都五會再黎。太離譜。
2017-08-25 249 瀏覽
是晚要係天水圍揾食, 間間餐廳都爆晒, 要等好耐位唯獨D間新開冇耐既KFC唔洗排即刻有位, 又見有$58蚊二人餐咁抵食, 即刻走入去先雖然D間KFC係新開無耐入到去已經見到地下有唔少垃圾, 飯粒, 唔係幾粒, 係一大堆飯以為係職員見唔到, 但見到有職員去過, 睇黎佢已經練成左透視眼已經直接可以見D飯堆如無物, 厲害厲害! 失敬失敬!坐底之後即刻去排隊, 排隊就排左兩分鐘就到我但要等野食就要等左我15分鐘, 叫多兩個葡撻就比得一個我, 都算幾經辛苦終於有得食但係....個二人餐明明講明係兩件上脾, 兩件下脾,點解會比左雞胸肉我架, 擺明違犯商品說明條例喎而且個炸皮雖然係熱既, 但係淋既....估計係炸左好耐保温咁KEEP住佢熱ONLY飯就算多汁, 都OK, 薯格就唔夠熱葡撻就蛋既中間位焗得唔夠總結D間KFC各方面都需要改善
是晚要係天水圍揾食, 間間餐廳都爆晒, 要等好耐位
唯獨D間新開冇耐既KFC唔洗排即刻有位,

又見有$58蚊二人餐咁抵食, 即刻走入去先

雖然D間KFC係新開無耐

已經直接可以見D飯堆如無物, 厲害厲害! 失敬失敬!

坐底之後即刻去排隊, 排隊就排左兩分鐘就到我

幾經辛苦終於有得食
但係....個二人餐明明講明係兩件上脾, 兩件下脾,
點解會比左雞胸肉我架, 擺明違犯商品說明條例喎

飯就算多汁, 都OK, 薯格就唔夠熱
葡撻就蛋既中間位焗得唔夠

總結D間KFC各方面都需要改善