2009-12-03 25 瀏覽
09.11.28 KFC新產品 - 特濃烤雞試吃最近電視廣告大賣KFC$24.8的加大size鮮茄雞肉飯 + 雞腿套餐除了這個,原來最近還推出了全新的烤雞呢!烤雞名為“狂惹香燒雞”加上燒烤醬的烤雞,只有雞上腿及下腿可供選擇買了一件嚐鮮就像在吃BBQ的烤雞排沾上叉燒醬及蜂蜜,外皮烤的焦香雞肉非常鮮美嫩滑比平常的傳統鄉雞及辣雞好吃太太太多了!!!單件$10.80一點都不便宜,但絶值得一吃!衛生只給2分,因為此分店沒其他分店來的乾淨明亮詳細食評及照片請看:http://hk.myblog.yahoo.com/foodiebarbie/article?mid=2257
09.11.28 KFC新產品 - 特濃烤雞試吃

除了這個,原來最近還推出了全新的烤雞呢!

烤雞名為“狂惹香燒雞”
加上燒烤醬的烤雞,只有雞上腿及下腿可供選擇
買了一件嚐鮮
就像在吃BBQ的烤雞排
沾上叉燒醬及蜂蜜,外皮烤的焦香
雞肉非常鮮美嫩滑
比平常的傳統鄉雞及辣雞好吃太太太多了!!!
單件$10.80一點都不便宜,但絶值得一吃!

衛生只給2分,因為此分店沒其他分店來的乾淨明亮

$10.8 (晚餐)
  • 狂惹香燒雞
2009-12-01 55 瀏覽
燒汁雞扒包..正汁唔正包..係KFC買早餐.. 離公司只有十分鐘路程, 點解個包咁快變硬,,雖然仲有小小暖, 可惜D CHESES 已經溶哂..唯一有感安5, 係塊雞扒幾滑, 個燒汁好好味..個包好大個, 食完超飽..我用左COUPON $ 15 加埋奶茶..(原價$17)相信堂食會好D

相信堂食會好D
2009-11-30
$15 (早餐)
2009-08-31 28 瀏覽
琴日同左個fan去左呢間店到食晏,叫左個芝士薄脆加芝士炸雞套餐,一食,朕味勁怪,又咸又甜,完全係唔夾,d脆脆又唔脆,成個餐真係唔知想點.....
琴日同左個fan去左呢間店到食晏,叫左個
芝士薄脆加芝士炸雞套餐,一食,朕味勁怪,
又咸又甜,完全係唔夾,d脆脆又唔脆,成個餐
真係唔知想點.....
一心黎試新野。。$9.6墨西哥脆脆+芝士醬;跟餐加$6:當然同睇相好有出入啦,睇相就好似有好多塊咁,查實大約得個6塊左右,另外就有一小盒稀稠度適中的芝士醬,芝士味道都幾重架,都幾香濃!大約$10泰式甜酸雞柳:三件長條狀的雞柳,盒酸甜醬好似唔多夠喎…味道一般啦,雞的肉質都係如常,無咩驚喜!之前新出既咩咖哩味雞已經無出喇,好想試下可惜最終都未試過,唉,正所謂真係有買趁口,唔試就無lu~~遺憾!
一心黎試新野。。
2008-09-21 35 瀏覽
今日食左$148多重滋味桶套餐勁唔開心喎!!我係KFC FANS黎架嘛,呢間都係我係香港食過最難食既KFC首先,套餐入面本來有薯格,點知佢話呢間分店無著格供應,所以要用沙津代替(我最鐘意既薯格呀)咁用換購價買埋BOWNIE....點知,佢又同我講,無哂貨啦跟住又話無哂支裝百事,是但拎左4杯汽水黎,話呢度有多架啦...........好啦,我算,反正都係食者.拎左個桶返去,拎隻巴辣香雞翼出黎,哇,成陣"火羅"味勁驚,未食過KFC有"火羅"味架.而且完全唔脆,勁多油.跟住因為桶入面有辣同唔辣雞,以一間正常既KFC黎講,呢兩隻雞應該一睇就分得出點知.....我望住一桶雞,竟然分唔出邊隻係辣邊隻係唔辣......辣果個面先得少少粉......同平時果D完全唔同唉.....D粟米又唔淋....勁硬仲有佢D巴辣雞粒,又係唔脆,勁硬難食到爆!!!結果我地5個人都食唔哂一個餐個個都食完1舊,呆左,唔食成個餐剩返一半,就走左啦!!!呢間KFC將會俾我BLACKLIST左
今日食左$148多重滋味桶套餐
勁唔開心喎!!
(我最鐘意既薯格呀
好啦,我算,反正都係食者.
拎左個桶返去,拎隻巴辣香雞翼出黎,哇,成陣"火羅"味
勁驚,未食過KFC有"火羅"味架.
而且完全唔脆,勁多油.
跟住因為桶入面有辣同唔辣雞,
以一間正常既KFC黎講,
呢兩隻雞應該一睇就分得出
辣果個面先得少少粉......同平時果D完全唔同
唉.....
D粟米又唔淋....勁硬
仲有佢D巴辣雞粒,又係唔脆,勁硬
難食到爆!!!
結果我地5個人都食唔哂一個餐
個個都食完1舊,呆左,唔食
成個餐剩返一半,就走左啦!!!
呢間KFC將會俾我BLACKLIST左

2008-06-12 18 瀏覽
師傅見好耐都冇黎呢度食野, 於是乎早幾日兩口子就黎左呢度食, 其實對呢d大型連所食店都唔會存有咩寄望, 不過知道一定食得人啦!兩個人商量左一陣, 最後叫左一桶雞餐! 一桶雞餐有九件家香雞, 三隻既辣香雞翼, 兩件粟米, 兩盒沙律, 兩盒薯蓉, 一盒磨菇飯, 一盒雞皇飯, 同埋四枝汽水, 再送多盒巴辣脆雞粒!咁多野食其實一定食唔晒, 不過冇所謂, 最多包走架啫; 老實講樣樣野都普普通通啦, 而炸雞就熱辣辣, 呢個算係最基本要求, 不過就幾多油, 可以啦; 沙律算係最唔好味, 皆因太濕; 粟米都幾甜, 但未算最靚, 皆因有"衣", 可以啦; 而巴辣脆雞粒就一啖一粒, 鬆鬆脆脆, 都幾好味, 惹人好感!總括黎講食物質素維持番呢間連所食店嘅水準, 服務態度友善親切, 環境地方反而幾窄, 坐得唔算舒服, 價錢就唔算貴, 一舊水多少少就有一個餐, 可以; 偶爾一次半次, 師傅覺得都非常過癮, 不過好肯定唔會經常去, 皆因唔健康! 而喺度食野就不能苛求太多, 免得好似雞蛋裡挑骨頭!

九件雞
巴辣香雞翼和脆雞粒
薯蓉+磨菇飯+雞皇飯
粟米
2008-06-08 16 瀏覽
下午茶叫左4號餐, 葡撻+雞翼+咖啡, 另要了雞皇飯雞翼很夠辣很脆, 葡撻ok, 咖啡夠濃味雞皇飯一般, 雞肉不太多, 味道都ok既地方不太大, 坐既位置係一條柱後面, 有點與世隔絕的感覺...
下午茶叫左4號餐, 葡撻+雞翼+咖啡, 另要了雞皇飯

雞翼很夠辣很脆, 葡撻ok, 咖啡夠濃味
雞皇飯一般, 雞肉不太多, 味道都ok既

2008-04-12 55 瀏覽
昨天與男朋友去呢到食野..一心想試下芝士波!D位好逼..唔喜歡!但唔系近..我一定去其他分店食!好難先搵到個位唔算逼又沒有一D臭味!= =個芝士波無咩特別..個雞包好味,但少汁!"個汽水個蓋整唔好..搞到整晒落我身上!希望佢改變下D位!!
昨天與男朋友去呢到食野..一心想試下芝士波!
D位好逼..唔喜歡!但唔系近..我一定去其他分店食!
好難先搵到個位唔算逼又沒有一D臭味!= =
個芝士波無咩特別..個雞包好味,但少汁!"
個汽水個蓋整唔好..搞到整晒落我身上!
希望佢改變下D位!!
KFC
2006-05-11 21 瀏覽
要了一個早餐,有:炒蛋,雞扖,薯蓉,細盒裝橙汁(+$2)成個早餐只有個炒蛋係比麥記好少少之外,塊雞扖及薯蓉都不太好味. 炒蛋都有少少蛋味,不過唔滑,而且唔夠熱,塊雞扖和薯蓉個汁超咸,晨咁早食d咁咸的食物,不太好啦!好彩塊雞扖唔算鞋口,因為應該係雞肶肉,ok la.
要了一個早餐,有:炒蛋,雞扖,薯蓉,細盒裝橙汁(+$2)

2006-02-23 23 瀏覽
肯德基以前真係好鐘意食,at least一個禮拜一餐,後尼某D原因已經冇去食,應該話唔想再去食.最返經過見佢出左隻"棒棒雞",心郁郁又去試,食落發覺係搵笨,所謂"棒棒雞"即係將雞中翼一分為二再炸,咁整法雖然較香口,但失去左雞中翼o個種皮脆"肉滑"o既口感,咁就唔係咁o岩我口味喇.
2006-01-28 13 瀏覽
雞籃ok, d肉皮脆肉滑, 但坐位密度超高, 寧可去第二間分店好過.
2006-01-27 13 瀏覽
同女友睇完戲就過黎開餐, 叫左兩個1人獨享餐。雞好好食, 大件又腍, 好~整體食物都不錯, 不過反而係個兩杯汽水要等, 都幾耐下, 可能係人手唔夠的關係。仲有留意到員工都十分整潔, 女友留意到員工响地下撿了垃圾, 會主動清潔雙手, 然後才繼續工作, 值得一讚。不過, 美中不足是剛去到, 坐低時, 枱上還有一塊仔菜留低未抺走。
同女友睇完戲就過黎開餐, 叫左兩個1人獨享餐。

雞好好食, 大件又腍, 好~

2005-11-02 6 瀏覽
6月中我和朋友去kfc 食晚餐,我選雞柳飯套餐($27),加有2個細薯塊和萄撻,我朋友選雞漢堡套餐($24),我們諗太多食淡
2005-08-01 20 瀏覽
近排為左要換多啦A夢玩具(叮噹)就去左食雞,事關本人對連鎖式快餐店一向冇乜好感.如食物冇關."對員工差"對於食物,都吾會要求太高同太大其望咁我就叫左個巴辣香雞餐,雞要辣,雞肉老有少少"鞋" 食落冇雞味,雞太多油用紙巾吸極都有,所以就去左皮先食,粟米太細對於一個三十二個幾餐黎講太在吾直
近排為左要換多啦A夢玩具(叮噹)
對於食物,都吾會要求太高同太大其望
對於一個三十二個幾餐黎講太在吾直
2005-05-17 17 瀏覽
叫左個二人餐, 本來係2上脾2下脾的但係要求下都可以轉全上脾,........立即抵好多!!
叫左個二人餐, 本來係2上脾2下脾的
但係要求下都可以轉全上脾,
........立即抵好多!!