2015-08-02 425 瀏覽
真係好耐無食KFC,應該有成半年啦瓜?無計啦,佢又唔開係我附近。叫左桶餐,樣樣都有d咁啦,雞就緊係要燒雞啦,外皮微甜,肉質爽身又夠入味,正!脆辣雞翼果真夠辣,係個外皮厚左d。萄撻幾好味,撻皮鬆脆,蛋黃部份不會過硬,甜甜的。雞粒就真係好差啦,個炸皮好厚,肉其實好少,而且太乾身又更,要送汽水先吞得落。蘑菇飯普普通通啦,少少胡椒味。
脆辣雞翼果真夠辣,係個外皮厚左d。
萄撻幾好味,撻皮鬆脆,蛋黃部份不會過硬,甜甜的。
雞粒就真係好差啦,個炸皮好厚,肉其實好少,而且太乾身又更
,要送汽水先吞得落。
蘑菇飯普普通通啦,少少胡椒味。
2015-07-05
10 分鐘 (堂食)
2014-02-17 357 瀏覽
睇到廣告當日已決定第二天要去買來吃,不過我又不能肯定那一間KFC的出品好,真是讓人心煩!後來,經過熊爸的神指一算,他指向悅來坊的KFC,難道他知道那兒會有好雞吃!有關西檸甜脆雞,KFC共有3款選擇,結果整合計算,我決定叫那份$117桶餐 (3件西檸甜脆雞+3件家鄉雞/香辣脆雞/狂惹香燒雞+2個辣汁蘑菇香飯+家鄉雞皇飯+3件巴辣香雞翼+3件葡撻+墨西哥脆脆+3杯汽水)把食物帶回枱上,祈禱後便拿拿林開餐,首先當然是吃這件西檸甜脆雞...雞件拿上手已感覺到熱辣辣,晶瑩黃色的檸汁很對版,最怕是那種加入了吉士粉的杰撻撻奶色醬. 檸汁酸得來帶果味,與雞件配合是可解膩 ; 雞件的炸皮既薄又脆,食落肉質軟嫩又多汁,味道帶鹹夾香!真幸運,收銀員剛好配給了我三件新鮮出爐的西檸甜脆雞,點解我知?因為我另外那3件家鄉雞的品質是完全相反,又腍又膩又軟粑粑!

2014-02-16
2013-01-01 75 瀏覽
悅來坊商場裝修後, 首次踏足, 舖頭差不多已面目全非, 最底的兩層還完全租了給吉之島, 哼~ 難為小店KFC還在, 是否應該同佢打打氣??? 咁早餐就拜託你了...逐樣數:雞扒只得家鄉雞扒, 燒雞扒當日無售 ... 雞扒暖暖但外皮仍算脆, 肉質幾嫩是過得去的款式, 味道較濃但不是鹹到死那款;炒蛋多奶味, 兼且也滑滑, 可用來平衡吃完肉類的沉重味覺;香腸頗凍, 不過有質感, 能食到肉質實實在在 (即是叫啖啖肉);鬆餅細件咗好多, 外脆內軟, 軟到有點糊糊, 麵粉味出眾, 外脆的部份有塗蜜糖焗過, 甜絲絲

逐樣數:
炒蛋多奶味, 兼且也滑滑, 可用來平衡吃完肉類的沉重味覺;
題外話/補充資料: 收銀處得較少職員負責, 難怪大排長龍。
2012-12-31
$26 (早餐)
慶祝紀念
除夕
2012-01-16 75 瀏覽
今日(16-1-2012 Mon)公司請食飯,其中一間就係呢間,我想食上個月食過o既蜂麥脆雞,但原來係限定,今期係大韓醬酷燒,唯有叫呢個$209.00o既大韓醬酷燒新春大福桶餐吧.有:家鄉雞 / 香辣脆雞 / 狂惹香燒雞各4件,我唔肯定係咪所有都有,因為唔係我負責訂,睇相又唔似有咁多.大韓醬酷燒4件巴辣香雞翼4件巴辣雞粒2盒(共約18粒)家鄉雞皇飯辣汁蘑菇香飯馬鈴薯蓉4個墨西哥脆脆一盒配特濃芝士醬瑪嘉烈葡撻4件我就唔係樣樣食齊,食o左:大韓醬酷燒,咩o野大韓醬酷燒呢原來呢個係微辣,好似冇燒過,皮唔脆,雞o既肉汁仍有同嫩滑.味道: 4分同女同事MF share馬鈴薯蓉,都係正常冇乜問題啦.味道: 3分墨西哥脆脆,唔睇返網頁真係唔知原來係墨西哥脆脆,一啲墨西哥風味都冇,只係一塊炸粉,o個啲特濃芝士醬,又係唔睇唔知,我o地根本食唔出係咩o野味.味道: 0.5分瑪嘉烈葡撻,我食o既時候酥皮已經淋o左,味道仍好食,甜甜地,不過太細個喇.味道: 5分我o地食剩o左,我就拎一件返屋企畀爸爸食,佢食完我問佢好唔好食,佢都答好食.用某信用咭有九折,即係$188.10

大韓醬酷燒4件
家鄉雞 / 香辣脆雞 / 狂惹香燒雞各4件??
巴辣香雞翼4件
巴辣雞粒2盒(共約18粒)
家鄉雞皇飯
辣汁蘑菇香飯
馬鈴薯蓉4個
墨西哥脆脆一盒配特濃芝士醬
瑪嘉烈葡撻4件

我就唔係樣樣食齊,食o左:
大韓醬酷燒
味道: 4分
同女同事MF share馬鈴薯蓉,都係正常冇乜問題啦.
味道: 3分
墨西哥脆脆同巴辣雞粒
特濃芝士醬,又係唔睇唔知,我o地根本食唔出係咩o野味.

味道: 0.5分

味道: 5分

用某信用咭有九折,即係$188.10
2012-01-16
外賣送餐
$26.87 (午餐)
慶祝紀念
團年飯
  • 瑪嘉烈葡撻
2011-04-06 63 瀏覽
難得一個星期日十點巳起身, 突然想起好耐無同Honey 一齊食早餐久違的一個兩人世界早餐, 我選了肯德基, 因為我們兩個都沒試過呢間的早餐, 佢一早巳搵好位等我大駕光臨.趕在十點四十分落早餐Order, 我要了10號餐, 有件新出的醬燒雞塊, 炒蛋及鬆餅, 男朋友要了1號餐, 是雞扒飽.落完Order即時有兩杯熱飲, 但其它食物就要等, 枱面有塊大大的等餐牌樹係度, 男友的雞扒飽一陣巳有服務員送上枱, 我等了又等,男友的包食完了, 眼見店員將早餐的廣告牌收起換上中午餐牌, 但我的食物卻還不見踪影, 再等了一陣, 男友終於起身詢問職員10號餐還沒來, 有職員即時入廚房跟進, 再等了一陣, 職員送上一個雞扒飽, 我們再向職員重申一次, 未來的是10號餐, 但該名職員入廚房一陣又出來回覆: 剛剛不是送上了個包嗎? 男友耐心的解釋10號餐不是包, 讓職員再入內交涉一輪才出來叫我們再等, 過了一陣, 有職員遞上我的食物, 但卻變了全部用外賣袋袋住, 我們唯有拆開外賣袋, 點知一打開, 男友又發現問題, 拿住份早餐走去問職員, 我要的是醬燒雞塊, 不是炸雞, 該職員才又恍然大悟, 即時入廚房再做,
落完Order即時有兩杯熱飲, 但其它食物就要等, 枱面有塊大大的等餐牌樹係度, 男友的雞扒飽一陣巳有服務員送上枱, 我等了又等,男友的包食完了, 眼見店員將早餐的廣告牌收起換上中午餐牌, 但我的食物卻還不見踪影, 再等了一陣, 男友終於起身詢問職員10號餐還沒來, 有職員即時入廚房跟進, 再等了一陣, 職員送上一個雞扒飽, 我們再向職員重申一次, 未來的是10號餐, 但該名職員入廚房一陣又出來回覆: 剛剛不是送上了個包嗎? 男友耐心的解釋10號餐不是包, 讓職員再入內交涉一輪才出來叫我們再等, 過了一陣, 有職員遞上我的食物, 但卻變了全部用外賣袋袋住, 我們唯有拆開外賣袋, 點知一打開, 男友又發現問題, 拿住份早餐走去問職員, 我要的是醬燒雞塊, 不是炸雞, 該職員才又恍然大悟, 即時入廚房再做, 我坐係度望住呢一切, 心中不禁好大疑問, 呢班職員點會幾多號餐是什麼食物都沒弄清楚 ? 因為其中交涉是幾個職員, 但卻個個都沒意識到10號早餐是什麼. 祇不過一份早餐, 可以錯漏百出, 我坐到11點半才有早餐食.
本來應該是兩口子好溫馨的享受一個久違的早餐, 但被呢一切破壞晒.
2011-04-03
$25 (早餐)
2011-03-31 45 瀏覽
放左學去食KFC,見到有個15蚊/19.8蚊既下午茶,我個肚空,連個銀包都空,所以買左個15蚊既黎食。不過杯熱奶茶唔錯但就唔夠熱,奶同茶既比例就唔錯個包都好好咖,塊雞都幾好食,唔會太薄,不過佢連塊蕃茄都冇,得蕃茄醬, 但係我唔飽,其實15蚊可以食到更多既野,偏貴我諗下次都唔會再黎,太貴,唔飽,醫唔到肚
不過杯熱奶茶唔錯但就唔夠熱,奶同茶既比例就唔錯

我諗下次都唔會再黎,太貴,唔飽,醫唔到肚
杯奶茶比我倒瀉左...
唔飽,但OK
2011-03-29
杯奶茶比我倒瀉左...
唔飽,但OK
2010-06-24 17 瀏覽
2010年6月14日 ( 肯德基家鄉雞 - 1 )肯德基家鄉雞,它的炸雞具一定吸引力,雖然炸物不甚健康,偶爾吃吃炸雞,也是無妨的。午膳時間,四處人頭湧湧,匆匆要了一份套餐去也。套餐,有香辣脆雞、巴辣雞翼及蜜蜜燒雞翼 , 幾款炸雞,各具特色,香脆可口,雞皇飯,雞肉很少,白汁就好味,如汁多點更好,撈飯最正。
2010年6月14日 ( 肯德基家鄉雞 - 1 )
肯德基家鄉雞,它的炸雞具一定吸引力,雖然炸物不甚健康,
偶爾吃吃炸雞,也是無妨的。午膳時間,四處人頭湧湧,匆匆
要了一份套餐去也。
套餐,有香辣脆雞、巴辣雞翼及蜜蜜燒雞翼 , 幾款炸雞,各具
特色,香脆可口,雞皇飯,雞肉很少,白汁就好味,如汁多點
更好,撈飯最正。

炸雞
雞皇飯
2010-06-14
鬆餅+牛角包~ (係mini size的)加 7喜~ $10~用了cupon~但個鬆餅咸咸地..又有honey味~~另外點了1份22元的早餐,同家人分享~當中的腸仔~肥大喔..都幾結實的樣子~雞扒~好多汁...仲勁油呢..普通普通~薯餅2塊~又係勁之多油...不過唔及得m記果d咁脆...軟左少少...通粉反而比m記好少少......似返通粉的味道~長長的番茄雞卷,.個皮依然咁好味呀~但d雞真係少左d....@@稱得上KFC特別的食物服務速度真係好慢,已經多人架啦..手腳仲係好慢..唉~
用了cupon~

但個鬆餅咸咸地..又有honey味~~

另外點了1份22元的早餐,同家人分享~
當中的腸仔~肥大喔..都幾結實的樣子~
雞扒~好多汁...仲勁油呢..普通普通~

通粉反而比m記好少少......似返通粉的味道~

稱得上KFC特別的食物

服務速度真係好慢,已經多人架啦..手腳仲係好慢..唉~
$10 (早餐)
點至醒盤餐~諗住咁平,所以都想試下呀19.8元~!!但講質素呢~真係差差差差差其中鴛鴦飯已經唔好味呀..磨菇汁+白汁,但d飯口感真係好假呀,我覺得唔似係飯的感覺可能係KFC一向都用咁樣質素的米吧...........份量都ok的~用個碗黎裝~ 粟米完全無味的..又好乾呀.......又無比牛油...而且好細條=.= 賣相已經唔係好掂可能縮左水好耐..係我好耐無食,我唔知掛... 炸雞脾,仲要有一部份d皮無左囉,想點d雞肉勁多油呀,help印到全張紙都係........恐怖到不得了........服務的速度真係超慢 忍..........d員工工作果陣好hea呀~
至醒盤餐~諗住咁平,所以都想試下呀
19.8元~!!

但講質素呢~真係差差差差差

其中鴛鴦飯已經唔好味呀..磨菇汁+白汁,
但d飯口感真係好假呀,我覺得唔似係飯的感覺
可能係KFC一向都用咁樣質素的米吧...........

份量都ok的~用個碗黎裝~

粟米完全無味的..又好乾呀.......又無比牛油...
而且好細條=.= 賣相已經唔係好掂

可能縮左水好耐..係我好耐無食,我唔知掛...

炸雞脾,仲要有一部份d皮無左囉,想點

d雞肉勁多油呀,help

印到全張紙都係........恐怖到不得了........

服務的速度真係超慢
忍..........d員工工作果陣好hea呀~
$19.8 (午餐)
2009-04-22 53 瀏覽
很久沒有吃家鄉雞了,不是因為不喜歡,反之是很喜歡,只不過害怕那些食物會令我胖上加胖而已!18.4.2009 在『熊貓商場』購物,順道走去看看有甚麼新出品,外賣作為午餐。最終自選了以下食物:墨西哥脆脆+特濃芝士醬 ($9.80) - 脆脆挺是香脆可口,奈何比較油膩及細小易碎;芝士醬則味道濃郁,有點芥末香,蠻不錯!Pop Pop 脆魚粒 ($11.80) - 脆是頗脆,可惜炸得太乾,份量亦少,而且甚麼味道也沒有,要不是包裝說明是魚粒,根本就是吃而不知其味!巴辣雞粒+特濃芝士醬 ($10.80) - 味道一般,微辣,有質感,唯不及大口大口地吃香辣脆雞那樣來得痛快淋漓!炸壽司 ($9.80) - 甚具創意,雖有紫菜香,但口感有些奇特,炸過的外層感覺與壽司有點格格不入;不過,一試無妨。吃罷這份午餐,相信有段時間不敢再碰炸物,委實是太燥熱了!

吃罷這份午餐,相信有段時間不敢再碰炸物,委實是太燥熱了!
自選的外賣
墨西哥脆脆
Pop Pop 脆魚粒
Pop Pop 脆魚粒 (切開後)
巴辣雞粒 - 味道一般
炸壽司 - 口感有些奇特
2009-04-18
$42.20 (午餐)
墨西哥脆脆