2024-02-08 344 瀏覽
憤怒與不滿日期:06/2/2024地點:葵芳店由於女友對牛肉敏感,所以叫的pizza是豬肉與雞肉。但食後數小時後開始全身有敏感紅疹🤦‍♂️才發現外帶餘下的pizza是混雜了牛肉🤬現在女友全身紅疹。我唔知廚師廚咩原因用了牛肉,都明白對無食物敏感嘅人係唔會有感覺。但係我女友本身對牛肉最大敏感曾經是呼吸困難需入醫院聞氣。所以我地都好小心選擇食物。而最遺憾的是根本沒有任何投訴方法。本文只係想責怪廚師點解無做好自己嘅責任。
憤怒與不滿
日期:06/2/2024
地點:葵芳店
2024-02-06
2023-04-20 1052 瀏覽
這份原味炸雞口感酥脆,外皮炸得金黃香脆,內裡肉質細嫩,口感十分美妙。炸雞原味不加醬汁就已經十分美味,吃起來鹹香可口,滿足了人們對於口感的需求。此外,炸雞還是一種高蛋白、低碳水化合物的食物,營養價值較高。整份餐點份量十足,非常適合和朋友分享或當作下午茶點心。總體來說,這份原味炸雞是一道口感酥脆、美味可口且營養豐富的餐點,非常適合喜愛炸物的人們品嚐。
已經有好幾年沒有柯打,今次訂購大胃B餐送上門,4人食份量剛剛好,但如果大食的話建議加$60訂4-5人C餐。下單後不用一小時送到,食的時候温度仍可以的超級夏威夷: 菠蘿、香草腸、蜜桃、火腿、洋蔥芝士很足但其他料略為少咗啲,食落似麵包質感多啲 不過水準跟以前差不多, 算係保持以往水準炸雞味道都係一般, 唔juicy但亦唔係柴皮, 貪佢夠飽肚黑松露蒜香雞柳意粉(無汁)份量好似少咗啲, 但味道都算尚可, 同茶餐廳比差少少忌廉粟米湯普普通通

超級夏威夷:
菠蘿、香草腸、蜜桃、火腿、洋蔥
芝士很足但其他料略為少咗啲,食落似麵包質感多啲
不過水準跟以前差不多, 算係保持以往水準

炸雞
味道都係一般, 唔juicy但亦唔係柴皮, 貪佢夠飽肚

黑松露蒜香雞柳意粉(無汁)
份量好似少咗啲, 但味道都算尚可, 同茶餐廳比差少少

忌廉粟米湯
普普通通

2022-08-11 864 瀏覽
食物質素同醫院飯堂水平差不多 職員服務態度差 餐桌不乾淨 告訴他們也不予理會 只叫你到其他地方坐 語氣差 欠耐性 還會給面色你看 意粉味道淡 好像意粉加鹽的味道 完全沒有醬汁的味道 薄餅口感如鬆餅 用料都是平價嘢 好像蟹柳、火腿等 賣相一般 湯匙 、叉、刀等用具都是放在外面自己來攞 芝士粉又用牙籤筒來乘載 感覺像是家族式經營的平價飯堂 真是一分錢一分貨 難怪Pizza Hut的收費是這裏的一倍 終於明白為什麼別家可以收這樣的價錢 本來打算一試 吃了兩啖已經不想再吃 以後都不會來光顧
佢的確係好食嘅,亦好足料,但不滿意係佢網上落單自取同係店舖嗌嘢食嘅價錢係唔同‼️ 一早係網上嗌咗嗰大胃D餐($398)加錢要燒排骨絕對唔係問題,但居然餐廳有嗰餐叫6人脆味套餐($348),包嘅內容係一樣🥴 差成$50,我本身以為我理解有問題,其實係唔一樣,點知我打落去問嗰職員,佢話係一樣架,所以下次可以打落嚟嗌🥴雖然係自己蠢,但係估唔到同一啲食物同一間餐廳會唔同😔 希望公司可以改善下system同餐單嘅分別😔
外賣自取
2022-01-30 1046 瀏覽
屋企無煮飯,求其食!櫻之花厚批配料:Sakura洋蔥、粟米、蟹柳、獅子狗、煙三文魚、紫菜、芝麻自取價錢$99個人口味總評分:6/10地址:葵芳葵芳邨葵芳商場地下4-5號舖@chubbys._pizza #葵芳美食 #pizza #香港美食 #薄餅 #castellacake #princeedwardfood #sesamecake #pandancake #hkfoodie #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoods #hkfoodshare #dessert #hkdessertshop #food #hkfood #hkfoodstagram #hkfoodpic #hkigfood #foodiehk #yummy #delicious #foodie #hkfoodieblogger #hkfoodies #wheelchaireatinhongkong
屋企無煮飯,求其食!

櫻之花厚批

自取價錢$99

個人口味總評分:6/10

地址:葵芳葵芳邨葵芳商場地下4-5號舖

櫻之花
櫻之花
呢間pizza芝士算幾濃味,所以一大班朋友叫外賣都會諗到食呢間嘅炸雞pizza~外賣送來要一小時,都算在預定時間送到。鍾意食芝士嘅呢間都係唔錯嘅選擇。我覺得佢來到嘅食物都夠熱,夠juicy,唔會話好差。堂食可能更好?不過外送呢D炸物就差dd, 可能因為焗住太耐無咁脆口,但味道不錯的。

外賣送來要一小時,都算在預定時間送到。

鍾意食芝士嘅呢間都係唔錯嘅選擇。

2021-10-25
60 分鐘 (外賣送餐)
我唔知你地今日營業時間到幾點,我中午一點透過手機程式訂購外賣,而家親臨自取,大約一點二十五分到,來到門口,見到正門落左半閘,於是行左去員工出入果度等候,等左一陣都唔見有人,所以都照入去問下,入到去都等左分幾鐘先見到廚房有個身材肥胖嘅中年女同事,於是我同佢講我係外賣自取,佢就好差態,一副臭臉咁指返我去正門:前面啦!其實我來拎外賣啫,你樓面冇人,我真係爭啲廚房都要照入啦,咁嘅態度,真係我得罪你咩?我離開時,你另一位員工終於開返閘都唔知你地啲同事點做生意

都唔知你地啲同事點做生意
2021-02-11
外賣自取
午餐
2020-09-27 2242 瀏覽
突然好想食pizza,就叫外賣。叫咗個2-3人餐,送到上樓仲熱辣辣👍🏻特式燒烤厚批Pizza,味道唔錯😋菠菜龍脷柳焗飯不錯。招牌肉醬意粉就麻麻,比較乾同少汁,味道比較淡。餐湯都唔錯。方便快捷既選擇👍🏻整體都好滿意☺️
特式燒烤
特式燒烤
2019-11-11 3566 瀏覽
今日又不想煮飯,就不如再吃薄餅,而且今日是平日,價錢平了而且仲要食物再大點十分抵食,今日叫了個一至五套餐,加了十二元要了豬肋骨配薯角沒有要意粉,炸雞二隻,好似叫墨西哥香辣厚身薄餅,本來仲有二罐汽水,但忘了比,幸好打回店舖講下次補返。薄餅今日好似材料少過之前,味道都保持到,二人食這個一定食不完。豬肋骨這裡做得十分好味,有咬口而且醬十分好味,不過薯角有點淋身。炸雞可能太熱放入去皮有點淋身但雞肉都好味,最後二人仲留了二件薄餅同一件炸雞明天再食,真的不錯又準時到達。
外賣送餐
2019-10-09 1868 瀏覽
一大班人食飯,最好緊係嗌pizza,因為方便唔洗諗,以前細個屋企成日嗌pizza and chicken,睇住佢又改名換姓,又分家咁七國咁亂,最後兩敗俱傷。🌚🌝🌚🌝 .中學個陣成日去,仲要爭位坐同其他中學鬥快霸位!最鐘意食皇牌套餐,審芝士粉審到唔洗錢咁,最近呢幾年焗飯意粉愈來愈難食,飯由炒底變白飯,意粉愈來愈無味。本來炸雞同pizza仲做得住,但呢次叫嘅炸雞同pizza都係凍嘅,炸雞皮淋哂,雞肉好老又無味。皇牌雞去左邊😿😿😿😿 Pizza麵包好乾,完全無phd pizza hut個種麵包香或煙靭感,食完成陣風唔知食左乜。🙉千島熱情bb上面得幾粒火腿,啲料少到有啲過份🤢.唯一抵讚係幾準時,但呢樣唔足以令我繼續買,希望我嘅童年回憶唔好越來越差然後執哂😹
2019-10-08 1316 瀏覽
本來想叫pizza食但見到呢個意粉配小食既餐先40蚊咁抵就叫左黎試下上到黎第一眼感覺幾伏個意粉少 再加上係用三色豆食落味道普通有d失望反而炸雞有驚喜肉汁多 頗為juicy皮脆又唔會太厚比某連鎖店好食好多整體黎講呢個價錢算唔錯
本來想叫pizza食

比某連鎖店好食好多

整體黎講呢個價錢算唔錯
香草牛肉意粉+炸雞+凍奶茶
2019-05-30 1766 瀏覽
平時我同朋友食薄餅都會選擇這間,而今次我地在葵涌村沒想到都可以送到這來十分方便。我地最後選擇食二人餐,等了不用一小時食物就來到了。當然吾會錯過這間的墨西哥香辣9吋薄餅啦,之前食過已覺不錯,今次再叫來吃都沒有失望。辣度夠而且肉碎都不少,薄餅大小都夠二人食都可以選擇薄和厚批不錯。有點失望的海鮮闊條麵,太淋身,全部東西都黏在一起,而且醬汁冇咩味道,材料海鮮都係一般,下次吾會再食。每次必叫的百里香燒豬排骨,燒排骨肉都叫不少而且醬汁煮不不錯,但如果叫餐的話要比多約十多元就貴咗少少啦。食得薄餅點會吾選擇汽水呢?佢都有二罐免費都不錯。整體來講這裡落單都幾快而食物大多都不錯,都會繼續叫這間薄餅店。

2019-05-05 1058 瀏覽
午餐時,與同事最喜歡點這間的外賣Pizza,要一個Pizza、一份飯、炸雞和湯。每次都會點同一款Pizza:世外桃源,Pizza的餅底不會太油,醬汁和配料都很好吃,炸雞鬆脆,雞肉嫩滑。
2018-08-07 1885 瀏覽
平時系附近返工好少出街食..今日本身約同事食米線🍜見到門口企滿人,走得同事話去樓下食,我從未去過既地方系出面睇下個餐牌好抵食呀因為抵食,所以都有好多野想試不過…今日系第一次食亦可能系最後一次事關今天系我last day👋🏽嗌左個$38餐 飯麵3揀1吞拿魚火腿意粉✔🍝肉醬意粉焗飯小食3揀1🍟薯角🍗炸雞🍕pizza✔飲品 2揀1汽水忌廉湯✔買完飛坐定定等食野🍴見同事食焗飯炸雞都好似好正我都有得食喇!!講味道吾系差,一般出面都食到既味道不過老實講真系食個價錢雖然未必會再系哩間食但已經search左邊度仲有下次睇下去開邊度附近有就可以去第二間食整體黎講
平時系附近返工好少出街食..
今日本身約同事食米線🍜見到門口企滿人,走得
同事話去樓下食,我從未去過既地方
系出面睇下個餐牌好抵食呀

因為抵食,所以都有好多野想試
不過…今日系第一次食亦可能系最後一次

汽水
忌廉湯✔

買完飛坐定定等食野🍴
見同事食焗飯炸雞都好似好正

我都有得食喇!!
講味道吾系差,一般出面都食到既味道
不過老實講真系食個價錢

雖然未必會再系哩間食