2024-10-22 0 瀏覽
今日嚟到上環食早餐,經過見到呢間食腸粉嘅專門店,佢竟然有我最鍾意嘅皺皮腸粉!😍店舖不算大,係有種家庭式經營既感覺,牆上貼滿唔同顏色嘅餐牌,見佢食物種類多好多選擇😝😝而我叫左瘦肉腸粉,佢係即叫即整的,見到佢個蒸爐好大😍腸粉份量好足,大大碟,而且瘦肉都好足料😝腸粉都幾滑,食到有米香味😆😆喺香港都唔係咁易食到呢種腸粉,所以我一定會再黎食😋價錢只係$27,一碟已經食到好飽😂總括然而,鍾意食腸粉嘅一定要嚟試吓🤪

總括然而,鍾意食腸粉嘅一定要嚟試吓🤪
2024-08-27 191 瀏覽
呢間小店係公司附近所以間唔中都會過黎午餐開飯主打家庭食飯餸價錢係上環區黎計算係OKso far 過黎食左咁多次都冇中伏係lunch hour 既人流比較多有時要等下先有得位坐同有得食
呢間小店係公司附近
所以間唔中都會過黎午餐開飯
主打家庭食飯餸
價錢係上環區黎計算係OK
so far 過黎食左咁多次都冇中伏
係lunch hour 既人流比較多
有時要等下先有得位坐同有得食
2024-08-26
20 分鐘 (堂食)
  • 午餐
2024-05-08 507 瀏覽
見到這個平民價錢,又有我愛的黃花魚,便立即進店,是日約傍晚6點不用等位,小店不起眼,座位較狹窄,像是家庭生意,原來這裏主打腸粉,我沒試,試了煎黃花魚飯$58+灼菜心$20+熱奶茶$8。這個價錢在這區很難食到這個水準的煎魚,沒有撲粉,也不覺得是炸的,而且証實是即叫即煎,完全像在家煎的成品和味道,然後以薑葱豉油回鑊放在飯面上,起初以為是普通貨,沒有即時拍下完整製成品,抱歉!菜心很淋甜,好菜!於我,奶茶太濃,略苦澀。下次再試它的腸粉。
下次再試它的腸粉。

2024-05-08
  • 煎黃花魚