2019-09-08
今晚同朋友去左呢間「膠得喜」的餐廳,雖然舖頭唔算好大,不過都坐得幾舒服,呢間店主要以花膠為主題,同埋每日款式都用不同的花膠煮的,每日最少用四款花膠煮的,我都好期待每一款菜式第一菜系首創花膠扒,系我第一次咁樣食花膠的味道,在口裡感覺好特別,外脆內軟花膠好軟,重骨膠原的感覺,加埋沙律醬同菜,非常配合第二款菜非洲花膠,原只的花膠上菜,花膠今次的口感好爽口,旁邊放了西蘭花🥦,花膠上面放左金薄,外觀好高貴又好味,放下的汁同呢花膠好夾。第三款菜系膠得喜撈波菜麵,兩片薄薄的花膠同撈麵一齊食,非常好味,加埋菜上去撈埋一點都唔油膩,仲好開食第四款紅蘿蔔豬肉桂圓干貝燉花膠湯,我平時好鐘意飲湯的,呢個湯一飲就知道沒有放味精係原汁原味,最適合我又要健康好怕肥的人非常值得推介給大家的一間餐廳,大家一定要去試下,又養顏又健康,好適合好多女士的膠原蛋白食物。