位於中環的Check In Taipei,是間創新玩味的台灣菜餐廳。雖經已經吃過無數次,但每次有新菜式推出,都會吸引我一訪再訪呀,呵呵!前陣子店內曾經裝潢過,由酒吧主題轉為走粉色系路線,給予人耳目一新的感覺呢。此外,餐單上也添加不少新菜式,希望帶給客人更多的驚喜唷。 台式肉鬆榨菜蛋餅 $68 蛋餅共4款口味,這次試試古早味肉鬆榨菜味吧! 厚薄均勻的蛋皮,包裏著爽脆榨菜和鹹香肉鬆,配搭不錯呀。 溏心蛋滷肉飯 $55 每次去台式餐廳,必點邪惡肥美的滷肉飯。滷肉粒大小適中,有肥有瘦,搭配圓潤米飯,甘香不已。 鐵觀音巴斯克起司蛋糕 $75 掀起無數風潮的Basque Burnt Cheesecake,這裡也有售哦~餐廳最近聯乘Hemma,推出鐵觀音巴斯克起司蛋糕! 把自家製的彈牙珍珠和甜蜜黑糖醬,配上Hemma蛋糕,完美融合! 鐵觀音味又香又濃,蛋糕質感幼滑可口,很好吃呢~ 金鑽鳳梨x土鳳梨蘇奶奶麻糬 $85 三款甜品之中,我最愛 餐廳與烘焙.愛麗絲合作的金鑽鳳梨x土鳳梨蘇奶奶麻糬! 手工鳳梨蘇傳來香噴噴的牛油香,鳳梨皮酥而不乾,鳳梨甜而不膩。酥皮碎香脆甘香,配上餐廳的招牌奶奶麻糬,牛奶與鳳梨
位於中環的Check In Taipei
,是間創新玩味的台灣菜餐廳。

此外,餐單上也添加不少新菜式
,希望帶給客人更多的驚喜唷。

台式肉鬆榨菜蛋餅 $68

溏心蛋滷肉飯 $55

鐵觀音巴斯克起司蛋糕 $75

金鑽鳳梨x土鳳梨蘇奶奶麻糬 $85

三款甜品之中,我最愛 餐廳與烘焙.愛麗絲合作的金鑽鳳梨x土鳳梨蘇奶奶麻糬! 手工鳳梨蘇傳來香噴噴的牛油香,鳳梨皮酥而不乾,鳳梨甜而不膩。酥皮碎香脆甘香,配上餐廳的招牌奶奶麻糬,牛奶與鳳梨的組合,無懈可擊,超級超級好吃!

花生芋泥曲奇 $18

最後一款甜品,是Twinkle Cookies的花生芋泥曲奇。即日至4月18日,消費滿$150,可以免費獲贈1件唷。
2021-03-20
2021-03-26 64 瀏覽
Check in Taipei去唔到臺灣,又好掛住臺式小食?呢一間中環嘅人氣臺灣菜,終於有機會試試!🔥火焰原條鰻魚玉米蛋餅$148因為表面有少少焦香芝士,所以職員會現場攞住火槍幫你將佢哋燒融~原條鰻魚真係好邪惡,我就最鍾意!蛋餅係用軟身嘅製作方法,入邊加埋粟米,都幾香甜。.🍜酸辣牛肉麵$118個湯微辣都幾開胃,而且牛腱炆得好好,加埋秘製辣牛油都幾特別。刀削麵口感唔錯,好彈牙。.奶奶麻糬$75見過人哋打卡好多次,今次嚟一定要試下哩個招牌甜品!因為用木薯粉製作,食落去質地比較軟身,就咁食會比較淡味,撈埋啲花生碎好香脆好食。.職員有禮貌態度好,而且環境都播放住熟悉嘅臺灣歌,平日放鬆都係一個好地方~
Check in Taipei

🔥火焰原條鰻魚玉米蛋餅$148

🍜酸辣牛肉麵$118

奶奶麻糬$75
2021-03-25 740 瀏覽
餐廳不算很大,但坐位夠寬敞,完全不會擠逼。裝修以藍白為主,帶點酒吧風格,環境舒適。2點半前餐廳會提供午市餐牌,而2點半後則提供晚市餐牌。我和朋友點了招牌牛肉麵、豬軟骨鯊魚骨豆乳湯麵、招牌鹽酥雞、椒鹽花枝丸、伯爵茶凍QQ芋圓、咖啡奶茶加珍珠。招牌牛肉麵的湯底由五十斤牛骨熬成,香味非常濃。刀削麵很有咬口,每食一啖麵配一口湯,非常滋味,一碗麵有3大片厚厚的牛展,牛肉炆得非常入味,牛筋均勻分布在整片牛肉上,好正!餐廳仲有一秘密武器就係特製辣牛油供客人加入麵裏同食。辣牛油只是非常輕微的辣,我不食辣都能接受到,牛油味很香濃。朋友叫了豬軟骨鯊魚骨豆乳湯寬粉絲,粉絲較刀削麵淋身,但比刀削麵吸味。豬軟骨都非常出色,連住不少根位。一碟鹽酥雞有3大舊,不過同平時出面食嘅有啲唔同,佢係類似雞肉丸咁。椒鹽花枝丸都唔錯,彈牙有咬口。伯爵茶凍QQ芋圓很香奶茶味,芋圓超級煙韌,珍珠亦好咬口。一碗裹有很多伯爵茶凍,一放入口有淡淡清新茶味,值得推介。

椒鹽花枝丸都唔錯,彈牙有咬口。

2021-03-22
2021-03-21 82 瀏覽
🥴薯泥起司蛋餅: 一pat好軟嘅野,唔知食緊啲咩,無芝士味,就咁食裡面個薯蓉仲好食過成舊野一齊食,第一啖試有少少想嘔,陣味好唔夾,跟著又甜得有啲怪,可一不可再!🤮👎🏻招牌牛肉麵:成兜野最好食係個牛肉,其他野無乜特別,個湯無牛肉味,似豉油湯。滷肉飯:味道還可以,啲豬肉仲凍凍地,🤢成碗野飯個溫度唔均勻,隻蛋還可以。奶奶麻糬:好普通,成碟野好唔presentable,用筷子食唔係好知點食,食落核核突突咁,口感都係核核突突,不過唔會好甜都接受到嘅。餐廳環境:乾乾淨淨,正正常常,有台灣音樂有氣氛。

餐廳環境:乾乾淨淨,正正常常,有台灣音樂有氣氛。
好一段時間冇去 Check in Taipei 佢哋又出左新野😚,今次係聯同三間本地甜品小店創造咗三款特色甜品🍮,作為草根喺全港最鍾意嘅台灣店,真係不得不佩服佢哋成日推陳出新嘅創意呢❤️🤟🏻!.📍鐵觀音巴斯客起士蛋糕($75)呢款係草根係三款甜品中最鍾意嘅一款😍。@henma.hk 嘅芝士蛋糕口感軟滑細膩,有香濃鐵觀音茶味 🍃 ,上面再加上黑糖珍珠🧋,珍珠口感煙韌,蛋糕再加上黑糖醬味道更為豐富,非常推薦👍🏻。.📍金鑽鳳梨酥X土鳳梨酥奶奶麻糬($85)每次嚟到都好期待佢哋新推出嘅奶奶麻糬,今次真係估佢唔到聯成烘焙愛麗斯 @boulangerie_alice 構思左款新嘅鳳梨酥奶奶麻糬 🍍,第一次食呢間嘅鳳梨酥🧡,中間嘅果肉酸酸甜甜,唔係死甜,絕對有鳳梨嘅果香,食完好醒神😽。再用鳳梨酥嘅皮加上奶奶麻糬,好有諗頭呢!.📍花生芋泥曲奇($18)而家消費滿$150就會送一件由@Twinkle.Cookies製作嘅曲奇🍪,以芋泥加上花生粒🥜,好重花生味,口感似蛋糕仔,不過食落就比較乾,可以改善下。.除咗食甜品當然唔可以放過佢嘅牛肉麵,真係食極都唔掂😆。📍黑蒜牛肉麵($118)Black Garlic

📍鐵觀音巴斯客起士蛋糕($75)

📍金鑽鳳梨酥X土鳳梨酥奶奶麻糬($85)

📍花生芋泥曲奇($18)

除咗食甜品當然唔可以放過佢嘅牛肉麵,真係食極都唔掂😆。

📍黑蒜牛肉麵($118)
Black Garlic Beef Noodles
湯底黑蒜味超級濃郁,上面仲放上少許蒜頭🧄,令味道更香濃😋。牛肉有四片,半筋半肉🥰,超級好味!

📍招牌牛肉麵($108)
Signature Beef Noodles
招牌牛肉麵依然保持到一向水準🤩,大大塊厚切牛肉,烹調到軟腍入味❤️,配料仲有蟲草花半熟蛋同嫰滑嘅豆腐。牛肉湯溫和,刀削麵口感滑溜又煙韌,不錯吃!招牌牛肉麵依然保持到一向水準🤩,大大塊厚切牛肉,烹調到軟腍入味❤️,牛肉湯溫和,刀削麵口感滑溜又煙韌,不錯吃!

📍珍珠奶茶
呢度嘅珍珠奶茶都幾好飲🧋,茶味突出而且唔會甜膩,飲完都唔覺有負擔。

2021-03-19 55 瀏覽
前幾日同朋友去咗呢間「Check in Taipei」台灣店食晚餐,一入到嚟就見到「我愛台妹」呢幾隻字,有趣!黑蒜牛肉麵配寬粉絲 ($118)食台灣嘢一定要食牛肉麵,黑蒜味比較少見所以試一試。寬粉絲比想像中還同埋淋,配上黑蒜汁嘅味道唔錯。除咗幾片好味嘅牛肉,碗麵入邊仲畑粒糖心蛋。 髒髒芋泥鹹蛋黃蛋餅 ($85)平時蛋餅都係普通餡,呢個好特別。識落好似甜品咁,入邊嘅污泥味好豐富同埋都幾多了。旁邊仲配有鹹蛋黃粒,加埋食一流!薯泥起絲松露蛋餅 ($78)呢個蛋餅口味都係第一次試,店員提醒我哋要趁熱食,因為有啲芝士。薯仔味比較重,仲有淡淡的松露香。糖心蛋滷肉飯 ($55)滷肉飯可以做大好食嘅滷肉飯唔係成日都遇到得。呢一碗好香,同埋其實份量都唔少。 最鍾意食糖心蛋!

黑蒜牛肉麵配寬粉絲 ($118)

髒髒芋泥鹹蛋黃蛋餅 ($85)

薯泥起絲松露蛋餅 ($78)

糖心蛋滷肉飯 ($55)
2021-03-14 71 瀏覽
手繪雙色鹽酥雞~醬汁有兩款,一款是柚子檸檬,酸酸甜甜,能把炸雞的肥膩感減掉;另一款則是黑松露醬,味道豐盈香溢,令炸雞更升一層次;炸雞方面,都是醃製過的,炸漿很薄脆~蒜香三色台腸~蒜片很多,加上蜜糖,腸仔做小吃真的超正~骯髒芋泥鹹蛋黃蛋餅~這個是下午茶必點的‼️早前雜誌也有報導過這個名物🤣芋泥暖暖棉棉的,吃起來不太甜,味道剛剛好;蛋皮方面也不油,頂上還加了一堆咸蛋黃碎,令整個甜品鹹甜交集,但又出奇的夾,不錯👍檸檬冬瓜茶~酸甜的飲品,開胃又解渴鮮芭樂苦瓜汁~苦瓜汁味苦苦地,但苦後帶回甘,加上芭樂的味道立刻把苦瓜的苦味中和,越喝越好喝👍

蒜香三色台腸~蒜片很多,加上蜜糖,腸仔做小吃真的超正~

檸檬冬瓜茶~酸甜的飲品,開胃又解渴

1️⃣ 豬軟骨鯊魚骨豆乳湯麵 $158 (7/10)呢個湯底真係好濃,味道仲好鮮甜😍因為加咗鯊魚骨,湯底會比較淍身,配刀削麵好掛湯🤤豬軟骨煮得好林,好入味😛雖然麵嘅份量唔多,但真係好飽‼️但麵上面啲蟲草花乾,唔甜唔鹹,味道有啲奇怪🧐2️⃣ 酸辣牛肉麵 $118 (6/10)雖然係酸辣麵,但酸味唔突出,淨係得個辣🥵似麻辣牛肉多過酸辣🤔記得要撈好個湯底,因為啲辣醬係晒湯面😖不過牛肉都好入味香口,份量仍適中🤪3️⃣ 薯泥起司松露蛋餅 $78 (5/10)呢個蛋餅真係有少少失望😢一開始食啲起司真係拉到絲,食落口都好香☺️但因為有薯泥,食一啖都覺得好飽🤭加咗松露醬好夾👍🏻但呢個一定要趁熱食,因為放耐咗芝士冇再拉絲,芝士又厚,薯泥又飽😖食完碗麵再食蛋餅真係食唔晒🙈4️⃣ 鮮芭樂苦瓜汁 $58 (8/10)如果鐘意飲五青汁嘅朋友,Olaf大推呢個苦瓜汁😍青得梨唔會苦🤤加咗芭樂仲有少少甜,飲到停唔到口🤭

1️⃣ 豬軟骨鯊魚骨豆乳湯麵 $158 (7/10)

2️⃣ 酸辣牛肉麵 $118 (6/10)

3️⃣ 薯泥起司松露蛋餅 $78 (5/10)

4️⃣ 鮮芭樂苦瓜汁 $58 (8/10)
Instagram: @eatwjanice終於有機會來一嚐中環出名嘅台灣餐廳✨裝修特別,店內有霓虹燈掛牌,打卡食飯一take過🤩 不過今次來無食到佢最出名嘅甜品「奶奶麻糬」,而係還原基本步,叫咗個糖心蛋滷肉飯食🥰 下次有機會就再試黑蒜牛肉麵(睇落好好食!!!)🧡—————🤍糖心蛋滷肉飯 $55女小編最愛就係滷肉飯!份量來講適中,食完唔會太飽👌🏻 最鍾意嘅位係佢有乾蒜係面頭,令每啖滷肉飯更有口感同香味🥰 滷肉份量足夠送哂成碗飯,由三塊酸瓜作開胃菜,味道一流✨ 整體而言,味道值得欣賞,只係再平D會更好囉🤪🤍經典珍珠奶茶(Cold) $45一來試台灣餐廳,第二樣要嗌嘅就係珍珠奶茶🧋 嗌左「少甜」,甜度剛好✅ 奶茶味唔突出,珍珠有D太硬、唔夠煙韌,好幾次都卡住係飲管🤣 普通質素,所以對我來講,散叫飲品實在唔得抵!🥴
Instagram: @eatwjanice

—————
🤍糖心蛋滷肉飯 $55

🤍經典珍珠奶茶(Cold) $45
一來試台灣餐廳,第二樣要嗌嘅就係珍珠奶茶🧋
2021-03-04 59 瀏覽
與很久沒見的朋友來到位於中環大館附近的Check-In Taipei這間台灣菜。餐廳內的環境很休閒,座位也很闊落。我們叫了伯爵茶凍QQ芋圓,酸辣牛肉刀削麵,手繪雙色鹽酥雞,鮮鳳梨果肉梳打和髒髒芋泥鹹蛋黃蛋餅。首先,酸辣牛肉刀削麵,湯底酸酸辣辣,令人食指大動,刀削麵很煙韌,不會煮得過淋,餐廳也推薦加特製的牛油,味道更加好味,配上新鮮的牛肉,很好味道👍🏻而手繪雙色鹽酥雞,配上兩種醬汁,一邊是黑松露醬汁,黑松露味道很濃郁,而另一邊是柚子醬汁,酸甜的味道,很開胃。這個菜式可以有兩種的食法,鹽酥雞雞肉很嫩,很有肉汁,配上不同的醬汁,有不同的滋味。髒髒芋泥鹹蛋黃蛋餅,也是這間餐廳很推薦的一個菜式,喜歡吃芋泥的朋友一定要試,裏面滿滿的芋泥,配上鹹蛋黃,鹹甜食法十分配合。我們也叫了伯爵茶凍QQ芋圓作甜品,有珍珠,芋圓,伯爵茶奶凍,綠豆和愛玉。十分豐富的甜品,作為飯後甜品十分一流,珍珠和芋圓很有咬口,很好味道。同時我們也叫了杯鮮鳳梨果肉梳打和,酸酸甜甜十分開胃,配上鳳梨果肉,可以解油膩。

• 伯爵茶凍QQ芋圓
  • 手繪雙色鹽酥雞
  • 芋泥鹹蛋黃蛋餅
  • 酸辣牛肉刀削麵
  • 鮮鳳梨果肉梳打
2021-02-28 2402 瀏覽
久聞其名今晚一食,果然無令人失望。小店環境時尚與一般台式食店截然不同。地方一眼望晒,最佳位置在長廊盡頭,高枱自成一角。聽到場內播放首『突然好想你』歌曲,瞬即重拾去台北的感覺,疫情呀何時先遠去呢?美食價錢幾經濟,與蘇豪區昂貴地段竟然拉不上關係,各種小食麵食甜品都咁好味,難怪高企人氣熱店之列。櫻花蝦烏醋茄子 $48冷盤小食茄子夠凍,好挺身夾落唔鬆散,口感軟綿綿,沾左醋汁甜酸美味,仲有櫻花蝦多份酥脆口感,連小食都做得咁出色要一讚。台式肉鬆榨菜蛋餅 $68蛋餅脹卜卜好大條,分左六小件,蛋皮厚身口感煙韌,餡料肉鬆榨菜頗有古早風味。適量的榨菜分佈均勻,帶來酸香爽脆口感,與香酥綿密嘅肉鬆,交織著味蕾滾動的音符,um!好味...好味。糖心蛋魯肉飯 $55賣相吸引,半隻溏心蛋黃晶瑩剔透,見到心心眼。碗飯份量唔少,鋪滿半肥瘦入口即溶的魯肉好入味,唔錯。手繪雙色鹽酥雞 $88鹽酥雞大件夾抵食有六件,酥脆外層咬落肉質嫩滑,味道唔會過咸,啖啖肉非常滿足。食原味已經好好味,仲有兩款醬汁三種食法又幾好喎,一款係黑松露蛋黃醬香濃惹味,另一款係柚子蛋黃醬酸甜開胃,我就鍾意柚子夠清新,鹽酥雞有著台灣的水準,確係必食之選!
久聞其名今晚一食,果然無令人失望。

櫻花蝦烏醋茄子 $48

台式肉鬆榨菜蛋餅 $68

糖心蛋魯肉飯 $55
糖心蛋魯肉飯

手繪雙色鹽酥雞 $88
手繪雙色鹽酥雞

伯爵茶凍QQ芋圓 $68
配料豐富,有伯爵茶凍、黑珍珠、芋圓、愛玉、綠豆樣樣有。
伯爵茶凍QQ芋圓

凍食清爽,口感軟糯Q彈。伯爵茶凍茶味香濃,原粒食有點微苦,弄碎食為佳。而平凡中的綠豆,有重要的提甜作用,每匙撈匀食到綠豆就更為美味。
2021-02-23
5 分鐘 (堂食)
糖心蛋魯肉飯
手繪雙色鹽酥雞
2021-02-23 272 瀏覽
奶奶麻糬(粒粒花生) $75呢個麻糬比我想像中冇咁煙韌 反而好軟綿綿同彈力十足 加埋花生粒好似食緊花生味既糯米糍 不過個涵同埋皮調轉咗😂 都幾得意可以try try 但未到話超好食既水準🧐評分: 7/10🌟招牌牛肉麵 $108呢碗麵既配料都十足 牛肉煮得好入味而且好淋身 加上充滿骨膠原既牛筋同袐製既牛肉湯底 刀削麵食落q彈而且吸引咗湯底既精華 帶有牛肉既鮮味但一啲都唔油 飲落好清 整體來講係超水準 非常推介🤤評分: 9.5/10🌟伯爵茶凍QQ芋圓 $68地瓜圓同芋圓都整得好夠味同煙韌唔會太粉 加上香滑既伯爵茶奶凍同甜蜜既珍珠仲有愛玉 成碗份量十足 好有咬口 而且甜度適中 食完之後冇失望真係值得一試🥳評分: 9/10🌟蟹肉麻婆豆腐撈麵 $158個人幾欣賞呢款撈麵!麵質好彈口 加埋有啲辣味既麻婆豆腐 食落非常香口 加上蟹肉份量十足 每啖撈麵都食到蟹肉 整體份量都算大加埋調味適中 香得黎唔會太濃太鹹 值得一試😋評分: 9/10🌟牽絲芝士酥皮蛋捲 $85嘩嘩嘩!芝士控must try系列🧀🤩 啲芝士多到滿佈成個鐵pan 而且包住酥皮蛋捲 一拎起就無敵拉絲 真係勁邪惡😈 不過啲芝士食得多就有啲h
奶奶麻糬(粒粒花生) $75

評分: 9/10🌟

蟹肉麻婆豆腐撈麵 $158
評分: 9/10🌟

牽絲芝士酥皮蛋捲 $85
嘩嘩嘩!芝士控must try系列🧀🤩 啲芝士多到滿佈成個鐵pan 而且包住酥皮蛋捲 一拎起就無敵拉絲 真係勁邪惡😈 不過啲芝士食得多就有啲heavy 每人食一舊已經足夠 食兩舊就too much 呢個適合3-4人share食🤣
評分: 8/10🌟
—————————————————————————————
Check-In Taipei (中環)
中環蘇豪荷李活道27號地舖
牽絲芝士酥皮蛋捲
奶奶麻糬(粒粒花生)
招牌牛肉麵
牽絲芝士酥皮蛋捲
奶奶麻糬(粒粒花生)
招牌牛肉麵
2021-02-09 256 瀏覽
豬軟骨鯊魚骨豆乳湯麵 🍜 $158 (6.5/10)可以揀刀削麵或者寬粉絲 今次就揀左刀削麵啦麵條幾Q彈 而且掛到湯 但啲豬軟骨就好韌 有幾舊係咬唔開 個湯底略為有啲油 個碗嘅保熱能力好低 食到一半碗麵已經凍晒🥶🥶🌟黑蒜牛肉麵 $118 🍜 (8/10)呢款係小店嘅招牌菜 同樣可以揀刀削麵或者寬粉絲 今次就揀左寬粉絲 湯底個黑蒜油味道好濃郁 牛肉好淋好入味 加埋香蔥同炸蟲花 就更有層次感🌟手繪雙色鹽酥雞 🍗 $88 (9/10呢個幾有驚喜 熱辣辣上檯而且份量好多 炸得好香脆有唔會厚粉 醬料沾左係兩邊 有檸檬同黑松露 大家可以根據自己嘅喜好點 不過個人中意配檸檬醬 酸酸甜甜好食啲 櫻花蝦烏醋茄子 🍆 $48 (8/10)醋酸甜甜幾開胃 可以當前菜咁食台式肉鬆榨菜蛋餅 🍳 $68 ((7/10)個蛋皮嘅厚度適中 唔會太厚 但味道就冇乜特別 價錢偏貴 性價比唔高OVERALL: 一試無妨😊 (6.5/10)呢間小店長期都好多人排隊 但個人就覺得唔太值 如果唔使排都可以一試嘅小店嘅裝修好新潮 門口仲有個霓虹燈俾人打卡Weekend2pm去都差多full house 建議大家可以book定位先🌟
豬軟骨鯊魚骨豆乳湯麵 🍜 $158 (6.5/10)

🌟黑蒜牛肉麵 $118 🍜 (8/10)

🌟手繪雙色鹽酥雞 🍗 $88 (9/10

櫻花蝦烏醋茄子 🍆 $48 (8/10)

醋酸甜甜幾開胃 可以當前菜咁食

台式肉鬆榨菜蛋餅 🍳 $68 ((7/10)

OVERALL: 一試無妨😊 (6.5/10)

小店嘅裝修好新潮 門口仲有個霓虹燈俾人打卡

手繪鹽酥雞
  • 手繪雙色鹽酥雞
  • 招牌牛肉麵
2021-01-18 117 瀏覽
I came here with my girlfriend for dinner in October 2020. When we arrived around 19:00, the queue was already there. It was around 5~7 people in front of us. Salted Egg Yolk Taro Egg CrepeThis is beautiful meal! Every girls like purple and taro recently. The salted egg is so heavy but it is tempting!!😍Scallions packed beef noodles I really love the soup, it is full of beef taste! Ingredients are so perfect! It is mixed with tofu, egg, scallions. The noodles is thick noodles🥰

Scallions packed beef noodles
2020-10-19
40 分鐘 (堂食)
2021-01-08 150 瀏覽
週末特登去中環搵食,食完birdie,買完bakehouse之後就去買呢度買髒髒鹹蛋芋泥蛋餅。差不多三點去到,門口排曬長龍,本身諗住堂食,唯有外賣皮。買到返屋企已經係晚飯時間,翻熱嚟食,食到d蛋皮味,芋泥份量算係啱啱好,鹹蛋味好少好少。份量幾大,一個人食會好飽。試一次打個卡就夠。