2024-01-10 49 瀏覽
啱啱結束咗工作,肚子咕咕叫,就揀咗進臻一鮨攞餐好嘢食。我叫咗幾樣必食推介嘅美食,其中最震撼我味蕾嘅,無非係呢個🍣三點盛。厚切三文魚啖啖肉嘅,油花分布得均勻,入口即溶;牡丹蝦鮮甜彈牙,啲帆立貝肉味又鮮又甜,正!又點少得珍貴嘅海膽軍艦?海膽就好似舞台上嘅明星咁,入口微微嘅creamy加上海苔嘅香脆,實在對得住個名。跟住係火炙左口魚裙邊呀,肉質鮮美得嚟又保持住彈性,炙燒香氣足之餘,加上啲蒜味牛油,好似平凡中見到不凡一樣。食呢度嘅牛油果天婦羅星饅卷就更加係一流,脆卜卜天婦羅環繞住滑哋哋嘅牛油果,口感層次分明。蟹肉蒸蛋令人悸動,蒸得剛剛好,綿滑之中夾雜多種食材嘅口感同鮮味,個個bite都令人嘆為觀止。總結,喺臻一鮨食嘅每一樣菜都令個人飄飄欲仙,服務一流,環境優雅唔使俾貴價錢就有高級享受,真係得喇!👏👏

朋友,我剛去了這間日式餐廳,味道正到不得了!🍣 裡面既盛3點,三文魚、帆立貝同牡丹蝦新鮮過海豚,每一啖都感覺到海嘅味道,三文魚滑溜溜嘅油脂,帆立貝鮮甜得黎彈牙爽口,簡直係海鮮愛好者嘅天堂!講到海膽軍艦,真係要讚下,海膽嘅creamy質感同海苔嘅鮮香,真係夠哂口福呀!火炙左口魚裙邊就更加精彩,輕輕一炙,魚肉瞬間變得外焦內嫩,味道濃郁得來又唔膩。再講下個芝士年糕啦,外皮酥脆,裏頭嘅芝士煙韌,一啖咬落去,熱辣辣嘅芝士流心出來,配埋個松葉蟹肉蒸蛋,繼續滿足我對美食嘅渴望。蟹肉與茶碗蒸輕柔地交織在一起,每一口都係滑溜溜嘅享受。其實去到尖沙咀,想食好嘢絕對唔難,但真心覺得今次嘅發現真係可以叫做隱世美食寶藏。來到呢家店,各位食友仔,一定要試吓㗎!認真嚟講,呢間店令人驚喜連連,食物質素好到飛起,我都心諗下次再黎撈多轉!🍜👌

2023-12-12 33 瀏覽
臻一鮨 @sushione__.味道:😋😋😋😋抵食:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻回訪指數:🤤🤤🤤🤤🤤/5..Tst 兜左成個圈未諗到食咩好 見到重慶大廈就諗起下面有新商店 (原來吾止半年 個裝修keep得好好 好乾淨 真要讚👏🏻👏🏻)一落去就見到間好靚既日式餐廳個裝修已被吸引~ 仲要價錢 非 常 抵 食!卡位 碟 盤 都好有心思 店主一定非常愛日本😂.上菜 非常快 吾知系好定吾好好系因為比我手機食哂先😆 吾好系 好快會凍了我ok架 最緊要影左相😆成個2人餐 又抵 又好夠食 仲要有卡位好坐👍🏻..✨晚市 2人餐 原價$458 優惠$328.✨味噌湯 2人✨茶成個set好靚 有火坐熱 每杯飲落肚暖粒粒✨飲品 2杯 特色梳打 +$18@1✨田園沙律🥗 2人份好鮮既菜 配自家醬汁 幾特別 好食 開胃✨三點刺身 三文魚 油甘魚 帆立貝 各2件擺得好靚 好新鮮 好好食 2件吾夠喉🤣✨松葉蟹肉加卷 6件擺盤有心思 美中不足系 幾乎每一舊夾起都散既✨吉列炸廣島蠔(or日式炸雞塊)真系好食 隻蠔超新鮮 個皮仲要薄既 加左檸檬汁 仲鮮味✨日式和牛松露炒飯+$40 (or蟹籽鰻魚炒飯)好香 熱辣辣
臻一鮨 @sushione__
味道:😋😋😋😋
抵食:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
回訪指數:🤤🤤🤤🤤🤤/5
Tst 兜左成個圈未諗到食咩好 見到重慶大廈
一落去就見到間好靚既日式餐廳
個裝修已被吸引~ 仲要價錢 非 常 抵 食!
卡位 碟 盤 都好有心思 店主一定非常愛日本😂

✨三點刺身 三文魚 油甘魚 帆立貝 各2件
擺得好靚 好新鮮 好好食 2件吾夠喉🤣

✨松葉蟹肉加卷 6件
擺盤有心思 美中不足系 幾乎每一舊夾起都散既

✨吉列炸廣島蠔(or日式炸雞塊)
真系好食 隻蠔超新鮮 個皮仲要薄既
加左檸檬汁 仲鮮味
✨日式和牛松露炒飯+$40 (or蟹籽鰻魚炒飯)
好香 熱辣辣送上 呢個飯就整得實啦
和牛切得幾好 每啖飯都食到牛肉

2人消費 $444

💫 #臻一鮨
#尖沙咀 #日式餐廳 #heath #重慶大廈地庫
#dinnerset #抵食 #慶方 #彌敦道
#米吃 #香港探店 #健身人士飲食 #管理體重 #飽住瘦 #健康餐 #foodiehk
#跟米吃出瘦身材 #kukeepfiteat
ig yt Red 大眾点评 google @kumikofindfun @kukeepfit
2023-12-10
  • 花茶
  • 田園沙律
  • 三點刺身 三文魚 油甘魚 帆立貝
  • 吉列炸廣島蠔
  • 日式和牛松露炒飯
2023-11-14 30 瀏覽
Celebrating friend’s birthday and the restaurant got a 10% birthday discount with a free slide of birthday cheese cake. The restaurant is new, very clean, staffs are very attentive and friendly. The tea pot got refilled fresh water once it’s near empty, the food is pretty good with the reasonable price and served very fast. Especially the Softshell crab roll, very crispy and warm at serve. The sashimi is fresh. The fried rice is cooked perfectly. One of the best restaurants in TST.
2023-11-11
慶祝紀念
生日
  • Softshell crab roll
  • fried  rice
  • sashimi
【有驚喜重慶大廈附近🍣抵食$398二人套餐】推薦指數: 🌕🌕🌕🌕🌘*:.。..。.:*・*:.。. .。.:* ・*:.。. .。.:*・゜゚・*📍HK #尖沙嘴 - 臻一鮨 𝗦𝘂𝘀𝗵𝗶 𝗢𝗻𝗲一開頭見到地址係重慶大廈,就一支箭衝咗入去👻 結果發現原來係「隔離」新開的地下商場… 餐廳佈置幾decent,唔講以為有omakase食 🍣 位置雖然隱蔽,但食物質素值得推薦,加上有抵食「二人$398晚市套餐」【𝗥𝗲𝘃𝗶𝗲𝘄 食評 💬】◐ 晚市二人套餐 $398🥗 田園沙律🥢 3點刺身(三文魚、帶子、鯛魚)🦀️ 松葉蟹肉加州卷(6件)🍗 日式炸雞塊 OR 吉列炸廣島蠔🍚 蟹籽鰻魚炒飯(+$40 轉 和牛黑松露炒飯)🥣 麵豉湯🧃 飲品(柚子蜜 / 罐裝汽水)套餐食品包羅萬有,最基本前菜、刺身、壽司、炸物、主食、甜品樣樣有!所有食材都新鮮,尤其個沙律菜同刺身( ´▽` )ノ 沙律超大盤,醋另外上可自行調味👐🏻小食方面,分別可以揀「炸雞」/「炸蠔」,我哋個日試咗炸蠔🦪 一共有3隻,蠔都大隻要分開兩啖食完,另附上沙律醬。可惜個套餐只得「蟹籽鰻魚炒飯」選擇,碟炒飯唔兒戲,即刻炒上嚟… 錄片仲見到炒飯冒煙 😶
【有驚喜重慶大廈附近🍣抵食$398二人套餐】
推薦指數: 🌕🌕🌕🌕🌘
📍HK #尖沙嘴 - 臻一鮨 𝗦𝘂𝘀𝗵𝗶 𝗢𝗻𝗲

【𝗥𝗲𝘃𝗶𝗲𝘄 食評 💬】
◐ 晚市二人套餐 $398
🥗 田園沙律
🥢 3點刺身(三文魚、帶子、鯛魚)
🦀️ 松葉蟹肉加州卷(6件)
🍗 日式炸雞塊 OR 吉列炸廣島蠔
🍚 蟹籽鰻魚炒飯(+$40 轉 和牛黑松露炒飯)
🥣 麵豉湯
🧃 飲品(柚子蜜 / 罐裝汽水)

套餐食品包羅萬有,最基本前菜、刺身壽司、炸物、主食、甜品樣樣有!所有食材都新鮮,尤其個沙律菜同刺身( ´▽` )ノ 沙律超大盤,醋另外上可自行調味👐🏻

小食方面,分別可以揀「炸雞」/「炸蠔」,我哋個日試咗炸蠔🦪 一共有3隻,蠔都大隻要分開兩啖食完,另附上沙律醬。可惜個套餐只得「蟹籽鰻魚炒飯」選擇,碟炒飯唔兒戲,即刻炒上嚟… 錄片仲見到炒飯冒煙 😶‍🌫️ 鰻魚細細粒唔算特別多,但飯量足包你飽

最後甜品,我同朋友都以為會俾雪糕🍧 結果原來係忌廉千層蛋糕 😳 蛋糕正常味道唔太甜,食完🈵️足

◐ 火炙左囗魚裙邊壽司 $16
◐ 火炙蒜味牛油帆立貝壽司 $32
◐ 火灸三文魚壽司 $16 👍🏻
◐ 火灸蒜味牛油赤海老壽司 $24
◐ 火炙拖羅吞拿魚壽司 $32 👍🏻

*・゜゚・*:.。..。.:*・*:.。. .。.:* ・*:.。. .。.:*・゜゚・*
臻一鮨 𝗦𝘂𝘀𝗵𝗶 𝗢𝗻𝗲
🥢 @sushione__
🚶 尖沙嘴/尖東站H出口,步行約2分鐘
📍 尖沙咀彌敦道36-44號重慶大廈heath慶方地庫S11號舖

🏷️
地區:#laymao_尖沙嘴
分類:#laymao_日式
*・・*:.。..。.:*・*:.。. .。.:* ・*:.。. .。.:*・゜゚・*
2023-10-06 42 瀏覽
尖沙咀都幾多抵食日本嘢😚 如果喺尖沙咀肚餓不妨可以去Heath慶方搵食😆 Heath慶方新裝修完之後進駐咗好多特色小店,其中呢間臻一鮨就好唔錯👍🏻🌃 環境臻一鮨喺重慶大廈隔離嘅Heath慶方裏面,位置好方便,一出地鐵站行1-2分鐘就到🤩 餐廳設計好和風,一入餐廳就見到張長吧檯,整體顏色以淺木色為主調🪵 餐廳座位大部份都係卡位,有私隱又坐得舒服😌😋 食物🍣 特上壽司盛八貫 $148赤身吞拿魚|三文魚|油甘魚|八爪魚赤海老|北寄貝|帆立貝|馬刀貝鍾意食壽司又想咩都食啲嘅可以揀特上壽司盛🍣 魚料幾新鮮,油甘魚粉嫩肥美,帆立貝大大粒,赤海老好鮮甜,質素唔錯👍🏻壽司飯偏大舊,味道較淡,如果酸返少少會更好🤏🏻 🍽️ 晚市二人餐 $328 🍽️🥗 田園沙律🍣 三點刺身:三文魚/ 油甘魚/ 帆立貝🍙 加州卷🍗 日式炸雞塊🍱 蟹籽鰻魚炒飯🍺 飲品 - 啤酒+$28當日超肚餓😆 所以嗌完壽司盛之後再加多個二人餐,食到飽一飽先走🤣沙律一啲都唔hea,一大碗份量超多🥗 沙律菜夠新鮮爽脆,加埋沙律醋食好清新~ 三點刺身比壽司嘅魚料更厚身更大塊,食得開心😛 除咗刺身之外仲有加州卷,味道就正常發揮啦,呢個配搭都好穩陣嘅

🌃 環境

😋 食物
🍣 特上壽司盛八貫 $148
赤身吞拿魚|三文魚|油甘魚|八爪魚
赤海老|北寄貝|帆立貝|馬刀貝

壽司飯偏大舊,味道較淡,如果酸返少少會更好🤏🏻

🍽️ 晚市二人餐 $328 🍽️
🥗 田園沙律
🍣 三點刺身:三文魚/ 油甘魚/ 帆立貝
🍙 加州卷
🍗 日式炸雞
🍱 蟹籽鰻魚炒飯
🍺 飲品 - 啤酒+$28

沙律一啲都唔hea,一大碗份量超多🥗 沙律菜夠新鮮爽脆,加埋沙律醋食好清新~ 三點刺身壽司嘅魚料更厚身更大塊,食得開心😛

除咗刺身之外仲有加州卷,味道就正常發揮啦,呢個配搭都好穩陣嘅😚 食完生嘢就係時候食熱食啦😋

炸雞塊啖啖肉,一口size可以一啖一塊😛 炸雞炸漿幾薄,唔會食到成口粉🍗 最後仲有個主食蟹籽鰻魚炒飯,飽足感滿滿~

二人套餐包兩杯餐飲,加$28仲可以轉做啤酒添🍻

💰 價錢
Average price $300/pp
以平民日本餐廳黎講質素都唔錯~ 套餐好豐富,性價比高🤩
2023-09-29 39 瀏覽
今日係尖沙咀食左間日式居酒屋幾唔錯👍🏼價錢唔貴,地點方便。。🥢特上壽司盛(八貫)$ 148呢個特上壽司盛價錢唔算平,但係份量好足夠,八貫壽司分別有三文魚、吞拿魚赤身、油甘魚、八爪魚、赤海老、北寄貝、帆立貝、馬刀貝。各式各樣生魚片新鮮,味道鮮美,絕對係必試之選。。🥢海膽手卷 $ 78呢個海膽手卷一定唔可以錯過。裡面嘅海膽新鮮鮮美,食落抹酒香濃郁,捧住手卷一口咬落去,絕對係一種享受。。🥢鰻魚炒飯 $ 128個炒飯炒得夠香,個鰻魚燒得剛剛好,肉質軟嫩,加上啖啖魚香,食落去夠滿足。。🥢天婦羅軟殼蟹卷 $ 108呢個天婦羅軟殼蟹卷好特別啊!個蟹肉好鮮甜多汁,外層天婦羅炸得酥脆,食落去好滋味。佢個價錢唔算貴,絕對係一個物有所值嘅選擇。
今日係尖沙咀食左間日式居酒屋幾唔錯👍🏼價錢唔貴,地點方便。

🥢海膽手卷 $ 78

🥢鰻魚炒飯 $ 128

🥢天婦羅軟殼蟹卷 $ 108
📍尖沙咀《臻一鮨》二人餐幾扺食🍱🥢好豐富螺肉前菜味噌湯x2田園沙津三色剌身🐟(三文魚/油甘魚/帆立貝) 新鮮肥美炸雞塊👍🏻 炸物出色松葉蟹肉加州卷蟹籽鰻魚炒飯飲品:柚子蜜/各款汽水是日甜品: 木糠布甸+牛奶布甸另外 仲叫左幾碟壽司🔥火炙左口魚裙邊壽司(推介)辣味三文魚壽司鰻魚壽司👍🏻好味😋三文魚壽司🍣平時d居酒屋 壽司店 一般只提供綠茶給客人但這𥚃有花茶提供 仲有蠟燭座助熱花茶保溫好細心上菜速度迅速 食物有質素👍🏻待應貼心有禮環境濶落 有卡位坐地理位置又方便 價錢親民絕對值得encore✅
📍尖沙咀《臻一鮨》

蟹籽鰻魚炒飯
飲品:柚子蜜/各款汽水
是日甜品: 木糠布甸+牛奶布甸

另外 仲叫左幾碟壽司
🔥火炙左口魚裙邊壽司(推介)
辣味三文魚壽司

地理位置又方便 價錢親民
絕對值得encore✅

2023-09-23
2023-09-27 34 瀏覽
臻一鮨🇯🇵上網搵到這間尖沙咀鬧市的日本餐廳,它位於重慶大廈旁邊往地庫的商場,一下扶手電梯就到,十分方便!這個商場的店舖地方大又小人,幾舒服的!餐廳日式簡約風,又整得來又坐得舒服!店裡首先送上花茶,還有蠟燭一直暖住呢,還送上免運小吃,食蒜蓉脆青豆,好惹味!我們點了:特上壽司盛(八貫) $148 👍🏻👍🏻👍🏻松葉蟹肉蟹膏手卷x2 $38一件鹿兒島和牛壽司x2 $34一件火炙蒜味牛油帆立貝壽司x2 $16 一件👍🏻👍🏻日式豚骨湯豬軟骨拉麵 $88👍🏻👍🏻蟹柳日式蒸蛋x2 $22 一碗- 這裡壽司有驚喜! 飯量是適中,(我最怕太多飯)而且食得出日本醋香味!刺身新鮮,當中我吃的帆立貝、甜蝦都好甜美肥美- 大推火炙蒜味牛油帆立貝壽司,燒到好香又重牛油味,$16 一件好抵!- 日式豚骨湯豬軟骨拉麵亦不錯,湯底食得出是熬製的,豬軟骨炆得好淋好入味這間餐廳難得就腳、價錢合理,又坐得舒服,是不錯的人均$250📍 尖沙咀彌敦道36-44號Heath地庫S11舖
臻一鮨🇯🇵

我們點了:

特上壽司盛(八貫) $148 👍🏻👍🏻👍🏻
松葉蟹肉蟹膏手卷x2 $38一件
鹿兒島和牛壽司x2 $34一件
火炙蒜味牛油帆立貝壽司x2 $16 一件👍🏻👍🏻
日式豚骨湯豬軟骨拉麵 $88👍🏻👍🏻
蟹柳日式蒸蛋x2 $22 一碗

這間餐廳難得就腳、價錢合理,又坐得舒服,是不錯的

人均$250

📍 尖沙咀彌敦道36-44號Heath地庫S11舖

2023-09-27
  • 火炙牛油帆立貝壽司
2023-09-26 32 瀏覽
🍣🍣🍣🍣 臻一鮨🍣🍣🍣🍣🌝又嚟重慶大廈地庫HeathS11啦(記住係重慶大廈隔離一個新嘅入口)呢度好多嘢食😆我呢度都有間食日本嘢,環境舒服整潔簡約,店員有禮😊入到嚟每張枱店員都會一壺花茶💐🫖(茶壺同杯都好靚🥰)佢哋嘅午餐同下午茶餐都好抵食👍🏻真係喺尖沙咀行街行到攰先搵個又舒服嘅地方坐吓,呢度係一個好好嘅選擇😊🔥炙燒海鮮丼~$129(一上台就聞到好香,有三文魚子,左口魚,三文魚,吞拿魚,玉子,帶子)🔥海膽刺身40g~$168(分量十足,賣相吸引海膽亦都好新鮮👍🏻因為得一個人食海膽,所以40g就剛剛好👍🏻)🔥炸魷魚鬚~$48(炸得好香脆惹味👍🏻抵食)🔥炸芝士年糕4粒~$48🔥香蔥吞拿魚用手卷~跟餐加~$12🔥白桃燒酌梳打~$48
🍣🍣🍣🍣 臻一鮨🍣🍣🍣🍣

🔥炙燒海鮮丼~$129

🔥海膽刺身40g~$168

🔥炸魷魚鬚~$48
(炸得好香脆惹味👍🏻抵食)

🔥炸芝士年糕4粒~$48

🔥香蔥吞拿魚用手卷~跟餐加~$12

🔥白桃燒酌梳打~$48

• 花茶
  • 炙燒海鮮丼
喺重慶大廈隔離有個叫「慶方」嘅商場。搭電梯落去轉右就係「臻一鮨」。❤️嗌左個午餐:一鮨特上壽司盛6件配細稻庭烏冬配沙律、味噌湯,熱咖啡或熱柚子蜜。個稻庭烏冬雖然話係「細」但其實都份量十足,自己一個食完成碗都好飽~再加埋六件壽司,真係一定夠晒飽!❤️另外嗌左個下午茶:刺身壽司盛配迷你烏冬+牛肉薯餅牛肉薯餅炸得香脆👍🏻😋加左$25追加池川煎茶雪糕同埋加左$48追加北海道千層蛋糕配甘味卷蛋❤️池川煎茶雪糕有我最鍾意嘅茶味雪糕,正!❤北海道千層蛋糕配甘味卷蛋侍應話無卷蛋,所以用左朱古力蛋糕代替。我都鍾意朱古力🍫,所以無乜所謂~北海道千層蛋糕🍰口感和味道可以和某著名千層蛋糕牌子媲美😍👍🏻。❤️凡惠顧下午茶即送花茶一壺。數量有限,送完即止。花茶有火烘熱,保持熱度,幾時都飲到又熱又香嘅花茶~👍🏻❤️大阪章魚燒(4粒)粒粒章魚🐙十分彈牙❤️黑松露帆立貝沙律伴柚子汁黑松露和帆立貝這兩款高檔食材的配搭簡直無得輸!爽脆沙律菜加上酸甜車厘茄和柚子汁,清新又開胃。

❤️嗌左個午餐:
一鮨特上壽司盛6件配細稻庭烏冬
配沙律、味噌湯,熱咖啡或熱柚子蜜。

再加埋六件壽司,真係一定夠晒飽!

❤️另外嗌左個下午茶:
刺身壽司盛配迷你烏冬+牛肉薯餅
牛肉薯餅炸得香脆👍🏻😋

加左$25追加池川煎茶雪糕
同埋
加左$48追加北海道千層蛋糕配甘味卷蛋

❤️池川煎茶雪糕
有我最鍾意嘅茶味雪糕,正!

❤北海道千層蛋糕配甘味卷蛋
侍應話無卷蛋,所以用左朱古力蛋糕代替。
我都鍾意朱古力🍫,所以無乜所謂~

❤️大阪章魚燒(4粒)
粒粒章魚🐙十分彈牙

❤️黑松露帆立貝沙律伴柚子汁

2023-09-24 24 瀏覽
星期日5:45黎到餐廳,趕得切黎食佢的假日午餐,來一個早早的晚飯吧(因為覺得佢的午餐比晚餐餐牌吸引)。唔係因為揾呢間野,真係唔知重慶大廈地庫多左一個靚靚舒適空間,仲有好多食市添。叫左兩個午餐set, 加多左一份刺身小食同白桃梳打。前菜、湯、主菜等都好唔錯,唔可以話超級好,但真的很不錯。茶有蠟燭一直坐熱,很窩心。讚讚讚!幾位接觸過的服務員態度都很好,香港是需要這樣的服務吧。第一次用餐體驗100分。希望一直保持着吧!會再光顧!
星期日5:45黎到餐廳,
叫左兩個午餐set, 加多左一份刺身小食同白桃梳打。
前菜、湯、主菜等都好唔錯,唔可以話超級好,但真的很不錯。
茶有蠟燭一直坐熱,很窩心。讚讚讚!
幾位接觸過的服務員態度都很好,香港是需要這樣的服務吧。
第一次用餐體驗100分。希望一直保持着吧!
會再光顧!
2023-09-24 23 瀏覽
和風最強🇯🇵!新店日本料理集合🎎!隨著天氣逐漸變涼,食慾增加喔,日本迷姐姐想吃和風美吃,來了這新店😎有驚喜😍!壽司即叫即握,師傅即握壽司之技術,品嘗美味佳餚。不錯的日本米,份量十足,蟹子和魚蓉味道,蟹子口感脆口,魚蓉肥美喔吉列炸蝦烏冬湯底很棒,炸物的味道也很好吃,面食、飲品一應俱全😋。濃湯黃金色,是濃郁湯底,肉質彈牙的炸蝦,吸盡湯底精華日本家庭料理之感,牛油果軟殼蟹手卷,牛油果味香🔥,配上日本產米飯,更可以突出軟殼蟹鮮甜秋日滋味,店子是新開,有滿滿滋味
和風最強🇯🇵!新店日本料理集合🎎!

壽司

吉列炸蝦烏冬

秋日滋味,店子是新開,有滿滿滋味
2023-09-21 25 瀏覽
臻一鮨🍣今次再嚟到臻一鮨呢間日式餐廳,店長就推介我哋食新出嘅二人餐,套餐比起散嗌價錢都抵唔少,內容都幾豐富,包括有田園沙律(2人份)🥗、三點刺身:三文魚、油甘魚、帆立貝(各2件)🍣、松葉蟹肉加卷(6件)🦀、炸雞軟骨🐔、蟹籽鰻魚炒飯🍛、味噌湯 (2人)🥣、飲品2杯 🍹同埋是日甜品🍮,一般兩個人嘅話,一個二人餐都好夠食🈵🈵呢個套餐入面我最欣賞嘅就係刺身、松葉蟹肉加卷同埋蟹籽鰻魚炒飯!🉑🉑我哋另外仲嗌咗幾件壽司,包括火炙左口魚裙邊壽司🐟同埋飛魚子軍艦,火炙左口魚邊啖啖油香非常好食🤤🤤除咗壽司仲嗌咗一個大阪章魚燒(4粒),佢哋係即叫即整嘅,叫嚟過吓口引都唔錯👍🏻!
臻一鮨🍣

再訪高質素日式餐廳💯 食物質素依然高,價格合理,性價比高~餐廳裝潢雅致,有日本居酒屋氣氛,環境好闊落,卡位坐得舒服,店員服務態度很好😚二人晚市消費 💰495 🌟包括加一服務費🌟一入座便送上熱花茶🥰 清甜好味又解膩~我們點了兩份主食、一份刺身及兩件手卷已經飽肚😆蟹籽鰻魚炒飯 (套餐$128)✨ 推薦!看似冇特別嘅炒飯,其實好高質😍 鰻魚味道香濃 好嫩滑,配搭的炒飯份量多 好飽肚,採用日本米 粒粒分明,混有大量蟹籽,啖啖爽脆 口感味道一流😋 和牛稻庭烏冬 ($128)✨湯底好清甜,完全唔會鹹,烏冬口感一流,特別爽滑💯 配上大量和牛,軟腍又有咬口,整體很不錯👍🏻刺身盛三點(兩切) ($128)✨食材好新鮮!有帶子、三文魚、油甘魚,件件肥美軟嫩😚香蔥吞拿魚蓉手卷 (套餐+$18)✨松葉蟹肉蟹膏手卷 ($48)✨推薦!手卷口感味道滿分,紫菜夠脆,好足料😍 蟹肉蟹膏鮮味十足,吞拿魚蓉口感細嫩,非常好味😋
再訪高質素日式餐廳💯 食物質素依然高,價格合理,性價比高~

二人晚市消費 💰495 🌟包括加一服務費🌟

蟹籽鰻魚炒飯 (套餐$128)✨

和牛稻庭烏冬 ($128)✨

刺身盛三點(兩切) ($128)✨
食材好新鮮!有帶子、三文魚、油甘魚,件件肥美軟嫩😚

香蔥吞拿魚蓉手卷 (套餐+$18)✨
松葉蟹肉蟹膏手卷 ($48)✨