2024-09-10
生日繼續食好東西系列🤤朝早食完牛扒半自助午餐🥩夜晚就當然附近要食返海鮮🦞生日飯😘呢間一人蒸氣海鮮bookmark咗好耐一直好想試,多謝Lisba安排💓🌟 九品芝麻套餐 🌟由於食完自助餐個肚仲有啲飽,所以我哋叫咗兩個九品芝麻蒸氣海鮮餐🦀依家仲做緊優惠可以用一蚊換購鮑魚🤤正呀!而且坐位係一人一格私隱度極高😘而Lisboy坐我哋兩張檯中間等食😂🍽️ 蟹籽沙律 & 章魚燒呢個套餐開始先比蟹籽沙律 & 章魚燒俾我哋醫下肚仔先🤤沙律清新,章魚丸熱辣辣好味道!🍽️ 海鮮拼盤呢個套餐嘅海鮮拼盤有好多嘢食🤤有大大粒鮑魚、蚌肉、大蜆、大蝦、鮮魚片、白蜆⋯鮑魚同埋大蜆仲喺度郁動中🦐全部都好新鮮🤤每個食材蒸煮嘅時間都唔同,我哋根據枱面嘅指示3分鐘、4分鐘、5分鐘🤤好鮮味啊!🍽️ 美國肥牛、豚肉片、三寶丸套餐仲包咗兩款肉類同三寶丸,肥牛就成日都食但就好少蒸嚟食😍三寶丸有牛丸、貢丸、墨魚丸,最滋味都係牛丸,入邊有餡蒸完好有牛味😍🍽️ 蔬菜拼盤、蟹膏蟹肉粥、南瓜粥Lisboy最愛就係佢哋嘅蔬菜拼盤😍蒸煮南瓜同埋粟米🌽勁香甜,食到Lisboy舔舔脷,清晒所有食材之後,店員會幫我哋處理蟹膏蟹肉粥🤤原來我哋煲入邊一直儲存咗蒸煮海
🌟 九品芝麻套餐 🌟
🍽️ 蟹籽沙律 & 章魚燒
🍽️ 海鮮拼盤
🍽️ 美國肥牛、豚肉片、三寶丸
🍽️ 蔬菜拼盤、蟹膏蟹肉粥、南瓜粥
Lisboy最愛就係佢哋嘅蔬菜拼盤😍蒸煮南瓜同埋粟米🌽勁香甜,食到Lisboy舔舔脷,清晒所有食材之後,店員會幫我哋處理蟹膏蟹肉粥🤤原來我哋煲入邊一直儲存咗蒸煮海鮮嘅精華😍再加埋綿綿嘅飯同蟹膏製成蟹膏蟹肉同南瓜粥🍲真係鮮味無窮又夠飽!