2015-06-29 4856 瀏覽
安定呢間芝味鳥應該十年都有,野食真係好吃過M記,不過兩睇,因為佢呢間無薯條,反而有每次都炸到好香既炸雞。今次叫左個皇牌套餐,其實佢既分類只係份量既分別,分別都不太大。不過我奉勸男人就叫皇牌,否則就會唔夠食。佢每日的粉面套餐都是有分別的,今次都叫左個海鮮焗飯,因為由小到大食左咁多年既經驗,除在焗飯,其他外賣都不太好吃。海鮮焗飯的料次次都好足,加上佢焗到D白汁有少少燶燶地,味道一般,但我就食哂。另外叫左個十年都一樣既忌廉磨菇粟米湯,味道似金寶湯,料足,粟米入面最有營養個粒芯都起到,不過去到最底永遠都有D粉狀既感覺,睇黎佢地落生粉落得太多。炸雞睇黎係呢間店既招牌菜,永遠隔15分鐘,拎番屋企都會仲香、仲熱、仲脆。不過缺點就係你會見到炸雞先生滴油,不過幾岩我口味,因為佢雖然油,但係好乾身,好脆好熱。不過外賣次次都要等4-5個字,好慢,因為佢樓面得1個人,入面個廚房就得3個人,我都慣了,玩玩下手機都過左。

反而有每次都炸到好香既炸雞

不過我奉勸男人就叫皇牌,否則就會唔夠食。

佢每日的粉面套餐都是有分別的,今次都叫左個海鮮焗飯,

不過去到最底永遠都有D粉狀既感覺,睇黎佢地落生粉落得太多。

2015-06-28
2013-06-14 3637 瀏覽
自從幾年前朋友聚會中試過佢地既pizza同炸雞~ 真係平靚正~ 所以好耐冇食過Pixxx Hux 同上校雞~ 今晚懶煮dinner~ 快靚正咁黎返個高卡路里餐~ 18:15打電話叫左個 $133 既"星期一至五套餐"~ 包括: 大批1個, 意粉/飯 1客, 咖喱角春卷/炸雞2件, 田園沙律/餐湯2碗/汽水2罐~女侍應話等大約45mins~ 咁一路上網一路等啦~ 點知~ 18:30 就有人敲門~  嘩!! 15mins就送到~ 快到好似方太教煮餸咁.... 整定~ 從未試過嗌外賣快成咁~ $133 有D咩食呢? 1個環球世界大薄批~ 香辣海鮮焗飯~ 2件炸雞~ 2罐百事~~環球世界大薄批 - 即係PixxxHux既至尊批咁~ 咩都有~   個批好求其咁切左幾下就算~ 完全分唔開~ 要用刀再鋸先可以將佢地分開~   味道可以~ 用料足~ ~香辣海鮮焗飯 - 食完pizza同炸雞已經食唔落~ 留待明晚dinner~ ~炸雞 - 一雞肶一雞胸~ 今次個皮唔夠脆, 淋左~ 個皮炸得比較深色~ 有D過左火咁~   朋友話件雞胸個皮較厚~ 我舊雞脾就OK~ D肉唔鞋唔韌~
所以好耐冇食過Pixxx Hux 同上校雞~

今晚懶煮dinner~ 快靚正咁黎返個高卡路里餐~

侍應話等大約45mins~ 咁一路上網一路等啦~

點知~ 18:30 就有人敲門~

從未試過嗌外賣快成咁~

味道可以~ 用料足~

朋友話件雞胸個皮較厚~ 我舊雞脾就OK~ D肉唔鞋唔韌~

2013-06-13
15 分鐘 (外賣送餐)
2013-02-25 2519 瀏覽
以為母親節大多數人會出街食, 為咗唔想同人迫, 唯有食pizza, 但點知同出街食冇乜分別, 都係唔多掂...........之前打去問過外賣自取要等幾耐, 個老細答廿分鐘左右, 於是我地六點半叫, 諗住七點有得食, 點知第一次打去响到爆都冇人聽, 再打去, 直頭打唔通, 隔一陣再試都係咁, 唯有行落去門市直接order啦~~未有到去都見到條人龍, 排緊隊時又聽剽d等緊外賣的人話等咗差不多成粒中都未有, 嘩,,,,,,,,,,,,,,等咁耐, 早知叫pizza hut好過啦~~ 但都已經去到, 唯有焗住要幫襯, 因為唔想再行去第間, 根本人手唔夠, 個女仔收收下錢又入咗去廚房幫手, 個老細坐响隔離又唔理, 電話係咁响又唔聽, 係咁望住個mon都唔知做乜? 落單又慢, 服務態度又唔見好得去邊, 仲要等咁耐, 都唔知點解仲咁多人幫襯, 可能係平掛?終於落完單, 問佢要等幾耐, 佢話你預半粒中啦~~ 真係信佢一成都雙目失明, 個個都話等咗成粒中, 仲一路咁多人order, 點只等半粒中丫..........好奇怪地佢拎出嚟叫的no, d pizza都唔算好熱, 再加上如果冇人拎, 佢就咁放响

終於落完單, 問佢要等幾耐, 佢話你預半粒中啦~~ 真係信佢一成都雙目失明, 個個都話等咗成粒中, 仲一路咁多人order, 點只等半粒中丫..........好奇怪地佢拎出嚟叫的no, d pizza都唔算好熱, 再加上如果冇人拎, 佢就咁放响架上, 完全冇保溫袋裝住, 人地pizza hut全部入住保溫袋等客人拎架~~ 大公司係貴d, 但我覺得物有所值lor~~ 所以我地拎到返屋企時, d pizza係凍哂架lor~~

櫻之花大薄批
材料有千島汁、煙三文魚、洋蔥、粟米、獅子狗魚蛋、蟹柳、紫菜、芝麻, 好似好多料咁, 但唔講真係食唔出有咁多料lor~~ 汁又唔夠, 完全食唔到千島汁味, d餡料又鹹, 個批焗得太乾, 好似食緊餅乾咁味~~

特色燒烤普通厚批
材料有燒烤汁、洋蔥、青椒、蘑菇、煙肉、雞肉, 又係唔夠汁, 燒烤汁本身有濃味的, 但一d都感覺唔到.,.........厚批唔夠厚, 而且唔夠鬆軟~
2012-05-13
50 分鐘 (外賣自取)
母親節
2011-09-13 1417 瀏覽
約左朋友係安定等,點知佢竟然遲大到....無奈之下就去搵野食....俾我發現有一間PIZZA 店,入去試下先~不過一個人又無理由叫PIZZA既,SO我叫左佢地另一招牌菜 - 炸雞等左一陣....(其實都有一段時間,不過因為一邊打機,所以冇留意)D野食黎喇~望落去都幾正~新鮮熱辣辣,搞到我都唔敢即刻食...試食一啖,OK喎~~D肉有調過味,SO雖然都係急凍貨,不過都好好食~而且炸得剛剛好,D肉熟得黎唔會DRY,仲有肉汁.我覺得好食過KFC 果D TIM ~下次有機會再食過~~
約左朋友係安定等,點知佢竟然遲大到....
無奈之下就去搵野食....
俾我發現有一間PIZZA 店,入去試下先~
不過一個人又無理由叫PIZZA既,
SO我叫左佢地另一招牌菜 - 炸雞

D野食黎喇~
望落去都幾正~新鮮熱辣辣,搞到我都唔敢即刻食...

試食一啖,OK喎~~D肉有調過味,
SO雖然都係急凍貨,不過都好好食~
而且炸得剛剛好,
D肉熟得黎唔會DRY,仲有肉汁.
我覺得好食過KFC 果D TIM ~

下次有機會再食過~~
2011-09-01
2011-07-29 1367 瀏覽
之前叫親pizza外賣一定係pizza hut, 上網睇過食評見呢間好似唔錯,就決定試呢間啦!叫左個輕便套餐,炸雞兩件,garlic bread 4塊,同埋一個泰式辣香雞pizza!炸雞好好好好好味呀! 我從來未食過咁好食0既炸雞!個皮好脆,雞肉一d都唔鞋,仲好juicy~garlic bread黎到已經唔太脆,要自己放入焗爐re-heat。第一次食咁特別的pizza,好味!d炸雞實在太好食喇,事別一星期,叫炸雞外賣,6件雞兩個人係食唔晒ga~佢個menu同芝脆雞個menu係一模一樣,佢地係咪同一集團?下回來個Pizza & Chicken VS 芝脆雞!!!!!
叫左個輕便套餐,

炸雞好好好好好味呀! 我從來未食過咁好食0既炸雞
個皮好脆,雞肉一d都唔鞋,仲好juicy~
泰式辣香雞pizza
第一次食咁特別的pizza,好味!
炸雞6件
d炸雞實在太好食喇,事別一星期,叫炸雞外賣,
6件雞兩個人係食唔晒ga~

佢個menu同芝脆雞個menu係一模一樣,
佢地係咪同一集團?

2011-06-25
30 分鐘 (外賣送餐)
炸雞6件
2011-05-12 527 瀏覽
本來想叫外賣點知要等兩個鐘就堂食。好彩唔駛等位!叫了一個堂食的四至五人餐,埋單都係$188,平過外賣呀!味道方面:香草烤雞Pizza - 焗得好香又脆,等咗十幾分鐘就有得食唔算耐。食得出加料芝士(I love it!),第一次食有加蛋的Pizza...好味!栗米忌廉湯 - 基本上係普通過普遍的湯...罐頭湯可能仲好味啲啦!好稀...不過係唔想飲氣水的唯一選擇。白里香燒豬排骨 - 薯角夠脆但頗鹹,豬排骨燒得夠香又淋又入味,好香香草味,加埋個醬好好食。可以畀十個得佢呀!夏威夷豬柳焗飯 - 個汁無論係顏色或者個味道都非常之怪,豬柳多,啲飯唔好食,又硬又軟好似熟唔透。難食到我都忘記了影相...炸雞 - 一共有5件,最後一件要三催四請先來,要臨走前兩分鐘先有。成日話未炸起...唔通得一個炸爐炸雞最多炸四件?其實味道都唔錯,雞肉滑又夠大件...要食平嘢就要在服務方面取捨一下啦!一分錢一分服務啊!

本來想叫外賣點知要等兩個鐘就堂食。好彩唔駛等位!

叫了一個堂食的四至五人餐,埋單都係$188,平過外賣呀!

味道方面:
食得出加料芝士(I love it!
),第一次食有加蛋的Pizza...好味!

好稀...不過係唔想飲氣水的唯一選擇。
可以畀十個得佢呀!

難食到我都忘記了影相...

成日話未炸起...唔通得一個炸爐炸雞最多炸四件?
其實味道都唔錯,雞肉滑又夠大件...

要食平嘢就要在服務方面取捨一下啦!一分錢一分服務啊!

2011-05-06
$47.5 (晚餐)
母親節
  • 白里香燒豬排骨
2011-04-09 413 瀏覽
次次去食pizza都會去呢間,但自此之後,一定唔會再去!!!!!點解!??呢間野都唔係做生意,明明俾左錢落左單,好啦,咁係度等啦,等得耐唔緊要,最緊要有野食!!!點知等左45mins,去左催佢,佢話仲整緊,好!!!等多15mins,再催,佢先問我叫左d咩!!咁樣問即係無落單啦!!!錢都收晒,野都叫麻,等左成個鐘咩都無,你地話嬲唔嬲呀!!!以後都唔會再去呀!!!!!完全無服務態度可言!!!!!!

點解!??呢間野都唔係做生意,明明俾左錢落左單,好啦,

以後都唔會再去呀!!!!!完全無服務態度可言!!!!!!
2011-04-09
60 分鐘 (外賣自取)
2011-03-28 336 瀏覽
等店鋪開門致電order了20件雞於下午2:30送到,重申一次確定了order的東西,送遞地址及時間,點知等了15分鐘還沒有送來~打去問下只說出了車,問出了多久說15分鐘,那豈不是2:30才出車?!?!再追問下又說沒有這order,再請查證下又說就快到,會給我追一下云云~~~又等多15分鐘,還是沒有來~白等了30分鐘,唯有cancel了~function都過了~~~~too bad!
2011-03-28
30 分鐘 (外賣送餐)
2011-02-27 256 瀏覽
食物味到不錯, 份量合理, 價錢合理, 唯有等候時間實在令人髮指, 不能接受。但速遞員態度良好, 細心服務, 挽回一些分數。希望餐館在未來的日子能夠針對問題, 作出改善。如果希望以較其他pizza店較低的價錢吃得同樣份量和質素的食物, 又不希望等到頸長, 可以選擇提早2-3小時落order...
但速遞員態度良好, 細心服務, 挽回一些分數。
希望餐館在未來的日子能夠針對問題, 作出改善。

2011-02-27
150 分鐘 (外賣送餐)
$57.5 (晚餐)
  • 香草烤雞焗飯
2010-10-27 158 瀏覽
$26就有一個焗飯,超多薯角,一個餐湯,仲有tropicana橙汁話就話係輕盈套餐,但係個飯ge份量好啱女仔食d芝士仲好香添~薯角抵勁勁勁勁勁勁勁多,而且真係好好食,我一星期起碼都會黎呢間買一次~堂食冇乜位,不過d野食出得好快外賣自取就...都ok慢囉我覺得~不過我覺得呢間野d pizza麻麻地,我都係鍾意食個底好薄好脆果d多d
話就話係輕盈套餐,但係個飯ge份量好啱女仔食
堂食冇乜位,不過d野食出得好快
外賣自取就...都ok慢囉我覺得~

2010-10-25
15 分鐘 (外賣自取)
外賣速遞足足等足3個鍾 , 重要漏左我3件雞 , 重要話下次先補返比我 . , 講真.....等左3個鐘,餓都餓死 , 由7點等到10點 , 我9點已經即時打電話FOLLOW , 佢話D食物已經整好只係等車返先送到比我 , 最後10點先到, 咁即係話我D食物放左成個鐘啦 , 咁放係到, 送到黎都可想而知有幾好食啦 . 叫左個PIZZA , 一個雞飯 , 3個湯 ......漏左3件雞 , PIZZA 為 around the world : d料都算幾多, 味道都算唔錯 , 送黎既時候都叫做暖暖地 , 香草雞飯 : 雞就唔算好入味 , 份量都算ok , 3個粟米湯就普通, 冇咩特別, 亦冇咩味 , 可以唔洗try .
外賣速遞足足等足3個鍾
, 重要漏左我3件雞
, 重要話下次先補返比我 .
2010-10-10
180 分鐘 (外賣送餐)
2010-08-03 57 瀏覽
呢日都唔知做乜,出面落好大既雨。就算點大雨都要食野架,咁就入左黎呢度啦。可能放暑假既關係,人流無之前既咁多。都好既,坐都可以坐得舒服。忌廉湯呢個就無乜特別,不過個湯都算幾好飲。最小唔係麵粉湯啦。炸雞呢個次次黎都會食既,炸雞皮脆肉嫩。不過食完真係好熱氣啊,但真係好好食。焗豬扒飯次次叫焗野既決定都唔會錯得去邊,呢個飯又幾好食。飯係好煙韌,而且豬扒好大件。雖然無成尺長,不過味道都唔差。算係咁啦。大眾化既價錢食到咁既質素既食物,真係日日食都係唔錯既選擇。
坐得舒服。

忌廉湯
呢個就無乜特別,不過個湯都算幾好飲。最小唔係
麵粉湯啦。

炸雞
呢個次次黎都會食既,炸雞皮脆肉嫩。不過食完真係好熱
氣啊,但真係好好食。

焗豬扒飯
次次叫焗野既決定都唔會錯得去邊,呢個飯又幾好食。
算係咁啦。

大眾化既價錢食到咁既質素既食物,真係日日食都係唔錯既選擇。
焗豬扒飯、炸雞
2010-07-22
焗豬扒飯、炸雞
2010-07-27 76 瀏覽
第一次寫食評 =p之前係學校訂過2次pizza and chicken都覺得好好食好抵不過親自去食都係第一次同fd去食下午茶 本來去茶餐廳 不過見到價錢差唔多就試下下午茶有3個組合 揀左第2個(是日精選意粉+一款小食)我揀左芝士三文魚長通粉+焗吞拿魚多士fd揀左芝士三文魚長通粉+小食拼盤拼盤有春卷、咖哩角、炸魚圈各2件 都唔少 搞到我有d後悔 XD不過吞拿魚多士都好食!! 好多料~長通粉好食 不過我鍾意多D汁 =P野飲可以揀汽水/湯汽水同餐具要自己去拎~不過我冇咩所謂 汽水都好多款 @_@食完即刻拎張外賣紙返屋企
第一次寫食評 =p
不過親自去食都係第一次

同fd去食下午茶 本來去茶餐廳 不過見到價錢差唔多就試下
下午茶有3個組合 揀左第2個(是日精選意粉+一款小食)

我揀左芝士三文魚長通粉+焗吞拿魚多士
fd揀左芝士三文魚長通粉+小食拼盤
不過吞拿魚多士都好食!! 好多料~

長通粉好食 不過我鍾意多D汁 =P
野飲可以揀汽水/湯
汽水同餐具要自己去拎~不過我冇咩所謂 汽水都好多款 @_@
食完即刻拎張外賣紙返屋企
2010-07-26
$21.5 (下午茶)
2010-06-27 53 瀏覽
又話1hr30min送到,但兩個小時都未黎,之後要我打電話去問,佢先同我講架車炒左喎,要多半個鐘先到!!!! 最後我唔等,太離譜!!! 我接受唔到lor!電話又時時冇人聽, 要用133先有人接, 好失望!

電話又時時冇人聽, 要用133先有人接, 好失望!
2010-05-30 78 瀏覽
呢日放左學之後,我就落左屯門買外賣番去食。我好醒目,特登早小小打個電話叫外賣。慳番時間,即整都半粒鐘。值得一讚既係,返到天水圍,野食都仲熱架。炸雞呢個係例牌食既,雞肉好多汁,皮脆肉嫩。Juicy相當,而且炸得好,唔會過哂火。泰式辣香雞pizza好足料,芝士又算幾多。而且個配料好平均,唔會一邊多一邊小。個薄餅有小小黑椒,同個pizza既味好夾。呢個係繼墨西哥香辣之後,第二個都成日叫既pizza。煙三文魚焗飯好多煙三文魚,而且芝士算幾多。海鮮既配料都唔錯,真係好好食,個飯整得好煙韌爽口。一個唔錯既飯。真係好抵食,呢個餐可以夠三至四個人食。除開都係三十幾到啦,呢個價位咁食真係可以食到好飽好滿足架。
,野食都仲熱架。

炸雞
得好,唔會過哂火。

泰式辣香雞pizza
好足料,芝士又算幾多。而且個配料好平均,
墨西哥香辣之後,第二個都成日叫既pizza。

煙三文魚焗飯
好多煙三文魚,而且芝士算幾多。海鮮既配料都唔錯,
真係好好食,個飯整得好煙韌爽口。一個唔錯既飯。

位咁食真係可以食到好飽好滿足架。
2010-05-20