2007-10-05
中秋夜,老豆同媽子唔知點解會搵呢間0野食...遲放工,去到旺角,佢地已經食0左一半.....上到去,都係一貫ge煙啦!係d食物ge煙0黎ge,不過,因為樓底唔高,抽氣又唔好,所以成日都煙霧迷漫!看餐牌,我兩位高堂已經勁叫我唔好叫牛,因為佢地果兩客都好難食....唉.....好啦!我果晚都唔係好想食牛,所以叫0左個海鮮餐!餐湯我不要了,因為根本不太餓。個鐵板上喇...有兩塊魚柳、一隻大蝦、一隻青口,仲有薯條同伴菜!見到已經唔想食!除0左隻蝦,全部都加0左脆漿炸到七彩!即係唔新鮮啦!隻蝦已經係較為好d,都食落口都算係咁,但d魚腥到leu都leu唔切!青口又冇青口味,得d炸粉ge少少咸味!薯條俾d汁浸「林」晒,不過,我都食晒,因為碟0野已經冇幾多可以食!最後淨0左兩塊魚(成碟0野ge50%)!餐茶叫了coffee,都係一般咁啦!d service又唔好!d哥哥仔好似好忙咁,但又唔知佢地忙咩!叫佢俾杯水0黎,應0左我,跟住佢又行去放水ge地方,以為佢拎俾我,點知佢唔知做咩,最後都冇拎俾我,企0左一陣,跟住同客人落單!但我要叫0野時,又唔見有人會見到我ga喎!我坐得好入咩? 又唔係呀!咁就盛為$
好啦!我果晚都唔係好想食牛,所以叫0左個海鮮餐!
餐湯我不要了,因為根本不太餓。
最後淨0左兩塊魚(成碟0野ge50%)!
餐茶叫了coffee,都係一般咁啦!
咁就盛為$69+10%!大x活/大x樂的鐵板餐都好過佢多多聲!但又知點解佢可以晌旺角區開到3間咁多!