餐廳: 花斑茶社 (淘大商場1期)
資訊:

2024-05-30 87 瀏覽
👧🏻😋👅🍽✨全新冰茶口味-🧊 夏天經過一定要飲返杯冰茶! 冰茶系列可自選茶底, 本身仲包埋果肉, 茶香果肉有咬口🧊 全新春果好茶系列有蘋果同青葡萄, 都係清新爽甜既水果, 好岩呢個天氣-🍎 完熟蘋果冰茶 $28💯可以揀四季春/紅茶底, 個人偏好四季春, 清清地更能突出蘋果甜味-🍍 鳳梨冰茶 $28✨平時經過唔係飲鳳梨就係飲葡萄柚, 鳳梨可揀紅/綠茶, 揀左綠茶都係貪佢清香唔澀襯酸甜水果! 冰茶用真生果打, 亦會配返相應果肉
👧🏻😋👅🍽✨
全新冰茶口味

🍎
完熟蘋果冰茶 $28
🍍
鳳梨冰茶 $28
外賣自取
🥤呢排天氣成日都好焗🥵一熱就好口渴行街經過花斑茶社即刻買返杯野飲下先~之前飲開都係佢地既皇牌👑黑糖珍珠厚鮮奶今次見到佢地出左新野🤩!「完熟蘋果🍎冰茶」 & 「清爽青葡萄🍇烏龍」✨睇個名都覺得啱晒夏天飲 冰凍🧊茶底加水果❣️完熟蘋果🍎冰茶茶底可以揀紅茶/四季春 我地揀左紅茶感覺上好似夾𝐃😆茶味比其他地方濃少少啱晒鐘意飲茶既媽媽🫶🏻有超多蘋果肉係入面酸酸甜甜得黎唔會搶走茶味 超解渴!清爽青葡萄🍇烏龍青葡萄同烏龍茶真係絕配🤍葡萄肉爽口又清甜~可以中和返個烏龍茶味兩者加埋又係超解渴😋熱辣辣飲啱晒!下次經過要再飲先得❣️希望唔好咁快賣完😆
🥤
呢排天氣成日都好焗🥵一熱就好口渴
行街經過花斑茶社即刻買返杯野飲下先~
之前飲開都係佢地既皇牌👑黑糖珍珠厚鮮奶
今次見到佢地出左新野🤩!
「完熟蘋果🍎冰茶」 & 「清爽青葡萄🍇烏龍」✨
睇個名都覺得啱晒夏天飲 冰凍🧊茶底加水果❣️

完熟蘋果🍎冰茶
茶底可以揀紅茶/四季春 我地揀左紅茶
感覺上好似夾𝐃😆茶味比其他地方濃少少
啱晒鐘意飲茶既媽媽🫶🏻有超多蘋果肉係入面
酸酸甜甜得黎唔會搶走茶味 超解渴!

清爽青葡萄🍇烏龍
青葡萄同烏龍茶真係絕配🤍
葡萄肉爽口又清甜~可以中和返個烏龍茶味
兩者加埋又係超解渴😋熱辣辣飲啱晒!

下次經過要再飲先得❣️希望唔好咁快賣完😆
2024-05-18 73 瀏覽
#跟住我食唔中伏 尋日心心跳完芭蕾舞經過,睇到出咗新野飲😍花斑嘅「春果好茶」係水果茶❤️❤️❤️夏天岩哂😆即試啦~Happy Friday👏🏻我同心心一人一杯‼️😎心心揀「完熟蘋果冰茶」;我就揀「清爽青葡萄烏龍」💕(兩杯我都係揀少冰少甜)蘋果冰茶有香甜爽口蘋果粒粒,紅茶底,微微茶香幾夾蘋果味👍但我中意青葡萄烏龍多啲🥰青葡萄酸甜更清爽!果肉都好多,青葡萄粒軟滑易入口💕而且烏龍本身已有果香,襯水果完勝👏🏻❤️飲完個口都好清新😆感覺係「真。果。茶」✅Nice~呢個夏天可以keep住飲!#食評 #飲料 #香港速飲店 #香港茶飲#香港花斑茶社 #香港手搖飲品 #水果茶 #果茶 #abouteahk #完熟蘋果冰茶 #清爽青葡萄烏龍
#跟住我食唔中伏

尋日心心跳完芭蕾舞經過,睇到出咗新野飲😍

花斑嘅「春果好茶」係水果茶❤️❤️❤️夏天岩哂😆即試啦~
Happy Friday👏🏻我同心心一人一杯‼️😎

蘋果冰茶有香甜爽口蘋果粒粒,紅茶底,微微茶香幾夾蘋果味👍

而且烏龍本身已有果香,襯水果完勝👏🏻❤️

飲完個口都好清新😆感覺係「真。果。茶」✅
Nice~呢個夏天可以keep住飲!

#食評 #飲料 #香港速飲店 #香港茶飲
#香港花斑茶社 #香港手搖飲品
#水果茶 #果茶 #abouteahk
#完熟蘋果冰茶 #清爽青葡萄烏龍
天氣好熱同朋友行完街就買杯野飲下當然要試下新出飲品「花斑茶社」推出咗新飲品有完熟蘋果冰茶及清爽青葡萄烏龍仲可以揀甜度,夏日必飲夠解渴.清爽青葡萄烏龍🥤青葡萄夠清新,味道唔會太甜與烏龍一起飲唔會覺得有苦味有粒粒青葡萄果肉,口感層次豐富珍珠奶茶最愛飲奶茶加上一粒粒有口感嘅珍珠味道甜度適中,珍珠煙韌好咬口點了少甜少冰,飲落又唔錯非常適中花斑茶社 (淘大商場1期)九龍灣牛頭角道77號淘大商場1期地下G140號舖

天氣好熱同朋友行完街就買杯野飲下
當然要試下新出飲品

「花斑茶社」推出咗新飲品
有完熟蘋果冰茶及清爽青葡萄烏龍
仲可以揀甜度,夏日必飲夠解渴
清爽青葡萄烏龍🥤
青葡萄夠清新,味道唔會太甜
與烏龍一起飲唔會覺得有苦味
有粒粒青葡萄果肉,口感層次豐富

珍珠奶茶
最愛飲奶茶加上一粒粒有口感嘅珍珠
味道甜度適中,珍珠煙韌好咬口
點了少甜少冰,飲落又唔錯非常適中

花斑茶社 (淘大商場1期)
九龍灣牛頭角道77號淘大商場1期地下G140號舖
外賣自取
🍵🧋花斑茶社(淘大商場店)🍇🍎夏天終於黎到了🫠熱到汗每日流,最想每時每刻都飲杯凍飲,補充水分太重要了,不過係最愛既廢水😆😆今日要飲花斑,原來出左新飲😘🔸 完熟蘋果冰茶 $28 - 口感非常不錯。蘋果果肉軟爛,香甜多汁, 完美地融合進茶飲之中。少甜適量令整體口感恰到好處, 唔會過於甜膩。茶葉的香氣讓這款冰飲增添了一抹清新感。外觀上透明杯裡蘋果塊浮游其中, 色澤鮮艷, 加上琥珀色紅茶調和,望到都覺得透心涼。層次豐富,蘋果果肉香甜滑潤, 茶葉的清新醇厚,最後是果蜜甜蜜回甘。三種口感,回味無窮。清涼解渴,係夏天唔錯選擇!🔸清爽青葡萄烏龍 $28 - 呢款茶飲飲得出優質既烏龍茶葉 & 新鮮多汁葡萄。烏龍茶具有清香、柔和且韻味悠長既特點, 都係我鍾意飲花斑茶社既原因,亦非常適合與其他水果搭配。風味層次方面,烏龍茶葉清香淡雅既茶香, 仲有葡萄汁濃郁甜美果香,,兩者相互輝映,形成了一種獨特的風味。在口中漸次展開的複雜風韻,令人回味無窮。清涼爽口、健康既茶飲, 絕對是夏日消暑既不二之選。
🍵🧋花斑茶社(淘大商場店)🍇🍎

2024-04-18
10 分鐘 (外賣自取)
2024-03-19 58 瀏覽
第一次幫襯這間店,買了個熱的桂花烏龍奶茶少甜加寒天 。但是甜度是比一般普遍正常甜還要甜。 飲到茶同桂花味,可惜甜到飲唔到!不知是他們的標準,還是個「意外」。結果喝不下去浪費掉了
桂花烏龍奶茶
2024-02-01 125 瀏覽
哎吔,今日去咗間飲品店,正!首先,一杯招牌嘅宇治抹茶奶覆上滑溜溜嘅鮮奶,入口陣陣抹茶嘅苦香夾埋甘甜嘅紅豆,仲有得嗌多啲珍珠!珍珠Q彈唔膩,對我來講真係掂晒。再黎個荔枝玫瑰烏龍,嚴選嘅烏龍茶底,個玫瑰香呀,輕輕哋撲鼻而嚟,飲落去又唔會好似啲花茶咁係口裏留太耐。荔枝嘅自然香甜,喺玫瑰花香中游走,飲完身心都覺得舒暢。同埋呢,話你知,呢度有個完熟蘋果冰茶,選擇咗無糖四季春,解渴之餘又唔怕攝入太多糖分。蘋果肉粒粒清新,茶底又有種溫柔嘅甘甜,真喺飲得好開心。最後,你要試下佢哋嘅鳳梨綠茶,鳳梨粒粒酸甜清爽,加咗蜂蜜珍珠更加分,透心涼滋味,正所謂「夏天必備」!食完飲完之後,真係覺得開心。個店環境企理,店員態度好,仲有得慢慢揀飲品甜度。摘隻辣妹心水之選,無論天氣點,呢度總有一款係你嘅Pick。喂,唔試怎知?💁‍♂️🍹😉

2023-10-10 200 瀏覽
紅芯芭樂檸檬特飲的口感清新、酸甜並帶有些微的苦澀。這款特飲通常是由新鮮的紅芯芭樂果肉和檸檬汁混合而成,紅芯芭樂果肉帶有豐富的水分,口感多汁爽脆。它的果肉質地柔軟,但同時也帶有一些微細的籽粒,這些籽粒給飲品帶來了一種微妙的嚼勁和細緻的口感。檸檬汁的加入為飲品帶來了酸澀的風味。檸檬汁的酸味與芭樂的甜味相互結合,形成了一種酸甜的口感平衡。這種酸甜的組合令人耳目一新,刺激味蕾。紅芯芭樂檸檬特飲中的糖或其他甜味劑可以平衡酸澀味,使整個口感更加順滑和融合。甜味的加入可以減輕檸檬的酸度,使飲品更加易於入口。
2023-08-09 204 瀏覽
值得去的店舖,飲料好味,多款項選擇。有得選冷熱飲,分各種不同的糖度給客人選擇,價格適中。可以約三五知己一起去購買,還有明星照片打卡,卡通杯子令人吸引。好令人回味!
2023-08-09
2023-06-01 267 瀏覽
👧🏻😋👅🍽✨有得飲又有得睇😍-花斑茶社 🇭🇰 九龍灣牛頭角道77號淘大商場一期地下G140號舖 🇭🇰-👵🏻胡氏這一家聯乘!!! 可愛胡老太配上清新冰涼既凍飲真係冇得彈❤️👵🏻平時行過樓下都會買杯飲下, 今次有期間限定新杯要記錄一下-🍍鳳梨冰茶 綠茶 $28加蜂蜜珍珠+$5💯鳳梨冰茶可選紅/綠茶, 綠茶更清爽甘香, 鳳梨切到一粒粒甜甜地好好咬💯但都唔夠, 再加左蜂蜜珍珠, 淡淡蜜糖味同鳳梨好夾-🍊葡萄柚冰茶 四季春 $28✨葡萄柚係次次必買🤣 依然有得揀茶底, 四季春茶味特別出又唔會澀✨揀左微甜葡萄柚果味偏酸夠晒爽!-
👧🏻😋👅🍽✨
有得飲又有得睇😍
花斑茶社

🍍
鳳梨冰茶 綠茶 $28
加蜂蜜珍珠+$5
💯但都唔夠, 再加左蜂蜜珍珠, 淡淡蜜糖味同鳳梨好夾

🍊
葡萄柚冰茶 四季春 $28
✨揀左微甜葡萄柚果味偏酸夠晒爽!
外賣自取
-夏日熱辣辣☀️梗係要飲杯凍嘢爽一爽❄️知道最近「花斑茶社✖️胡氏這一家」合作聯乘推出全新紙杯,啱晒打卡📸😋/▫️大甲芋頭鮮奶$36▫️台灣飲品點可以唔叫芋頭產品💜芋頭泥超多,好濃郁同鮮奶份量配搭啱啱好🥛有芋頭味又有鮮奶味,仲有食到啖啖芋泥🫶🏻絕對係一杯飲得嘅甜品😋/▫️白桃烏龍$29▫️味道有別於出面嘅清一色味道,好有驚喜🥰有粒粒白桃果肉🍑好香白桃味,加入烏龍茶茶味唔太濃完全唔會苦澀🌱好fresh好清新,啱晒夏天飲☀️/正宗台灣口味🥰今個夏天快啲去試吓啦💦-@abouteahk @familywus
夏日熱辣辣☀️
梗係要飲杯凍嘢爽一爽❄️
知道最近「花斑茶社✖️胡氏這一家」合作
聯乘推出全新紙杯,啱晒打卡📸😋
▫️大甲芋頭鮮奶$36▫️
台灣飲品點可以唔叫芋頭產品💜
芋頭泥超多,好濃郁
同鮮奶份量配搭啱啱好🥛
有芋頭味又有鮮奶味,仲有食到啖啖芋泥🫶🏻
絕對係一杯飲得嘅甜品😋
▫️白桃烏龍$29▫️
味道有別於出面嘅清一色味道,好有驚喜🥰
有粒粒白桃果肉🍑
好香白桃味,加入烏龍茶
茶味唔太濃完全唔會苦澀🌱
好fresh好清新,啱晒夏天飲☀️
正宗台灣口味🥰
今個夏天快啲去試吓啦💦
@abouteahk
@familywus
2023-05-21 142 瀏覽
未到6月,氣溫已動輒達到30度🥵 炎炎夏日,當然要飲返杯透心涼的手搖飲品消消暑。走到淘大商場行逛,見到竟然有胡氏這一家!一於試下花斑茶社先!款式選擇都幾多等候時間不長,很快便有了。有胡老太的紙杯呀😍 好靚!🍍 鳳梨冰茶 (左)有紅茶/綠茶底選擇,今次選擇了較清淡的綠茶底。內有甜甜的菠蘿肉,飲得到陣陣菠蘿香。菠蘿味與茶底都夠平均。🧋黑糖珍珠抹茶鮮奶 這杯鮮奶濃厚、抹茶味足,比例恰到好處。黑糖珍珠煙靭夠甜。合哂心意。
未到6月,氣溫已動輒達到30度🥵

款式選擇都幾多

等候時間不長,很快便有了。有胡老太的紙杯呀😍 好靚!

🍍 鳳梨冰茶 (左)

🧋黑糖珍珠抹茶鮮奶

2023-05-20
  • 鳳梨冰茶
呢間一直飲開白桃烏龍最近原來九龍灣淘大有分店而家部分手搖有🆕包裝 聯乘 @familywus 「胡氏這一家」可以靚靚打卡 ❣️❣️❣️🥭芒果冰茶 $29四季春茶 少糖 走冰可以轉綠茶夏天即將來臨點都要飲番啲開胃嘅飲品呢款會比較清新 唔會太過人工茶味嚟得自然 自己鐘情🍍多啲😌😌😌😌😌😌😌😌😌😌🍍鳳梨冰茶 $28 紅茶 少冰 少糖可以轉綠茶 呢款同樣有少少果粒🍍粒粒 茶底要咗紅茶飲落有啲似檸檬茶/冰紅茶但減甜嘅版本 少甜都好夠味道少冰都夠冰凍 同🍑烏龍有得揮有興趣記住快啲買杯嚟打卡啦可以問店員 邊款有🆕包裝❣️
呢間一直飲開白桃烏龍

最近原來九龍灣淘大有分店
而家部分手搖有🆕包裝
聯乘 @familywus 「胡氏這一家」
可以靚靚打卡 ❣️❣️❣️

少冰都夠冰凍 同🍑烏龍有得揮

有興趣記住快啲買杯嚟打卡啦
可以問店員 邊款有🆕包裝❣️
2023-05-07 56 瀏覽
花斑茶社 x 胡氏這一家|靚靚「胡氏這一家」紙杯新出期間限定水果冰茶完熟蘋果冰茶可選四季春茶或紅茶底入面有豐富蘋果粒粒果肉同維他命C,清新蘋果紅茶,飲一飲爽一爽完熟蘋果茶冰茶/荔枝玫瑰烏龍香甜既完熟蘋果冰茶每杯蘋果冰茶蘊含豐富蘋果果肉及維他命C仲荔枝玫瑰烏龍珍珠奶茶奶茶微微甜夠香滑層次豐富珍珠非常Q彈@familywus@abouteahk花斑茶社分店淘大店: 淘大商場一期地下G140號舖     #花斑茶社 #aboutea #胡氏這一家 #胡老太 #果茶 #消暑飲品#完熟蘋果冰茶#手搖飲料 #水果茶 #期間限定#台灣珍珠奶茶 #珍珠奶茶 #hkfoodie #hkblogger#foodiehk #foodies #香港美食
花斑茶社 x 胡氏這一家|

#手搖飲料 #水果茶 #期間限定
#foodiehk #foodies #香港美食

2023-05-05
2023-04-27 41 瀏覽
天氣好熱,經過花斑茶社發現有新嘢,仲要係我至愛嘅花果茶😍即時買返杯解暑!🌹荔枝玫瑰烏龍🌹$28陣陣玫瑰花香加埋濃郁荔枝味配烏龍茶,好有層次🫰🏻🍎完熟蘋果冰茶🍎$28茶底可以揀紅茶或者四季春,我就揀左四季春茶底配無糖,茶味清香!蘋果肉酸酸甜甜,非常清新🫶🏻除咗飲品好味之外,要讚吓呢度嘅店員,我經常幫襯花般茶社唔同嘅分店,佢哋嘅店員都好有禮貌,即使有任何要求都會樂意配合,例如我想飲凍嘢又唔想太多冰,佢哋都會主動問要唔要少冰?有時想飲唔同嘅甜度,例如有時無糖有時又想要少甜,店員都樂意配合,笑面迎人,呢個都係我經常回頭嘅原因🫶🏻🫶🏻🫶🏻

🌹荔枝玫瑰烏龍🌹$28
陣陣玫瑰花香加埋濃郁荔枝味配烏龍茶,好有層次🫰🏻

🍎完熟蘋果冰茶🍎$28

2023-04-18