餐廳: 花斑茶社 (珀御)
資訊:

2024-10-20 21 瀏覽
今日天氣真係好熱🫠好想飲杯台式飲品消暑降溫,經過花斑茶社入去買左兩杯野飲,見到海報一定係揀期間限定嘅「夏日綠寶石」,因為唔係成日有得飲。粒粒蜜瓜奶綠$32飲每一啖都食到粒粒蜜瓜🍈鋪頭好細心切到每一粒蜜瓜細細粒,飲落好清新,估唔到同奶綠好夾👍好特別!飲完好滿足😌真材實料蝶豆花巨峰氣泡飲$32小朋友話哩杯好飲啲😂🤣有氣飲品,佢話好似飲緊汽水,似提子汁😋天氣咁熱好解渴,每一啖都有氣,好消暑!花斑茶社 (珀御) (屯門)屯門良德街8號珀御地下G03號舖

粒粒蜜瓜奶綠$32

蝶豆花巨峰氣泡飲$32

屯門良德街8號珀御地下G03號舖
炎炎夏日同小朋友剛好在附近上完堂知道最近花斑新出咗「春果好茶」系列一向很欣賞花斑嘅茶底做得好出色於是就帶埋小朋友一齊去試下😋餐廳環境舒適,空間感足夠提供室內及戶外兩個地方享受可惜當日下雨未能坐低慢慢享受😌🍎完熟蘋果冰茶見到賣相已經透心涼,茶底可以選四季春/紅茶,個人比較喜愛四季春茶香又清清地,加埋粒粒蘋果肉真係夠哂解渴又有口感,少糖已經好夠甜,消暑解渴嘅必選item👍🍇清爽青葡萄烏龍好有驚喜!無諗過青葡萄配合烏龍係可以咁夾,加上粒粒青葡萄肉酸酸甜甜,感覺清新又解渴,值得一試item👍🧋黑糖珍珠烏龍奶茶賣相吸引!個人很喜歡吃花斑嘅珍珠,粒粒分明又煙煙韌韌,唔會痴住痴住一舊舊,加上配合茶香味濃嘅烏龍茶底,奶茶又香又滑,層次非常之豐富!
炎炎夏日
同小朋友剛好在附近上完堂
知道最近花斑新出咗「春果好茶」系列
一向很欣賞花斑嘅茶底做得好出色
於是就帶埋小朋友一齊去試下😋

餐廳環境舒適,空間感足夠
提供室內及戶外兩個地方享受
可惜當日下雨未能坐低慢慢享受😌

🍎完熟蘋果冰茶

🍇清爽青葡萄烏龍

🧋黑糖珍珠烏龍奶茶

2024-05-27 136 瀏覽
店內種有多盆植物,有多個座位可以坐低等飲品,仲有戶外座位,環境舒服。見到新出左「春果好茶」,一於試試先🤭完熟蘋果冰茶 $28茶底可以揀四季春或紅茶,揀左四季春,淡淡既茶香再加上粒粒既蘋果肉,超清新、勁解渴,少糖已經好夠甜❤️鳳梨多多 $29 + 芝士奶蓋 $8淡淡既益力多味再加上粒粒菠蘿肉,菠蘿味超出,味道有少少似雜果賓治,本身飲品偏甜,但加上芝士奶蓋後,芝士咸香味中和返個甜味,甜度剛剛好👍一打開蓋就聞到超香濃既芝士味🤩買夠$100仲可以做埋會員,下午茶時段享有九折優惠添💕

見到新出左「春果好茶」,一於試試先🤭

完熟蘋果冰茶 $28

鳳梨多多 $29 + 芝士奶蓋 $8

買夠$100仲可以做埋會員,下午茶時段享有九折優惠添💕

2024-05-26
  • 完熟蘋果冰茶
清爽青葡萄烏龍 $28選了少糖春果好茶系列! 青葡萄味道酸酸甜甜好清新,來自台灣的烏龍茶底味道清香又帶淡淡回甘,春夏天清新解渴必選item!宇治抹茶紅豆鮮奶 $36芝士奶蓋 +$8小芋圓 +$6選了少糖層次分明!宇治抹茶鮮奶濃郁奶香配合甜甜紅豆蓉,香濃之選!J推薦加配煙韌軟糯口感的小芋圓及味道甜甜鹹鹹的濃香芝士奶蓋,提升味蕾和口感層次!_______________花斑茶社 (珀御) (屯門)屯門良德街8號珀御地下G03號舖_______________
清爽青葡萄烏龍 $28
選了少糖

宇治抹茶紅豆鮮奶 $36
芝士奶蓋 +$8
小芋圓 +$6
選了少糖
層次分明!宇治抹茶鮮奶濃郁奶香配合甜甜紅豆蓉,香濃之選!

2024-05-02 90 瀏覽
天氣熱辣辣真係好鍾意買一杯凍冰冰嘅飲品、 行經屯門見到有一間台式飲品店,外觀好靚,當然要入去買返一杯嘢飲,扮吓文青啦….(5⭐️最高) 青葡萄烏龍(5⭐️)好特別啊,入邊有粒粒嘅青提果肉😋,味道青味、烏龍茶味道係金金甜甜嘅~因為有新鮮果肉😝,所以就要了少甜,已經好滿足😌。 完熟蘋果冰茶(5⭐️)是用了鮮蘋果片,選擇了冰紅茶做茶底😁。茶味入口甘香,跟一般落果的蘋果紅茶係完全唔同。 因為這杯有一種特別的係鮮甜果味😍。

青葡萄烏龍(5⭐️)
青葡萄烏龍

完熟蘋果冰茶(5⭐️)
完熟蘋果冰茶

青葡萄烏龍
完熟蘋果冰茶
2024-04-24 91 瀏覽
天氣又熱又焗 🥵出去行街 當然最需要一杯清爽又涼快嘅飲品啦近期花斑茶社出左兩款新口味飲品分別係完熟蘋果冰茶 清爽青葡萄烏龍 🥤就買返杯試吓先 😋🥤 清爽青葡萄烏龍($38)飲落烏龍茶味很清香 裡面仲有青葡萄果肉 酸酸甜甜嘅味道啖啖都有果肉 口味十分清新🥤黑糖珍珠可可鮮奶 ($36)賣相已經相當吸引 搖勻杯可可鮮奶 係深啡色的未飲都覺得好香濃好正飲落係超濃郁可可味道 黑糖珍珠十分煙靭整體真的很好 下次要再encore 😂
天氣又熱又焗 🥵
出去行街 當然最需要一杯清爽又涼快嘅飲品啦
近期花斑茶社出左兩款新口味飲品
分別係完熟蘋果冰茶 清爽青葡萄烏龍 🥤
就買返杯試吓先 😋

🥤 清爽青葡萄烏龍($38)
飲落烏龍茶味很清香
裡面仲有青葡萄果肉 酸酸甜甜嘅味道
啖啖都有果肉 口味十分清新

🥤黑糖珍珠可可鮮奶 ($36)
賣相已經相當吸引
搖勻杯可可鮮奶 係深啡色的
未飲都覺得好香濃好正
飲落係超濃郁可可味道 黑糖珍珠十分煙靭
整體真的很好 下次要再encore 😂

2024-04-20
外賣自取
2024-03-27 32 瀏覽
花斑茶社 🌻行行下街就會口痕想飲野飲咗咁多間茶飲店呢間嘅白桃烏龍茶是最好飲既😍茶香清澈 配上淡淡既白桃味價錢又唔算貴 平靚正真係好好飲🤤仲要有得食芋圓添如果開喺屋企附近都好大鑊 一定會日日飲
花斑茶社 🌻

仲要有得食芋圓添
如果開喺屋企附近都好大鑊
一定會日日飲

2024-01-17 90 瀏覽
呢個周末,行過茶社嗰陣,決定落場試吓佢哋嘅新款果茶系列。先嚟杯「完熟蘋果冰茶」,沖涼天氣就最正!茶底揀咗四季春,淡淡茶香,一咬落去蘋果肉粒咬勁足,咕嚕一聲蘋果果味即刻爆浸喺口裏面,酸酸甜甜開胃過癮。再嘗嘗「茘枝玫瑰烏龍」,個色彩真係正到不得了,就算帶有少女心都唔覺得過分。荔枝果肉同玫瑰花茶味道撞埋一齊,成杯咁香甜,飲落去暢快哂!茶社裝潢得靚仔,周圍幾舒服,飲杯好茶慢慢憩,真係一種小確幸!呢兩杯茶飲既視覺同味覺都咁豐富多層,定期會追嘅!🍇🌸🍹
2023-06-10 219 瀏覽
𝗜𝘁'𝘀 𝘀𝘂𝗺𝗺𝗲𝗿 𝘁𝗶𝗺𝗲🌞天氣咁熱 必須來一杯台式飲品🧋當然飲我最喜愛嘅花斑茶社啦🥰發現佢哋最近仲同咗胡氏這一家合作 杯上面有佢哋嘅可愛插畫 店舖內都有佢哋嘅足跡打卡影相都特別可愛 身為胡小姐嘅我都覺得份外親切🤭▫️白桃烏龍白桃加烏龍茶絕對係我最愛嘅組合🩷入面有啖啖果肉 好有咬口味道好fresh 好清新好解渴炎炎夏日飲一杯真係充滿力量✨▫️烏龍鮮奶茶加小芋圓🧋清新嘅烏龍鮮奶茶 用烏龍茶作奶茶底每啖都飲到烏龍茶香 好好飲🥰加咗小芋圓 好有咬口 好煙韌 作為芋圓控嘅我好滿足 除咗珍珠又多一個選擇✨
𝗜𝘁'𝘀 𝘀𝘂𝗺𝗺𝗲𝗿 𝘁𝗶𝗺𝗲🌞

每啖都飲到烏龍茶香 好好飲🥰
加咗小芋圓 好有咬口 好煙韌
作為芋圓控嘅我好滿足 除咗珍珠又多一個選擇✨
2023-06-07 146 瀏覽
黑糖珍珠烏龍奶茶 $29因為煙煙韌韌嘅黑糖珍珠都比較甜又容易飽~ 我自己就習慣每次都會揀咁少糖~都幾鐘意花斑茶社嘅珍珠奶茶~ 茶味都幾夠~加上奶味又會幾濃~ 仲要係唔洗$30就有一杯!!! 覺得都抵飲~!🧋🧋鳳梨冰茶 $28感覺呢酸酸甜甜的鳳梨果jam配茶味比較濃嘅茶會夾d,個人認為味道會出d,所以我揀咗紅茶,另外亦可以揀配綠茶~呢款有做學生優惠,$20一杯咋!學生價嘅話,真係好抵飲!!!🧉*~**~**~*~**~**~*~**~**~*~**~💌地址:花斑茶社 (珀御) (屯門)屯門良德街8號珀御地下G03號舖*~**~**~*~**~**~*~**~**~*~**~

黑糖珍珠烏龍奶茶 $29

鳳梨冰茶 $28

*~**~**~*~**~**~*~**~**~*~**~

💌地址:
屯門良德街8號珀御地下G03號舖

*~**~**~*~**~**~*~**~**~*~**~
2023-05-30 127 瀏覽
今次係第3次光顧呢間店舖,不過今次十分之失望同唔滿意。首先係叫左一碗花豹芋圓既甜品糖水(配料:仙草,寒天,芋圓,紅豆,珍珠),睇店舖提供既食物圖片,係賣相幾好,配料好足夠。最後送到黎既時間,我望住碗野呆左,得幾粒芋圓涼粉浸住一大兜水,完全同店舖提供既照片唔同,我明白有時參考照片同實際情況係會有小小出入,但都唔好咁離譜😮‍💨😮‍💨幾粒浸水既芋圓涼粉就收成$40幾蚊,有小小過分,失望。跟住另外一杯野飲,芒果冰茶($55),外加3樣配料,打開發現比漏左芝士奶蓋,其他配料又小。。。。失望!!!
今次係第3次光顧呢間店舖,不過今次十分之失望同唔滿意。

花豹芋圓
芒果冰茶
2023-05-30
45 分鐘 (外賣送餐)
2023-04-29 119 瀏覽
小芙見到花斑茶社出咗新口味嘅水果冰茶又喺度媽咪媽咪😵😵好彩屋企附近有分店❤️唔洗不停聽到媽媽聲🤭—————————————————————新口味有完熟蘋果冰茶同荔枝玫瑰烏龍😚✨完熟蘋果冰茶我哋揀咗四季春茶底🫶🏼味道甘醇配有粒粒蘋果肉,含有豐富嘅維他命入口清甜順滑✨荔枝玫瑰烏龍有淡淡嘅玫瑰花香😍加上荔枝嘅香甜感覺甜甜蜜蜜❤️小芙話呢款好好飲‼️呢兩款飲品啱晒宜家天氣飲👏🏻可以解渴消暑
小芙見到花斑茶社出咗新口味嘅水果冰茶
又喺度媽咪媽咪😵😵
好彩屋企附近有分店❤️
唔洗不停聽到媽媽聲🤭
—————————————————————
新口味有完熟蘋果冰茶同荔枝玫瑰烏龍😚

✨完熟蘋果冰茶
我哋揀咗四季春茶底🫶🏼味道甘醇
配有粒粒蘋果肉,含有豐富嘅維他命
入口清甜順滑

✨荔枝玫瑰烏龍
有淡淡嘅玫瑰花香😍加上荔枝嘅香甜
感覺甜甜蜜蜜❤️小芙話呢款好好飲‼️

呢兩款飲品啱晒宜家天氣飲👏🏻可以解渴消暑
外賣自取
2023-04-19 71 瀏覽
花斑茶社(珀御)一直都係花斑既忠實支持者,除左白桃烏龍之外,今次仲試左新口味!———————————————————𝐎𝐫𝐝𝐞𝐫:⧐茘枝玫瑰玫瑰烏龍|$29⧐完熟蘋果冰茶四季春|$28☻荔枝玫瑰烏龍叫左走甜,因為荔枝玫瑰通常原汁都有糖,所以走完甜啱啱好,個人嚟講幾鍾意個味道夠晒清甜。☻完熟蘋果冰茶四季春叫咗少甜,但唔鍾意太甜嘅朋友其實都可以走甜,同荔枝玫瑰烏龍相比就非常之清新,仲有啖啖蘋果肉 ,好好飲。———————————————————📝評分味道 ⁴/ ⁵環境 ⁴/ ⁵服務 ⁴/ ⁵衛生 ⁴/ ⁵抵食 ⁴/ ⁵———————————————————📍花斑茶社(珀御)(屯門) @abouteahk屯門良德街8猇珀御地下G03號
花斑茶社(珀御)

𝐎𝐫𝐝𝐞𝐫:

抵食 ⁴/ ⁵
📍花斑茶社(珀御)(屯門) @abouteahk
屯門良德街8猇珀御地下G03號
2023-04-18
10 分鐘 (堂食)
2023-04-18 190 瀏覽
— #cowcow屯門#cowcow手搖作為手搖控嘅我收工緊係要去買杯手搖安慰下辛苦番工嘅自己所以就去咗附近嘅花斑茶舍一直都有飲開佢嘅白桃烏龍今次見佢出咗新產品所以就試下(๑•̀ㅂ•́)و✧• ───── [ 𝐎𝐫𝐝𝐞𝐫 ]───── •⧐ 荔枝玫瑰玫瑰烏龍 | $29⧐ 完熟蘋果冰茶四季春 | $28• ────── [ ☾ ] ────── •⸝⸝⸝☾ 荔枝玫瑰烏龍 呢杯我無揀到冰度糖度飲開微甜嘅我都唔會話覺得好甜荔枝、玫瑰同烏龍茶嘅味道都好出三種加埋好清香(*˙˘˙*)ஐ⸝⸝⸝☾ 完熟蘋果冰茶四季春 茶底有紅茶同四季春可供選擇我揀咗我最鍾意飲嘅四季春然之後揀咗少甜呢杯飲落仲會食到蘋果果肉清新嘅味道好適合夏天享用꒰ ¨̮ ꒱⸝♡• ───── [ 𝐑𝐚𝐭𝐢𝐧𝐠 ]───── •味道 𝟻 / 𝟻環境 𝟺 / 𝟻服務 𝟺 / 𝟻衛生 𝟺 / 𝟻抵食 𝟻 / 𝟻• ────── [ ☾ ] ────── •..• ──── [ 𝐈𝐧𝐟𝐨𝐫𝐦𝐚𝐭𝐢𝐨𝐧 ]──── •📍 花斑茶社 (珀御) (屯門)屯門良德街8號珀御地下G03號舖• ────── [ ☾ ] ────── •
— #cowcow屯門#cowcow手搖

⧐ 完熟蘋果冰茶四季春 | $28

⸝⸝⸝☾ 荔枝玫瑰烏龍
呢杯我無揀到冰度糖度
飲開微甜嘅我都唔會話覺得好甜
荔枝、玫瑰同烏龍茶嘅味道都好出
三種加埋好清香(*˙˘˙*)ஐ

服務 𝟺 / 𝟻
衛生 𝟺 / 𝟻
抵食 𝟻 / 𝟻
• ──── [ 𝐈𝐧𝐟𝐨𝐫𝐦𝐚𝐭𝐢𝐨𝐧 ]──── •
📍 花斑茶社 (珀御) (屯門)
2023-04-16
一知道花斑茶社新推出了2款果茶(冷),就忍唔住想即刻買來飲啦🥰 味道配搭仲夠晒少女心!喜歡💕💕🍎 完熟蘋果冰茶 $28可選配 : 四季春 / 紅茶選了四季春茶杯底的完熟蘋果肉粒粒,Q彈又夠多,口感豐富! 配合清香茶底,拌勻之後入口有陣陣甜甜酸酸的蘋果香味,清新解渴!🌹 茘枝玫瑰烏龍 $29橙色、粉紅、玫瑰紅3色漸變!齋望都充滿少女感🥰入口味道好香甜,杯底有玫瑰花乾、荔枝果肉粒粒,Q彈Q彈!拌勻之後每啖入口都有荔枝和玫瑰花茶香!_______________花斑茶社 (珀御) (屯門)屯門良德街8號珀御地下G03號舖_______________

🍎 完熟蘋果冰茶 $28
可選配 : 四季春 / 紅茶