餐廳: 花斑茶社 (粉嶺名都商場)
資訊:

卧卧卧‼️花斑茶社又🈶新品啦👅我的天🤦‍♀️好久没喝花斑茶社了~没想到他家竟然又出了新品‼️夏天真滴好需要冰饮来解渴,这杯新品我超爱❤️香港朋友快给我狠狠🐎住🐛去打卡叭😋😋😋-❤️清爽青葡萄乌龙名字好独特的一杯捏~乌龙🍵➕青葡萄的结合,喝起来就是醇香丝滑绵密又清爽的口感清新的乌龙香简直了,味道绝佳‼️加上青葡萄融合的很棒呢~冰冰凉凉的好适合炎热的夏天,特别解暑真的好好喝 大家快冲吧
卧卧卧‼️花斑茶社又🈶新品啦👅
❤️清爽青葡萄乌龙
名字好独特的一杯捏~
乌龙🍵➕青葡萄的结合,喝起来就是醇香丝滑绵密又清爽的口感
清新的乌龙香简直了,味道绝佳‼️加上青葡萄融合的很棒呢~
冰冰凉凉的好适合炎热的夏天,特别解暑

真的好好喝 大家快冲吧
2024-07-21 112 瀏覽
叫咗杯烏龍鮮奶茶加芋圓,微糖好似少糖咁,然後冰量固定係好似少冰咁樣,亦無乜烏龍茶味。我都有諗過會唔會因為啲冰融咗搞到淡咗,但係由落單到我拎,只不過係6分鐘嘅事🥲呢一杯都唔係我第一次遇到質量有問題,花斑唔係收得平,會期望有返穩定嘅品質🙂。

2024-06-25 119 瀏覽
夏日熱辣辣🔥點少得一杯消暑嘅飲品🧋早兩日經過就梗係要買返兩杯,消消暑啦🫠完熟蘋果冰茶🍎呢款茶底可以揀四季春/紅茶,我哋選擇咗四季春,蘋果味道清新再配埋四季春簡直系絕配,而且飲落好清爽💕配埋滿滿嘅果肉,滿足得來亦都好解暑,層次亦都好豐富黑糖珍珠厚鮮奶🧋呢款好適合小朋友🤣黑糖味超濃郁,珍珠亦都好彈牙,雖然系固定甜度,但配埋香濃嘅鮮奶,味道啱啱好👏

完熟蘋果冰茶🍎

黑糖珍珠厚鮮奶🧋

花斑茶社是yo近幾年不停回訪的茶飲店♥︎ 想不到要飲什麼時,就會飲花斑茶社的黑糖珍珠厚鮮奶或阿薩姆紅茶( ˘ ³˘)♥︎ 真是百飲不厭!!!✩青葡萄烏龍 $28✩黑糖珍珠抹茶鮮奶 $36最近本yo迷上了花斑茶社的新品「春果好茶」,尤其喜歡清爽的青葡萄烏龍,帶有鮮甜果肉,真是清爽解渴又有口感!!黑糖珍珠鮮奶系列是花斑茶社內的王牌!yo弟就鍾意飲黑糖珍珠抹茶鮮奶,黑糖珍珠香甜煙韌,鮮奶濃滑,抹茶回甘,少甜剛好♡︎

✩青葡萄烏龍 $28

✩黑糖珍珠抹茶鮮奶 $36

2024-06-08 93 瀏覽
自從花斑茶社開左係粉嶺名都之後,我地差唔多每個星期都會買黎飲,店舖入面有幅手畫牆,以人手每一線每一筆畫出來,當中有粉嶺名勝的建築物,別具特色,打卡一流。黑糖珍珠抹茶鮮奶加芝士奶蓋(+$44)鮮奶厚滑,抹茶與鮮比例平衡得好好,抹茶味名突出,黑糖珍珠煙煙韌韌,好Q彈,再加了厚實綿密的芝士奶蓋,令到整杯飲品更邪惡鳳梨冰紅茶($28)鳳梨味道突出,甜度適中,是一杯充滿熱帶風情的果茶,香甜而清爽,夏天飲最適合不過。

黑糖珍珠抹茶鮮奶加芝士奶蓋(+$44)

鳳梨冰紅茶($28)

2024-06-06 70 瀏覽
-🧋花斑茶社 📍粉嶺粉嶺車站路18號粉嶺名都商場2樓28E號舖🧋珍珠奶綠有勁多珍珠,口感煙韌~擺耐左唔係即時飲都保持到水準!唔會太甜 岩岩好🍹青葡萄烏龍(新品)本身有椰果係入面,另外再加左珍珠,成杯野飲都好多野咬👍🏻嗌左少甜,飲落好清新飲曬成杯都唔會太滯~ 夏日首選🌟仲新推出新品 蘋果四季/紅茶🍎有興趣嘅可以去試下👈🏻🕰️營業時間星期一至日 11:00-23:00#花斑茶社 #蘋果四季春 #紅茶#綠茶#珍珠奶茶#珍珠奶綠#青葡萄烏龍#新出製パン所 #新出 #飲料 #香港

🧋花斑茶社
📍粉嶺粉嶺車站路18號粉嶺名都商場2樓28E號舖

🧋珍珠奶綠
有勁多珍珠,口感煙韌~
擺耐左唔係即時飲都保持到水準!
唔會太甜 岩岩好

🍹青葡萄烏龍(新品)
本身有椰果係入面,另外再加左珍珠,成杯野飲都好多野咬👍🏻
嗌左少甜,飲落好清新
飲曬成杯都唔會太滯~
夏日首選🌟仲新推出新品 蘋果四季/紅茶🍎
有興趣嘅可以去試下👈🏻

🕰️營業時間
星期一至日 11:00-23:00

2024-04-25 98 瀏覽
唔知大家會唔會同我哋一樣,有時行吓街就總想飲番杯手搖🧋經過 @abouteahk 梗係唔好錯過啦😎我哋今次買咗:清爽青葡萄烏龍(新品🌟)呢杯真係好適合夏天飲,飲落清爽得嚟配埋滿滿嘅果肉,口感豐富🍇烏龍茶亦都好清香,仲好解渴添💦另外仲有一款完熟蘋果冰茶都好吸引🍎下次要再試埋先得‼️黑糖珍珠烏龍奶茶🧋呢款係我哋每次都必叫😆黑糖味超濃郁,而且珍珠好彈牙再配埋烏龍奶茶,呢個配搭真係絕配❤️飲得到茶香外亦都滿滿黑糖味🫶🏻我哋仲發現每一間分店嘅花斑茶社嘅風格都唔一樣😍而粉嶺呢間就有勁大嘅手繪打卡牆🫶🏻真係點影都好靚📸

清爽青葡萄烏龍(新品🌟)

黑糖珍珠烏龍奶茶🧋

2024-04-21 60 瀏覽
花斑茶社粉嶺店都不會再幫襯,店員服務非常差,大埔店觀塘店服務就好好多,第一次去粉嶺店的時候叫咗杯嘢飲,有個女人嘈住晒,想叫嘢飲店員又聽唔到,第二次都叫好啲,今次買咗杯嘢飲因為出邊落雨只係坐一陣,竟然同我講唔比堂食,唔比堂食點解唔貼告示牌?大佬好心開新一店分店都搵個服務態度好少少嘅店員啦,坐一陣都唔比大晒呀?
柳丁多多加奶蓋
2024-04-19 48 瀏覽
作為珍奶🧋控🤞🏻不時會試唔同珍奶粉嶺一向都有唔同品牌最近先發現 商場既另一角落原來有間花斑茶舍 @abouteahk 行完街 可以稍作休息 天氣咁熱 試試佢個夏日限定🍀清爽青葡萄烏龍加上寒天 清爽口感青葡萄同烏龍茶配搭不錯🍀黑糖珍珠抹茶鮮奶抺茶味🍵濃黑糖比例剛剛好煙煙韌韌既口感 讚👍佢哋都有供應幾款croffles 下次可以試試😋#胡氏這一家聯乘花斑茶社 餐牌係有佢哋係到朋友一向都鍾意佢睇到都開心😃
作為珍奶🧋控🤞🏻

餐牌係有佢哋係到
朋友一向都鍾意佢
睇到都開心😃
2023-11-21 137 瀏覽
今次叫咗薰花鮮奶綠茶,芋圓好明顯係未煮熟,每一粒入面都係有啲乾。 上次叫白桃烏龍茶,烏龍茶係偏酸。呢間粉嶺店有啲伏。以後都唔會過嚟買。………………………………….
2023-11-07 116 瀏覽
鋪頭:花斑茶社地址:粉嶺名都廣場二樓28E鋪💰Order左d咩?桂花烏龍 $25加芝士奶蓋+$8 微糖 少冰 呢杯野total$33​之前見到佢裝修,勁開心粉嶺都有🥹但今次發現冇以前好飲😕以前有好香桂花味,今次呢杯似普通茶上面有奶蓋咁😅點解飲唔返😢定因為揀左微糖🤔下次都係半糖先​總結:下次揀半糖​🗒️以下評分最多五粒🌟​抵食程度:🌟🌟🌟粒環境&服務:🌟🌟🌟🌟粒(粉嶺呢間分店裝修得幾靚,地方大)
鋪頭:花斑茶社
地址:粉嶺名都廣場二樓28E鋪
💰Order左d咩?
桂花烏龍 $25
加芝士奶蓋+$8 微糖 少冰
呢杯野total$33

總結:下次揀半糖

🗒️以下評分最多五粒🌟

抵食程度:🌟🌟🌟粒
環境&服務:🌟🌟🌟🌟粒(粉嶺呢間分店裝修得幾靚,地方大)
2023-09-23
2023-10-02 125 瀏覽
間店都冇咩人 走去試下 收錢位先生帶住耳機 但又聽到我落單叫桂花烏龍奶茶走甜少冰我認我冇睇佢打左咩 拎左張單就算 因為佢口頭confirm左我一次等左一陣 其實都係得1/2杯係我前面到拎左杯野 佢張貼紙寫走冰少甜拎到杯野我都即刻同佢講 開都未開佢話同我換過杯 自己走左入去 出黎話重新沖緊1/2分鐘左右 就拎左新出黎新果杯就貼紙都冇 同我講話ok換左 呢杯岩嫁啦 咁我就信佢啦點知 拎到返屋企開黎飲甜到傻 係我講得唔清楚定係是鬼彈呢新鋪都做成咁
間店都冇咩人 走去試下 收錢位先生帶住耳機 但又聽到我落單
叫桂花烏龍奶茶走甜少冰