2025-01-08
對上次食呢間已經半年前,記得食物精緻又好食,令人念念不忘。價錢不平所以趁慶祝生日終於可以再去!今次食Sun套餐$1380,包先付、三品、御料理、九貫、湯、甜品。🍥先付前菜大蝦鮮甜彈牙,梅子乾超好食,水雲酸酸甜甜好開胃,柚子蘿蔔同魚乾都幾好味。⭐刺身五款⭐🐟蟉蝶魚:口感豐富。🐟鰤魚:即係油甘魚,爽脆。🌊北海道馬糞海膽配三文魚籽好鍾意呢度既三文魚籽,自家醃製,不會咸!海膽就一向高質,好鮮甜。呢到菜係signature我最愛♥🐟鱈魚白子白子屬於貴食材,我第一次食,原來甘綿密柔滑,入口即融,不會腥。⭐澳洲大鮑魚鮑魚彈牙有咬口。~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~🦀松葉蟹天婦羅蟹脚超大隻好高質!真係啖啖肉好鮮甜!🍣九貫壽司🍣好大件真係食到一半已經好飽~靖魚同紅衫魚有驚喜,估不到幾得意,好有咬口。托羅肥美,帆立貝大粒軟綿綿。最正係海膽金箔手卷:非常豪華的手卷!鮮甜海膽爆棚,最後加金箔wow~視覺一流。🥣松葉蟹棒清湯有松葉蟹棒、金針菇、個湯好鮮甜,飽住都要飲曬。🍈🍓 蜜瓜草莓 蜜瓜入口即溶的感覺,作完美結尾,大滿足👍呢餐好豐富,大時大節值得來♥🥢花晨月夕 🌏尖沙咀赫德道2號金
今次食Sun套餐$1380,包先付、三品、御料理、九貫、湯、甜品。 🍥先付前菜
大蝦鮮甜彈牙,梅子乾超好食,水雲酸酸甜甜好開胃,柚子蘿蔔同魚乾都幾好味。 ⭐ 刺身五款⭐
🐟蟉蝶魚:口感豐富。 🐟鰤魚:即係油甘魚,爽脆。 🌊北海道馬糞海膽配三文魚籽
好鍾意呢度既三文魚籽,自家醃製,不會咸!海膽就一向高質,好鮮甜。呢到菜係signature我最愛♥ 🐟鱈魚白子
白子屬於貴食材,我第一次食,原來甘綿密柔滑,入口即融,不會腥。 ⭐澳洲大鮑魚
鮑魚彈牙有咬口。
🦀松葉蟹天婦羅
蟹脚超大隻好高質!真係啖啖肉好鮮甜! 🍣九貫 壽司🍣
好大件真係食到一半已經好飽~
最正係海膽金箔手卷:非常豪華的手卷!鮮甜海膽爆棚,最後加金箔wow~視覺一流。 🥣松葉蟹棒清湯
有松葉蟹棒、金針菇、個湯好鮮甜,飽住都要飲曬。 🍈🍓 蜜瓜草莓
蜜瓜入口即溶的感覺,作完美結尾,大滿足👍
呢餐好豐富,大時大節值得來♥
🥢花晨月夕
🌏尖沙咀赫德道2號金麟商業中心2樓