5天前
📍尖沙嘴復古風cafe‼️• 鮮甜沙白手工意粉😛 — 花華🌸•#pigfoodiexhk_尖沙咀#pigfoodiexhk_cafe==============================花華係喺馬鞍山起家嘅小店,早前結業後喺尖沙嘴重新開業,餐廳走復古風,幾有feel好啱打卡😆—————————————————————⭐️Potato Gratin $98見好多人推介嘅薯批😛薯仔加埋煙肉、煎蛋、芝士幾有鹹香,但不至於人地講好驚豔啦~·⭐️Local Clams Pasta $158本地沙白意粉~蜆肉份量好多,大粒鮮甜~手工意粉闊身,好有咬口!🤪見過有其他人嘅review話覺得太硬,不過我同朋友就幾鍾意呢個口感~·⭐️Ricotta Cheese, Honey, Chilli, Bacon & Bread呢個味道好新奇!甜鹹辣集於一身,記住要全部item加埋一齊食🥰—————————————————————整體嚟講食物ok,但份量偏少性價比唔算高,男仔未必夠飽🤣—————————————————————賣相:3.5/5味道:3.9/5性價比:2.5/5推介度:3/5—————————————
#pigfoodiexhk_尖沙咀
#pigfoodiexhk_cafe
⭐️Potato Gratin $98
⭐️Local Clams Pasta $158
—————————————————————
整體嚟講食物ok,但份量偏少性價比唔算高,男仔未必夠飽🤣
賣相:3.5/5
味道:3.9/5
性價比:2.5/5
推介度:3/5
📍花華 @hana_coffeebread
尖沙咀彌敦道36-44號重慶大廈heath慶方地庫S01A號舖