近期款式唔係特別多,揀生日蛋糕都係揀番啲基本嘅鮮果款式▶️ 繽紛果園Rainbow garden ($168)12cm= 4.5吋大蛋糕夠六個人食,我哋四個人分蛋糕主要由兩層厚身海綿蛋糕形成🍰中間有層芒果醬,外層係忌廉扁頭放上士多啤梨、芒果片等生果海綿蛋糕比預期中濕潤軟綿,中間芒果醬令蛋糕冇咁dry勝在忌廉唔算好多👍🏻甜度適中味道唔錯嘅一個鮮果蛋糕,而且性價比高
近期款式唔係特別多,揀生日蛋糕都係揀番啲基本嘅鮮果款式
繽紛果園

▶️ 繽紛果園Rainbow garden ($168)
12cm= 4.5吋大蛋糕
夠六個人食,我哋四個人分
蛋糕主要由兩層厚身海綿蛋糕形成🍰
中間有層芒果醬,外層係忌廉
扁頭放上士多啤梨、芒果片等生果
海綿蛋糕比預期中濕潤軟綿,中間芒果醬令蛋糕冇咁dry
勝在忌廉唔算好多👍🏻甜度適中
味道唔錯嘅一個鮮果蛋糕,而且性價比高
繽紛果園
2023-11-16 136 瀏覽
又来吃蛋糕了特浓朱古力脆脆蛋糕🍰做得很piu亮。巧克力味很浓郁香甜,虽然只是简单的奶油和蛋糕的结合,但回旋在齿间的是浓郁的巧克力味🍫,上面的巧克力脆也意外的香醇📌虽然很疑惑为什么没有给餐盘,不过好在味道确实不错吧…
又来吃蛋糕了
📌虽然很疑惑为什么没有给餐盘,不过好在味道确实不错吧…
2022-08-06 453 瀏覽
途經地鐵站見到又可愛又新派的比卡超月餅🥮,除了樣子可愛,最吸引之處就是買月餅送會員卡的優惠,平日入會要比600元,而家只係買盒月餅就送一張會員卡,卡中卡通公仔和精緻可愛的月餅首飾盒,又想起中秋佳節即將來臨,童心未泯的我,又被這可愛的比卡超深深吸引帶佢回家😂😂😂——————————精緻可愛的比卡超卡通人物❤️循環可用的首飾月餅盒🥰一口的流心奶皇月餅🥮不會太甜,份量和味道都一樣咁正想吃月餅🥮,一口份量,可以滿足到想食月餅的時候,新潮月餅,人見人愛😍———————————新派人見人愛的一口比卡超月餅🥮🥰其實開心🥳簡…單就在你身邊..·食….拍…寫.. 已經成為我生活中的一部份鍾意食..鍾意拍…鍾意寫..留下美食回憶—————————-

——————————
精緻可愛的比卡超卡通人物❤️
循環可用的首飾月餅盒🥰
一口的流心奶皇月餅🥮
不會太甜,份量和味道都一樣咁正

———————————
新派人見人愛的一口比卡超月餅🥮🥰
其實開心🥳簡…單就在你身邊..·
食….拍…寫.. 已經成為我生活中的一部份
鍾意食..鍾意拍…鍾意寫..留下美食回憶
—————————-
2021-08-22 514 瀏覽
行過見到Godiva x A1 cross over 左個朱古力🍫芝士蛋糕,想買啲黎試下,點知賣晒😱一問之下佢話可以早上打去預留,咁我就一早打去預留一個,名牌蛋糕$99個都唔算貴嘅🤭但好唔好食就未知。攞到返屋企已經急不及待要切一件試吓,好滑嘅芝士蛋糕,濃濃嘅朱古力味,咁嘅價錢真係CP 值高嘅

真係CP 值高嘅
2021-04-29 414 瀏覽
天陰陰令人冇乜心情,一起身就想食d甜野開心下!行過見到A-1 Bakery聯乘LINE FRIENDS 推出左BT21卡通冬甩系列!3款都好可愛, 真係好可愛呀我揀左粉紅色士多啤梨味 (寶貝甜心) 上面布滿白朱古力同埋心心脆脆 (?)連埋鬆軟香口既冬甩一齊食即刻開心返唔少本人唔鐘意太甜既食物/飲品呢個冬甩既朱古力都唔會太甜反而d心心脆脆好足料好易食到周圍都係間唔中食一次都唔過份配埋一杯醒神啡都唔錯下次可以試埋另外2款分別係”藍色冬甩河”同”星星的願”係少女心既顏色啊
天陰陰令人冇乜心情,
一起身就想食d甜野開心下!
行過見到A-1 Bakery聯乘LINE FRIENDS
推出左BT21卡通冬甩系列!
3款都好可愛, 真係好可愛呀

我揀左粉紅色士多啤梨味 (寶貝甜心)
上面布滿白朱古力同埋心心脆脆 (?)
連埋鬆軟香口既冬甩一齊食

好易食到周圍都係
間唔中食一次都唔過份
配埋一杯醒神啡都唔錯

下次可以試埋另外2款
分別係”藍色冬甩河”同”星星的願”
係少女心既顏色啊
2019-09-19 797 瀏覽
環境3分:人地原盒送,冇入過去攞,冇得評,所以三分。衛生5分:史諾比月餅禮盒連環保袋送。個紙雕禮盒仲可以做埋幻彩燈籠,好靚好有特色。入面有四個顏色四個口味嘅月餅,全部都有獨立嘅紙盒同膠袋包裝,衛生可以畀滿分。服務3分: 人地原盒送,冇感受過服務,所以冇得評,又係三分。味道2分:1)      提拉米蘇月餅個樣就好靚,但係個餡有D嚡,個月餅皮唔係好乾,個咖啡味都好出,不過公司同事都唔多接受到,畀盡兩分。2)      伯爵紅茶月餅個史諾比樣最好睇,個餡都係有D嚡,個伯爵紅茶味都係好出,不過唔食開就有D怪,都係畀佢兩分!抵食4分:個卡通禮盒非常之靚,紙盒可以做燈籠,有環保袋送,入面仲有張史諾比會員卡,包左一年會籍,雖然D月餅好睇唔係咁好食,但見佢有咁多野送,抵食可以畀四分!
環境3分:
人地原盒送,冇入過去攞,冇得評,所以三分。

衛生5分:
服務3分:
人地原盒送,冇感受過服務,所以冇得評,又係三分。

味道2分:
提拉米蘇月餅
提拉米蘇月餅
抵食4分:
2019-09-13
2019-08-30 435 瀏覽
放工好想食個甜品,要即開即食所以無簡cake,買左個生朱古力卷,朱古力好滑,味道都幾甜。另外仲買左個北海道牛乳忌廉泡芙,滿滿既忌廉,唔會太甜,好香滑又濃郁,如果再雪凍d會更好食。
2019-05-24 439 瀏覽
散水餅系列又黎,今次係A-1 Bakery既Crepe cake! 今次同事買左芒果味、Tiramisu味、綠茶味。麵包舖賣既蛋糕🍰真係無甜品舖賣既咁甜,食落係一層層既薄pancake多過似蛋糕。最啱我呢啲怕肥,怕食甜野既人。我同兩個同事每人share左每隻味,發現係tiramisu味最特別,有少少酒味,又有少少咖啡味。好正啊。上網check番原來$3x件,平過Lady M多多聲,又無咁甜。第日有機會會再試。

下午茶
2019-03-01 431 瀏覽
平日坐地鐵,經過既時候都會間中買麵包食下,我其實都幾鐘意食呢間麵包,因為做得幾特別,而且好食,今日經過見到D蛋糕好抵買,買二送一,所以又買左幾件cake😋意大利芝士——濃厚芝士昧,實在太吸引😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊朱古力曲奇碎芝士———朱古力香濃,配合曲奇🍪碎芝士,食落吳會比芝士蓋過未古力,完全係可以配合到味道👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍脆脆朱古力——咬落脆口,朱古力味道香濃😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋———————————————————
意大利芝士——濃厚芝士昧,實在太吸引
😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
———————————————————
2018-11-09 407 瀏覽
真心,要睇食評唔好睇ig、太多打手!雖然openrice之前🈶️hold過小編我既食評、係唔高興既,但唸深一層都係防止打手食評,其實係為社會人民服務、有責任既做法!小編痛恨打手,明明勁膠濟嘢講到天咁巴閉咁好味。其實咪就係一件極度普通蛋糕囉、衰過美x西餅啦!懶係勁話一早買曬又話拎左明天賣既貨今日賣所以唔收八達通添!咁巴閉我以為真心正,典知一返到公司試、食左一啖,嘩?幻覺黎咋?咪就係普通朱古力西餅囉,同事食完表示:有咩特別?小編真心激氣,35元一包、買左兩包,極唔抵。cross over godiva又如何?godiva既朱古力真心水準下降!一係就係a1既蛋糕水準下降、any肥、兩個品牌累都累。衰埋一擔擔,真心x錢!
A1  cross  over  Godiva  蛋糕
2018-11-07
5 分鐘 (堂食)
$35 (早餐)