2024-09-08
市面上茶飲店眾多,飲都要飲返比較特別的,今日路過黃埔必嘉街的一家茶飲店「茶久」,首先會俾佢門口大大塊招牌吸引,寫住現在大行其道的「鴨屎香」即代表茶葉嘅品種,繼而就係佢哋飲品特別口味和透明罐裝既賣相,實在令人忍唔住要買番杯🍹炎炎夏日,一邊行街,一邊飲番杯透心涼嘅飲品唔少得,最鍾意佢哋好似罐裝汽水嘅造型,拎得方便又唔會倒瀉,而且裏面嘅食材一目了然,睇見飲品啲顏色都會令人心花怒放,店家飲品種類超多僅有一款啱你口味🫶🩷芭樂爆檸冰茶+ 椰果這杯是期間限定做埋九月就冇㗎喇,梗係要把握機會買嚟飲吓,賣相誘人,透明樽身見到裏面有大量嘅芭樂肉,味道極香濃好似喺台灣食緊芭樂一樣,配上檸檬的酸香,再加埋椰果嘅煙靭口感,超好味嘅一杯飲品🍍菠蘿話梅爆檸冰茶 + 椰果菠蘿、話梅和檸檬三款都是我心頭好,飲落首先是菠蘿嘅香氣,繼而就是話梅、青檸的酸香,味道好清新之餘仲非常解渴,當然要加埋我最鍾意嘅煙靭椰果,整杯飲品真係超足料,味道好清新,好啱夏日炎炎嘅天氣飲📣而家做緊推廣遊戲「刮刮樂杯套」,中獎率高達6成👍獎品包括:✨任選免費飲品1杯✨$5即用現金券✨滿$50減$10
🩷芭樂爆檸冰茶+ 椰果
🍍菠蘿話梅爆檸冰茶 + 椰果