尖沙咀 │ 椰子飲品專門店🤍✽ 抹茶生椰拿鐵 $42慶方新發現的椰子飲品專門店🤣 點了杯抹茶生椰拿鐵。抹茶味和椰奶融合得剛剛好🤣口感醇厚、椰子味挺清爽的。有驚喜的是最底有椰子奶凍、超級Q彈~ 未必會特意再去、但如果再經過的話都可以一試👾👾食物味道: 7/10性價比: 7/10打卡指數: 7/10價格:約$40 ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ 📌INFO茶大椰 尖沙咀彌敦道36-44號重慶大廈heath慶方地庫S11C&D號舖(有其他分店)⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰
尖沙咀 │ 椰子飲品專門店🤍

茶大椰
(有其他分店)

⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰
2024-06-26 604 瀏覽
行街有D攰, 當然要食個甜品 食物 : 大椰凍 $48 ~ 原個大椰仔, 唔係好甜, 清涼解暑 芒芒椰奶茶 $32 ~ 芒果味較重, 椰子味較淡, 唔會好甜 椰子布甸 $28 ~ 這個甜品有驚喜, 香甜軟滑, 有D椰絲, 味道唔錯 環境 : 日式木系裝修, 舒服乾淨 服務 : 職員有禮貌 價錢 : HK$108 (無加一服務費)
行街有D攰, 當然要食個甜品
環境 : 日式木系裝修, 舒服乾淨
服務 : 職員有禮貌
價錢 : HK$108 (無加一服務費)
椰子布甸
芒芒椰奶茶
2024-06-16
椰子布甸
來到尖沙咀重慶大廈旁邊的慶方,重新規劃變成好多不同類型小店,其中一間令你可以舒服地喘息,它就是茶大椰🍽️ 抹茶生椰拿鐵椰奶加上椰奶凍,加上抹茶味濃,口感豐富。🍽️ 木瓜.椰奶現打木瓜蓉加上椰奶,香濃而不膩。🍽️ 爆打檸檬茶近期大熱的爆打檸檬茶,香水檸檬獨特的香味,清新解膩。🍽️ 大椰凍必須要試,必須要試,必須要試的招牌產品大椰凍,嫩滑口感來自寒天粉,低熱量低糖,口感爽滑,有別於一般椰子凍,再配上香脆椰子碎,非常推薦!
抹茶生椰拿鐵
🍽️ 抹茶生椰拿鐵
椰奶加上椰奶凍,加上抹茶味濃,口感豐富。
木瓜.椰奶
🍽️ 木瓜.椰奶
現打木瓜蓉加上椰奶,香濃而不膩。
爆打檸檬茶
🍽️ 爆打檸檬茶
近期大熱的爆打檸檬茶,香水檸檬獨特的香味,清新解膩。
🍽️ 大椰凍
題外話/補充資料: 後記: 環境用純白及淺色木質家具為主,店入約有20個座位,材料由泰國直送,新鮮、天然,更推低糖、低熱量、低負擔的產品,在尖沙咀市中心地帶能找到一個這樣的綠洲,品嚐到這樣的美味,不妨一試!
2024-02-05
10 分鐘 (堂食)
木瓜.椰奶
爆打檸檬茶
  • 抹茶生椰拿鐵
2024-06-01 587 瀏覽
今日有同事請客,我地叫了一間出名榴槤的餐飲店,我就叫了最貴的椰皇貓山王🤣、不過不可在公司吃,雖有去後樓梯吃了🤣總🥥椰皇貓山王 $50 ▶️貓山王濃郁,果肉細緻滑順,帶有淡淡的甜味和香氣,啖啖榴槤蓉。而椰皇啫喱口感綿密細膩,帶有椰香的清甜味道,啫喱本身口感柔軟,份量都十足。🥥生椰拿鐵 $34▶️融合了椰奶和咖啡的獨特風味,帶有椰香和咖啡的香氣,口感豐富而濃郁。椰奶的甜美與咖啡的苦澀完美結合。🥥荔枝椰 $32 ▶️結合了荔枝和椰子,口感清新爽口,帶有淡淡的甜味和香氣,荔枝與椰子的香甜完美融合,味道豐富而獨特。🥥鮮椰貓山王 $35 ▶️果汁濃稠滑順,帶有椰香和榴槤的香氣,讓人回味無窮。椰汁的清甜與榴槤的濃厚完美結合,味道豐富而獨特。每一口都充滿椰香和榴槤肉的口味。總統來說,榴槤的產品十分出色,好似食啖啖榴槤肉,椰子味的還可以,不過榴槤出色一點

荔枝椰

鮮椰貓山王

外賣送餐
荔枝椰
鮮椰貓山王
2024-05-30 359 瀏覽
原個大椰子系列 大椰凍原個椰子配上濃郁 creamy 貓山王榴槤蓉!大大啖椰肉椰汁,配上貓山王榴槤蓉二者融合既東南亞風味甜品。清爽 × 濃郁口感結合!椰子奶系列用上鮮椰奶與貓山王榴槤肉,椰香十足,也不會過甜,而且十分足料,推薦
原個大椰子系列 大椰凍
原個椰子配上濃郁 creamy 貓山王榴槤蓉!
大大啖椰肉椰汁,配上貓山王榴槤蓉二者融合既東南亞風味甜品
清爽 × 濃郁口感結合!

外賣送餐
*✲゚*。 🥥𝐖𝐡𝐞𝐧 𝐜𝐨𝐜𝐨𝐧𝐮𝐭 𝐦𝐞𝐞𝐭𝐬 𝐭𝐞𝐚 ☕ JW開設嘅椰子茶飲店🙆🏻‍♀️飲手搖飲得多想試下新野呢間椰子茶飲店係行健康路線💪🏻全部飲品無添加 低糖 低卡路里飲完都冇咁大罪惡感😆推薦芒果糯米椰🥭完全係一杯飲得嘅芒果糯米飯 好正😍只限星期六/日/公眾假期供應架💁🏻‍♀️如果想飲熱飲 可以揀咖啡系列或者木瓜椰奶 (呢杯係JW推介)🤣除左飲品 仲有幾款椰子類甜品🥥以原個椰子上嘅大椰凍超級大個足夠2-3個人share🫶🏻仲可以按喜好加toppings我仲試左新推出嘅椰椰布甸🍮即叫即焗 椰奶同蛋香味幾夾😋-✨ 芒果糯米椰 ($45)✨ 木瓜椰奶 ($40)✨ 大椰凍 ($48)-📍 茶大椰 @teadayehk尖沙咀旗艦店:尖沙咀彌敦道36-44號重慶大廈Heath慶方地庫S11C&D號舖上環外賣店:上環皇后大道中378號福陞閣地下22號舖
*✲゚*。 🥥

足夠2-3個人share🫶🏻
仲可以按喜好加toppings

我仲試左新推出嘅椰椰布甸🍮
即叫即焗 椰奶同蛋香味幾夾😋
✨ 芒果糯米椰 ($45)
✨ 木瓜椰奶 ($40)
✨ 大椰凍 ($48)
📍 茶大椰 @teadayehk
尖沙咀旗艦店:

上環外賣店:
上環皇后大道中378號福陞閣地下22號舖
2024-03-15 355 瀏覽
Calling all tea and coconut lovers! 🍵🥥 If you're a fan of natural, healthy, and refreshing beverages, then you must check out TEADAYE (茶大椰) . They specialize in developing a range of coconut drinks that are low in sugar and calories, and free from preservatives, offering a naturally sweet taste.We experienced their unique coconut tea and dessert in their flagship store located in Tsim Sha Tsui. It's a haven for those seeking a healthier alternative to the traditional pearl milk tea.

2024-03-11 319 瀏覽
尖沙咀分店開張冇幾耐,梗係要黎試吓先,本身對椰子冇乜興趣,但因為我見有椰香咖啡、貓山皇、Oreo 配搭,所以都好想試吓,原來價錢又唔貴喎!最愛榴槤嘅我,試咗杯Top 10之一「鮮椰•貓山皇」,都係$35,好抵飲,又多料⋯⋯下次試吓其他先

最愛榴槤嘅我,試咗杯Top 10之一
2024-02-18
下午茶
2024-03-09 320 瀏覽
Coconut is the new hype now. Teadaye provides a creative combination of coconut water with other beverages like tea and coffee.You might be sceptical about the taste but, trust us, it’s good! Teadaye focuses on low sugar and low calories drinks. They use natural and fresh ingredients, free from additives.The coconut jelly is amazing. It’s smooth and you can definitely taste the coconut. They sprinkled some coconut crisps on top to give more textures.The durian coconut drink is just nice. Durian

The durian coconut drink is just nice. Durian is not too overpowering and it goes well with the coconut.

The avocado latte is also an option to choose. They use avocado chunks inside.

🥥 Original Whole Coco Jelly
🥥 Fresh Coco & Durian Jelly
🥥 Avo Coco Latte

• Coconut  jelly
呢間椰子茶飲店係由JW開設 估唔到咁蹺撞到✨純白木系簡約裝潢 悠閒舒適🤍店舖一系列嘅低糖低負擔飲品 係選用每日新鮮泰國直送有機椰子🇹🇭純天然成分 不含人工添加物同乳製品 素食者都啱飲架🌱但員工服務態度有待改善🥲.📌鮮椰水•啫喱 $35新鮮椰水超清爽香甜 搭配軟滑椰凍+爽口水晶凍+Q彈寒天脆波波 口感夠晒豐富🙌🏻.📌鮮椰甘露(皇牌) $38老闆娘冇介紹錯 真係好好飲❣️用椰奶打成沙冰 椰奶絲滑香醇味好濃郁 好綿 又帶點椰絲咬口🍨建議加配滑捋捋雪燕(+$5) 勁夾😚.📌生椰拿鐵 $32近期大熱嘅生椰拿鐵 越南咖啡配上椰奶 一試難忘🇻🇳兩者味道真係勁夾 帶濃郁啡香得嚟 又有順滑椰奶清甜味☕️🥥.📌普洱椰奶茶 $32普洱配搭椰奶製成奶茶 幾特別😆普洱陣陣陳香 入口醇厚回甘 同甘甜爽滑仙草底好夾🖤不過整體較普通 茶底味道太濃 蓋過左椰子香味🙈.📌大椰凍 $48必試招牌產品 原個椰青超吸睛🤩用椰奶同椰青水製成椰奶凍 再放入挖空椰青入面 口感爽口軟滑🧉表面灑滿金黃香甜脆脆椰絲 一啖食 椰子味夠晒濃郁💯最後記得唔好嘥 刮埋啲爽嫩椰肉出嚟食😍

📌鮮椰水•啫喱 $35
鮮椰水•啫喱

📌鮮椰甘露(皇牌) $38
鮮椰甘露(皇牌)

📌生椰拿鐵 $32

📌普洱椰奶茶 $32
普洱椰奶茶

📌大椰凍 $48
必試招牌產品 原個椰青超吸睛🤩
鮮椰水•啫喱
鮮椰甘露(皇牌)
2024-02-13 304 瀏覽
今次點既飲品:芒椰乳酪飲品 + 生椰拿鐵Comments: 飲品係唔錯的,不過要做到customer friendly 有其中幾點可以改善:1. Menu可以mark返邊款飲品可以造熱飲 。問職員問題,答案基本上係兩、三個字的答案,所以寫落menu就一目了然,不用問 。🙃2. 邊款飲品可調節甜度,都加返上menu吧,生客就知道邊啲可調節或不可調節,唔洗下下問或者估估下 。畢竟手調飲品開到成行成市,呢啲都好基本的 。3. 最後應該是加強員工培訓吧,比較友善既態度會相對容易令生客變熟客吧 。
今次點既飲品:芒椰乳酪飲品 + 生椰拿鐵
芒椰乳酪
甜椰拿鐵
2024-02-13
5 分鐘 (堂食)
芒椰乳酪
甜椰拿鐵
  • 生椰拿鐵
2024-02-05 1280 瀏覽
位於重慶大廈慶方的TEADAYE(茶大椰)🥥是藝人JW 新開嘅椰子茶飲店,熱愛追求「天然、健康和新鮮」,專注研發不含防腐劑的低糖低卡椰子飲料系列,讓大家感受天然而無添加的甜味,我一向不飲珍珠奶茶或者街上嘅茶飲店,因為怕糖分太高和食材不天然,但是我很喜愛椰子的所有產品,所以今次一定要嚟試吓🥥▪️大椰凍 Whole CocoJelly $ 48必食之選,只用純天然椰子水造成的奶凍,味道香滑又天然,美味就是如此簡單,可以再加上脆脆椰子粒,增添口感▪️椰皇貓山王 Durian CocoKing $ 50榴槤粉絲一定唔可以錯過,面層鋪滿大量又香又甜嘅榴槤肉,再伴上新鮮椰子水的奶凍,超美味▪️木瓜•椰奶 $ 40最多人點既一款飲品,木瓜配牛奶本身就是絕配,現在轉了椰奶多了一份椰香更加美味▪️生椰拿鐵 $ 32用椰子水調製嘅Latte 意想不到咁香滑,椰香味滿滿,而且完全唔甜,非常合我心意

▪️大椰凍 Whole CocoJelly $ 48

▪️椰皇貓山王 Durian CocoKing $ 50

▪️木瓜•椰奶 $ 40

▪️生椰拿鐵 $ 32

• 大椰凍
  • 生椰拿鐵
2024-01-20 579 瀏覽
這間以椰子做主題的茶飲店本店在上環,最大特色就是每日都用新鮮椰青椰汁去製作每一款椰子飲料,很多飲品都沒有加額外糖漿,喝起來特別健康、而尖沙咀店更有超霸氣的🔹大椰凍🔹原個椰青椰子凍,清甜之餘口感彈牙,另一款貓山王口味更是整大片貓山王果肉放上去,一起吃味道超~濃郁!🔹生椰拿鐵新鮮清甜的椰奶上徐徐倒進香濃的espresso,看著白白的椰奶被espresso混成啡色,椰香和咖啡香均勻的混合在一起,口感很順滑又不會很甜,咖啡控很值得一試。🔹普洱椰奶茶這個組合很少見,原來普洱的茶香和椰奶很搭配,有濃郁茶香同時椰子增添了清新的感覺,很適合夏天喝。🔹抹茶生椰拿鐵喜歡抹茶的朋友這個一定要試,抹茶茶香濃郁,和椰奶也是很搭配,中喝了抹茶的本身的微澀,不會很甜,喜歡的話加一些馬蹄爆珠提升口感~
🔹生椰拿鐵

🔹普洱椰奶茶