2024-11-28
【荃灣區】【茶救星球蔬果茶】之前做完手術成日蒲荃灣搵 friend,都介紹咗唔少嘅食肆。咁其實我同朋友都有喺閒逛嘅過程裡面飲吓工業廢水(俗稱:手搖杯)嘅,尤其近年手搖杯風氣盛行,形形式式嘅手搖杯都蔚然成風。老實講,本身都好少飲呢啲嘢,都幾難介紹,難得有就講吓囉。咁呢間「茶救星球」係攪邊科呢,睇返資料佢哋就話係開啟「讓世界愛上中國水果和蔬菜茶」嘅願景之路,都幾堅挺。佢哋仲話會致力為消費者提供「蔬爽」、「快樂」嘅蔬果茶時尚品牌,憑高創意同性價比,創咗第一杯「苦瓜檸檬茶」而聲名鵲起,理解嘅。我朋友就隊咗杯 $29 嘅「苦瓜檸檬茶」喇,要咗正常冰、三分糖,佢就話冇乜感覺,不過不失。而我就買咗杯 $30 嘅「苦瓜鳳梨冰檸」,要正常冰、標準糖,加 $5 要埋「脆啵啵」,不過都冇乜感覺,咪又係工業廢水一杯,好鬼多渣喺入面但我又唔會食嘅。。。(地址:荃灣荃興徑10-18號富榮大廈地下6號舖)#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodie
(地址:荃灣荃興徑10-18號富榮大廈地下6號舖)
#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #tasty #globaleats #tastyfood #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am荃灣區 #荃灣 #荃灣西 #茶救星球蔬果茶 #苦瓜檸檬茶 #苦瓜鳳梨冰檸 #1am1581 #1ambackup