2024-03-06 143 瀏覽
行到過去講咗兩次唔該 個店員都冇反應,仲玩緊電話 再大聲叫多次唔該先黎落單講完嘢飲名,佢又落錯 又要講多次我話要凍,佢又重複話熱 又要講多次係凍無語 。。。以前去過個店員都無咁差
講完嘢飲名,佢又落錯 又要講多次
我話要凍,佢又重複話熱 又要講多次係凍
無語 。。。
以前去過個店員都無咁差
2023-07-04 322 瀏覽
急不及待..見到職員製作時,沿住杯邊,唧入好多朱古力醬🍫,見到都心心眼,最後又唧朱古力醬🍫喺面,真係流曬口水先啜一啖,朱古力味……幾濃😊唔會得個甜字,甜味適中,又可少冰🧊再攪伴朱古力醬🍫,朱古力味更出味,啱朱古力 fans,好……滿足而且又夠大杯,CP 值職員有禮、有耐性
急不及待
見到職員製作時,沿住杯邊,唧入好多朱古力醬🍫,見到都心心眼
,最後又唧朱古力醬🍫喺面,真係流曬口水

先啜一啖,朱古力味……幾濃😊
唔會得個甜字,甜味適中,又可少冰🧊
再攪伴朱古力醬🍫,朱古力味更出味,啱朱古力 fans
,好……滿足

而且又夠大杯,CP 值

職員有禮、有耐性

外賣送餐
下午茶
2023-05-22 191 瀏覽
茶星人真係成日都會見到呢間分店。所以經常忍唔住買咗一杯手搖飲品黎飲,最鍾意飲嘅就係佢嘅水果系列,每一杯嘅飲品都係好清新同埋十分解渴,我又唔係太鍾意飲太甜嘅飲品所以都會叫小冰微糖,十分推介大家飲。
2023-03-11 226 瀏覽
🐷天氣開始轉熱行兩步路就口渴之前飲過一次覺得麻麻附近無咩飲品店.所以決定比多次機會佢😳芝芝莓莓($33標準.$35升級)係沙冰系列黎餐牌寫明標準係無果肉.係用純果汁做而升級就會加入果肉飲品總括嚟講唔會太甜芝士味偏咸.但夠軟滑奶蓋都算濃厚沙冰既冰粒都好幼細.唔會有一粒大冰係入邊唯獨莓味唔算好濃.個人覺得比起喜茶就差啲

🐷
天氣開始轉熱
行兩步路就口渴
之前飲過一次覺得麻麻
附近無咩飲品店.
所以決定比多次機會佢😳

芝芝莓莓($33標準.$35升級)
係沙冰系列黎
餐牌寫明標準係無果肉.係用純果汁做
而升級就會加入果肉

飲品總括嚟講唔會太甜
芝士味偏咸.但夠軟滑
奶蓋都算濃厚
沙冰既冰粒都好幼細.
唔會有一粒大冰係入邊
唯獨莓味唔算好濃.
個人覺得比起喜茶就差啲

芝芝莓莓
2023-01-24 169 瀏覽
芝芝芒芒芝芝芒芒味道好fresh✨超新鮮~~而奶蓋都好香滑,擁有芝士濃厚甜味🤍黑糖波霸厚芝奶大大粒嘅珍珠,入口好煙韌✨飲落覺得黑糖味幾突出~~鮮奶香滑可口🍦值得一提個杯都好靚~打卡晒岩💛💛✨而家Tadaland仲同 E.TEA 茶星人一齊聯乘合作✨仲出咗獨有鬼馬得意風格嘅Stickers🤤💛超可愛!!👽茶星人📍天水圍天靖街3號天盛商場地下天盛街市M419號舖#hkfoodie #hkfood #香港美食 #foodie

黑糖波霸厚芝奶
值得一提個杯都好靚~打卡晒岩💛💛✨

👽茶星人
📍天水圍天靖街3號天盛商場地下天盛街市M419號舖

2021-09-22 632 瀏覽
茶星人天氣咁熱,出完街返屋企身水身汗,買杯嘢飲涼下先,呢間舖頭係屋企樓下開咗好耐,第一次飲,平時間鋪都幾多人排隊我諗味道都唔錯。成間舖頭都係用宇宙做主題,好得意。芝芝芒芒 $35足足700ml,大大杯,濃郁奶蓋,配上淡淡清香芒果味,感覺好新鮮,一啲都唔肥,自己覺得杯嘢飲走甜已經足夠甜味,唔需要額外加糖。奶蓋打得好幼滑,完全無一粒粒,香濃幼滑,有少少似飲緊芝士餅嘅味道。佢哋啲芒芒係沙冰,所以半個鐘都keep到杯嘢飲好凍。沙冰係用有茶嘅成份,淡淡茶香,唔會太甜。
茶星人

芝芝芒芒 $35
芝士奶蓋去左邊?送到黎就唔見左?飲落去咩味都無,唔推薦,另外附近個間個芝士奶蓋我擺咗兩個鐘都仲係到,人地真係勁厚!呢到得少少勁薄,價錢人地只係貴$1。好失望😟
芝士奶蓋碳焙烏龍
外賣送餐
2021-03-24 454 瀏覽
佢個芋泥鮮奶非常好飲。有啲芋粒,牛奶非常香,唔會好甜,非常足料抵飲。佢個奶蓋都幾穩定下,杯芝芝桃桃我打風咁拎到翻屋企,過咗一個鐘,佢仲系層次分明,個奶蓋都幾濃厚幾香🍼🍼。好大杯,個底系沙冰blend出嚟所以夠哂冰凍。雖然我expect系粉紅色好似日本桃茶咁嘅味,但佢似乎系黃桃個種桃,唔系好甜。入面都有少量果肉,雖然個味似平時梳打啲桃味多過天然桃🤪🤪另外試過佢個碳焙烏龍茶好香好清😁😁要讚下就系店員好有禮貌😁😁加油💛

另外試過佢個碳焙烏龍茶好香好清😁😁

要讚下就系店員好有禮貌😁😁加油💛
2021-03-06 392 瀏覽
上次買左杯碳燒奶茶加奶蓋我同家人都覺得幾好飲於是今日行過想番兜買多杯一樣係碳燒奶茶少冰加奶蓋一飲 驚為天人淡如水我望多眼個label 睇下自己有無買錯唔敢相信可以咁無味 連甜味都無 奶蓋有味但係好稀真係飲緊杯水落肚咁嗚嗚 今次伏左下次比多次機會佢
上次買左杯碳燒奶茶加奶蓋

真係飲緊杯水落肚咁
嗚嗚 今次伏左
下次比多次機會佢
2021-01-29 505 瀏覽
屋企附近有間台式手搖飲品店真係好正,呢間茶星人 e tea 愈開愈多分店,再加上個杯身好吸引。個人比較推薦佢既黑糖波霸鮮奶同埋芝芝系列,反而佢既奶蓋茶飲過幾款都唔太出色,茶味同奶蓋味唔係太融合到一齊,今次揀左芝芝芒芒,甜度適中,芒果味唔會太假,重點份量大大杯,價錢都親民,不過芝芝芒芒冬天飲既話飲到最後會好凍反而黑糖波霸有得揀熱飲,入面啲珍珠好有咬口,芝奶味又滑又濃郁,另外熱飲都有用透明磨墨沙靚杯裝茶星人仲有招牌手工芋泥烏龍鮮奶,不過每日數量限定,成日都買唔到,下次有機會再試
2021-01-12 325 瀏覽
茶星人 @e.tea.hk 已經愈開愈多分店了,隨時去買來飲也沒有問題😆,這次在天水圍也發現其分店。飲品種類多達七個系列,每系列也有數款飲品,很容易選擇到喜歡的飲品💕。💥黑糖波霸厚芝奶 HKD$38,飲品可自選甜度感覺很棒,因為一般的甜度冰塊固定不能選擇的。黑糖虎紋令到飲品賣相更吸引😍,面頭還有厚厚的芝士奶蓋😆。芝士奶蓋口感幼滑濃郁,咸香味十足😋。這杯飲品點了微糖所以不太甜,黑糖珍珠口感煙韌Q彈😎。💥芝芝莓莓 HKD$30,這杯飲品賣相是粉粉的,用來打卡不錯的飲品📸。面頭也有厚厚的芝士奶蓋,味道也是濃郁幼滑。這杯飲品是冰沙來了,飲的時候沒有冰塊,口感滑身味道酸酸甜甜😋。

2021-01-11
5 分鐘 (外賣自取)
$34 (其他)
2021-01-04 345 瀏覽
今日經過,叫咗杯芝芝桃桃。標準size我最初以為係500ml,但原來冰沙類係有700ml。好耐之前聽人講話佢個芝士奶蓋幾好,但今日依杯芝士味唔夠香濃。而冰沙部份,啲冰未打得好碎,都仲有幾粒比較大粒嘅碎冰。另外桃汁太甜,而且完全無果肉,有d失望。如果有啲果肉咬下,會更值33蚊一杯。特別想提服務,真係有啲差。我未見過一間台式飲品店係杯嘢飲整好,個店員就咁放枱面但完全唔叫人/號碼。我係度等嘅時候都有四五個客喺度等,佢真係完全無叫過任何客人攞嘢飲,就咁放低就算。係杯嘢放咗好耐,先有人好疑惑咁埋去問杯嘢係佢嘅。我真係有啲O咀,因為其實係會有機會有客人係會叫同一款飲品/個樣差唔多嘅嘢,攞錯就好麻煩,造成大家都唔敢攞。依個位真係要改善下。

2021-01-04
10 分鐘 (外賣自取)
2020-10-16 398 瀏覽
我本身好鍾意黑糖珍珠呢樣野我記得呢間店岩岩開個時一星期最少都有飲2至3次最常飲黑糖系列奶蓋都好香好滑岩岩開個時 當時服務態度良好 職員非常有禮貌之後睇著佢越來越差服務同飲品質素所以越來越少幫襯對上一次幫襯係2個月前職員態度差無禮貌叫既黑糖珍珠 珍珠無咩黑糖味同珍珠好硬到今次試芝芝芒芒嘩佢既芝芝芒果同出面飲既完全唔同出面係啖啖有芒果肉呢度係少少芒果肉加糖水個奶蓋無咩芝士杯飲品搞極都唔‘雲’成杯芒果水甘飲左少少無要了失望
我本身好鍾意黑糖珍珠呢樣野

成杯芒果水甘
飲左少少無要了

失望
芝芝芒芒
〖 天盛篇 -- E.Tea 茶星人👽 -- @e.tea.hk 〗⁣⁣⁣⁣⁣💛 超解渴消暑嘅連鎖黃飲品店 🍹⁣⁣🥭 芝芝芒芒 (升級: 700mL) -- $31 (原價 $35, 學生九折❗️)⁣⁣⁣⁣🙌🏻 茶星人👽幾黃幾出名都唔使我多作解釋了,依家仲開到粉嶺/大埔/將軍澳,遲啲仲準備開沙田同鴨脷洲分店了,簡直係新界牛牛們嘅福音🤣 (仲記得初頭得美孚屯門天水圍,我仲笑佢係開比牛飲🤭🤪,其實佢地開店係咪為咗拯救美食沙漠🏜🙈)⁣⁣🥤 茶星人最出名莫過於佢嘅🍎水果星球同🧀芝士雪沙系列🥶,反而奶茶類相對就無咁出色🤔 我飲呢日真係勁熱🥵,所以要了杯芝芝芒芒🤤⁣🧀 上層係芝士奶蓋,下面係🥭芒果冰沙,飲得到芒果肉🤤真係超解渴,芒果配芝士真係正🤤🤤 31蚊就有咁大杯真係超級爽,減肥的事,明天再說吧😗🎵🎶⁣⁣💰 人均消費: $20-40⁣⁣🈹 學生優惠: 9️⃣折❗️❗️⁣⁣~ • ~ • ~ • ~ • ~ • ~ • ~ • ~ • ~ • ~ • ~ • ~ • ~ • ~ •⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣📈 評分⁣⁣⁣⁣⁣⁣💗 幸福感: 9/10⁣⁣🤑 抵食程度: 8.5/10⁣⁣⁣👩🏻‍💼 員工服務: 9/10⁣
💛 超解渴消暑嘅連鎖黃飲品店 🍹⁣

⁣⁣⁣

💰 人均消費: $20-40⁣

🈹 學生優惠: 9️⃣折❗️❗️⁣

📈 評分⁣⁣⁣
⁣⁣⁣
💗 幸福感: 9/10⁣⁣
🤑 抵食程度: 8.5/10⁣⁣⁣
👩🏻‍💼 員工服務: 9/10⁣⁣ (哥哥仔好nice🤤)⁣
🪑 餐廳環境: 8.5/10⁣⁣⁣
⏳ 等候時間: 等幾分鐘就有得飲🙆🏻‍♀️⁣

✏️ 整體評分: 9/10⁣
📌 地址: ⁣⁣⁣⁣
⁣⁣⁣⁣
📍天水圍天盛商場M419舖 (立食街最尾尾,舖面向外望住天耀架~)⁣

📌 其他分店地址: ⁣

📍 屯門悦湖山莊商埸110號舖⁣
📍 粉嶺祥華市集地下06號鋪⁣
📍 美孚新邨吉利徑49E2號舖⁣
📍 大埔安慈路4號昌運中心地下49號舖⁣
⁣⁣⁣📍 大角咀富榮花園二期04號舖⁣
📍 將軍澳富康花園商場40號舖⁣

✨ 沙田 & 鴨脷洲 分店 即將開幕 💥⁣

~ • ~ • ~ • ~ • ~ • ~ • ~ • ~ • ~ • ~ • ~ • ~ • ~ • ~ • ⁣⁣⁣⁣
⁣⁣⁣⁣
💛每次消費都係一次選擇,當你選了沒表態的店,就是放棄了一次懲罰黃店的機會。請盡能力餐餐食黃店。⁣⁣⁣⁣
2020-08-31
3 分鐘 (堂食)
2020-09-01 408 瀏覽
茶星人的LOGO非常搞笑有趣,名字亦改得相當奇怪,之前已經有聽聞過這間黃色茶飲店,奈何主力都在新界地區,很少會前往。今次來到天水圍區吃午餐,終於可以一試。價錢屬於中等水平,店面細小由2位小妹妹負責,剛好無人排隊就直接落單啦。水果大爆炸  33元  4.5/5分  微糖  少冰我經常覺得飲水果茶是最值回票價的選擇,因為可以品嚐到不同水果混合而成的飲品,又比其他台式飲品健康。沒想到水果份量大爆炸,有百香果,橙,蘋果,柚子,火龍果,每種水果都是1-2片,但加起來就會有很多口味。建議叫少冰微糖會更健康一些,夏日飲一杯冰涼水果茶實在是人生一大樂事。

水果大爆炸  33元  4.5/5分  微糖  少冰

水果大爆炸
2020-08-29
5 分鐘 (堂食)
水果大爆炸