2024-03-04 89 瀏覽
諗住今日係旺角返工,好耐都冇飲想叫返杯奶茶黎飲,係外送程式落單自取,到夠鐘去拎嘅時候,去到舖頭分店,冇開門,但係我從程式係接咗單,即刻上Google Maps搵其他分店地址,一路行一路搵,但係搵極都搵唔到⋯最終打上去客服,叫客服幫我聯絡店舖,但係客服都聯絡唔到,原來冇開門,搞到我要即刻取消張單⋯搞咗我一大輪⋯行咗勁多冤枉路😡😡,真係火都嚟埋,冇開門就好心記得熄外送機啦,搞到客人行咗咁多冤枉路搵你間鋪,但係搵極都搵唔到
2023-07-18 230 瀏覽
今日經過旺角,見到呢間手搖奶茶🥤鋪頭,就過黎試下,因為有我鍾意食嘅愛文芒飲品我地叫左1️⃣愛文芒果🥭拿鐵+黑糖晶球💰38愛文芒果味道香濃,同牛奶都好夾,飲落仲有芒果蓉咁,唔錯。但係有啲太甜,建議大家可以叫少甜或者半糖會更好飲。加錢嘅黑糖晶球口感煙韌,有淡淡嘅黑糖味道,所以有少少甜上加甜🫣🫣🫣所以大家一定要叫少甜🥲消費價錢:2人💰38,人均💰19結論:(10分為滿分)味道:6/10性價比:6/10回頭指數:6/10餐廳名稱:茶湯會(豉油街)餐廳地址:旺角豉油街50號富達大廈地下6號舖

我地叫左
1️⃣愛文芒果🥭拿鐵+黑糖晶球💰38

消費價錢:2人💰38,人均💰19

結論:
(10分為滿分)

味道:6/10
性價比:6/10
回頭指數:6/10

餐廳名稱:茶湯會(豉油街)
餐廳地址:旺角豉油街50號富達大廈地下6號舖
2023-07-09 101 瀏覽
歷史最大夠冰沙冰!熱辣辣的天買杯沙冰,點知得個冰無沙,想問下邊個地方的手法做出來沙冰係咁樣噶?好離譜啊!簡直就係歷史最大夠冰的沙冰!又甜又唔好飲,以後都唔會再去試!
歷史最大夠冰沙冰!
2023-07-08
2023-06-07 107 瀏覽
天氣熱當然想買杯凍飲啦,特別鍾意茶湯會嘅珍珠,好好味,份量多,珍珠嘅口感都幾Q彈,好受歡迎㗎。而且茶湯會嘅珍珠唔會好甜,啲糖分啱啱好,啲珍珠又夠彈牙,真係好食。如果你想試下唔同口味,茶湯會嘅珍珠有好多選擇,例如芋頭珍珠、紅豆珍珠等等,真係好多選擇。同埋好鍾意飲他們的茶底除咗珍珠,茶湯會嘅其他菜式都好好味㗎。茶湯會嘅奶茶好香濃,令人回味無窮。總括嚟講,茶湯會嘅珍珠係我好推介嘅一款菜式。珍珠唔會好甜,口感又夠Q彈,令人一試難忘。如果你鍾意飲奶茶,茶湯會絕對係一個值得嚟試嘅地方。

同埋好鍾意飲他們的茶底

2022-11-15 303 瀏覽
自從銅鑼灣茶湯會嘅分店結業之後,我都好少嚟飲,今次經開旺角一定一定要嚟飲返呢個我最喜愛嘅豆漿奶茶!疫情之前茶湯會出面呢通常都會俾你可以有個空間坐低飲嘅空間,另外都會有一啲黑糖薑茶俾大家可以試飲,佢嗰個黑糖薑茶真係好正㗎!我每次點完餐都會浸返兩三杯嚟飲!佢個薑味唔會太濃,配埋嗰個黑糖嘅甜味呢真係好正!黑糖豆漿奶茶 $27佢呢個豆漿奶茶呢係我飲過咁多間台式奶茶店最好飲嘅!因為佢嗰個奶茶味唔會好色素嘅感覺,唔係嗰啲好假奶嗰種味道,配埋個豆漿令到成杯奶茶更香滑,同埋嗰個豆味好香,如果唔鍾意飲甜嘅朋友仔呢其實可以就咁叫豆漿奶茶都夠甜!不過我呢就覺得黑糖豆漿奶茶呢就個味道就再提升!甜啲同埋好味啲囉👍💖

黑糖豆漿奶茶 $27

2022-11-13
10 分鐘 (堂食)
  • 黑糖豆漿奶茶
2022-02-07 391 瀏覽
目標係要試勻晒咁多間茶飲店💪🏻呢間啱晒啲鍾意飲重茶味嘅朋友仔,小編都幾推介飲芋香珍珠紅茶拿鐵,平時唔想成日淨係飲水果茶或者奶茶🍵飲呢間止下渴都唔錯👍🏻而黃金桂烏龍茶,味道就比較普通真係只係得好普通嘅茶味,但係志在價錢好平,呢個size啱啱好😇
芋香珍珠紅茶拿鐵
2022-01-19 159 瀏覽
📍旺角女人街附近一帶匯聚左多間連鎖手搖奶茶店🥤吃完午餐,口癢當然想買翻杯暖暖既奶茶啦🙌🏻見到menu有岀6️⃣杯冬季限定❄️特飲都幾吸引!今次試左芋香珍珠翡翠拿鐵($32),原本係想試下黑糖系列,但只提供凍飲😹本身以為係香芋既奶精,估唔到會有芋頭粒粒🤩,粒粒分明,配埋珍珠都match既,有咬感😋綠茶味不算突出🍵,自己本身都幾鍾意鮮奶既🥛,如果menu加翻一個「芋香珍珠鮮奶」,相信芋香味會更濃郁~

芋香珍珠翡翠拿鐵

2022-01-18
5 分鐘 (外賣自取)
  • 芋香珍珠翡翠拿鐵
2022-01-05 122 瀏覽
12月開始茶湯會推出冬日燕麥飲品系列,買一杯可以暖手又可以暖胃。很喜歡茶湯會的燕麥是因為他們選用大大片的麥了,與其他飲料店的杯芽完全不一樣,配個無糖鮮奶茶感覺健康又高纖維!
燕麥紅茶拿鐵
外賣自取
燕麥紅茶拿鐵
  • 燕麥系列
2020-01-26 1131 瀏覽
逛街逛到口乾想買杯飲品 經過這家發現沒飲過呢所以決定買杯飲品來試試看 看看素質如何吧🤣🤣店鋪環境不大 只有一張長椅子給客人坐下來等飲品·碳燒鐵觀音 HKD$19點走糖走冰版本 雖然寫是原味茶飲但為什麼有糖走糖才是原茶吧 味道挻香的 茶味還可以接受帶點甘·黑糖晶球奶茶 HKD$26 正常版本味道有點太甜 應該點微糖會更好一點吧我應為黑糖味道有點太多了 奶茶味道還可以接受的飲品素質和價錢一般 味道尚可以接受的 要點微糖haha

逛街逛到口乾想買杯飲品 經過這家發現沒飲過呢

正常版本味道有點太甜 應該點微糖會更好一點吧[流泪]
我應為黑糖味道有點太多了[惊恐] 奶茶味道還可以接受的

飲品素質和價錢一般 味道尚可以接受的 要點微糖haha

2020-01-22
15 分鐘 (堂食)
2019-10-11 565 瀏覽
行街行到口乾,見到茶湯會就入左去,見有新出既黑糖系列,立即一試。等左2分鐘到,店員幫手搖均杯野飲,好快飲得!賣相100分!入口黑糖味濃,但味道其實偏甜,茶味尚可搭救!晶球一如既往高質,彈牙,數量都好多。飲完一杯唔會有唔夠嘅感覺,不錯。
等左2分鐘到,店員幫手搖均杯野飲,好快飲得!
賣相100分!
飲完一杯唔會有唔夠嘅感覺,不錯。
2019-09-16 460 瀏覽
市面上有咁多台式飲品舖,點解要揀茶湯會呢?無他既因爲我家姐有Coupons,我作為Free Rider 無理由唔飲啫。🤪🤪🤪🤪 (厚顏mode)......本來家姐想飲百香果,但好似話無晒百香果啲糖水(佢都好誠實下...)所以就改叫左檸檬益力多同檸檬🍋蘆薈,再加上大食既小姐要食個黑糖珍珠多士。。試下囉。。檸檬蘆薈少甜,不過我都覺得幾甜,因為甜在啲蘆薈,反而我覺得檸檬益力多幾好飲喎,酸酸地,但都仲飲到益力多味,真係估佢唔到。😂😂至於個黑糖珍珠多,飛碟🛸形烘晒邊,個邊係幾脆,但咬落去無幾耐,啲珍珠出現,暖暖地,其實幾好食,不過咬多幾啖就出事,啲珍珠係四方八面不受控咁飛出來,一邊食一邊跌,真係勁呢Hea~~所以得出結論係,食呢個真係要坐定定係店內又有枱咁食,唔係因為懶斯文,而係真係飛晒出來。🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️

2019-05-28 593 瀏覽
買左兩杯茶,紅豆拿鐵同黑糖水晶加珍珠。紅豆拿鐵還好,但唔知點解有少少”lung”味,不過係香口嘅。點糖奶茶就比較多奶,無乜茶味。收錢嗰位男員工嘅態度好似我欠左佢咁,黑口黑面,本身已經係勁好態度話”要最大杯呀唔該” 佢就話”我地係得一個size架啫” (翻白眼仲要) 之後攞左野飲就話 “要O混佢喎”...點知杯野根本無痴好,搞到成地都係..........依家珍珠奶茶咁多選擇,咁嘅服務真係想點.......

依家珍珠奶茶咁多選擇,咁嘅服務真係想點.......

外賣自取
2019-05-12 377 瀏覽
喺台灣飲過茶湯會,一直念念不忘。佢黎咗香港咁耐,我終於有機會去飲啦!今日一個人去街,淨係飲飲到一杯🙈珍珠紅豆拿鐵,8分糖,走2冰。8分糖之後,配上紅豆嘅甜味,剛剛好!珍珠係細粒果種,雖然冇天仁嘅珍珠咁好味,但因為有叫紅豆,所以都ok。如果得珍珠就失色啦!鐵觀音茶底真係好正,可以加強茶香,啱曬我呢類飲功夫茶多過飲水嘅人

今日一個人去街,淨係飲飲到一杯🙈

珍珠紅豆拿鐵,8分糖,走2冰。
8分糖之後,配上紅豆嘅甜味,剛剛好!

2019-04-02 315 瀏覽
食完野有d口渴,心思思又想飲珍珠奶茶唔想飲平時飲開果d,今次試下間新既,就係茶湯會,鍾意飲珍珠奶茶既朋友都向我推介!茶湯會最出名嘅就係觀音珍珠拿鐵,原本都想叫呢個,但見到有芋香珍珠,作為香芋迷既我又點可以錯過咁岩茶湯會加入左支付寶優惠,掃一掃佢個QR code就可以減到$7,即刻抵左好多!等左5分鐘左右就有得飲,飲落去啖啖芋頭,但芋頭稍為硬左少少,珍珠煙煙韌韌幾好食,但個拿鐵就稍為甜左少少,下次應該要叫少甜!
食完野有d口渴,心思思又想飲珍珠奶茶

芋香珍珠翡翠拿鐵
2019-03-10
2019-02-11 357 瀏覽
茶湯會。。一個陌生的名字!沒有老虎堂。。幸福堂。。這麼出名!亦沒有長長的隊伍!因為朋友送上兌換券。。所以專誠去試!但只值得一試。。沒有回頭的衝動!鐵觀音珍珠奶茶,只是渴到奶茶的味道,並沒有鐵觀音的香濃!只能說是一杯不錯的珍珠奶茶!珍珠口感不是特別彈牙!不是很出色。。不會令人留下深刻印象!