2021-06-16 279 瀏覽
👅 干腰榴連奶(少冰少甜)有無講過我係榴連發燒友,最鍾意試榴連乜乜乜😛其實佢呢間野仲有另外兩款榴連飲品,不過我第一次試,決定由淺入深,遲啲再試佢😌手上呢款榴連奶飲到用左好濃嘅榴連打成,佢都打得好滑(但其實我鍾意唔洗咁爛,有少少肉咬下會正啲🤤)奶亦夠濃,飲完再戴返個口罩😂😂😂全日都生活係榴連嘅世界呀🤤
👅 干腰榴連奶(少冰少甜)
2021-06-02 179 瀏覽
葵芳健康清新水果茶 呢間主打用新鮮即打果汁做賣點 相比起葵廣3樓既糖漿飲品 呢間會偏貴 簡單講吓評價.⭐️極濃Oreo奶$31呢杯感覺似奶昔 oero碎 同鮮奶融為一體👌🏻Oreo飲落幾多 甜度適中👍🏻佢哋用4.3明治鮮奶 口感都滑既⭐️粒粒青提茶$28😋呢杯 比較特別啲 真係真青提味❄️勁清新 同❄️冰凍既感覺 好消暑 好飲👍🏻飲到小小青提肉同🤔大量青提皮 飲落唔太好(如果去皮 體驗會更佳😅)(但人工成本可能就高好多啦).而最重要係 飲完之後 朋友仔番同我講原來依家唔係黃店...sad
⭐️極濃Oreo奶$31
😋呢杯 比較特別啲 真係真青提味
❄️勁清新 同❄️冰凍既感覺 好消暑 好飲
👍🏻飲到小小青提肉
同🤔大量青提皮 飲落唔太好
(如果去皮 體驗會更佳😅)
(但人工成本可能就高好多啦)
而最重要係 飲完之後 朋友仔番同我講
原來依家唔係黃店...sad
2021-05-01 177 瀏覽
平日少去葵廣經過見到好似唔錯就買點先中哂伏.店員本身態度已好差同佢講野又反白眼又唔想理咁都算 唔記得講少冰返去講 結果又反多次眼.其實個價係葵廣已唔算平諗住野飲ok都算數.點知出到嚟杯野飲一半係冰 淡淡嘅橙色(如圖)可能因為走左甜 杯野飲係加左少少西柚汁加大量西柚皮同水打出嚟嘅味平日飲開無糖紅柚茶都頂唔順 飲左兩啖頂唔順掉左.唔會再有下次 唔想再比錢受多次氣同買杯又苦又澀嘅西柚水.打出嚟只係唔想大家中伏至少唔好飲紅柚茶
平日少去葵廣
都算 唔記得講少冰返去講 結果又反多次眼
其實個價係葵廣已唔算平
諗住野飲ok都算數
點知
出到嚟杯野飲一半係冰 淡淡嘅橙色(如圖)

平日飲開無糖紅柚茶都頂唔順 飲左兩啖頂唔順掉左
唔會再有下次 唔想再比錢受多次氣同買杯又苦又澀嘅西柚水
打出嚟只係唔想大家中伏
至少唔好飲紅柚茶
台灣紅柚茶
2021-04-28 137 瀏覽
繼續掃街之旅,食到咁上下好友話想飲啲解膩嘅飲品,經過依間木系裝潢、主打生果茶嘅茶飲店,記得網上都有幾多人推薦,見未試過又試下。百香果茶 $25/ 蜂蜜橙茶 $25水果選擇算多,仲有期間限定。千挑萬選都係要返自己最鍾意嘅熱情果,叫咗少冰但仲係好凍好凍;杯入面有少少熱情果籽,茶味唔突出,味道似包裝飲品,有啲失望。另外好友嗰杯蜂蜜橙茶都係略淡,整體一般。好彩葵廣茶飲黃店多,東家唔飲西家,總有一間啱自己口味。
百香果茶 $25/ 蜂蜜橙茶 $25
好彩葵廣茶飲黃店多,東家唔飲西家,總有一間啱自己口味。
2021-04-01
5 分鐘 (外賣自取)
2021-03-21 201 瀏覽
飲左一段時間,覺得幾好飲,基本都一星期飲兩三次(我飲開無糖),最近一次叫哈密瓜飲到勁苦,本身都無咩野,我講返聲,佢地又願意送一次野飲比我,點知去拎既時候個老闆態度都幾差!仲同我講以後叫少甜啦~ 唔係好接受到

2021-02-28 147 瀏覽
~Oreo milk 🥛 Oreo奶,好濃奶味,入面有些Oreo cookie所碎碎,脆脆的,幾好飲😋還有很多水果鮮奶的飲品選擇,不錯!📍菓屋 葵芳葵富路7號葵涌廣場2樓
~Oreo milk 🥛

還有很多水果鮮奶的飲品選擇,不錯!

📍菓屋 葵芳葵富路7號葵涌廣場2樓
Oreo milk
Oreo milk
👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻/5分💛菓屋Fruithouse葵芳葵富路7號葵涌廣場2樓C76B號舖-香印青提茶🍵見到d 水果茶味咁特別所以試下😁估唔到幾有驚喜☺️好香青提子味😉同埋飲得出d青提子係打碎溶係個飲品度😊不過飲落似提子果汁多過茶🤣🤣🤣🤣同埋半糖都偏甜🤪🤪但係整體都幾特別🤭如果鍾意飲果汁既朋友應該好鍾意飲😄-🚽(5🌟滿分)依家夜晚無堂食所以介紹多d甜品🤣所以沒有🚽喔
👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻/5分
💛菓屋Fruithouse
香印青提茶🍵
🚽(5🌟滿分)
依家夜晚無堂食所以介紹多d甜品🤣所以沒有🚽喔
2021-01-29 165 瀏覽
#pb食在葵涌 #pb支持黃店💛葵廣小清新🍹好耐冇行葵廣🙈 發現依家多左好多野食同飲品🤩 今次飲左一間水果茶店 順便支持黃店💛 店舖裝修木系為主 係商場入面都幾搶眼🥰 所有水果都係新鮮空運到港 製作成口果奶同水果奶😍 完全係健康之選💕.價錢$20-35有一杯 好抵飲👍🏻 冰度、甜度自由選擇😋 好岩Shopping期間口渴飲番杯🥰🔹世界一蘋果茶(走甜)🍎今次兩杯都係走甜 可以飲到水果本身嘅清甜🥰 呢杯蘋果茶用左日本青森縣嘅世界一蘋果🤩 本身蘋果甜度都好高 飲落清甜 好香蘋果味😍 而且仲食到好多蘋果蓉😋🔹香印青提茶(走甜)🍇一開始飲呢杯覺得冇咩味 香印提子味唔太突出🙈 不過大約過左15分鐘再飲 發現好濃香印提子味😍 飲落超清甜😋.Feel到杯杯水果茶都真材實料 落足料😍 飲茶之外仲食到果肉😋 而且價錢好抵飲👍🏻 間唔中可以放棄肥仔水健康一下啦🤪菓屋葵芳葵富路7號葵涌廣場2樓C76B號舖
#pb食在葵涌 #pb支持黃店💛
葵廣小清新🍹

🔹世界一蘋果茶(走甜)🍎
🔹香印青提茶(走甜)🍇

菓屋
2021-01-24
10 分鐘 (堂食)
2021-01-14 126 瀏覽
係葵廣行行下街,見到間特色茶飲店,以新鮮水果茶做主打。門面裝飾都幾靚,Menu都好特別,口痕又想試下,不過女仔總會有D日子唔可以飲凍野,所以呢次只試左佢嘅熱飲。熱野選擇唔多,我就揀左台灣紅柚茶(熱,無糖,$25),Order果陣店員都提醒我會有少少苦澀,怕嘅人可能就要留意。睇落價錢偏貴,不過見到店員聽到Order,就會攞新鮮生果即榨,如果係叫當造嘅水果茶應該都幾正。熱飲就無靚靚杯,攞到手真心超熱,但飲得出茶底唔錯,一梳梳果肉仲係杯裡面,試得出係幾新鮮,下次可以試下其他野飲。

台灣紅柚茶
2020-06-20
5 分鐘 (堂食)
2020-12-31 115 瀏覽
平時好少飲嘢,今次去葵廣掃街,冇理由唔飲杯嘢,見菓屋都多人推薦,即管一試!主打生果奶同生果茶,今次試香印青提!Take away 番屋企先飲,都仲係幾ok,因為佢唔係大粒冰,而係攪碎啲冰同果肉,攪勻飲到啲果肉,清甜唔漏,嗌咗少甜少冰,但甜度已經好夠!提子味冚咗茶味,唔係好飲得出係咩茶底!總括嚟講,高質嘢飲,價錢略高,但勝在製作用心,生果品質高,又係良心小店,值得一試!下次試沖繩菠蘿茶同世界第一蘋果茶!

主打生果奶同生果茶,今次試香印青提!

2020-12-30
依家越嚟越多茶飲店,全部都大同小異,但唯獨呢間,飲一啖已經好有印象,小編覺得佢係葵廣最好飲嘅飲品‼️🤤而且小編本身好偏食,唔中意食生果,但佢嘅果奶同果汁嘅生果味一啲都唔假,完全係萃取咗生果最好味最新鮮嘅部分。仲可以飲滿十次草印花換一杯,小編試咗八成都冇伏😋依家就介紹最中意嘅兩款😍🧚🏻‍♀️西班牙牛油果奶 💰$31(中杯) $38(大杯)完全冇諗過牛油果飲品可以做到咁出色,呢款絕對係必試推薦🥑小編已經介紹咗好多人飲,大家飲落第一啖都係嚇親🤣牛油果味濃不在話下,而且牛油果本身唔係甜度好高嘅生果,佢淡淡嘅甜味混合牛奶超級夾,兩者味道突出又唔會搶🥛仲要有少少果粒,濃稠度適中,飲完會有少少飽肚😋🧚🏻‍♀️九洲藍莓奶 💰$31(中杯) $38(大杯)呢啲飲品非常清新,甜而不膩,帶有少少藍莓嘅酸味非常清新🤤小編好驚飲品會假甜或者飲到好滯,呢款即使加咗牛奶都仲保留到清新嘅味道,飲完唔會覺得飽肚😋奶味亦好突出,入面仲帶有少少果蓉。呢間飲品舖仲要係一間黃店💛💛💛佢嘅士多啤梨奶🍓蜜瓜奶🍈提子茶🍇都好出名,但小編就覺得未至於好味到驚艷。順帶一提小編本身係唔食牛油果同藍莓🤣所以更加覺得佢嘅飲品出色。雖然佢嘅價錢唔係特

🧚🏻‍♀️西班牙牛油果奶 💰$31(中杯) $38(大杯)

🧚🏻‍♀️九洲藍莓奶 💰$31(中杯) $38(大杯)

呢間飲品舖仲要係一間黃店💛💛💛佢嘅士多啤梨奶🍓蜜瓜奶🍈提子茶🍇都好出名,但小編就覺得未至於好味到驚艷。順帶一提小編本身係唔食牛油果同藍莓🤣所以更加覺得佢嘅飲品出色。雖然佢嘅價錢唔係特別平,但每次飲完都覺得真材實料,都係會繼續回購😋

溫馨提示💁🏻‍♀️小編覺得半甜更加突出到佢嘅清甜😋

味道:9/10
環境:NA/10
CP值:8.5/10

📍 菓屋
11:00-22:00
2020-11-09 155 瀏覽
#ewhk葵廣掃黃指南💛.超足料清新水果茶🍎🍇🍑💛係葵廣掃街緊係要飲野!如果想飲清新啲嘅飲品,可以試下「菓屋」嘅水果茶😚最正嘅係佢哋嘅水果茶唔係好似坊間嘅放幾片水果就算而係將水果同茶打埋一齊飲落有少少似沙冰嘅口感,仲食到啖啖果蓉👦🏻👧🏻小編覺得三款嘅水果茶都好出色🤩除咗水果茶,留意到網上對水果奶嘅評價都唔錯㗎!推薦大家去葵廣掃街個時可以試吓啊~💛.大糖嶺桃茶 $32香印青提茶 $35世界一蘋果茶 $32———不專業評分💯食物指數 🍴: 💛💛💛💛🤍環境指數 ⛱: 🚫抵食指數 🤑: 💛💛💛💛🤍推薦指數 👾: 💛💛💛💛🤍———📍菓屋 Fruithouse葵芳葵富路7號葵涌廣場2樓C76B號舖———
#ewhk葵廣掃黃指南💛
超足料清新水果茶🍎🍇🍑💛
係葵廣掃街緊係要飲野!
如果想飲清新啲嘅飲品,可以試下「菓屋」嘅水果茶😚
最正嘅係佢哋嘅水果茶唔係好似坊間嘅放幾片水果就算
而係將水果同茶打埋一齊
飲落有少少似沙冰嘅口感,仲食到啖啖果蓉
👦🏻👧🏻小編覺得三款嘅水果茶都好出色🤩
除咗水果茶,留意到網上對水果奶嘅評價都唔錯㗎!
推薦大家去葵廣掃街個時可以試吓啊~💛
抵食指數 🤑: 💛💛💛💛🤍
推薦指數 👾: 💛💛💛💛🤍
📍菓屋 Fruithouse
2020-10-13 135 瀏覽
曾經很喜歡飲黑糖珍珠鮮奶, 每星期最少幫襯李圓圓一次, 但自從大概一年前飲過我是酸奶君的芒芒果海之後, 我就移情別戀了, 佢令我唸返起我以前經常幫襯的澳洲飲品店BOOST, 令我又再次愛上用生果制成既奶類飲品, 尤其乳酪, 但係香港真係好難搵到一間飲品店有賣水果乳酪, 我宜家瘋狂到去超市見到盒裝既水果乳酪都會買黎飲, 明知味道差好遠都照買。 今日黎到葵芳, 揀菓屋係因為見佢有水果奶(雖然唔係乳酪)供應同OPENRICE評價不錯。我叫左芒果奶+奶蓋 - 奶蓋味道濃郁無奶騷味, 食到芒果肉感覺足料, 酸酸甜甜新鮮好味, 個人覺得可以再酸多少少, 令芒果味道更特出又可以中和奶蓋既甜膩感令層次更鮮明。菓屋彌補左我前兩日係令一間店買左杯芝士奶蓋西瓜汁既傷心經歷, 唔夠西瓜賣可以話賣曬, 客人係會飲得出你地溝左好多水架!
令芒果味道更特出又可以中和奶蓋既甜膩感令層次更鮮明。
芒果奶+奶蓋
芒果奶+奶蓋
2020-10-07 123 瀏覽
黎葵廣掃街,除左食野,緊係要飲野啦。呢到台式飲品選擇都多,不過飲慣左珍珠奶茶,都想飲番啲清新啲既。見到呢間係賣唔同既水果茶,就揀佢黎試下啦。見到佢話桃茶係新口味,本人又幾鐘意桃,所以就揀左桃茶。桃茶果然點都唔會伏,呢杯野我地嗌左少冰,你都好明顯見到兩層,所以飲之前既攪勻佢先。桃味都濃,但未至於濃到好似食桃咁。佢都加左啲糖,不過本身桃都甜,所以唔太好甜既朋友可以揀少甜,飲到最尾啲味係會淡啲,所以嗌少冰係明智既。如果呢杯野個茶味再濃啲就正啦~
2020-09-09 170 瀏覽
早排去咗葵廣掃街所以嚟緊d posts都會介紹唔同小店☺️ 第一站就嚟到呢間飲品店 主打唔同新鮮水果嘅飲品🤩 門口位置有啲隱蔽要好細心咁搵~~🍇香印青提茶 (大)$35平時喺超市買香港提子都要好貴 但呢度平平哋都飲到新鮮水果茶🤩飲落好清新食咗啲青提皮 證明真材實料👍🏻茶底唔算好濃茶味唔太好出 好似飲緊果汁😆.🍍沖繩菠蘿茶 (中)$25呢杯都好好飲我就叫咗半糖 呢個甜度啱啱好因為本身水果都有好多果糖🤪菠蘿好甜好清新 夏天飲消暑一流👍🏻~~總結1)足料水果茶 值得一試~~評分📈味道 8/10性價比 8/10
🍇香印青提茶 (大)$35
飲落好清新食咗啲青提皮 證明真材實料👍🏻