2022-07-24 566 瀏覽
一向超級鍾意食串燒同蟹嘅我有蟹宴同串燒嘅我媽卡些組合當然當然一定要去試❤️首先有花咲蟹🦀️蟹腳凍食真係超級鮮甜😋仲好細心幫我哋切開晒好容易食加埋蟹醋同埋青檸真係冇得輸多多都食得晒🥰跟住有時令嘅刺身全部都好新鮮😋終於到咗我最想食嘅串燒環節不能夠不提係佢哋嘅自家製香料真係好香一定要加落去食燒香魚真係又香又甜不過要小心啲骨呀因為好多細骨我哋仲食咗其他燒鳥嘅串燒另外叫嘅全部都好好食可惜雞皮就真係燒窿左就俾我哋令我好失望😮‍💨因為我唔食青椒所以餐廳轉左蘆筍比我都好好食呀非常之新鮮👍🏻白鱔燒得啱啱好又係好好食加埋香料又係勁想追加跟住就有海膽花咲蟹甲羅燒夠熱又香又甜送酒一流呀❤️松葉蟹腳天婦羅又係一個唔可以錯失嘅環節外脆內軟又點會唔好食跟住嘅花咲蟹膏炒飯就真係令我太失望真係冇味道又淡希望餐廳可以改進啦😅
一向超級鍾意食串燒同蟹嘅我

松葉蟹腳天婦羅又係一個唔可以錯失嘅環節
外脆內軟又點會唔好食

跟住嘅花咲蟹膏炒飯就真係令我太失望
真係冇味道又淡希望餐廳可以改進啦😅
環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️真心有種包場嘅感覺,成間餐廳得我地5個人,仲自動安排左坐房,可以暢所欲言😌裝修都唔錯😚服務:⭐️⭐️⭐️⭐️因為餐廳得我地🤣所以基本上所有attention 都去曬我地度,茶會自己加,上菜速度都快,唯一差啲係解說唔夠,唔係太知食左咩壽司🤔食物:⭐️⭐️⭐️⭐️極上廚師發辦 HK$398最搶眼嘅當然係隻令和之怪物啦,普通餐廳食都要成百幾蚊一隻🤩而且一啲都唔鯹,好肥美🤤🤤肚腩食完腸胃都冇事,很好😆拖羅刺身正常發揮🐟壽司方面,粒帶子好大粒勁鮮甜🥰感覺上比壽司郎個特大北海道帶子仲大😋頭兩件就比較淡味,不要都有漬物調下味🍊我幾中意個兩件火灸🔥係左口魚同埋魷魚,魷魚就咁壽司食就淡啲,通常就加海膽,但原來火灸加醬都好好味😋😋左口魚份量大,除左有魚油香之外,醬都好香🤓🍣烏冬都抵讚,半熟牛幾靚🐮前菜茶碗蒸都可以,唯一有啲鯹係啲卷,美中不足呀🥹蝦係甜同埋新鮮,但係就冇去屎,可以再細心啲,同埋湯正常應該係最後上🧐呢個set 都係冇甜品同餐飲嘅,不過食左咁多野,夠曬啦😌*去當日Openrice book 位免加一,幾抵😚
環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

服務:⭐️⭐️⭐️⭐️

食物:⭐️⭐️⭐️⭐️
極上廚師發辦 HK$398

拖羅刺身正常發揮🐟

頭兩件就比較淡味,不要都有漬物調下味🍊

烏冬都抵讚,半熟牛幾靚🐮

呢個set 都係冇甜品同餐飲嘅,不過食左咁多野,夠曬啦😌

*去當日Openrice book 位免加一,幾抵😚
2022-07-12
2022-07-08 238 瀏覽
每次去到居酒屋食串燒🏮🍢都一定會食燒飯團🍙上次就一次過食咗明太子同辣味噌飯團😝燒過之後外面脆卜卜 又帶焦香🔥明太子醬鹹香十足 辣味噌好惹味~加埋紫菜一齊食 真係好正💕
2022-06-11 290 瀏覽
Found out they're doing a buy 1 get 1 omakase dinner set so we came to try it out. The duck breast was chewy to a point that i thought i was eating octopus. Grilled pork was my least favourite dish as it was way too fat and oily. The sashimi, sushi as well as the oyster were fresh and yummy. Enjoyed the grilled seafood and vegetable dishes. The shrimp tempura was also great! It was flakey on the outside with proper crunchy texture. Overall was very full after the meal.

2022-01-31 1276 瀏覽
銅鑼灣 Cubus 由落成一刻開始,一直都是高級食廈,最近又有新餐廳接手開業,而且是日本菜,以為又是高級鮨店,原來是居酒屋。價錢其實也不算便宜,但對比同一幢大廈內的其他幾間日本餐廳,仍然平了一截。唔知質素到底如何?今日就去試試。取名「華鳥風月」,有點附庸風雅。餐廳共有兩層,設有內置樓梯;上層是用餐區,下層是酒吧。雖然有開放式廚房、亦有吧枱式座位,但始終只是居酒屋,裝修風格有別於傳統鮨店,並沒有採用任何淺色木材,亦欠缺日式風味,只似一間普通西餐廳。用餐環境相當好,樓底夠高、餐枱全部靠向玻璃幕牆,飽覽銅鑼灣閙市風景。以居酒屋定位來說,午市餐牌選擇不算很豐富,勝在多款日式料理俱備,有壽司、刺身、爐端燒、天婦羅、吉列黑豚及蒲燒鰻魚。其中最吸引可說是廚師發辦($248),從未見過如此相宜的廚師發辦,甚至較餐牌上其他午市定食更便宜。望真內容,原來所謂廚師發辦只包括兩款刺身、六件壽司、卷物及一碗迷你牛肉烏冬。雖然與真正廚師發辦有很大差別,但仍然稱得上很抵食。當然,這個價位的厨師發辦($248)就不會有什麼高級食材了。刺身是三文魚及赤蝦,壽司有金目鯛、帆立貝、油甘、深海池魚等,卷物是漬蘿蔔。魚肉鮮度及
以居酒屋定位來說,午市餐牌選擇不算很豐富,勝在多款日式料理俱備,有壽司刺身、爐端燒、天婦羅、吉列黑豚及蒲燒鰻魚。其中最吸引可說是廚師發辦($248),從未見過如此相宜的廚師發辦,甚至較餐牌上其他午市定食更便宜。望真內容,原來所謂廚師發辦只包括兩款刺身、六件壽司、卷物及一碗迷你牛肉烏冬。雖然與真正廚師發辦有很大差別,但仍然稱得上很抵食。
當然,這個價位的厨師發辦($248)就不會有什麼高級食材了。刺身是三文魚及赤蝦,壽司有金目鯛、帆立貝、油甘、深海池魚等,卷物是漬蘿蔔。魚肉鮮度及光澤合格,味道算鮮甜、入口有彈性;壽司賣相及手藝則一般。不過,以這個價錢有如此質素來講,實在抵食。
迷你牛肉烏冬就很一般。雖然薄薄的一片牛肉質素相當不錯,似是和牛;但粗身的讚岐烏冬唔夠煙韌彈身,烏冬湯亦太肥膩,表面浮起一層油脂,與理想中的日式烏冬清湯有距離。
豪華刺身丼($288)刺身丼($198)的分別在於前者有八款魚鮮,後者則只有六款;另外,豪華刺身丼多了とろ及牡丹蝦兩種較高級食材,廚師選配的時令魚亦較為貴價。與壽司比較,相對不用太講求廚師手藝,反而更突顯了食材相當新鮮。不過,刺身丼的食材鋪陳就稍為欠缺了美感,某程度反映了廚師的刀功及技巧未到家。
豪華刺身丼
豪華刺身丼
刺身丼
刺身丼
爐端燒澳洲和牛牛腹芯($208)雖然偏瘦,但肉質鬆軟、牛味濃郁。可惜燒肉汁調校得未夠好味,太甜、欠果香。
爐端燒澳洲和牛牛腹芯
爐端燒澳洲和牛牛腹芯
估唔到這個級數的日本料理,都可以在午市定食追加唐揚雞(追加)($15)。雞肉多汁、肉質軟滑有彈性;稍嫌炸得未夠香口。
唐揚雞(追加)
「華鳥風月」以居酒屋多元化定位,午市套餐(與銅鑼灣區其他同級日本餐廳比較)亦相當抵食。雖然壽司刺身的刀功及手藝麻麻,但食材仍算相當新鮮;價錢定位更加可以用抵食去形容。如果並非要求特別好味道的壽司,可以一試。
2022-01-01
2022-01-15 213 瀏覽
新開鋪日本餐廳,即時去試。中午原來只可以叫lunch set.但後尾胆粗粗問職員都俾我們叫啲串燒,非常感動。叫左虎蝦雞皮串、阿波尾雞翼。真是唔係講笑,虎蝦鮮甜加上雞皮脆口,一試難忘。雞翼燒到皮脆肉嫩,仍然保留到肉汁。不得不提就係佢個爐煓燒味噌四元豚肉,一放上枱香氣撲鼻,食落去外脆但有入口即融。個汁我黎勞撈煩飯簡直一流。同時叫左個廚師發板壽司set,$248元配埋牛肉烏凍。質素也ok,用料新鮮。非常抵食。整體串燒熟物實在令人驚喜,食完有衝動想試埋晚餐。希望疫情後再次光臨。

• 四元味噌豚肉
  • 虎蝦雞皮串
  • 阿波尾雞翼
2022-01-09 166 瀏覽
銅鑼灣新開日式居酒屋和串燒酒吧,環境十分舒適,串燒一流!還有很多飛機貨刺身,可以試試👍鰻魚玉子卷太香,鰻魚和玉子都嫩嫩的,入口即化。和牛稍微有點腻,但是牛味道濃郁。環境很高檔。
2021-11-30
2022-01-07 142 瀏覽
中午四個人來吃午飯裝修很時代感,25樓是居酒屋,23 樓是酒吧,方便吃完東西再去喝酒。我們都點了廚師法辦,200多的套餐,有前菜,燉蛋,面豉湯,然後一盤壽司,都不錯,想不到的好。服務也很好,很有禮貌,勤快。吃飯的好地方。
中午四個人來吃午飯

服務也很好,很有禮貌,勤快。吃飯的好地方。
2022-01-06 97 瀏覽
依家新開嘅餐廳位於銅鑼灣既 #華鳥風月佔地兩層。一層以新式嘅日式料理為主另外一層就偏向日式居酒屋以串燒雞尾酒以主,二層風格略有不同但各具特色!因為已當時以食晚餐就去食多少少野同飲一杯。裝修好新淨同廣闊,我地叫左二杯cocktail 同mocktail🍸Earl Grape蛋白earl gre青提為主!味道有啲似香印但有茶香🍸shiroi natsu 白夏荔枝檸檬雲呢拿為主,味道比較甜🍹yugo soda 呢個係一個冇酒精嘅飲品但我覺得佢都做得好出色,荔枝玫瑰檸檬有氣飲品其實三款都好好飲好鍾意但Earl Grape比較特別!而嘢食方面十分之推介佢哋嘅羊架同舞茸(之前都有食過,同自己煮過但真係好唔同,佢地整得特別好食). 另外芝士鰻魚蛋卷都好好食。
依家新開嘅餐廳位於銅鑼灣既 #華鳥風月佔地兩層。
一層以新式嘅日式料理為主

🍸Earl Grape
蛋白earl gre青提為主!味道有啲似香印但有茶香
🍸shiroi natsu 白夏
荔枝檸檬雲呢拿為主,味道比較甜
🍹yugo soda

其實三款都好好飲好鍾意但Earl Grape比較特別!
2022-01-05 89 瀏覽
一向都好喜歡食日本菜雖然去唔到日本旅行去享受美食但係留喺香港都可以嘆到高質日本菜今次就去到位於銅鑼灣全新兩層高的日本居酒屋🏮「 華鳥風月 」 @華鳥風月型格的環境裝修配上精美的美食簡直就是舌尖上的享受‼️⊰⊹════════════════⊹⊱✎ 食後感 :✨❤️【 #水果茄沙律 】#蕃茄大大件鮮甜又多汁配以蔬菜一齊食好開胃好Fresh🧡【 #松葉蟹他他 】賣相非常精美的他他壓成扁平的圓柱上面有一層滿滿的附上法式包一齊食蟹肉以及大大隻帶子、海膽及魚籽醬一啖已經有唔同層次嘅口感而且味道鮮甜💛【 #鵝肝茶碗蒸 】一碗即叫即蒸的燉蛋燉蛋嘅質感蒸到恰到好處雞蛋味道很香之餘食落去香濃又滑溜仲有我最鍾意嘅煎鵝肝喺入面💛【 #燒物四種 】不得不推介這一串雞皮大蝦串燒有個手板咁大隻之餘食落去香脆嘅外皮加上爽口嘅肉質確實會令我食過返尋味而燒雞翼我自細就鍾意食這一串燒雞翼大隻夾抵食外皮燒成金黃色香脆無比食落去雞肉肉質鮮嫩口感好林啱晒我呢位冇牙婆💛【 #金鱗鯛 】呢款賣相超特別新鮮即叫即炸的 #炸金鱗鯛魚滿滿的魚鱗粒粒炸脆鋪滿面咬一啖落去魚肉真的非常鮮嫩這款特別菜式的賣點就是鱗片香脆不會有渣真的讚不絕口👍🏻💛【
一向都好喜歡食日本菜

🧡【 #松葉蟹他他 】
賣相非常精美的他他壓成扁平的圓柱
上面有一層滿滿的
附上法式包一齊食蟹肉
以及大大隻帶子、海膽及魚籽醬
一啖已經有唔同層次嘅口感

滿滿的魚鱗粒粒炸脆鋪滿面
咬一啖落去魚肉真的非常鮮嫩
這款特別菜式的賣點就是鱗片香脆不會有渣
真的讚不絕口👍🏻

💛【 #明太子、 #辣味噌燒飯團 】
睇住師傅即叫即燒的燒飯團🍙
滿滿的明太子、辣味噌醬汁鋪喺面
包住紫菜一齊食香脆之餘

飲品款式都特別多
用嚟打卡真係一流
而且飲落去果味濃郁
好鍾意呀
亦都為呢餐高質嘅西餐畫上句號。

小編今日來到銅鑼灣一間新派居酒屋「華鳥風月」,位於Cubus 25樓,主打海鮮爐端燒、串燒、壽司、釜飯等日式料理美食😍 環境以簡約天然的石、木🪵🪨等天然元素,灰和白配色,開放式爐端燒更有居酒屋感覺🏮,加上花鳥水墨畫圖,令人耳目一新,地方夠寧靜舒服,食材高質素,喜歡吃日本菜的朋友必來試試😍招牌「鹿兒島A4和牛海膽卷」擺盤造型吸引🧡❤️一共有八件小卷,以和牛🐮、海膽、松葉蟹🦀及魚子醋醬及醋壽司飯製成,粉嫩細緻的大理石油花紋,小編覺得和牛表面輕微炙燒一下油脂味道會更佳😌 卷物加上金黃的海膽,味道鮮甜及香濃,令整體層次和味道昇華,慢慢細嚼下,蟹肉的鮮甜滲在在口腔🥰串燒方面大推「自家製免治雞肉棒」🐔🥚以日本鹿兒島的薩摩赤雞製成的雞肉棒,口感軟嫩,裡面有雞軟骨增加風味😋蘸上日本雞蛋蛋黃,口感更順滑,大大減低油膩感,而且吃起來的儀式感令整體享受更開心☺️ 另外點了「串燒雞頸」、「串燒雞腎」及「串燒雞心」串燒烤熟程度剛剛好,雞腎爽脆,雞頸外酥內嫩,雞心香而帶點嚼口感😍 重點是師傅在小編面前即燒即上碟,令食物保持最佳賞味時間👏🏼招牌「鵝肝白鱔釜飯」即叫即做🔥製作時間需要40分鐘,四大片白鱔味道鮮甜而不腥,將

招牌「鵝肝白鱔釜飯」即叫即做🔥製作時間需要40分鐘,四大片白鱔味道鮮甜而不腥,將飯拌勻來吃,啖啖海鮮高湯的味道,味道也更均勻😋 鵝肝增添油潤感,配上暖笠笠釜飯令整體層次和味道昇華,但要留意香鱔還是會有帶點魚骨,小朋友或老人家吃時要小心☺️

釜飯冷知識💡
「釜飯」是日本一種傳統鍋飯,將米、高湯、所有食材放進鍋中,猛火加細火慢煮,讓飯粒吸盡高湯鮮味🧡再轉細火慢煮至沒有水蒸氣飄出,再蓋上木蓋以真空原理再煮10多分鐘🔥與香港的煲仔飯不同,煲仔飯是以明火不斷加熱,蓋子也不是密封😌 所以釜飯烹調時間較長,而釜飯味淡是正常,因為日本人主要把食材加入湯中取其鮮味,才可吃出原汁原味☺️

🍽 :鹿兒島A4和牛海膽卷;自家製免治雞肉棒;串燒雞頸;串燒雞腎、串燒雞心;鵝肝白鱔釜飯
👅好味指數:8.0/10;8.0/10;7.75/10;7.75/10;7.75/10;7.5/10
💰消費:HK$348;HK$48;HK$38;HK$38;HK$38;HK$198
📍 地址:華鳥風月 (銅鑼灣)
銅鑼灣開平道1號Cubus 23-25樓
2022-01-02 100 瀏覽
喺Lee garden附近做完嘢😝唔想新一年食咁頹!會合友人之後就衝去搵間優質料理歎一歎!呢度裝潢幾有氣氛🌟好有高級感!急不及待點菜先! 前菜叫咗「海膽松葉蟹肉拖羅他他」😛未食已經先興奮!超級誘人嘅賣相!拖羅蓉加埋蟹肉真係鮮味一絕👍面頭仲有海膽同黑魚籽添👍用附隨住嘅紫菜包嚟食!無得輸!!然後我哋嗌咗四款燒物: 燒秋葵爽脆鮮嫩! 燒阿波尾雞翼肉質嫩滑皮又夠脆! 燒日本大蔥超鮮甜!燒虎蝦雞皮串超巨型好邪惡!勁好味👏👏 再嚟係鵝肝茶碗蒸!甘香嘅鵝肝配住滑捋捋嘅蒸蛋!記得趁熱食😋 最後嚟埋個金鏻鯛配自家製宮崎粟米蓉🌽連皮剛炸好嘅魚肉好脆口!一絕!連埋微微甜嘅粟米蓉食好特別😃埋完單我哋仲走咗落下一層去飲嘢!一推開門有別有洞天嘅感覺!完全唔同feel🌟叫咗兩杯好啱打卡嘅cocktail🍹🍸一路傾計一路飲!過咗好歎嘅一晚!!

2022-01-02 78 瀏覽
好耐都冇黎 CWB CUBUS喇, 呢度大把好野食~~最近黎到一間新餐廳 - 華鳥風月, 23樓同25樓都係同一間, 食飽後可以落23樓bar chill 一chill,唔錯唔錯!!朋友同的先上25樓, 係行日本居酒屋路線~開胃前菜點左蕃茄沙律, 食落好fresh, 好開胃! 之後黎個海膽松葉蟹肉拖羅他他, 賣相唔錯, 充滿鮮味既海膽, 仲有珍貴既魚子醬, 配上拖羅他他, 味道豐富!想講蟹肉份量多而鮮甜, 自己仲可以用紫菜包埋一齊食, 好脆好香!鵝肝茶碗蒸,蛋又滑又熱又香,配上煎香既鵝肝,仲有白果、菇,好足料~點左幾款串燒,秋葵香脆,大蔥香口,虎蝦蝦肉實而彈口,阿波尾雞翼肉非常嫩滑,而且啖啖肉~仲有個心機之作 - 金鏻鯛配自家製宮崎粟米蓉賣相好靚,魚皮竪起,食落超脆香,而魚肉亦嫩滑,配埋下面既甜粟米湯好正!想更飽肚,我地仲每人叫左個明太子和辣味噌燒飯團,飯團都燒得好脆香!食完我地落左去23/f 飲野, 傾下計~一杯白夏(cocktail) 一杯yoga soda (lychee rose mocktail) , 兩杯都整得真心靚, 我地慢慢飲, 仲傾到唔願走tim!!overall 呢
好耐都冇黎 CWB CUBUS喇, 呢度大把好野食~~

朋友同的先上25樓, 係行日本居酒屋路線~

開胃前菜點左蕃茄沙律, 食落好fresh, 好開胃!

食完我地落左去23/f 飲野, 傾下計~

overall 呢度環境唔錯, 價錢都合理, 下次可以再黎!

2021-12-28
2021-12-31 782 瀏覽
呢間「華鳥風月」,雖然只係開業短短一個月,但係已經大受好評,朋友食過都話好高質,所以趁住年尾食好少少,就同朋友一齊過嚟試吓!果然真係冇令人失望呀😋無論食物、環境定係服務都令人好滿意!員工服務真係好殷勤~靜岡縣水果茄沙律🥗靜岡縣嘅水果蕃茄甜度特別高,同平時食嘅車厘茄差天共地!配搭其他蔬菜同埋沙律汁,酸酸地好開胃~海膽松葉蟹肉拖羅他他我最喜愛嘅一道菜❤️ 必食之選!最上層係海膽同埋魚子醬、中間層有帆立貝同埋松葉蟹肉、底層就係拖羅他他,造型已經好打卡!食法就係要將全部撈埋一齊,然後用紫菜包住食!甘甜鮮味又有油香,口味豐富,配搭外邊紫菜嘅脆香~太美味了!精選燒物四種叫咗即叫即燒嘅四款燒物:虎蝦雞皮串、阿波尾雞翼、秋葵、大葱,其中阿波尾雞翼超級大隻!比起平時嘅雞翼大一倍,皮脆肉嫩,咬落好Juicy~ 虎蝦雞皮串隻蝦大大隻,爽口彈牙,外層雞皮燒得好香脆,中間仲加咗紫蘇葉添,全部全消可以配搭佢哋自家製嘅七味粉,一定要落呀!好惹味!鵝肝茶碗蒸用料高級,上面嘅鵝肝油香十足,蒸蛋好滑溜。金鏻鯛配自家制宮崎粟米蓉好特別嘅一款菜式,炸得好香脆,魚鱗都可以食~宮崎粟米蓉醬汁有少少似港式小炒嗰啲粟米汁嘅味道。明太子

靜岡縣水果茄沙律🥗

海膽松葉蟹肉拖羅他他

精選燒物四種

鵝肝茶碗蒸
用料高級,上面嘅鵝肝油香十足,蒸蛋好滑溜。

金鏻鯛配自家制宮崎粟米蓉

明太子燒飯團(明太子&辣味噌)
兩款味道各有特色,熱辣辣嘅燒飯團🍙上面有飯焦,焦香脆口~

精選甜品
蕨餅,口感軟糯,味道比較甜~配茶最適合!

另外,意猶未盡嘅話餐廳入邊有條樓梯可以通往樓下23樓嘅酒吧,裝修幾靚,又唔會過於喧鬧,仲啱同朋友傾偈飲嘢。有多款特色Cocktail/mocktail,我就點左杯citrus Dream,入面有橙汁、百香果同埋芒果🥭上面仲打咗層奶泡,飲落好有層次感!
2021-12-30 109 瀏覽
聖誕過後,繼續相約好朋友一聚! 朋友港島區工作,選了位於銅鑼灣嘅華鳥風月日本串燒餐廳!兩人被安排坐吧枱位置,可以欣賞師傅料理,亦有透明膠板會擋住油煙!靜崗縣水果茄沙律蕃茄爽脆酸甜,配最穩陣的柚子醋汁海膽松葉蟹肉拖羅他他就甘聽名字都知道有幾好味,除左回甘嘅海膽、鮮味嘅蟹肉、拖羅蓉,仲有鮮甜嘅帶子!包住偏厚但好香脆嘅海苔,好滿足!精選燒物四種虎蝦雞皮串、阿波尾雞翼、秋葵、大蔥虎蝦已剝殼,用雞皮包裹住燒!蝦肉爽彈亦有雞油香~雞翼比一般來講都偏大隻,用鹽燒無太多調味,外脆肉質內嫩滑。秋葵經燒過,口感會少了好多人都抗拒嘅黏黏口感!金鏻鯛配自家製粟米蓉特意無起鱗去炸嘅鯛魚魚肉紮實,配清甜嘅粟米蓉!鵝肝茶碗蒸 本身都好中意鵝肝油香感,配滑滑嘅茶碗好滋味!燒飯團 (明太子 &辣味增)點了兩種不同口味share食,明太子控必點,有驚喜嘅係辣味增都幾惹味!奉送甜品 黑糖黃豆粉蕨餅食完飯時間尚早行樓梯落左一層,黎左同是餐廳旗下嘅酒吧!一人點了一杯cocktail A day in Uma ji $148香氣十足嘅接骨木花,配檸檬口味及gin做基底酒,最後帶點mint嘅後勁, 好清爽!白夏 $148玫瑰香氣、

靜崗縣水果茄沙律
蕃茄爽脆酸甜,配最穩陣的柚子醋汁

海膽松葉蟹肉拖羅他他

包住偏厚但好香脆嘅海苔,好滿足!

精選燒物四種

虎蝦雞皮串、阿波尾雞翼、秋葵、大蔥

虎蝦已剝殼,用雞皮包裹住燒!蝦肉爽彈亦有雞油香~

雞翼比一般來講都偏大隻,用鹽燒無太多調味,外脆肉質內嫩滑。

秋葵經燒過,口感會少了好多人都抗拒嘅黏黏口感!

金鏻鯛配自家製粟米蓉
特意無起鱗去炸嘅鯛魚魚肉紮實,配清甜嘅粟米蓉!

鵝肝茶碗蒸
本身都好中意鵝肝油香感,配滑滑嘅茶碗好滋味!

燒飯團 (明太子 &辣味增)

奉送甜品 黑糖黃豆粉蕨餅

食完飯時間尚早行樓梯落左一層,黎左同是餐廳旗下嘅酒吧!

一人點了一杯cocktail
A day in Uma ji $148

白夏 $148
玫瑰香氣、加了荔枝紅莓配gin 做基底酒,最後加上雲呢拿泡沫增加順滑感

兩杯都非常適合女生飲用!

2021-12-29
  • 海膽松葉蟹肉拖羅他他