2023-03-04 652 瀏覽
呢間曲奇店都幾出名,係標榜重甜人士嘅佳選,真係啱晒我嘅口味🤩 我自己平時都有得閒嘅時候買來食,今日咁啱行過經過,見到夜晚買曲奇嘅優惠係買三送三,咁啱想食下甜品,就又買咗幾塊食下🍪三料朱古力美味指數:👅👅👅👅 (4/5)(非重甜者: 👅 (1/5) 🤭)食咗咁多塊曲奇,我自己就最鍾意睇呢一個味道,因為佢有好重嘅朱古力味,再加上朱古力粒粒係曲奇上面,令朱古力味道係濃上加濃😋 加上曲奇比較軟身,食落煙煙韌韌,不過就係價錢偏貴🥹不過唔太鍾意食好甜好甜嘅人真係唔推介🙅🏻‍♀️ 因為一定會覺得食一啖已膩到傻😮‍💨 當然每個人口味唔同真係要試過先知~

三料朱古力
美味指數:👅👅👅👅 (4/5)
(非重甜者: 👅 (1/5) 🤭)

2023-02-13 392 瀏覽
依一家曲奇都幾出名,但唔係特別多分店要差唔多撞中先會去到佢長期都會做promote買五送一鬆餅,就會買三送一今日咁啱經開尖沙咀,就買番啲嚟食下買咗牛奶朱古力純朱古力同朱古力特韌,佢依度嘅曲奇都唔係脆嘅,佢係走林既路線,好鍾意食牛奶朱古力同純朱古力曲奇,朱古力味好重好甜,如果叮一叮佢就會更加好食朱古力特韌就真係咬落去嘅時候好似咬緊麻薯,係黏口既,咁樣各有各喜好我係鍾意食佢嘅質感,但係就真係甜咗少少,間唔中都可以嘅
依一家曲奇都幾出名,但唔係特別多分店要差唔多撞中先會去到
佢長期都會做promote買五送一鬆餅,就會買三送一

今日咁啱經開尖沙咀,就買番啲嚟食下

我係鍾意食佢嘅質感,但係就真係甜咗少少,間唔中都可以嘅
2022-07-16 754 瀏覽
各款曲奇($16/塊)(買五送一)賣相:🐧🐧🐧味道:🐧🐧曲奇會先以迷你紙袋包好,再一併放進大紙袋內,感覺整齊乾淨。曲奇大小約莫一手掌尺吋,尺吋並未有嚴格管制,有點大小不一。另外,邊界呈不規則狀,並未有刻意修整,感覺有點求其。味道方面,整體曲奇不論款式,都極為重糖,非常甜膩,牛油味則一般。曲奇質感軟身,有點像麵包一般,偏厚重,吃一塊已頗為飽肚。外賣等候時間:🐧🐧🐧🐧🐧在假日下午4點幾前往購買,無需排隊即點即包裝,非常方便快捷。🐧❤️結語:喜歡重糖人士的佳選。
各款曲奇($16/塊)(買五送一)

賣相:🐧🐧🐧
味道:🐧🐧

曲奇會先以迷你紙袋包好,再一併放進大紙袋內,感覺整齊乾淨。

曲奇質感軟身,有點像麵包一般,偏厚重,吃一塊已頗為飽肚。

外賣等候時間:🐧🐧🐧🐧🐧

🐧❤️結語:喜歡重糖人士的佳選。
2022-07-03
2022-05-25 646 瀏覽
其實由細到大都有食呢間曲奇店,咁多年都覺得佢冇乜特別,不過硬係覺得有種感覺好親切,好想食😂我次次買來食都覺得佢太甜,同埋太油,不過佢硬係屹立不倒,睇嚟應該好多香港人鍾意食,但係平時其他店舖如果買咁甜嘅曲奇應該冇乜人幫襯,所以呢間嘢都有佢嘅魔力,解釋唔到當日只係買咗呢塊m&m 曲奇, $16 ,價錢唔算好平,不過都可以, 曲奇直徑大概六cm大細,唔算好大,但亦唔算迷你。外觀來講有啲奇怪好似爛蓉蓉咁,唔知點解抽中呢塊俾我⋯⋯

2022-05-05 566 瀏覽
自疫情出現後,我們通常駕車,但今日沒車用,就跟男友齊齊坐地鐵往尖沙咀吃午餐,在出閘前剛好經過Mrs. Fields,就突然記起有優惠券未用,於是趁機換了一件曲奇餅。優惠券是某會員app贈送的,不用作任何消費,只要憑券即可免費換領一件價值$16的曲奇,很划算呢!不過可能太久沒光顧,來到發覺喜歡的曲奇口味似乎下架了,最後就隨便選了未吃過的肉桂曲奇。這款曲奇賣相較普通。軟曲奇表面和邊緣位置微硬,帶點微脆口感,而內層則保持柔軟,兩種口感合起來不錯呢!味道方面,它的甜度較以往的口味低,雖然不夠美式(死甜),但這樣的甜度反而剛剛好呢!平常不嗜甜的都較易接受。而最令人更驚喜的是,曲奇帶點肉桂香,但味道不會太濃太搶,恰到好處,多吃兩口,還覺得味道有點像雞仔餅呢!頗美味哦!即使多吃兩塊都不會過於甜膩,絕對是會令人回購的口味。服務態度方面就一般般吧!店員沒笑容,但都沒黑面,就是沒什麼表情吧!希望下次再來,肉桂曲奇還未下架吧!

肉桂曲奇

希望下次再來,肉桂曲奇還未下架吧!

午餐
用餐優惠
優惠券
肉桂曲奇
2022-02-07 535 瀏覽
這裏的曲奇餅乾都是美國式的——柔軟,有嚼勁的,甜甜的巧克力曲奇餅的品種。 我最近喜歡一個甜甜的巧克力愛好者和牛奶巧克力/堅。 兩個都很好,如預期。 其他的種類也很多,我一定會接不時包括半甜巧克力,燕麥葡萄乾核桃和三層的巧克力
2022-01-18
2022-02-05 392 瀏覽
咁啱見到佢有買三送一,咁啱好耐都冇食啦,就走去買咗。Muffin 唔會好乾,味道同以前一樣☺️☺️☺️- 雙重朱古力味Muffin x2朱古力味濃郁,但唔會好甜好甜,仲有啲朱古力粒添😆😆😆 就連我呢個唔係朱古力控,都次次必叫呢隻味架😋😋😋- 香蕉合桃Muffin x2如果唔鍾意朱古力嘅朋友仔,可以試下佢哋呢個人氣口味,香蕉味鬆軟嘅Muffin加埋合桃粒粒,口感豐富。佢嘅香蕉味唔會好假,唔會話食幾啖就令人唔想食😆😆😆

- 雙重朱古力味Muffin x2

- 香蕉合桃Muffin x2

外賣自取
大家對Mrs. Fields 曲奇應該唔陌生,成日經過地鐵站都會聞到同見到琳琅滿目的曲奇,差不多收鋪時間仲會有優惠,今次就想買塊試一試🤣.款式超過十多款,有三料朱古力、白朱古力果仁、紅莓芝士蛋糕等,每塊都係均一售價$16,除左曲奇仲有鬆餅、朱古力批、朱古力等👍🏻三料朱古力曲奇|$16每塊曲奇既形狀都係較扁平,手掌咁大塊左右,口感係軟韌,有點嚼口,唔係sell鬆化同脆口,不過我就覺得比較甜,如果朱古力加多一點係黑朱古力會較好,食左一半有點甜膩🙈

三料朱古力曲奇|$16
2022-01-27
外賣自取
每次經過都被佢香氣吸引住,但係真係冇乜亮點,不能令我留下懸念想經常翻兜。 今日有買五送一,買咗六件同屋企人分享,無論咩味都係一個味,就係過甜,好甜,超甜。 佢嘅曲奇餅係好淋,軟身,好煙韌, 咬上嚟好似香口膠嘅趙口 。 有啲似未熟嘅面粉團,我知道係佢嘅style,但個人麻麻地 喜歡。 而且一拎起手會falls apart,跌到同周圍都係。 並唔係脆身。mrs fields 嘅 cookies 佢好薄, 約一cm厚,容易散,而且實在太甜。$15/塊, 買五送一。$75有六件。攞上手都好油

$15/塊, 買五送一。$75有六件。

攞上手都好油

2021-07-25 570 瀏覽
菲爾斯曲奇專賣店 (尖沙咀)搭地鐵路過見到有曲奇賣,款式很多,於是便買來試一試。我買了原味及朱古力牛奶味。曲奇很香牛油味,朱古力味有很多朱古力粒,很足料。不過質感是軟身的,而不是實淨脆身的,口感與預期中不一樣,個人偏愛硬身少少的曲奇多啲,但喜歡食軟身曲奇的朋友也可以試一試。除了曲奇外,這間店還有蛋糕鬆餅等甜點賣,下次試一試這間店的鬆餅先。地址:尖沙咀港鐵尖沙咀站4號舖
菲爾斯曲奇專賣店 (尖沙咀)

地址:尖沙咀港鐵尖沙咀站4號舖
2021-07-23
下午茶
3+3的魔鬼🦹‍♂️🦹‍♀️🦹‍♂️+ 🦹‍♂️🦹‍♀️🦹‍♂️每次如果放工夜咗,經過呢到,如果又係接近9:30,必定被魔鬼👹引誘:呢隻大魔鬼🦹‍♂️👹,每次都唔夠佢鬥😂————————原因係呢隻魔鬼實在太口甜舌滑😅每次都帶咗一隊魔鬼👹🦹‍♀️🦹‍♂️軍隊回家,以前未有疫情嗰時,唔洗帶口罩😷⋯⋯我次次買完在途中未返到屋企已經食咗一半😂,有時唸住早上吃早餐飲杯咖啡☕️食吓曲奇🍪,但次次未到朝早就已經食曬,今次留到在家可以做早餐,因為帶住囗罩唔可以隨街吃東西😜⋯⋯—————————味道又多款:咖啡☕️特靭係我又喜愛又最愛吃,可惜今次賣哂,另外有好多款有nuts嘅我又是很喜歡吃的,整體來講,其實大部分味道我都愛吃,而且味道仲係魔鬼🦹‍♀️👹🦹‍♂️的誘惑⋯⋯😜———————天使與魔鬼開心🥳⋯⋯又簡單———————-
呢隻大魔鬼🦹‍♂️👹,每次都唔夠佢鬥😂
————————

天使與魔鬼
開心🥳⋯⋯又簡單
———————-
2021-02-03 823 瀏覽
近排去尖沙咀返工,朝早未食早餐,見到呢到件muffin好似幾吸引,就買返件啦,當早餐食。牛油muffin $17牛油鬆餅表面香脆,食落幾煙韌,牛油味非常重,會越食越想食。佢主要係甜嘅,不過又會有少少鹹味,幾正。食完成個非常飽,如果焗返熱嚟食會更加好食。呢個早餐飽到我到lunch time都仲未肚餓。

牛油muffin $17

食完成個非常飽,如果焗返熱嚟食會更加好食。

呢個早餐飽到我到lunch time都仲未肚餓。
2020-12-13 1080 瀏覽
望住佢執咗越來越多間分店,心裏都好難受,所以每次行過,都會買上幾塊支持一下,同時滿足一下自己嘅肚仔。因為疫情關係,曲奇餅買三送三,鬆餅買二送二提早到晚上八點就推行!(係20:00!)曲奇餅$7.5一塊,鬆餅大約$9一件,超划算。買來做第二日嘅早餐啱啱好!最鍾意食甜心朱古力、牛奶朱古力、三料朱古力曲奇餅!每塊都好鬆軟,好chewy。當然美國出產嘅就比較甜啦,所以每次我都會配上一杯茶。只要一打開個包裝,曲奇嘅香味就已經好引誘,忍唔住一啖一啖咁食晒!

2020-11-29 708 瀏覽
夜晚9點幾係尖沙咀行完街,搭地鐵番家。地鐵站有間mrs.Fields~~次次經開都好想食!今晚經過見到佢曲奇買3送3,咁抵當然即買🥳番屋企當甜品咁食~-我買左白朱古力味/軟朱古力同牛奶朱古力果仁口味~一如以往,唔會失望😚仍然係煙煙韌韌既好味曲奇🍪下次經過要再買~
夜晚9點幾係尖沙咀行完街,搭地鐵番家。
地鐵站有間mrs.Fields~~
次次經開都好想食!
我買左白朱古力味/軟朱古力同牛奶朱古力果仁口味~
一如以往,唔會失望😚
仍然係煙煙韌韌既好味曲奇🍪
下次經過要再買~
2020-10-23 639 瀏覽
今日經過尖沙咀地鐵站,突然想起某信用卡有推廣優惠,購買指定蛋糕系列可以額外贈送4件曲奇,感覺好像蠻划算,而且很久以前都只是吃過它的曲奇,反而蛋糕未試過,所以頗感興趣。眾多蛋糕中,我對它的芝士蛋糕最感興趣,但芝士蛋糕有好幾款,由於沒做過功課,一時拿不定主意,於是詢問店員哪款較受歡迎,想大概參考一下,不過店員就比較冷淡,說這是個人口味,沒有正面回答,另外有時戴著口罩,說或聽會不太清楚,多問一次又好像不太耐煩似的,她那股氣場,令我都想快快選好結賬。不想多作逗留的情況下,快速選了一個布朗尼芝士蛋糕,還一併兌換了4件免費贈送的曲奇,分別是甘草莓白朱古力合桃、紅莓芝士和三料朱古力。布朗尼芝士蛋糕5"大小要$108,不算便宜,但未吃過有布朗尼的芝士蛋糕,又很期待。芝士蛋糕質地較軟,不是硬實的款式,切開後看見有一大粒布朗尼,但分佈不平均,不是每件蛋糕都有,這點要改善。味道方面令人失望,吃了四份一件後,我已經禁不住想掉它到垃圾桶,因為好難食。芝士蛋糕質感軟滑,但芝士味極淡,而且甜度不高,所以味道整體偏淡,餅底欠牛油香,而且它跟芝士餡都有陣類似麵粉味的味道,至於布朗尼粒就更難食,那朱古力味很假、很人工,亦

布朗尼芝士蛋糕
5"大小要$108,不算便宜,但未吃過有布朗尼的芝士蛋糕,又很期待。芝士蛋糕質地較軟,不是硬實的款式,切開後看見有一大粒布朗尼,但分佈不平均,不是每件蛋糕都有,這點要改善。味道方面令人失望,吃了四份一件後,我已經禁不住想掉它到垃圾桶,因為好難食。芝士蛋糕質感軟滑,但芝士味極淡,而且甜度不高,所以味道整體偏淡,餅底欠牛油香,而且它跟芝士餡都有陣類似麵粉味的味道,至於布朗尼粒就更難食,那朱古力味很假、很人工,亦很甜膩。
曲奇
甘草莓白朱古力合桃曲奇 (左)
(贈品)
這款是軟曲奇,口感煙韌,入口有陣陣莓香和白朱古力的香甜味道,甜度雖比平常的曲奇高,不過還是我能接受的範圍,另外因為有合桃的緣固,所以都稍為中和了曲奇的整體甜度。但唯一有兩點要改善,就是合桃有"益"味 (當吃到某些位置是沒有很多白朱古力和莓粒時益味比較明顯)和曲奇邊緣有點乾硬,所以整體一般。

紅莓芝士 (中)
(贈品)
三款口味中,甜度最適中的就是紅莓芝士,即使吃掉一整塊也不會覺得太甜膩。曲奇是軟的款式,口感帶點煙韌,紅莓味道頗突出,芝士味則沒吃出,反而吃出一陣香甜味道 (有點像白朱古力),這香甜味跟紅莓味合起來,味道香甜且不失清新,不錯喔!可惜,今次這個口味只要了一件

三料朱古力 (右)
 (贈品)
相較布朗尼那人工的朱古力味道,這個曲奇的朱古力味道明顯較濃郁和自然得多,曲奇入面有不少朱古力碎,頗為足料;軟曲奇雖不是走鬆脆路線,但它那煙韌的質感跟半溶的朱古力粒在口感上卻更能融為一體,不過就極甜,吃一兩口還可以,要是吃掉一整塊,都難免覺得甜膩,建議配點飲料中和一下較好。

整體來說,它的曲奇類明顯比蛋糕類 (例如芝士蛋糕、布朗尼等)優勝,今次試了三款口味的曲奇,當中以紅莓芝士最為美味,有令人想再食的衝動,下次會再回購這款口味。

服務方面,希望店家能重點加強一下員工培訓,至少面對客戶時能保持基本笑容跟耐性。下次有選擇,我會光顧別的分店。
用餐優惠
信用卡優惠