2007-06-18
上星期日細佬生日,同屋企一行四人入左呢間,入到去被安排坐近收銀隔離,點知有個侍應(女仔)收銀櫃入面同佢d同事係咁講粗口,因為我地有細路度,佢第一次講我地已經覺得好礙耳,我就望一望佢,希望佢會收儉下,點知無,如是者佢講左4、5次"幾X準時呀",之後我頂唔順喇,我地自已企起身搵過第二個位,點知第二個位上面冷氣滴水滴左落我媽咪件衫度,好喇終於轉到第三張先無事。講到食物喇,我同我媽咪都係叫左牛柳配炸軟殼蟹,7成熟,到既時候我個炸軟殼蟹係唔熱呀(未至於凍既)同好咸,跟著食牛柳'un"到,我覺得係變左全熟,但我媽咪個塊牛柳就幾淋(留意大家都係叫7成熟)。好喇終於食完(其實無食哂,因為實在好唔掂),,我食完將d刀叉"long"左碟上面(即係刀叉既尾仲檯面),個侍應收,佢睇都唔睇就咁起隻碟,之後咪隻叉跌左落我條褲到囉,佢都有講sorry,但係呢間我永遠唔會再去。最後埋單$219,1毫子tips都無比。P.S呢間係同"好出名"間椰林閣同集團
P.S呢間係同"好出名"間椰林閣同集團