新蒲崗作為香港老牌舊區之一,區內除咗有大型商場之外,其中一個特色係好多地舖規劃咗俾食肆👍令區內出現好多高質素嘅小店,今次呢間薄餅怪獸一樣唔例外😝價錢幾親民,現場所見有一家大細顧客過嚟聚餐,亦有好多撐枱腳嘅客人😃除咗散嗌之外,亦有提供唔同套餐選擇😈怪獸多寶Pizza (千島醬)餐廳招牌Pizza款式,洋蔥、青椒、辣肉腸、火腿、蘑菇、菠羅、牛肉、豬肉👻材料非常之咁豐富,餅底嘅口感層次都好吸引😁台式辣味炸雞(4件)上網睇到好少評論提及炸雞非常之出色,果然不出我所望😋皮脆肉嫩,肉汁好Juicy,辣粉都好惹味🤪芝士青口焗薯蓉青口大大隻,薯蓉質感好綿滑😜間唔中食下的確好邪惡😎海鮮焗闊條麵闊條麵非常掛汁,面頭充滿芝士,份量都好足😆好豐盛嘅一餐!餐湯係羅宋湯,簡單而好味🤓
除咗散嗌之外,亦有提供唔同套餐選擇😈
怪獸多寶Pizza (千島醬)
台式辣味炸雞(4件)
芝士青口焗薯蓉
青口大大隻,薯蓉質感好綿滑😜間唔中食下的確好邪惡😎
海鮮焗闊條麵
闊條麵非常掛汁,面頭充滿芝士,份量都好足😆
好豐盛嘅一餐!
餐湯係羅宋湯,簡單而好味🤓
2024-05-25 84 瀏覽
上次去新蒲崗食飯,見到有間新開嘅餐廳,最喜歡試新嘢的我當然不會錯過,今日就過嚟試吓。薄餅怪獸裝修簡潔,卡式座位坐得舒服。主打特色薄餅、焗飯、炸雞、小食。吞拿魚特色pizza 配千島醬,即叫即做,厚批底由麵糰混合、發酵、磋製均係手工製作,食上口感份外鬆脆,麥香濃郁,材料有粟米、菠蘿、吞拿魚、煙肉,加上千島醬甚惹味!香濃鮮茄豬柳焗飯,豬柳和香濃蕃茄汁鋪滿飯面上,焗至金黃色,豬柳有口感,而且已經切段方便進食,另外仲有芝士、火腿、菠蘿、蕃茄、蘑菇等,食落酸酸甜甜超開胃。跟餐:藍妹啤酒,口感順滑、輕盈清爽。白汁吞拿魚焗意粉,每條意粉都沾滿濃郁的白汁,材料有吞拿魚、蘑菇等,食落味道層次更豐富。跟餐:凍檸茶檸檬芳香清新,茶味香醇濃郁。

跟餐:藍妹啤酒,口感順滑、輕盈清爽。

跟餐:凍檸茶檸檬芳香清新,茶味香醇濃郁。
2024-05-24 51 瀏覽
嚟到新蒲崗一定要試吓呢間Pizza店🍕,因為佢嘅Pizza有得揀心形,即係超有feel,最啱情侶過嚟食。而佢嘅心形批剩係得細批先有,所以兩個人嚟食就啱啱好啦。我就叫咗佢千島海鮮pizza,有頗多嘅海鮮同芝士,食落去都幾開心。❤️佢除咗Pizza之外嘅其他嘢食都唔錯,我哋叫咗佢嘅烤雞翼同埋烤雞醬汁酸酸甜甜都幾好食。我哋另外仲叫咗一個蒜香大蝦炒意粉,由於係炒意粉所以質地偏乾,但對我嚟講就啱啱好。我仲另外叫咗一個柚子梳打,柚子梳打唔會太甜,啱啱好,而且佢個杯勁靚。

2024-05-22 32 瀏覽
冇點黎過新蒲崗,發現原來呢邊都有幾多小店,決定要黎試下!系門口睇餐牌見呢間嘅pizza西餐都幾抵食,環境都幾靚,就決定入黎試試佢先😋餐廳環境乾淨企理,坐得舒服,有自助區可斟水同拎調味料,有種類似美式裝修,加上牆上嘅霓虹燈圖案同句子,非常型格😎背景仲有廣東歌🎶非常chill! 點餐亦非常方便,用QR code 落單。餐廳有Pizza、意粉、焗飯、各類小食,選擇都幾多❗️🔸 Monster Pizza怪獸多寶🍕嚟到梗係要點Pizza‼️Pizza有分大、中、細批,而大批同中批可以選擇薄底或厚底,細批就剩係得厚底,但可以揀超特別嘅心心形🩷其實呢度嘅Pizza種類都有好多選擇,又可以揀唔同醬料,有千島醬、蕃茄醬、燒烤醬……今次我就揀咗Monster pizza中批薄底,配蕃茄醬。我個人就比較鍾意食薄批,薄薄批底又香又脆,呢個Pizza勁足料,有洋蔥🧅、青椒🫑、辣肉腸、菠蘿🍍、牛肉🐮、雞肉🐤、火腿🍖、蘑菇🍄‍🟫,啖啖都系肉,正👍🏻中批兩個人食就啱啱好又唔會太多食唔晒~🔸 秘製燒豬排骨另外點左呢個'必食'嘅秘製燒豬排骨,望張圖都幾吸引,黎到見到佢嘅本體同相一樣,而且勁香,流晒口水🤤豬排骨粉嫩多汁,一啲

🔸 Monster Pizza怪獸多寶🍕

🔸 秘製燒豬排骨
另外點左呢個'必食'嘅秘製燒豬排骨,望張圖都幾吸引,黎到見到佢嘅本體同相一樣,而且勁香,流晒口水🤤豬排骨粉嫩多汁,一啲都唔韌,易切,切到8條豬排骨,個size直接放入口咬啱啱好👍🏻雖然餐牌有辣椒嘅標示,但一啲都唔辣,豬排骨燒得啱啱好,非常香口!而且仲有好多薯條同沙律菜配碟。薯條🍟都幾出色,新鮮即炸,夠熱又香脆,配上香草粉,更加香口惹味😋
2024-05-21 25 瀏覽
係mikiki行完街,想搵地方食飯🤔朋友帶左我去附近搵食,話有好多街坊小店😯呢間裝潢走年青人風格勁大個LED怪獸招牌掛住在收鋃處 十分養眼😎舖面枱數不多,環境幾闊落枱之間的距離唔會太近同迫👍🏻餐牌的主食為薄餅同意粉焗飯由於朋友唔飲酒,否則有相當多啤酒選擇好岩成班Frd一齊吹水,氣氛一定好好🥰點左兩杯梳打🍹青檸梳打$32 柚子梳打$32 幾大杯,酸酸地、又涼爽🧊岩哂夏天,夠解渴😆PIZZA分大中細批🍕口味都有成十幾款醬汁仲可以揀!!好驚喜有成六款分別有蕃茄醬/千島/麻辣/香蒜汁/燒烤/泰式辣醬花多眼亂 選擇困難下😵‍💫最後叫左中批食肉獸 $138 薄批好脆!比起厚批相對地無咁易食到滯好足料,塊塊都平均有餸係上面同埋已經切開哂俾你,唔需要再費神分食得好方便呀🫶🏻芝士煙肉焗薯蓉$42 🥔🧀表層焗到脆面、內裡非常Creamy👍🏻份量大概3人份芝士很濃厚,呢個價錢CP值幾高炸洋蔥圈$52 🧅有成十二件,夠四人份新鮮炸起上,好香口炸粉適中唔過厚,完全食唔停呀😝見到隔離點炸雞,個賣相好吸引🥹可惜已食唔落,下次會想再黎試
係mikiki行完街,想搵地方食飯🤔
朋友帶左我去附近搵食,話有好多街坊小店😯

呢間裝潢走年青人風格
勁大個LED怪獸招牌掛住在收鋃處 十分養眼😎
舖面枱數不多,環境幾闊落
枱之間的距離唔會太近同迫👍🏻

餐牌的主食為薄餅同意粉焗飯

由於朋友唔飲酒,否則有相當多啤酒選擇
好岩成班Frd一齊吹水,氣氛一定好好🥰

點左兩杯梳打🍹
青檸梳打$32
柚子梳打$32
幾大杯,酸酸地、又涼爽🧊
岩哂夏天,夠解渴😆

PIZZA分大中細批🍕
口味都有成十幾款
醬汁仲可以揀!!好驚喜有成六款
分別有蕃茄醬/千島/麻辣/香蒜汁/燒烤/泰式辣醬

花多眼亂 選擇困難下😵‍💫
最後叫左中批食肉獸 $138
薄批好脆!比起厚批相對地無咁易食到滯
好足料,塊塊都平均有餸係上面
同埋已經切開哂俾你,唔需要再費神分
食得好方便呀🫶🏻

芝士煙肉焗薯蓉$42 🥔🧀
表層焗到脆面、內裡非常Creamy👍🏻
份量大概3人份
芝士很濃厚,呢個價錢CP值幾高

炸洋蔥圈$52 🧅
有成十二件,夠四人份
新鮮炸起上,好香口
炸粉適中唔過厚,完全食唔停呀😝

見到隔離點炸雞,個賣相好吸引🥹
可惜已食唔落,下次會想再黎試
作為新蒲崗打工仔既我成日都搵新蒲崗唔同餐廳食Lunch~ 😆之前有同同事食過呢間薄餅怪獸既pizza外賣,pizza很不錯,今次堂食佢地既午餐!餐廳環境坐得舒服,重點係好乾淨企理,有自助區可斟水同拎調味料,自助QR code 落單。佢地既午餐有好多嘢揀,當然都有pizza迷李批套餐,另外有意粉/焗飯,炒意粉,熱狗套餐,素食者有沙律配蒜茸包選擇!所有午餐都包熱飲或餐湯。最後我揀咗是日午餐既意粉,仲有小食同埋包飲品🥤 🍝是日午餐 - 招牌肉醬意粉招牌肉醬我鐘意蕃茄醬酸甜適中~ 肉醬亦夠哂多,可以掛汁係每條意粉上🍗小食 - 秘製檸檬烤雞意外地有烤雞件可以加購,而且上脾定下脾都可以任你選擇。秘製檸檬醬很開胃,甜酸甜酸的,雞烤得剛剛好不會老,雞皮烤得金黃金黃的,配意粉一齊食好襯好夾。見佢呢個烤雞仲有麻辣味,下次會想試🥤飲品 - 凍檸茶本身以為會係汽水既凍檸茶,點知係標準既茶記凍檸茶,正!
🍝是日午餐 - 招牌肉醬意粉
秘製檸檬烤雞
🍗小食 - 秘製檸檬烤雞

🥤飲品 - 凍檸茶
本身以為會係汽水既凍檸茶,點知係標準既茶記凍檸茶,正!
  • 秘製檸檬烤雞
2024-05-02 91 瀏覽
同朋友咁岩經過,見到間餐廳裝修幾chill,入面又坐足9成就入去試試,總共叫左4款食物,估唔到啲食物平得黎都幾高質。 -麻辣雞翼(6隻)熱辣辣上枱,隻叉吉入去仲見到啲雞油浸出嚟,食慾大增,雞肉好嫩滑,完全無雪藏雞味!個辣度算係微辣,主要係雞翼上的麻辣醬最辣,唔食得撥走佢就ok-芝士焗西蘭花 芝士鋪滿成個表面,輕輕鬆鬆拉絲,好重芝士味又有點焦香。雖然下面係普通得西蘭花,但軟糯的芝士加清爽的西蘭花呢個配搭出奇地夾!-香蒜大蝦意粉擺盤幾靚,幾隻大蝦係上面,食落好香麻油味,面質適中,但略厭唔夠蒜味,蝦彈牙,總括就普普通通。如果重啲蒜辣會更正。-千島海鮮愛心pizza見到佢即刻心心眼,少女心爆發,放咗一段時間先食,個皮都仲係外脆內軟,幾煙靭。上面嘅料一啲都唔馬虎,鋪滿成個Pizza。細細個,一個人食啱啱好!

-麻辣雞翼(6隻)

-芝士焗西蘭花

-香蒜大蝦意粉

-千島海鮮愛心pizza
2024-05-01
2024-05-01 46 瀏覽
最近想食pizza但又食連鎖店食到厭哂 上網見人介紹呢間Pizza Monster就決定嚟試下啦呢度最出名就係限量供應嘅心型pizza 除咗有唔同種類嘅pizza仲有炸雞 意粉 焗飯等等 價錢仲好親民添! 怪獸多寶 (細) (千島醬底) (走洋蔥) 一上台就見到我心心念念嘅心型pizza 有青椒 辣肉腸 火腿 蘑菇 菠蘿 牛肉同豬肉係入邊 咁多饀料食落口感真係好豐富 同埋雖然係厚批但就算凍咗少少食個餅底都唔會好硬 仍然keep到好鬆軟海鮮焗長通粉 (白汁) 本身呢款係焗闊條麵不過比我轉咗做長通粉 每一條長通粉都裹滿濃濃嘅白汁 入邊仲有蟹柳 蜆肉同八爪魚仔檸檬蜜糖雞翼 (4隻)雞翼烤到外脆內嫩 面頭再淋上檸檬蜜糖醬 酸酸甜甜咁食落好開胃飲品方面叫咗凍檸茶同柚子梳打(少甜) 非常解渴!

怪獸多寶 (細) (千島醬底) (走洋蔥)

海鮮焗長通粉 (白汁)

檸檬蜜糖雞翼 (4隻)

飲品方面叫咗凍檸茶同柚子梳打(少甜) 非常解渴!
2024-04-23 66 瀏覽
最近去咗「Pizza Monster」食lunch,餐廳嘅環境舒適,充滿著輕鬆嘅氛圍。可以坐在那裡,悠閒地享受披薩同意大利粉的美味,店員服務態度友善,令人感到舒適。佢有好多款創意十足嘅心形披薩❤️,好睇又好食👍🏻吞拿魚特色千島醬披薩,餅底上面鋪滿了鮮美嘅吞拿魚同香濃嘅千島醬,每一口都好有層次感!白汁海鮮焗闊條麵,濃郁嘅白汁融合海鮮嘅鮮甜,加上彈牙嘅闊條麵,真係唔錯香濃鮮茄豬扒焗長通粉,通粉入味,豬扒同鮮茄嘅組合更加豐富味道,每一口都好滿足!檸檬蜜糖雞翼,雞翼炸得酥脆,再淋上檸檬蜜糖醬,酸甜味道完美結合。招牌炸雞亦係一個必試嘅選項!外脆內嫩,每一口都充滿著美味!🍕🍝🍗有機會會再去

有機會會再去
2024-04-13 70 瀏覽
Pizza Monster今日星期六同朋友喺附近揀咗一間食嘅餐廳。係好多地方都有Pizza Monster 分店。價錢實惠又夠份量。All Day Breakfast $ 78牛角包外皮酥脆內裡鬆軟。食落去好香牛油味香腸咬落去有小小香料味 又唔會太鹹。好特別。 Pork Ribs & Chips $178Pork Ribs 用香料醃製過。經過烹飪後,香料滲透入肉好香。肉質每一口咬下去都好juicy值得一試!!Hot Honey Mint Tea $19味道清新,飲落口好舒服
Pizza Monster

All Day Breakfast $ 78
牛角包外皮酥脆內裡鬆軟。食落去好香牛油味
香腸咬落去有小小香料味 又唔會太鹹。好特別。

Pork Ribs & Chips $178
值得一試!!

Hot Honey Mint Tea $19
味道清新,飲落口好舒服

2024-04-08 105 瀏覽
主打手製pizza及多款意粉,裝修別緻坐得舒服🎈香蒜大蝦炒意粉炒意粉有濃郁蒜香及牛油香🧄口感偏煙韌,唔錯👍🏽配料有蝦肉、粟米粒粒同青椒、洋蔥絲,整體口感豐富午市時間加$16可以配油醋沙律🥗🎈香濃鮮茄豬柳焗飯以QT code落單時可以揀少飯,幾貼心醬汁加有蕃茄粒同菠蘿粒🍅酸酸甜甜好開胃,豬柳份量都唔少,肉汁豐富唔油膩,送飯一流🎈芝士焗西蘭花即叫即焗🥦西蘭花加香濃芝士🧀基本上見到都會點嚟食,特別在加咗沙律菜裝飾,擺盤有誠意🎈檸檬惹味烤雞烤雞皮脆肉嫩,內裡熱辣辣好有肉汁,醬汁甜甜哋又有檸檬清香🍋幾有驚喜,推介👍🏽🎈蜂蜜薄荷茶🎈即磨咖啡
主打手製pizza及多款意粉,裝修別緻坐得舒服

🎈香蒜大蝦炒意粉
炒意粉有濃郁蒜香及牛油香🧄口感偏煙韌,唔錯👍🏽
配料有蝦肉、粟米粒粒同青椒、洋蔥絲,整體口感豐富
午市時間加$16可以配油醋沙律🥗

🎈香濃鮮茄豬柳焗飯
以QT code落單時可以揀少飯,幾貼心

🎈芝士焗西蘭花

🎈檸檬惹味烤雞

🎈蜂蜜薄荷茶
🎈即磨咖啡
2024-03-30 67 瀏覽
今日去左新蒲崗搵食,呢間薄餅怪獸,真心推介,價錢平民得嚟又好食,覺得佢pizza仲好食過連鎖店。呢間位於仁愛街,出面有錶位,我同朋友入去食,都見吾少人揸車來外賣,仲有吾同搵食平台,係開party嗌嚟送返屋企都正喎。我同朋友點左兩個意粉,吞拿魚白汁扁意粉,同雜菌忌白汁意粉,即叫即整,勁大碟,食完都勁飽,吞拿魚配白汁很夾,而且佢都幾多汁,每條意粉都有汁,好正。而雜菌都好岩口味,因為點了pizza同雞,所以配呢個菇意粉食冇咁膩,佢落好多菇,有冬菇,金菇,雞脾菇等,同樣都係多汁,yummy.Pizza是最好味的,嗌了吞拿魚特色,勁好食,即叫即整,個餅底外脆內嫩,有吞拿魚,菠蘿,煙肉,芝士,好食啊。價錢又吾貴,先73元,個pizza 仲係心心形,打卡一流。仲點了雞翼,36元4隻,有幾隻味,點左甜酸味雞翼,雞翼大大隻,是泰式甜酸辣醬嗎?少少辣,很惹味,一咬雞翼仲保留到肉汁,好味呀。餐是包餐飲或湯,整體都很好,會再光顧或點外賣。

餐是包餐飲或湯,整體都很好,會再光顧或點外賣。

2024-03-30 75 瀏覽
我最近試咗千島海鮮pizza,覺得味道一般般,唔算特別出色。我訂咗外賣,送到嚟嘅時候,我嘅pizza已經變形晒,有啲失望。首先講講味道,千島海鮮pizza嘅醬汁好淡,一啲味道都冇。我覺得配料方面有啲問題,海鮮嘅新鮮度唔夠,有啲海鮮嘅質感唔好,令整個口感有啲失敗。同埋個pizza嘅餅底,我覺得唔夠鬆軟,有啲硬硬嘅感覺,令我食嘅時候少咗啲享受。另外,外賣送到嚟嘅時候,我發現個pizza已經變形晒,好似被壓扁咁。可能係送貨過程中嘅處理唔夠細心,令到我嘅用餐體驗受到影響。我對pizza monster嘅千島海鮮pizza嘅評價一般般。味道方面有啲普通,材料新鮮度唔夠好,外賣送到嚟又變形晒,令我嘅用餐體驗唔太滿意。如果

2024-03-29
30 分鐘 (外賣送餐)
2024-03-28 59 瀏覽
📍PIZZA MONSTER同家人/朋友聚會成日食酒樓都食到悶搞下新意帶佢地幫襯pizza小店🥳要暴風吸入食曬D pizza‼️🍕🤤🤤🍕怪獸多寶大批 ($178)呢到既pizza真係勁足料‼️比pizza既份量震驚到❗❗❗怪獸多寶有洋蔥、青椒、辣肉腸、火腿、蘑菇、菠蘿、牛肉、豬肉🫑🧅Pizza底係厚批底新鮮熱辣辣焗出黎批邊脆卜卜好好味👍🏻😋🍕辣肉腸大批 ($178)辣肉腸批除左有辣肉腸片既香辣味之外仲配有海量既芝士🧀一拎起個pizza會做到芝士拉絲既感覺🤤勁吸引❗🍕曼克頓大批 ($178)曼克頓材料有洋蔥、青椒、辣肉腸、蘑菇、豬肉🫑🧅如果唔食牛肉既可以嗌呢款👍🏻都係非常足料❗pizza食落口又脆又香會令你一啖接一啖食唔停🤤🍕🍗招牌炸雞 ($20件)估唔到pizza店都有高質既炸雞‼️呢間既炸雞即點即炸所以每件雞都係熱辣辣🔥炸雞既炸粉唔會好厚仲食到雞件本身既肉汁係又脆又juicy既感覺👍🏻值得一試✅🍗惹味烤雞 ($21件)如果唔想咁熱氣但又想食雞🐥可以嗌呢款焗既烤雞烤雞用蜜糖烤焗出黎仲有片檸檬比你吱檸檬汁增加酸甜感🍋雞件皮脆肉嫩睇相都見到佢焗得幾靚👍🏻🐥檸檬蜜糖雞翼 ($53 6隻)蜜糖雞翼既
📍PIZZA MONSTER

同家人/朋友聚會成日食酒樓都食到悶
搞下新意帶佢地幫襯pizza小店🥳
要暴風吸入食曬D pizza‼️🍕🤤🤤

🍕怪獸多寶大批 ($178)
呢到既pizza真係勁足料‼️
比pizza既份量震驚到❗❗❗
Pizza底係厚批底
新鮮熱辣辣焗出黎批邊脆卜卜好好味👍🏻😋

🍕辣肉腸大批 ($178)
辣肉腸批除左有辣肉腸片既香辣味之外
仲配有海量既芝士🧀
一拎起個pizza會做到芝士拉絲既感覺🤤勁吸引❗

🍕曼克頓大批 ($178)
曼克頓材料有洋蔥、青椒、辣肉腸、蘑菇、豬肉🫑🧅
如果唔食牛肉既可以嗌呢款👍🏻
都係非常足料❗
pizza食落口又脆又香
會令你一啖接一啖食唔停🤤🍕

🍗招牌炸雞 ($20件)
估唔到pizza店都有高質既炸雞‼️
呢間既炸雞即點即炸
所以每件雞都係熱辣辣🔥
炸雞既炸粉唔會好厚
仲食到雞件本身既肉汁
係又脆又juicy既感覺👍🏻值得一試✅

🍗惹味烤雞 ($21件)
如果唔想咁熱氣但又想食雞🐥
可以嗌呢款焗既烤雞
烤雞用蜜糖烤焗出黎
仲有片檸檬比你吱檸檬汁增加酸甜感🍋
雞件皮脆肉嫩
睇相都見到佢焗得幾靚👍🏻

🐥檸檬蜜糖雞翼 ($53 6隻)
蜜糖雞翼既味道同烤雞既味道差唔多
如果想食啖啖肉既建議嗌烤雞
如果想過下口癮既嗌雞翼就可以開心share🥳

🐷秘製燒豬排骨 ($178)
燒豬排骨想試好耐‼️但要多D人嗌先食得曬❗
今次呢個豬排骨焗到好金黃色好靚
不過排骨既質感乾左少少同咸左少少
仲有薯條伴碟
份量黎講真係好大碟👏🏻

🍟美式炸薯條 ($52)
同朋友share嗌多個薯條

一齊支持小店💪🏻支持用心製造食物既餐廳🫡
2024-03-27
  • 怪獸多寶批
2024-03-25 33 瀏覽
黎開新蒲崗整野就搵下有咩好西食!叫到呢間薄餅店好似唔錯就試下啦招牌炸雞果然叫得做招牌冇令人失望老公大讚佢炸得岩岩 肉汁夠juicy!心形夏威夷pizza夠灑浪漫 岩灑同另一半一齊食 味道都幾好 手工製餅底好鬆化!香蒜大蝦炒意粉好足料 有好多配菜(洋蔥青椒)雖然係炒意粉但一d都唔dry~美式拼盤有洋蔥圈、德國腸、炸魚、薯條估唔到炸魚有驚喜,外脆內軟好好食 喜出望外 本身仲以為係個d急凍炸到好硬既魚柳,下次都會再叫

招牌炸雞

果然叫得做招牌冇令人失望
老公大讚佢炸得岩岩 肉汁夠juicy!

香蒜大蝦炒意粉

美式拼盤
有洋蔥圈、德國腸、炸魚、薯條

2024-03-25
  • 美式拼盤