2024-07-28 123 瀏覽
一提起薩莉亞🍕,我們總是喜歡佢的價錢💰,比大型連鎖店更平的Pizza店。食到意式食物又唔使太貴,又何妨😁一講起Pizza💥小朋友總係不能拒絕,他們實在太喜歡吃pizza啦🫶🏻🫶🏻今日帶咗全家一齊去食,小朋友開心🥳到不得了,唔知會唔會成為佢哋童年回憶呢?今次我哋都點咗少少小朋友的最愛🤩滿足下佢哋【食後感】📝1. 粟米湯配加蒜蓉包🥯唔知點解,小朋友總係有一個情意結🪢。凡事粟米🌽的產品都喜歡,粟米湯加少少忌廉作調味,幾分鐘就清光😋,連碟都幫手舐乾淨😁。粟米湯加蒜蓉包,兩者夾埋一齊相輔相成,真係好夾🤝🤝2. 煙肉菠蘿pizza🍕小朋友都好鍾意食菠蘿腸仔,今次都係叫咗煙肉🥓菠蘿🍍pizza。酸酸甜甜易入口,如果可以加芝士粉就更加好了。3. 肉醬多利亞🍅濃濃的肉醬加芝士醬真係好濃味,但係每一啖都係充滿幸福的感覺。米飯🍚覺得軟熟,夾埋醬汁好易飽肚。4. 甜蝦焗通粉蝦🦐好有口感,食起嚟新鮮。配上濃濃的芝士醬,相得益彰✨。意粉焗到好腍又有咬口😁,芝士醬的味道好好味。✨✨可能今日唔係咁多人的緣故,環境不是太迫,服務周到🙏,下次可以再encore🔥
食到意式食物又唔使太貴,又何妨😁
今次我哋都點咗少少小朋友的最愛🤩滿足下佢哋

【食後感】📝
1. 粟米湯配加蒜蓉包🥯
2. 煙肉菠蘿pizza🍕
3. 肉醬多利亞🍅
4. 甜蝦焗通粉
2024-07-28
10 分鐘 (堂食)
2024-08-12 94 瀏覽
今日同屋企人去左嘉湖,見到有唔少人係呢間餐廳度排隊,於是決定食呢間薩利亞餐廳☺️煙肉菠蘿薄餅 呢個薄餅雖然只係得煙肉同菠蘿,但都好好味,個薄餅好薄身,食落好脆,好有口感👍只係$34 ,超抵食!墨魚汁甜蝦意大利粉黑蚊蚊嘅墨魚汁意粉上面有好多好甜美嘅蝦😍啲意粉煮到啱啱好,唔太腍,比較硬身,口感唔錯!另外,啲蝦都好新鮮,有少少蝦味,撈埋啲意粉一齊食,都好正!牛奶雪糕配意大利布甸一上碟,嘩!個牛奶雪糕好靚呀,好亮晶晶嘅感覺,食落去都好有牛奶味,個布甸都唔錯,如果可以滑啲更加好!
煙肉菠蘿薄餅
墨魚汁甜蝦意大利粉
牛奶雪糕配意大利布甸
$100左右已經可以食到好飽,簡直係糧尾恩物,特別推薦魷魚&水牛芝士pizza!水牛芝士Pizza係一個薄批嚟,趁熱嗰陣切開佢,啲芝士仲可以拉絲,芝士冇話俾得非常多,至在抵食、美食。不過今次嚟先發現原來薩莉亞冇得比AlipayHK,好彩同行嘅frd有帶八達通,唔係分分鐘食霸王餐,希望可以增加付款方式。

2024-01-16 256 瀏覽
午市套餐漢堡扒~羊架兩件午市套餐漢堡扒抵食呀$60 有粟米薯仔粒雞翼同腸仔:腸仔係脆皮腸個漢堡扒都大份,加上黑椒汁,幾好味羊扒兩件性價比好高:羊肉味濃郁:加上少少黑椒同埋鹽調出個味道:比起其他餐廳都唔錯嘅選擇
午市套餐漢堡扒~羊架兩件
午市套餐漢堡扒抵食呀$60
有粟米薯仔粒雞翼同腸仔:腸仔係脆皮腸
個漢堡扒都大份,加上黑椒汁,幾好味
2023-04-07 772 瀏覽
我係點餐途中被店員用惡劣態度對代 位店員率先對我態度惡劣 之後我哋發生爭執 當中可能我們存在誤會才導致發生爭執 應該係嗰位店員誤以為我已經收到佢訊息 但佢講嘢好細聲 我唔係好聽到佢講咗啲咩 同埋我問問題佢又冇答我 所以我唔知道佢已經幫我落咗餐 之後再發生咗啲嘢 我哋就開始鬧交 不過呢一方面可能大家會各執一詞 所以唔重要但重要嘅係 無論如何店員都不應該將事情導向爭執 而是應該嘗試解決問題 但那名店員過程中一直情緒化 一直指責我 且一直嘗試將責任推比我 指責我 將事情惡化(例如話 佢話我私自走開咗又唔講聲 咁樣好有問題 但明明佢見往我走 如果佢係真係有疑問 應該見到我走嗰下就會即時問我啦)(又或者佢會話 我已經講咗啦 我已經講咗啦 已經幫你落咗單啦 表現得責任全部喺我嗰度 表現得我似係一個無理取鬧嘅人 但我已經同佢講過我聽唔到 而且明明我之前點餐嗰時有疑問 佢又唔回答我喎 可見係雙重標準 對佢自己寬就對我窄 又或者他只揀對自己有利嘅港)係我走嘅時候 該店員仲明目張膽地嘲弄我 可見位店員從一開始根本就沒有諗住解決問題或者講道理 擺明就係諗住搞我 態度十分之惡劣

2023-04-06 555 瀏覽
都有去過不同地區的蕯利亞食午餐,因為貪佢夠平種類都ok , 又有飲品bar 👍😍其實我個人覺得,以他們這個價錢,就不能苛求太多🤔️我去過五、六間食過🤣但覺得這間應該算是潔淨度最差嗰一間🙇‍♀️🙇‍♀️不過食物尚算OK的,以咁嘅價錢🤣那天我們叫了四隻雞翼、香草牛油焗田螺、蒜蓉包、蜆、肉醬多莉亞、鐵板魷魚、和飲品bar ~但是服務就差一點點,亦有可能是人手不足,所以都不會怪他們🙇‍♀️🙇‍♀️不過至於飲品吧~我按了Latte , 但是杯咖啡裏面是沒有奶的🙇‍♀️🙇‍♀️,但由於看見他們人手不足,所以我都沒有同服務員講總括來講,我都會再去薩莉亞食午餐的喔🤣🤣

總括來講,我都會再去薩莉亞食午餐的喔🤣🤣
2023-03-29
午餐
2022-11-06 581 瀏覽
Saizeriya 薩莉亞📍天水圍銀座店薩莉亞係日本連鎖意大利菜風味餐廳,相信無咩香港人會唔識見有兩年無食過,又見到之前群組啲人話佢個雪糕好好食,所以就心思思想試🍨🍰今次等左10分鐘就有位入到去係用QR Code自助落單,system有upgrade左**甜品仲可以揀後上,唔使食咗甜品先食正餐我今次叫左:❇️甜蝦沙律❇️蒜蓉包❇️香腸薯仔❇️菠蘿火腿Pizza❇️ tiramisu🍰$130第一眼見到覺得佢價錢係有加咗,但係其實都係比出面嘅平份量都係有少咗但係都係可以接受嘅範圍蒜蓉包同埋腸仔都保持到質素反而個Pizza就變到十分薄甜品係10分讚👍🏼👍🏼見到有網友話其實係特登嚟食佢嘅甜品🍮總括嚟講,平平哋又可以食好多款式👍🏼
Saizeriya 薩莉亞
📍天水圍銀座店

薩莉亞係日本連鎖意大利菜風味餐廳,相信無咩香港人會唔識

今次等左10分鐘就有位
**甜品仲可以揀後上,唔使食咗甜品先食正餐

我今次叫左:
❇️甜蝦沙律
❇️蒜蓉包
❇️香腸薯仔
❇️菠蘿火腿Pizza
❇️ tiramisu🍰

第一眼見到覺得佢價錢係有加咗,但係其實都係比出面嘅平
份量都係有少咗但係都係可以接受嘅範圍
蒜蓉包同埋腸仔都保持到質素
反而個Pizza就變到十分薄
甜品係10分讚👍🏼👍🏼見到有網友話其實係特登嚟食佢嘅甜品🍮
總括嚟講,平平哋又可以食好多款式👍🏼
甜蝦沙律
香腸薯仔
菠蘿火腿Pizza
蒜蓉包
tiramisu🍰
15 分鐘 (堂食)
蒜蓉包
tiramisu🍰
2022-08-10 481 瀏覽
久違的薩莉亞🍴🍝🥗🍕食到勁飽都係$200今次個pizza麻麻哋,啲煙肉好厚🥓餅底都烘得太乾,似食緊墨西哥脆脆。魷魚🦑質素依然保持新鮮,每次都會order兩碟🤩明太子魷魚意粉真係夠多汁又好味😋墨汁飯相對比較失色,都係墨汁意粉比較好味沙律正常味道,抵食之選
久違的薩莉亞🍴🍝🥗🍕

食到勁飽都係$200

魷魚🦑質素依然保持新鮮,每次都會order兩碟🤩

明太子魷魚意粉真係夠多汁又好味😋

墨汁飯相對比較失色,都係墨汁意粉比較好味

沙律正常味道,抵食之選
諗住好內冇食薩莉亞,諗住叫個外賣返家食慢慢食,就叫左一份雞肉多利亞,加兩個湯點知去拎時,但得一袋又唔覺附近冇咩人,但望落袋內有兩杯小紙杯飲品,心諗呢袋咁迷你既野唔係我掛!?望真d竟然係我個兩個湯😅返到屋企一打開個湯….他媽哥池呀…仲少過罐可樂😱仲要得個7成滿…買兩碗…到最後都唔知夾埋夠唔夠一碗…🥲個雞肉多利亞仲勁,一打開盒,一半都冇…凸我仲諗到底係咪唔記得放飯入去,但原來都有dd,原來係個層汁薄到張A4紙咁,細食既女仔都絕對唔覺得飽,我買包105g既薯片都飽過佢🙄🙄🙄由落到到拎得都等左成半個鐘,最後只煮得個少少野…我其實係叫晚餐,唔係想要下午茶服務員太態度都不得了,一句話個度就叫你自己拎…係咪人工比得太少…
個雞肉多利亞仲勁,一打開盒,一半都冇…

2022-05-30
2021-10-03 467 瀏覽
堂食試過好多次,外賣自取番黎食係第一次,今次屋企人用OPENRICE 落單,然後半個鐘到就可以拎得,十分之方便👍🏻菠菜煙肉香蒜辣汁意大利粉🥬 $32呢一個意大利粉係我堂食經常叫既,辣辣地幾好食👍🏻,食到底亦唔會有好多油積聚,而且價錢好平明太子魷魚蝦仁意大利粉🍤 $39食落有忌廉味,魷魚同蝦仁都多,唔錯蒜汁燒魷魚🦑 $32無左鐵板上塊魷魚無咁惹味,最後係屋企用氣炸鍋反熱左,同門市食一樣整體來講,外賣同堂食食物質素一樣,如果疫情下唔想係街食飯,不妨試下外賣自取🤤

菠菜煙肉香蒜辣汁意大利粉🥬 $32

明太子魷魚蝦仁意大利粉🍤 $39
食落有忌廉味,魷魚同蝦仁都多,唔錯

蒜汁燒魷魚🦑 $32

外賣自取
2021-05-02 517 瀏覽
我常常都去薩莉亞食飯因為佢地啲飯好食同埋到餐時間快就算遲左呢服務人員都好有禮貌下次一定再幫襯價錢方面平點餐方面,啲工作人員最後會讀一次你叫果過咩餐不過要去要早少少去
我常常都去薩莉亞食飯
因為佢地啲飯好食
同埋到餐時間快
就算遲左呢服務人員都好有禮貌
下次一定再幫襯
價錢方面平
點餐方面,啲工作人員最後會讀一次你叫果過咩餐
不過要去要早少少去
2021-04-30
15 分鐘 (堂食)
2020-12-05 636 瀏覽
我訂了2次燒魷魚,特別要求:已寫清楚將魷魚剪開,可惜2次都沒有跟客戶要求辦理,有點失望😞。幾個人食,你話:全條魷魚點食🤔️希望,下次再點,會有所改善。⋯⋯⋯
我訂了2次燒魷魚,
幾個人食,你話:全條魷魚點食🤔️
希望,下次再點,會有所改善。⋯⋯⋯

2020-12-04
2020-11-04 541 瀏覽
今次黎呢度食午餐,等位都唔算耐。叫左個墨魚汁意粉,份量都OK,不過魷魚比較少,味道都唔錯嘅。同埋都夠熱。之後加單叫左呢碟煙肉菠菜,加單等得比較耐,同埋今次比較鹹,唔太好食。之後叫左呢個蒜味漢堡,味道幾好,價錢都好抵,同埋都夠熱。最後叫左呢個小食,脆脆蝦,覺得今次唔夠脆,不過味道都ok。
今次黎呢度食午餐,等位都唔算耐。
之後叫左呢個蒜味漢堡,味道幾好,價錢都好抵,同埋都夠熱。
最後叫左呢個小食,脆脆蝦,覺得今次唔夠脆,不過味道都ok。
自從實施抗疫措施以來,及後更禁堂食,真的減少了外出用餐,即使早前也有用其他apps外送服務,始終唔知道外送員在送餐途中如何處理食物? 似乎落單"外賣自取"還化算,也感覺安心啲😅其實,在街上也見過其他外送員將食物放於地上😳雖然有袋包裝著,但感覺實在不衛生?😖🤢所以近日都只係落單"外賣自取"寧願行多幾步😅今天假日在家嘗試第一次用Openrice外賣自取pizza🤔app落單簡易方便👍雖然比預計到取時間後還需要多等10分鐘🙄整體上説,第一次訂餐經驗算係咁啦🤭因為訂餐都有些特別要求🙄由於健康問題通常 外吃及落單時都會要求"走鹽、少油、少汁"😅因為本身食物已經有調味,再加上如果師傅烹調煮食時較為重手便會更加鹹😑若要顧及健康狀況就不怕清淡,只怕身體不能再承受更多的鹽份及油膩...😅要給"讚"的👍餐廳果然用心製作跟足要求👏明顯沒有加鹽,因為煙肉已經夠鹹味,加起清淡水煮的烚菜,味道就恰到好處!意粉亦相當夠熱,剛煮起夠新鮮,吃到尾...盒底也沒有剩餘很多的油份... 這兩味order都相當滿意😋只是pizza較為遜色,因為一點也不熱,已經放涼了,可能係預先處理,所以感覺沒有先前兩味"即叫即煮"的新鮮感,
所以近日都只係落單"外賣自取"寧願行多幾步😅

只是pizza較為遜色,因為一點也不熱,已經放涼了,可能係預先處理,所以感覺沒有先前兩味"即叫即煮"的新鮮感,薄脆餅底也變得有點硬了。

雖然在場等候時看到餐牌原來價錢跟Openrice訂餐有些少出入🤏食物價格相差兩蚊😅但仍覺合理👌可以接受😌因為曾經驗過其他app外送服務同款食品價錢可以相差十幾蚊🤨還要加上外送費🧐所以本人覺得這次"訂餐自取"服務算是合理,也頗滿意。

🧐及後在公司也嘗試過訂午餐經驗不錯😬相信這與個別餐廳服務質素有關😃下一篇再分享😍
2020-09-06
2019-10-08 947 瀏覽
今日同朋友做完運動,好肚餓,就揀左呢間平價抵食意大利餐廳。我地叫左個溫泉蛋肉醬多利亞,好食!雞肉沙律,個醬好好食,不過雞絲有少少乾雞肉野菌pizza,餅底好脆,推廌!野菌意粉,有啲乾身,但味道不錯。總括來說,推廌!
今日同朋友做完運動,好肚餓,就揀左呢間平價抵食意大利餐廳。

我地叫左個溫泉蛋肉醬多利亞,好食!

雞肉沙律,個醬好好食,不過雞絲有少少乾

雞肉野菌pizza,餅底好脆,推廌!

野菌意粉,有啲乾身,但味道不錯。

總括來說,推廌!