2023-12-19
(上星期過港島見完客,身心疲倦,lunch 時間經過天后附近見到呢間餐廳,即刻被它好有特色既食物吸引,之後就決定入去探店。因為我本身是非常鍾意食海鮮🦞🐙,所以就算未開始點野食,都已經對呢間店印象加分。)(我叫左藍龍蝦set,貪區夠曬大份又足料,岩曬果日超級累的我。蘇格蘭刺身帶子好靚,好creamy,打卡一流!海草配西京麵豉咸香滋味。)(法國藍龍蝦(每位半隻),肉質彈牙,值回票價。時令海蝦,好大隻好鮮甜。日式京蔥醬油配本地地雞,將雞肉的肉質鎖在入面,所以吃起來不會很乾,蒸的方法可以受熱更均勻,配埋獨有的醬汁簡直一流。草莓芝士蛋糕都好正😊。草莓芝士蛋糕真係甜品控嘅天堂😍!每一層草莓果肉新鮮多汁,同芝士蛋糕嘅細緻口感完美結合,令人每一啖都充滿喜悅🥰。而家嘅芝士蛋糕質地輕盈幼滑,入口即溶,帶有淡淡嘅牛奶香味,加上嗰層草莓果醬嘅自然甜度,令呢個甜品既味道層次更加豐富🎂。草莓嘅酸甜與芝士嘅濃郁,互相平衡,造就出特別的口感享受😋。加上輕柔嘅餅底,既承托住整個蛋糕,又唔會太硬,啖啖都係幸福嘅滋味🍰。無論係下午茶定係慶祝嘅時刻,呢款草莓芝士蛋糕都能為人帶來甜蜜嘅氛圍,絕對係甜品中嘅一個亮點!)(吃完叉滿
岩曬果日超級累的我。蘇格蘭刺身帶子好靚,好creamy,打卡一流!海草配西京麵豉咸香滋味。) (法國藍龍蝦(每位半隻),肉質彈牙,值回票價。時令海蝦,好大隻好鮮甜。
草莓芝士蛋糕都好正😊。草莓芝士蛋糕真係甜品控嘅天堂😍!每一層草莓果肉新鮮多汁,同芝士蛋糕嘅細緻口感完美結合,令人每一啖都充滿喜悅🥰。而家嘅芝士蛋糕質地輕盈幼滑,入口即溶,帶有淡淡嘅牛奶香味,加上嗰層草莓果醬嘅自然甜度,令呢個甜品既味道層次更加豐富🎂。草莓嘅酸甜與芝士嘅濃郁,互相平衡,造就出特別的口感享受😋。加上輕柔嘅餅底,既承托住整個蛋糕,又唔會太硬,啖啖都係幸福嘅滋味🍰。無論係下午茶定係慶祝嘅時刻,呢款草莓芝士蛋糕都能為人帶來甜蜜嘅氛圍,絕對係甜品中嘅一個亮點!) (吃完叉滿電可以繼續工作。個人覺得真系極有特色,海鮮迷不妨一試。)