2023-11-11 256 瀏覽
「蠔灣」由自家法國蠔場入貨🇫🇷生蠔海鮮質素新鮮穏定☺️可以自選海鮮再組合😉.紐西蘭深海龍蝦仔Grade 1(2隻)🦞蝦肉彈牙爽口,有少少蝦膏好正😝.原隻活海膽💛鮮味十足又creamy😬用紫菜包住食,滿滿幸福感🤤.車厘蜆(2隻)🐚鮮甜彈性👍🏻.Belon 000(2隻)🦪大隻爽口,少少金屬味😋.La Reserve No.1(2隻)🌊鮮甜細膩,肉質富彈性😆.Tarbouriech Oyster Pinky No.2(2隻)🩷先鹹後甜😗海水味重,肉質飽滿結實😛.Tia Maraa Pearl(2隻)🇮🇪海水味比較淡,相對清新💦.北海道活赤貝🧡肉質爽厚,鮮味十足😗.有雞尾醬🌶️豉油、青芥末紫菜、檸檬🍋
車厘蜆(2隻)🐚鮮甜彈性👍🏻
Belon 000(2隻)🦪大隻爽口,少少金屬味😋
北海道活赤貝🧡肉質爽厚,鮮味十足😗
有雞尾醬🌶️豉油、青芥末紫菜、檸檬🍋
2023-05-16 276 瀏覽
喜歡食蠔嘅朋友介紹✨話呢間由自家法國蠔場入貨,生蠔海鮮超新鮮而且質素穏定🥰適逢母親節,當然要食海鮮同媽咪好好慶祝一下啦😚最好係可以自選海鮮再組合,唔使驚有嘢唔啱食😋 重點質素好過酒店自助餐嗰啲好多🙈店員教路由三片檸檬順時針咁樣食,已經排好由淡至濃味~🇮🇪Tia Maraa Pearl 來自愛爾蘭嘅生蠔,味道相對較清新😆🇵🇹Josephine 來自葡萄牙,肉質富彈性,鮮甜✨🇫🇷Gillardeau No.2來自法國,入口爽脆,海水味最濃郁😋🇨🇦Canada Sea Urchin 海膽超!鮮!甜!好creamy! 每一啖都係大滿足✨✨✨加好少好少豉油芥辣配上紫菜,幸福感覺🆙🆙🆙🆙🆙🇫🇷French Blue Prawn肉質較一般生蝦更加彈牙,而且鮮味無窮💕推介指數:⚡️⚡️⚡️⚡️⚡️餐廳環境:⚡️⚡️⚡️⚡️服務態度:⚡️⚡️⚡️⚡️⚡️再訪:Yes

店員教路由三片檸檬順時針咁樣食,已經排好由淡至濃味~

🇮🇪Tia Maraa Pearl
來自愛爾蘭嘅生蠔,味道相對較清新😆

🇵🇹Josephine
來自葡萄牙,肉質富彈性,鮮甜✨

🇫🇷Gillardeau No.2
來自法國,入口爽脆,海水味最濃郁😋

🇨🇦Canada Sea Urchin

🇫🇷French Blue Prawn
肉質較一般生蝦更加彈牙,而且鮮味無窮💕

推介指數:⚡️⚡️⚡️⚡️⚡️
餐廳環境:⚡️⚡️⚡️⚡️
服務態度:⚡️⚡️⚡️⚡️⚡️
再訪:Yes
  • 加拿大海膽
2023-04-15 350 瀏覽
平時外面食生蠔食得多 好少起屋企開party都食生蠔🔥今次訂購左蠔灣 @oystercovehk 既生蠔海鮮刺身拼盤 屋企人都大讚新鮮又好食🥰除直再會之外 佢地衣亦提供堂食及外賣自己 鐘意食蠔既千祈唔好錯過啦🙌🏻Oyster Cove既外賣海鮮拼盤好高質 份量都好重 外邊既包裝好專業又靚 成個發光冰盤帶返屋企😂裏面有好多層冰包住啲蠔 仲有得打開個燈💡仲可以可自選拼盤内容及數量 方便又好食!▫️店員向我介紹嘅時候 話由檸檬🍋開始 順時針食起 由淡味食到濃味🦪1️⃣Tia Maraa Pearl出產於愛爾蘭東南部既生蠔 味道較淡 好清新2️⃣Cocollos no.2口感細膩 海水味濃 帶子位好鮮甜 3️⃣Masses No.2味道相對平均 後帶甘甜4️⃣Speciales de claire質地相對結實 好有口感!5️⃣Tarbouriech Oyster(Pinky)微微透出粉紅色肉 入口時味道先鹹後甜 海水味重6️⃣ 原隻龍蝦兩食將龍蝦分成刺身同蝦肉兩款 前面鮮味十足 彈牙無比之外 啖啖好滿足🙈後者蟹鉗肉好多 惹味🔥7️⃣北海道帶子好鮮甜厚身 有點回甘 粒粒都好巨型 好飽滿🥰8️⃣北海道活赤貝食落肉質爽厚 鮮甜無比!

1️⃣Tia Maraa Pearl
出產於愛爾蘭東南部既生蠔 味道較淡 好清新

2️⃣Cocollos no.2
口感細膩 海水味濃 帶子位好鮮甜

3️⃣Masses No.2
味道相對平均 後帶甘甜

4️⃣Speciales de claire
質地相對結實 好有口感!

5️⃣Tarbouriech Oyster(Pinky)
微微透出粉紅色肉 入口時味道先鹹後甜 海水味重

6️⃣ 原隻龍蝦兩食

7️⃣北海道帶子
好鮮甜厚身 有點回甘 粒粒都好巨型 好飽滿🥰
8️⃣北海道活赤貝
食落肉質爽厚 鮮甜無比!
2023-04-12
2023-03-12 157 瀏覽
I recently visited a takeaway specialty store that not only specializes in oysters and sashimi, but also offers a wide range of options to cater to different needs and budgets.🤩✨Customers can either choose from the pre-set platter recommendations or customize their orders according to their preferences for different occasions and budgets😝💓What's more, this specialty store sources fresh seasonal oysters and seafood from all over the world, so customers can expect different surprises depending on

What's more, this specialty store sources fresh seasonal oysters and seafood from all over the world, so customers can expect different surprises depending on the season. Additionally, the oysters are directly imported from oyster farms in France, ensuring the highest quality and stability in taste🥳

Overall, this takeaway specialty store is a great option for those looking for high-quality seafood for different occasions. Whether you're looking for a pre-set platter or want to customize your own order, you're sure to find something delicious and fresh.🫡✨
2023-03-11 111 瀏覽
之前有同事幫襯過呢間外賣生蠔,讚口不絕,今次輪到我一個鍾意食生蠔嘅朋友生日,就幫襯呢間,呢間都幾方便,可以喺佢地個app到訂購 (Oyster Cove 蠔灣),有唔同款式,唔同國家嘅海鮮刺身選擇,而且可以任揀款式同數量,又或者直接揀拼盤推介又得,唔錯唔錯,一早選擇好,個日去攞外賣,餐廳就一整個外賣袋,超方便,餐廳整得好乾淨企理,一打開,影完靚相打卡,就已經即刻食得,即使係外賣亦都擺盤精美,打卡一流,而且應該有嘅醬汁豉油,全部都包曬,超方便,我今次就揀咗Tia Maraa,Tia Maraa Pearl,Cocollos,Gillardeau,Tarbouriech Oyster (Pinky),每款要兩隻,咁就可以樣樣都試下,個app好方便,有啲蠔可以揀尺碼,例如Cocollos,我地揀咗最大size,超大隻,不同款式的生蠔有啲海水味濃郁,有啲鮮甜,有啲金屬味重,有啲口感爽脆,有啲creamy,大部分都肥美厚肉,不過最重要都係夠新鮮,有驚喜嘅,估唔到拍得住高級酒店水準,以後開party,外賣生蠔刺身就多個好選擇,北海道牡丹蝦大隻,口感爽脆,味道鮮甜,北海道活赤貝新鮮厚肉, 同樣脆口,
之前有同事幫襯過呢間外賣生蠔,讚口不絕,

餐廳就一整個外賣袋,超方便,餐廳整得好乾淨企理,

一打開,影完靚相打卡,就已經即刻食得,

北海道牡丹蝦大隻,口感爽脆,味道鮮甜,

北海道活赤貝新鮮厚肉, 同樣脆口,肉質鮮甜,

北海道帶子大大粒,厚身,鮮甜味美,

我睇介紹,原來呢間餐廳會搵唔同國家當造嘅生蠔或者海鮮刺身返嚟, 咁以後開party淨係訂一間都幾方便,

有時突然之間想食啲新鮮海鮮同生蠔,都可以喺個app度,好方便咁自訂份量,外賣返屋企,嘆世界美食。

總結:
可以去餐廳個app度,自選唔同種類唔同款式嘅生蠔同海鮮刺身,又或者直接揀設定好嘅拼盤推介,
餐廳pack好成個袋,外賣都擺盤精美,喺party到一打開就食得,醬汁配料一應俱全,超方便,又可以打卡,
質素亦有高級酒店水準,夠新鮮,以後開party就多個好選擇。
外賣自取
老爺黎屋企食飯🧓👵當然要請佢食好野🦪🦪🦪🦪上次去天后食完@oystercovehk 睇到好多人叫外燴就下定決心要外賣“生蠔”返屋企食前幾日大老闆嘅爸爸就喺我最尊敬嘅老爺話要來屋企食飯貴客到🧓今日嘅主題就喺“oyster➕️剌身大餐”🦪🍣我揀咗幾款生蠔+剌身1️⃣Tia Maraa Pearl 愛爾蘭產,清新宜人,海水味不算重,有點榛子果仁的香氣。2️⃣cocollos入口有清新海水味,特點係帶子位十分鮮甜,蠔身肥美爽脆有層次,肥美,帶有強烈回甘!3️⃣Speciale Lambert法國的藍寶石生蠔,曾於2011及2015年榮獲法國農業博覽會金獎。 含礦物味,鮮甜可口🐚北海道活赤貝🐚車厘蜆🦐法國藍蝦打開個低調奢華嘅包裝好大盤海鮮拚盤show出黎高級的不得了以示我對老爺嘅尊🙇‍♀️會揀呢間喺因為1️⃣新鮮食材响法國直接入口,食過幾次都喺咁新鮮2️⃣種類多賣相靚刺身➕️生蠔任揀,都可以幫你擺靚靚3️⃣有氣氛外賣仲幫你做燈光效果,熄燈影相好靚4️⃣抵食老爺食的好開心,睇到張單話“非常抵食”有朋友,有重要人物黎到屋企叫個生蠔+自揀刺身就啱la面子➕️品味一次過贏到盡🤣🤣
老爺黎屋企食飯🧓👵

貴客到🧓
今日嘅主題就喺“oyster➕️剌身大餐”🦪🍣

我揀咗幾款生蠔+剌身
1️⃣Tia Maraa Pearl
愛爾蘭產,清新宜人,海水味不算重,有點榛子果仁的香氣。
2️⃣cocollos

高級的不得了
以示我對老爺嘅尊🙇‍♀️

會揀呢間喺因為
1️⃣新鮮
食材响法國直接入口,食過幾次都喺咁新鮮
2️⃣種類多賣相靚
刺身➕️生蠔任揀,都可以幫你擺靚靚
3️⃣有氣氛
外賣仲幫你做燈光效果,熄燈影相好靚
4️⃣抵食
老爺食的好開心,睇到張單話“非常抵食”

有朋友,有重要人物黎到屋企
叫個生蠔+自揀刺身就啱la
面子➕️品味一次過贏到盡🤣🤣
外賣送餐
一月有好多朋友生日🥳咁當然要好好同佢地慶祝🎉 其中一個住天后嘅朋友推介咗呢間蠔灣 😝話佢成日幫襯,可以自選或者佢都有提供預設咗嘅組合,質素有保證😎 仲可以係佢個app 落定單先都得🙌🏼 海鮮盤用冰底上,仲有LED燈tim😳賣相一流✨🦪Tia Maraa Pearl $36來自愛爾蘭嘅生蠔,味道相對清新,所以第一隻食先😋🦪Speciales Lambert No.1 $53呢款肉質飽滿,較清甜✨🦪Krystale No.1 $54肉質較爽脆,海水味比前兩隻再濃啲~🦪La Perle Noire $44別名黑珍珠,產自法國,呢個會帶少少🤏🏼金屬味🦪Cocollos No.0 $63飽滿肥美,豐海水味😍🦪Gillardeau No.1 $58肉質最結實,亦帶少少脆口,而且味道最濃亦十分鮮甜🥰車厘蜆 $48第一次食,好特別同新鮮😋🇯🇵北海道帶子 $38十分肥美鮮甜✨✨🦐法國藍蝦 $48肉質較一般生蝦爽彈,十分大隻🌟環境:4/5餐廳乾淨整齊,環境衞生良好👍🏼服務:4.3/5店員會介紹得好詳細,等我地知道食嘅順序🫶🏼由三舊檸檬順時針咁食🕣等候過程中店員提醒蠔嘅帶子位一定要食埋,嗰個位好鮮甜😋仲有佢

海鮮盤用冰底上,仲有LED燈tim😳賣相一流✨

🦪Tia Maraa Pearl $36
來自愛爾蘭嘅生蠔,味道相對清新,所以第一隻食先😋

🦪Speciales Lambert No.1 $53
呢款肉質飽滿,較清甜✨

🦪Krystale No.1 $54
肉質較爽脆,海水味比前兩隻再濃啲~

🦪La Perle Noire $44
別名黑珍珠,產自法國,呢個會帶少少🤏🏼金屬味

🦪Cocollos No.0 $63
飽滿肥美,豐海水味😍

🦪Gillardeau No.1 $58
肉質最結實,亦帶少少脆口,而且味道最濃亦十分鮮甜🥰

車厘蜆 $48
第一次食,好特別同新鮮😋

🇯🇵北海道帶子 $38
十分肥美鮮甜✨✨

🦐法國藍蝦 $48
肉質較一般生蝦爽彈,十分大隻🌟

環境:4/5
餐廳乾淨整齊,環境衞生良好👍🏼

服務:4.3/5
店員會介紹得好詳細,等我地知道食嘅順序🫶🏼由三舊檸檬順時針咁食🕣等候過程中店員提醒蠔嘅帶子位一定要食埋,嗰個位好鮮甜😋仲有佢地直接由🇫🇷法國蠔場入口生蠔,所以品質同穩定性會更高😋

食物:4.2/5
🦪蠔類同各類海鮮都十分新鮮,packaging 方面亦做得好好~包裝💯,推介比想開party嘅朋友仔🥳

Revisit: Yes
2023-02-01 48 瀏覽
新年開p唔好俾佢停😍😍今日喺oyster cove外賣咗生蠔🦪番屋企開p🤗喺佢哋個app一早預訂,自己揀或者選擇餐廳嘅生蠔set,揀好去到即刻有得拎,好方便!店員解釋得好清楚生蠔由淡味食到濃味!餐廳直接從法國蠔場入口生蠔!品質同穩定性有保證,唔使去當地都可以食到新鮮嘅生蠔,我當自己去咗一趟旅行😂😂外賣包裝都好靚,個擺盤仲識著燈,真係好啱開p👍🏻👍🏻生蠔分別叫咗Josephine x 4, Tia Mara x 4, Gillardeau No.1 x4每隻都新鮮肥美🦪🤤🤤衝擊味蕾!北海道活赤貝x 2 新鮮爽口,大大隻,叫2隻好似唔多夠喉😂車厘蜆 x 2味道清甜😋😋法國藍蝦 x 2第一次食藍蝦,都幾彈口又有少少creamy ,唔錯!屋企人大讚,絕對係開p嘅最佳選擇!🤗🤗

外賣包裝都好靚,個擺盤仲識著燈,真係好啱開p👍🏻👍🏻

每隻都新鮮肥美🦪🤤🤤衝擊味蕾!

北海道活赤貝x 2
新鮮爽口,大大隻,叫2隻好似唔多夠喉😂

車厘蜆 x 2
味道清甜😋😋

法國藍蝦 x 2
第一次食藍蝦,都幾彈口又有少少creamy ,唔錯!

屋企人大讚,絕對係開p嘅最佳選擇!🤗🤗

外賣送餐
蠔灣 | 食到世界各地既生蠔又到一月 諗住食下生蠔慶祝下 今次搵埋幾合朋友係屋企食 所以外賣自取無係餐廳度堂食 但係估唔到外賣都有高級餐廳感覺 盤度有燈 打卡真係岩曬外賣包得好靚 有張黑色既布包住 外面仲有個保溫袋放住冰袋 拎到返屋企生蠔都未有變壞🔶生蠔刺身拼盤 生蠔總共有3種種類 有唔同國家既生蠔 淡味濃味 順住個次序黎食店員話生蠔係蠔場直接攞貨 保證新鮮的確 總共有12隻 12隻都係新鮮無壞1. Tia Maraa Pearl x 4  海水味比較淡 但係有生蠔既鮮甜味生蠔唔算太大隻 但都夠飽滿 有口感2. Tarbouriech Oyster No.2 x 4   呢隻生蠔比較大隻 顏色都比較白生蠔大大隻 咬落去十分飽滿 生蠔味道夠濃夠蠔味有口感 而已食到鮮甜味3. Specials Lambert No.1 x 4 海水味比較重 肉質係比較結實 食落去係比較重味 而且肉質偏實 口感好好食完之後個口都仲好重蠔味北海道帶子x2帶子肉厚 鮮甜味道都好好 食完生蠔可以食下其他刺身轉換口味爽口彈牙 鮮甜有味道法國藍蝦x2估唔到呢度有得叫法國藍蝦 藍蝦刺身鮮甜 蝦味都有 而已肉地實為實淨有
蠔灣 | 食到世界各地既生蠔

推介指數: ⭐️⭐️⭐️⭐️
📌

付款方式
現金 銀行轉賬
終於黎到 2023年第一個返工日,夜晚決定食豪啲「沖下喜」😂 2022年最大驚喜莫過於用中藥調理完身體,終於食生蠔唔會肚屙,所以新年第一餐就食生蠔拼盤😋天寒地凍唔想太夜歸家,就揀左外賣。Oyster cove有個同名app可以一早預訂定+送貨,好方便,有得叫佢預設好既拼盤set或者自己揀都得,我地就叫左法國生蠔Gillardeau No2 x 4 + Tia Maraa Pearl x 4 + Tarbouriech (Pinky) No x 4、北海道赤貝 x 1、帶子 x2同紐西蘭深海蝦x 2,總數$930,食左當自己環遊左世界🤣估唔到外賣都咁重儀式感,入面有埋燈光效果,而且佢個包裝一打開就係張啱晒位既即棄枱布,食完一包返起就dump得,仲有張教學卡教點樣由淡味食到濃味,外賣都好似有人serve咁😂以為外賣會無堂食咁正,點知一樣咁新鮮,媲美高級餐廳水準。佢配好晒sauce同檸檬,樣樣都超fresh,刺食全部勁新鮮彈牙,好好食😋估唔到外賣都有咁既質素同儀式感,日後開Party 想奢華啲可以諗諗佢🥳

• 北海道帶子刺身
2022-11-26 27 瀏覽
在家飲著紅酒🍷,也能食到爽口鮮甜新鮮的海鮮,感覺是棒。朋友尋找到口碑不錯的網購店,店子主打新鮮生蠔、剌身等食材訂購,而想在家中吃到外賣生蠔,店子也很棒喔,來自不同之產地的食物也有,法國、南非、愛爾蘭、澳洲、西班牙等地區,選擇多元化呢,新鮮直送到港。食生蠔🦪由淺吃起至重味。 (由順時針左至右食)🔸Tia Maraa Pearl $33@1這蠔的外殼較粗糙,海水味重~蠔種棒喔。有强烈的海水味和銅味,也帶有甜味和果仁香。口感全也很好吃🔸Cocollos $42@1入口帶清新的海水味,口感細膩🔸Gillardeau $48@1生蠔界中的極品所以肉質肥厚,口感爽脆。於網上一樣可訂購到新鮮肥美的外賣生蠔,這店子的好吃到令人想叫多一份。🔸帶子$72@1即食感覺,鮮甜厚肉,拎黎做壽司也很棒喔!🔸赤貝 1隻原隻的新鮮赤貝,刺身外表呈橙紅色帶光澤,吃落肉質爽厚,鮮味十足。富營養價值,朋友最愛吃的刺身。自己在家中即開活赤貝,很難~這店子清潔好,不用自己去做~棒棒🔸原條日本白象拔蚌 $389會幫我哋切好處理😆肉質口感上乘、生食最能體驗到個鮮味。象鮮活的白象拔蚌味道鮮甜、且充滿海水的味道,口感爽脆利落👍🏽主打新
在家飲著紅酒🍷,也能食到爽口鮮甜新鮮的海鮮,感覺是棒。

食生蠔🦪由淺吃起至重味。 (由順時針左至右食)

🔸Tia Maraa Pearl $33@1
這蠔的外殼較粗糙,海水味重~蠔種棒喔。
有强烈的海水味和銅味,也帶有甜味和果仁香。口感全也很好吃

🔸Cocollos $42@1
入口帶清新的海水味,口感細膩

🔸Gillardeau $48@1
生蠔界中的極品所以肉質肥厚,口感爽脆。

🔸帶子$72@1
即食感覺,鮮甜厚肉,拎黎做壽司也很棒喔!

🔸赤貝 1隻

🔸原條日本白象拔蚌 $389
會幫我哋切好處理😆

主打新鮮生蠔速遞,亦有刺身的店子。朋友亦很喜歡,下月宴會聚餐,及派對到會,是很棒的食物。😍
2022-10-10 77 瀏覽
為慶祝弟弟生日特登訂左佢至愛的生蠔(四款4隻,四款3隻,共28隻),另加訂兩隻北海道活赤貝試下!隻隻都新鮮,隻隻好味😋,好鮮海水味包裝和擺盤都好靚,可提高食慾!他們安排的送貨上門好準時,送貨員nice(預約6:30pm,實際是6:20pm提前少少送到)同埸仲訂咗個松露什菌pizza,到埗時仍有暖氣到我哋正式開餐7:15pm雖然變凍,仍然好食🤤除了價格不是100分,其他100分希望下次有機會再訂

隻隻都新鮮,隻隻好味😋,好鮮海水味
包裝和擺盤都好靚,可提高食慾!

他們安排的送貨上門好準時,送貨員nice
(預約6:30pm,實際是6:20pm提前少少送到)

同埸仲訂咗個松露什菌pizza,到埗時仍有暖氣
到我哋正式開餐7:15pm雖然變凍,仍然好食🤤

除了價格不是100分,其他100分

希望下次有機會再訂
2022-10-09
慶祝紀念
生日
生蠔
之前睇到其他人IG推介生蠔流晒口水🦪小馬就襯大家都放假 用埋啲消費劵訂咗個生蠔刺身拼盤 拎返屋企慢慢嘆😌佢外賣包得好好 有晒保溫袋張卡仔仲寫咗佢係用環保物料♻️黑色嗰塊仲可以當枱布用一打開 估唔到佢外賣都可以做到咁壯觀 成盤上!!!仲要個盤識著燈💡 靚到離晒譜啲生蠔同刺身睇落仲要好鮮 好高質🤩當然要相機食先📸聽聞佢啲法國生蠔仲要係喺當地蠔場直接攞貨咁先可以確保到品質同穩定性咁話佢仲有好多唔同種類嘅生蠔 海鮮同刺身可以咁樣自由拼搭同組合睇嚟嚟緊Christmas party又有著落 唔駛四圍搵🤤Tia Maraa Pearl $36/隻 🙆🏿‍♀️海水味唔算重 比較清甜但係都相當肥美飽滿而口感比較爽脆Speciales Lambert No.2 $42/隻 🙆🏿‍♀️林柏特有啲層次🤭開始有少少海水味 而肉質夠結實Krystale No.2 $42/隻 🙆🏿‍♀️本身隻蠔夠爽脆鮮甜海水味開始濃郁 都知佢嘅餘韻較長Tarbouriech Oyster (Pinky) No.1 $55/隻 🙆🏿‍♀️呢款order咗大隻少少🤏🏻飽滿度高 肉質較鬆脆滑溜食落去先鹹後甜生蠔味亦好濃郁Gillardeau N
之前睇到其他人IG推介生蠔流晒口水🦪
小馬就襯大家都放假 用埋啲消費劵
訂咗個生蠔刺身拼盤 拎返屋企慢慢嘆😌
佢外賣包得好好 有晒保溫袋
張卡仔仲寫咗佢係用環保物料♻️
黑色嗰塊仲可以當枱布用
一打開 估唔到佢外賣都可以做到咁壯觀 成盤上!!!
仲要個盤識著燈💡 靚到離晒譜

連帶子位都好鮮甜 令佢都好有層次感
細膩嘅口感 仲帶有強烈嘅回甘

店員推薦 仲幫我哋排好晒次序
3粒檸檬順時針食就啱啱好由淡到濃
(正正就係上面個次序)
果然啲海水味真係越嚟越濃郁

⭕️ 個盤曉著燈

❎ 加一服務費
💰 $1,006
2022-09-19
10 分鐘 (外賣送餐)
北海道活赤貝
北海道帶子
加拿大海膽
🔻 蠔灣 (金巴利道) (尖沙咀)生蠔愛好者出動,朋友生日特登買一盤高質生蠔齊齊開心share,呢到既生蠔種類同埋海鮮刺身都有好多選擇,可以自己揀海鮮拼盤要d 咩同幾多隻~店員細心係海鮮盤以🍋標示住食生蠔既方向,以淡至濃味順序食落去,咁就可以食到每隻蠔既最佳味道。🔻Tia Maraa Pearl 蠔身偏大隻,海鮮味同蠔味還可以,口感creamy,已經好食過好多地方既生蠔。🔻Tarbouriech Oyster(No.2)呢款蠔望落較細隻d,但食落好肥美,同外觀唔同。🔻La Reserve(No.1)呢隻係幾款入面海鮮味同蠔味都係最重既,但唔會好咸,味道岩岩好,食得出係高質生蠔。🔻北海道活赤貝海鮮味重唔會淡茂茂,赤貝大隻有驚喜,同平時係出面食到既好唔同,真係鮮味好多。🔻車厘蜆第一次食呢隻蜆,口感爽口嫩滑,咬落有海鮮味好新鮮。🔻北海道帶子呢到係2粒帶子既份量,所以1粒帶子已經好大粒,食落鮮甜冇腥味,帶子肉好厚身。
🔻 蠔灣 (金巴利道) (尖沙咀)

🔻Tia Maraa Pearl

🔻Tarbouriech Oyster(No.2)
呢款蠔望落較細隻d,但食落好肥美,同外觀唔同。

🔻La Reserve(No.1)

🔻北海道活赤貝

🔻車厘蜆
第一次食呢隻蜆,口感爽口嫩滑,咬落有海鮮味好新鮮。

🔻北海道帶子
2022-09-01 46 瀏覽
同屋企人想係屋企開大餐💯想食生蠔再飲白酒 就上網搵到間有得叫外賣呢間叫做蠔灣既餐廳🦪🌟估唔到外賣都一樣高質新鮮 可以媲美高級餐廳水準 食物真係好有驚喜 一個拼盤嘅內容可以品嚐世界美食👍🏻包括有法國生蠔🦪 北海道赤貝及帶子 仲有加拿大嘅海膽💗 店舖為左確保海鮮新鮮及食物安全🍴除左有冰保持食物質素之外 仲有冰種 係拎蠔既時候 🌹 店員仲教我地點樣食由檸檬的位置開始🍋 順時針方向進食目的是由淡至濃味😍 自選生蠔拼盤1️⃣加拿大海瞻 2️⃣紐西蘭深海龍蝦仔🦞3️⃣北海道赤貝 4️⃣北海道帶子5️⃣Namibia (West Africa)6️⃣Tia Mara Pearl 7️⃣Speciales Lambert (N2)8️⃣Krystale(N2)9️⃣La perle Noire 🔟Gillardeau(N2) 蠔有海水味 食落creamy 肉質肥厚海曕聞到海水鮮味 配上韓國無鹽紫菜一齊食✔️✔️✔️好正
同屋企人想係屋企開大餐💯

1️⃣加拿大海瞻
2️⃣紐西蘭深海龍蝦仔🦞
3️⃣北海道赤貝
4️⃣北海道帶子
5️⃣Namibia (West Africa)
6️⃣Tia Mara Pearl
7️⃣Speciales Lambert (N2)
8️⃣Krystale(N2)
9️⃣La perle Noire
🔟Gillardeau(N2)

蠔有海水味 食落creamy 肉質肥厚
海曕聞到海水鮮味 配上韓國無鹽紫菜一齊食