2017-07-05 483 瀏覽
早上6am打算飲早茶,大概615am到達,得知630am才會有人接待而我們見到其他茶客已自行到茶水間倒水,所以我也去倒水。在茶水間在一部熱水機,那裡迫滿了人,而旁邊有幾個水煲,所以我去了水煲倒水。之後,馬上被一個職員大罵職員:咁大部水機你唔去,你要去倒我d水。我心想,鬼知咩,又無人,個煲又無label。我: (有禮貌地)唔好意思,我唔知。職員: (再重覆罵同一句),咁大部水機你唔去,係要倒我d水。(不停地講)我:唔知ar ma,。職員黑面, bear 住我。成件事,我知自己有不對的地方,但態度都唔洗咁差掛。
職員:咁大部水機你唔去,你要去倒我d水。
我心想,鬼知咩,又無人,個煲又無label。
我: (有禮貌地)唔好意思,我唔知。
我:唔知ar ma,。
職員黑面, bear 住我。
成件事,我知自己有不對的地方,但態度都唔洗咁差掛。
2017-04-28 495 瀏覽
嗰晚9點半左右去食,見無咩人,自己已好醒目問清楚坐低食會不會太晚,他們説不會,十二人坐下來,侍應問要不要點一圍那些餐食,我們説不用了!(這天又不是什麼喜慶日子)之後叫了10個餸,嘩$198一個燒味拼盆😱細碟到唔信,條魚生嘅,D肉有D炒唔熟,一肚氣,D侍應由我們不叫一圍那些餐之後,已感到不想理我們,叫野又不想應咁😡重邊度敢話佢地知D野食有問題呢!呢餐飯食到一肚氣,肯定肯定一世不會再幫趁慈雲山中心呢間裕滿人家,(其他地區裕滿人家也食過不是這樣的)👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎🤜🤜🤜🤜🤜🤜🤜🤜🤜🤜🤜🤜一句講曬:難食,服務勁差😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡
2017-03-28 390 瀏覽
一行三人黎飲茶剛好大約十一點三入座見到點心紙上某幾類點心係優惠價至十一點半即刻快手填好遞走見侍應未夠十一點半已經開始收埋特價紙先黎肥叉飯藥膳雞腳鮮蝦炸雲吞肥叉飯個蜜糖汁好甜 I like it 叉燒都好腍 岩老人家食川芎白芷藥膳雞腳好重藥味 加埋杞子 雞腳好重膠質 而且隻隻都算幾大隻下超滋補食完雞腳要飲埋個湯 炸雲吞夠脆但個精粹酸甜汁 實在太酸所以扣左好多分叫左乳鴿仔唔錯唔錯 都算有d 肉食落幾香口仲有薑蔥牛柏業略嫌辣左少少不過食落都ok 仲有叫左個生菜 油左少少無乜特別埋單三人 約170元發現依家好多酒樓響客人埋單果陣都唔會俾單客人睇去到收銀櫃個職員篤完機 就直接將張單釘起邊講收幾多錢要客人開口話睇單先俾人睇 仲要係一副嫌你麻煩咁既態度勸大家唔好嫌麻煩真係要睇睇單先俾錢好多時佢地真係會收多錢架
一行三人黎飲茶

勸大家唔好嫌麻煩

真係要睇睇單先俾錢

好多時佢地真係會收多錢架
2017-03-16
$60 (早餐)
2017-02-23 338 瀏覽
今日放假去左慈雲山裕滿人家飲茶,佢地D點心款式多,好似有:豬手好軟腍入味;鳳爪好大隻但鹹左D;沙律春卷,面沙律醬好多,好好食yummy yummy,另有款企鵝包就真係唔捨得食
2017-01-27 383 瀏覽
应朋友之邀,这几天,常来到此慈云山中心的商场内的"裕满人家"酒楼乐聊的,在此嚐了其中的几笼点心是稍有一点特色的!😀"XO酱炒萝卜糕"有灯笼椒、红萝卜丶洋葱及虾米的搭配的,XO酱挻香的也带有些儿微辣的,萝卜糕的份量也挻多的呀!👍😀"香茜牛肉肠"腸粉皮厚,可就不咋夠滑嫩的,😜牛肉算是嫩滑😜。"蜜汁叉燒包"此的叉燒包可還真的好吃的,內里的蜜汁叉燒汁横溢四岀的,香甜可口的,味道鮮美!好!👍👍👍"""百花釀魚肚"魚肚有好几块的👍👍👍👍👍嫩嫩兼滑滑的,有蛋白花及少少的酒香味道的,不差!
"XO酱炒萝卜糕"
"香茜牛肉肠"
腸粉皮厚,可就不咋夠滑嫩的,😜牛肉算是嫩滑😜。
"蜜汁叉燒包"
""
"百花釀魚肚"
魚肚有好几块的👍👍👍👍👍嫩嫩兼滑滑的,
有蛋白花及少少的酒香味道的,不差!
2017-01-12 376 瀏覽
一向都知道呢間分店的服務態度是極為罕見的,但是真的係差多你估佢唔到的,今天中午飲茶時叫咗個豬肚雞湯米線,米線來到當然是好開心諗住醫肚,但第一下咬到嚿雞肉時已經覺得變咗味的,梗係諗住反映比他們經理知。當時走埋來的係一個細細粒戴眼鏡穿西裝的阿叔,他的態度面色都已經唔想再講啦。我們話比佢知雞肉好像變壞咗。他即時無睇無試就答我們冇可能的,話他們是文昌雞的,一定唔會壞。我問點解我食第一嚿就是有問題?他即時發癲咁話唔好食啦!總一邊伸手將我們枱面三碗未食的米線全部拿起好大力咁掉落枱面果鍋米線里面,總要係不斷係我張枱大力咁扔擲碗碟,嚇到我一時間以為去咗(?店)。本來阿女要叫其他食物的都唔敢再叫了。當時要搵店長投訴都幾經波折才可以搵到店長反映一下我們是客人,唔係乞兒。雖然不知道有沒有用,但也希望以後不會有其他客人再受到同樣的處理事情方法態度,做到經理都咁差的質素,試問如何帶動到下屬呢?
2017-01-03 371 瀏覽
因"米国"的朋友可是首次來咱們的一一東方之珠👍👍👍👍👍我可要尽尽地主之誼,陪隨左右,四處逛逛為樂的呀!😀😀😀我們極之隨意地逛到在黄大仙區的慈云山的中心,商場的4樓有此酒樓,到此享享樂樂嘀!😀😀😀其中,對此2種岀品点心較為感特別的是,"蠔皇叉燒包",👍👍👍叉燒肉汁濃濃得很,餡料飽滿也有蠔皇汁的香味!另一籠点心,也是較特別的是 "鮮肉香茜餃"👍先是香茜的味儿香香噴噴,猪肉餡料子同是鮮而嫩滑的!👍👍👍
因"米国"的朋友可是首次來咱們的一一東方之珠
也有蠔皇汁的香味!
2016-12-27 241 瀏覽
這間慈雲山的裕滿人家, 服務態度差, 之前都有其他人仕的食評寫過。那天我和母親打算在下午茶時段用餐, 一個女的男裝款短髮, 身材瘦削女侍應, 跟我媽說, 還欠5 分鐘, 都可以落下午茶的單。於是, 我媽在下午 1:55 分落了單。當埋單時, 收銀竟然收了我們午茶時段的正價 。於是我們找那女侍應對質, 她竟然回答說沒有說過! 我們後來要求經理評理 ( 那個比較矮小, 沒有戴眼鏡 ) , 他只包庇員工, 說什麼不知誰對誰錯。我們要求看閉路電視, 他又不知說一大堆廢話在推塘! 而且, 他的語氣很差, 很惡劣, 沒有禮貌, 像一個流氓 。明明是自己的職員做錯, 還反罵顧客, 像一間流氓茶樓 。不過最終他們肯扣回計多的金額。
2016-12-14
2016-12-22 243 瀏覽
在此慈云山中心的"裕满人家"酒家,又跟朋友到此饮中午茶,聊聊乐的呀!👏😀😀😀😀首叫了碟,"香煎虾米肠"👍中点为19圆的!内有虾米兼拌有些香葱花的煎的肠粉,也有碟芝麻酱跟甜酱的配搭着,还是不差的呀!👍要是那煎肠粉,油稍稍少了点的,那也许更为好的呀!😀健康饮食嘛!👏😀😀😀👍👍也叫了碟,"金牌炸芋角"👍👍也是中点价钱同为19圆的呀!芋頭蓉飽滿非常的呀!香噴噴!內夾有叮点儿的肉粒及冬菇絲的呀!要是冬茹絲能多點儿的,那應更好味道的呀!👏
2016-12-16 232 瀏覽
此在慈云山分店的 "裕满人家",2友人叫了笼 "龙仔蒸龙趸饭"!👍👍👍👍👍此龙趸肉新鲜的呀!不会有鱼腥味道的,那鱼皮弹牙也有点儿厚度的呀!频有骨胶愿貭的呀!😀😀😀😀😀好让女士们好好补充些天然美的好食材吧!😀😀😀😀😀此的"安虾咸水角"👍👍👍也是不差的呀!👏皮是脆脆无比的,同是有糯米的香味及极"烟银"的,馅料也是极为香喷喷之余,馅料也挻足料的呀!👏👏👏👏👏

此的"安虾咸水角"👍👍👍也是不差的呀!👏

2016-12-06 208 瀏覽
此裕滿人家出品的"酱皇炒萝卜糕",蘿卜多,甜而柔軟的,有醬香味濃郁的香氣味,同時也稍微帶上点儿的辣味道儿的,更添有醒胃兼香口的好味道的呀!價錢也是算便宜的呀!👍👍👍👍👍😀😀"百花酿鱼肚",此更為是好吃的呀!魚肚嫩滑,微微帶上有些酒香味道儿的,香丶甜丶嫩滑的,上面還有些虾膠在上面的,此虾膠極鮮味,彈牙,混在一起,有口中感受到那嫩滑又彈牙爽口似的呀!👍👍👍👍👍不過,此價格可不咋便宜的呀!😊
2016-11-17 217 瀏覽
裕满人家的"五香咸肉糭"👍👍😄😄😄😄😁😁绿豆蓉霖霖兼豆香味四溢的,咸肉糭又散发出五香粉的香味!👍👍👄😀😀😀😀😀😄😄"潮州粉果"内的芹菜犊新鲜的,肉香味也特浓郁的呀!

"潮州粉果"内的芹菜犊新鲜的,肉香味也特浓郁的呀!
2016-10-27
2016-11-01 230 瀏覽
魚茸蓮藕餅,魚肉內夾点蔥花,蓮藕爽脆極了,面粉皮薄的,咬在嘴里,真是香脆可口的!蠔皇叉燒包,可是本酒家的招牌点心之一的吧?!包內充滿著蠔汁濃郁橫溢跟包正是恰好的配搭,在口中咬著不會干巴巴的呀!👍😀
2016-10-29 205 瀏覽
今午茶,來到慈云山中心的"裕滿人家"酒樓樂享了其中的"安蝦鹹水角、蜜汁叉燒包",前是香脆可口、口感極好, 後是蜜汁四溢,包貭松軟的很呀!多年來,此店品質還是可保持一定的水準的呀!有錯呀!
多年來,此店品質還是可保持一定的水準的呀!有錯呀!
2016-08-06 386 瀏覽
一碟叫價 $78蚊,差22蚊就$100蚊得生炒福建炒飯、得三粒蝦毛、其中一粒是砌半。雞肉也只有幾丁,菜粒更不用說,看不到😰 根本就是去豉油炒飯。問樓面,她說:「小姐,而家出黎食野係咁架啦,果三粒咪蝦囉,而家先出黎食飯呀。」不屑地走開了............原來人家食物沒誠意、人家食品難吃,你跟著沒誠意、難吃是正常的。那麼你要區限自己的進步,社會不進則退,長江後浪推前浪。而收銀處前的意見書欄是虛設。沒有紙、更沒有筆。那放箱出來的意義是?
不屑地走開了............

而收銀處前的意見書欄是虛設。
沒有紙、更沒有筆。
那放箱出來的意義是?