餐廳: 譚仔三哥米線 (形點 II)
資訊:

2024-09-27 77 瀏覽
Lunch有少少趕時間,所以就試吓佢嘅撈薯粉,因為唔似湯麵太熱要食好耐,味道都唔差~~~~獨門三酸撈薯粉一人餐~配~彈滑燕餃~爽辣化骨仙掌~~~最少只可以揀~5小辣~~~$54~~~最驚喜係佢嘅酸辣汁係分開細碗俾你自己添加👍~~~味道唔錯,薯粉煮得夠透,仲好彈牙~~~今次用app仲有張券送咗個尖椒皮蛋~~~包埋嘢飲~呢個價錢,今餐都冇乜嘢唔滿意😊~~~

~獨門三酸撈薯粉一人餐~
配~彈滑燕餃~爽辣化骨仙掌~~~
最少只可以揀~5小辣~~~
$54~~~
最驚喜係佢嘅酸辣汁係分開細碗俾你自己添加👍~~~
味道唔錯,薯粉煮得夠透,仲好彈牙~~~

今次用app仲有張券送咗個尖椒皮蛋~~~

包埋嘢飲~呢個價錢,今餐都冇乜嘢唔滿意😊~~~

2024-09-26
2024-07-20 114 瀏覽
今日叫左3碗米線,兩碗冇事,小朋友嗰碗食左幾啖嘔話好硬,試食完先發現米線太硬,啲員工仲要行過黎笑,小朋友由鋪嘔到出面,講真好失望,冇服務,食物又做到咁,開心入去用餐,好失望離開,用餐後分享。
今日叫左3碗米線,兩碗冇事,小朋友嗰碗食

2024-07-14
2024-06-12 162 瀏覽
本身冇食過三哥下午茶,唔知道佢地有下午茶Menu,一入到去坐低阿姐已經攞住部機等緊我,我唯有點左佢擺喺枱面提供既餐牌有既選擇,見有個素食過橋米線就點黎食,我問阿姐加飲品幾錢,佢話10蚊我咪唔加,等左15分鐘,係菇菌湯底,餐牌上面寫濃湯,但係好淡,米線係冇味,啲料就正常味,有得選擇我唔想再食,除非有腸胃問題真係好適合食😑當我食飽俾完錢覺得好疑惑,就上網搵,原來係有下午茶(唔好意思我見識少),有得揀餸有野飲,但我掃一掃好多枱既餐牌,都唔見有放下午茶餐牌,舖面同門口都冇貼出黎,我唔係熟客我真係唔知😮‍💨如果阿姐提下我都好呀,又唔好食又貴又冇野飲🥲🥲🥲
2024-05-06 184 瀏覽
今日經過yoho mall,隨便搵嘢食完返工,見到一間譚仔三哥,就入咗去幫襯。人唔算太多,仲有大把位坐,睇餐牌見到一款我未食過既菜式,叫酸菜湯好Duck Duck米線,49元一碗,個名都幾有趣,我叫咗一個我食開既10小辣,配咗一杯凍檸茶走甜。用手機點餐要先下載他們的譚仔三哥APPS,我不想下載所以叫了姨姨來點餐,等咗一陣米線就到,米線都係熱辣辣咁上枱,入面主要有煙燻鴨胸同鴨花腎,特別要提的是鴨花腎係挑成花形,咬落好有口感,好過隱,米線軟硬度適中,主配料酸菜亦好足夠,雖然是酸菜湯底,但我個人覺得湯底有啲啲咸咗,不過不太影響整體味道,飲品凍檸茶就普通冇乜特別。員工姨姨們服務態度都好好。
2024-03-29 178 瀏覽
今次去咗‘譚仔三哥米線’食晚餐,叫咗個‘酸菜湯好DuckDuck米線‘黎試吓, 外賣自取。我用咗唔同嘅角度去分析一下今次嘅餐飲體驗。份量:米線份量充足,多過餸。味道:煙燻鴨胸同埋鴨腎花正常發揮,酸菜湯極度辣,但係我係叫最bb辣, 應該叫乜辣度都係正常咁辣,唔係話特別新鮮冇鹹味亦唔油,只係食到辣味。餐飲:沒有包含上餐速度:外賣等待時間超過20分鐘,因為有很多人排隊等外賣。店員態度:其實呢個餐係個職員建議俾我食嘅,我覺得佢肯俾建議已經好好,十分滿意,雖然唔係幾好食。店內環境:典型譚仔三哥店面交通地理:在YOHO MALL內,交通方便付款方法:八達通人均消費:$49外賣+$1等於$50改善方案:希望真係有BB辣可以揀而唔係叫乜嘢辣度都係咁辣,我諗我下次都會揀返清湯算數嚕。

我用咗唔同嘅角度去分析一下今次嘅餐飲體驗。

份量:米線份量充足,多過餸。

餐飲:沒有包含

店內環境:典型譚仔三哥店面

交通地理:在YOHO MALL內,交通方便

付款方法:八達通

人均消費:$49外賣+$1等於$50

外賣自取
2024-02-18 110 瀏覽
天氣凍來試下三哥新出個鴨血火鍋。真心抵食又份量足。好耐冇食辣野加鴨血,一於試下。上餐速度都算快,鴨血都算幾多下,我地一人叫左一個米粉同薯粉。加兩杯野飲同小食。食到最後係超級飽。新野都值得一試。
2023-08-09 338 瀏覽
呢間野迫一個有耐未寫過食評既我特登寫番比佢趕時間千祈千祈千祈唔好食呢間分店,工作人員態度散漫,又唔理會客人,等左半個鐘先有米線,身邊每個人出餐速度都極慢,隔離有落錯單既情況,對面果個食完好耐,改個單果個仲未有得食,以後唔會再黎,食到一肚氣味道呢間都係同區水準之下,5小辣做到10小咁既樣,米線似未完全煮熟,面質偏硬總體黎講,員工質素,食物出餐速度同食物質素都保持唔到應有既水準,除左佢地點外諗唔到有其他好處
呢間野迫一個有耐未寫過食評既我特登寫番比佢

2023-08-09
40 分鐘 (堂食)
2023-07-23 289 瀏覽
今日食評✍🏻譚仔三哥@yoho mall試食指數⭐⭐⭐店舖衛生⭐⭐⭐侍應態度⭐⭐((每項5⭐️為滿分)) ·午餐1️⃣過橋米線 - 普通酸辣2️⃣過橋米線 - 蕃茄湯餸每款少少唔洗諗啱晒懶人3️⃣細土匪雞翼(3隻)今次乾身咗啲唔好食4️⃣咸檸梳打跟米線加11蚊好抵飲·無論大鋪小店我哋都會盡試盡講
今日食評✍🏻
譚仔三哥@yoho mall
試食指數⭐⭐⭐
店舖衛生⭐⭐⭐
侍應態度⭐⭐
((每項5⭐️為滿分))
午餐
1️⃣過橋米線 - 普通酸辣
2️⃣過橋米線 - 蕃茄湯

餸每款少少
唔洗諗
啱晒懶人

3️⃣細土匪雞翼(3隻)
今次乾身咗啲
唔好食

4️⃣咸檸梳打
跟米線加11蚊
好抵飲
無論大鋪小店
我哋都會盡試盡講
2023-03-27 494 瀏覽
星期六晚7:30去到yoho既譚仔三哥唔洗等位👍🏻👍🏻👍🏻不過好快滿坐出左「一戰酸鯛」酸菜魚米線緊係要試下❤️基本$51配一款$5食材$6嘅自選食材,只需要加$1$7嘅自選食材,只需要加$2如此類推酸菜魚+龍蝦丸米線 10小辣$53魚係鯛魚,數量都算多😃😃爽口,好食既👏🏻龍蝦丸有3粒,有蟹籽粒,都幾好食酸菜魚湯10小辣,唔算係好辣,過下口癮🫢都夠酸❤️附送三小條辣香蘿蔔乾🤣正酸菜魚+雞肉米線 5小辣$525小辣即刻唔同晒,越食越出味,但越食越鹹。米線煮得好,硬身👍🏻見佢都幾忙幾多外賣,不過出餐都快,等十分鐘就有得食👍🏻👍🏻👍🏻
星期六晚7:30去到yoho既譚仔三哥
唔洗等位👍🏻👍🏻👍🏻不過好快滿坐

出左「一戰酸鯛」酸菜魚米線緊係要試下❤️
基本$51配一款$5食材
$6嘅自選食材,只需要加$1
$7嘅自選食材,只需要加$2
如此類推

酸菜魚+龍蝦丸米線 10小辣$53
魚係鯛魚,數量都算多😃😃爽口,好食既👏🏻
龍蝦丸有3粒,有蟹籽粒,都幾好食
酸菜魚湯10小辣,唔算係好辣,過下口癮🫢都夠酸❤️
附送三小條辣香蘿蔔乾🤣正

酸菜魚+雞肉米線 5小辣$52

2023-03-25
2023-02-15 388 瀏覽
其實已經好耐無食,因為知道一定會等好耐,本身都唔想食,但係屋企人話好耐無食,我又見時間早,入到去個個企係度等運到,無人落單,係電話響先有人過泥,最好笑係拎起左電話,叫人等陣,之後叫我落單先。只係叫左2個米線加個菜,非繁忙時間,1730左右,等左差唔多半個鐘都未出到,我就見住成個場都空曬,但係外賣單10分鐘都出唔到1個,到底入邊有無人做緊野?而且量真係少左好多,宜家係叫2份肉片再加2份丸,都完全唔夠食,特辣個辣度都好明顯低左。
30 分鐘 (外賣自取)
2023-01-24 280 瀏覽
客人等了超過20分鐘,發現漏單酒店員幫忙對方回覆,這是正常。結果再等多15分鐘見到漏單的號碼已經超過20個,終於能找副店長,副店長一睇就知道漏單,即刻叫廚房整。那位落單的店員竟然推搪,我不是店長,漏單唔關我事,有啲乜嘢可以搵佢!兩次都係客人自己發現張單根本沒有落過order,結果要白白浪費時間企咗40分鐘。真係唔明呢啲係乜嘢態度?那位店員是短髮,眼很細,面細,麻煩你哋公司再教育吓你啲員工!
真係唔明呢啲係乜嘢態度?
2023-01-24
40 分鐘 (外賣自取)
2023-01-12 243 瀏覽
見個個都讀不絕口,咁無得唔試啦😆三酸撈薯粉$43(包兩款$5款),我加左金菇雞肉,碗野一黎到已經好香,食落去勁多汁,麻麻辣辣咁,超級惹味,本身冇乜胃口都全部食曬😆
見個個都讀不絕口,咁無得唔試啦😆
👩🏻‍🍳 譚仔三哥👨🏻‍🍳👣值得科勞指數:🏃🏻‍♂️🏃🏻🏃🏻‍♀️🏃🏻🍽胡椒肉骨湯米線(配黑椒豬扒、老油條)👅啲湯嘅肉骨味唔濃,尤其配黑椒,如果食大辣,更加會蓋過左肉骨味,好彩我唔係食太辣,仲勉強食到浸肉骨湯味,不過不失啦。👅豬扒其實得兩條仔,男仔或者生肉不歡者要自己再加餸啦。👅老油條呢個名詞拎嚟形容人我就知,但實際食呢,我都係第一次🙈原來好硬,要浸湯食🤣我都係鍾意食新鮮炸油條多啲🤣👅最後,係相入面呢樣野,少少爽口,幾夾呢個湯🤩其實⋯⋯佢係咩嚟?有無高人話我知🤭📍地點:元朗YOHO 二期
👩🏻‍🍳 譚仔三哥👨🏻‍🍳

👣值得科勞指數:🏃🏻‍♂️🏃🏻🏃🏻‍♀️🏃🏻

🍽胡椒肉骨湯米線(配黑椒豬扒、老油條)

👅豬扒其實得兩條仔,男仔或者生肉不歡者要自己再加餸啦。

📍地點:元朗YOHO 二期

2022-11-12 177 瀏覽
等左大半個鐘先知漏單,跟住仲要等多足足一個鐘未煮好,俾錢買難受!已經唔係第一次,堂食都好慢。姐姐態度又差,冇諗過幫你追單。譚仔唔知點解越做越差。打緊食評期間仲等緊
姐姐態度又差,冇諗過幫你追單。
譚仔唔知點解越做越差。
打緊食評期間仲等緊
2022-11-12
90 分鐘 (外賣送餐)
2022-10-09 304 瀏覽
上星期和老婆在元朗工作完,我們便去形點商埸揾餐廳食午餐,經過譚仔三哥米線不用排隊,便決定入內食米線😋餐廳座位不算闊落,但勝在光潔明亮,我們點了過橋米線(清湯),即灼油生菜,芥末蝦仁烤蛋角及凍咖啡😋當我們點了餐後,餐廳座位陸續給食客坐滿,米線有豬肉,牛肉,雞肉,腩肉,火腿,豬潤,牛丸,墨丸,魚蛋,炸醬,腐皮,豆卜,生菜,酸菜,芽菜,韭菜及竹笙,真是包羅萬有😋蛋角略為過燶,生菜裏面唔夠新鮮,凍咖啡幾香濃😋我們享受過一餐豐富的午餐,然後去逛逛商場😋