招聘中
$60-$75
時薪 (面議)
$60-$75
時薪 (面議)
講到譚仔唔少得佢哋嘅姐姐服務😂除咗有特別嘅口音對顧客都非常親切👍🏻👍🏻👍🏻我哋一家大細食嘢😆姨姨都會同BB玩超級有趣🫶🏻天澤商場嘅譚仔堂食空間非常大!外賣人龍都非常多! 香港人對米線嘅熱愛有幾大😂美食🩵土匪雞翼土匪雞翼佈滿醃製粉炸到超級香脆!熱辣辣上枱😆🫶🏻呢個小食係香港人嘅辣辣地超香口。🩵過橋米線過橋米線超級豐富,豬肉嫩口. 火腿. 彈牙魚蛋. 開胃的乍醬. 腐皮. 韭菜. 牛肉. 牛丸. 人氣墨丸. 芽菜等等配料!🩵腩肉蕃茄湯底米線蕃茄湯底非常濃郁淡淡蕃茄肉,腩肉超Juice食肉獸首選!

美食
🩵土匪雞翼

🩵過橋米線

🩵腩肉蕃茄湯底米線
蕃茄湯底非常濃郁淡淡蕃茄肉,腩肉超Juice食肉獸首選!
2023-12-08 165 瀏覽
叫左一碗番茄湯底過橋米線兩個人分享,好滿足!首先講講個番茄湯底先,姐姐送餐上黎夠曬滾,通常我會飲一啖湯先,味道鮮甜濃郁,超級開胃。湯底順滑易入口,唔會話太稠或者太稀,啱啱好!d麵索曬d汁,一流。另外因為我地兩個人食,叫多左個大土匪雞奕同細蒜泥白肉。首先大土匪雞奕我唸應該係每個譚仔控至愛,每次食譚仔點都一定會叫一碟!蒜泥白肉好重蒜味,啱曬鍾意重口味既你。而家譚仔米線送餐速度都有進步,7-8分鐘就已經送到,有驚喜!
叫左一碗番茄湯底過橋米線兩個人分享,好滿足!

番茄湯過橋米線
大土匪雞奕
細蒜泥白肉
2023-12-06
番茄湯過橋米線
大土匪雞奕
2023-08-05 165 瀏覽
米通幾好味😋清湯底太陽蛋煎得岩岩好半熟狀態放埋入米通做湯底正呀多士香脆鬆軟加埋牛油🧈一流餐肉同火腿煎得剛剛好見平陰扎馬尾條樓面督電話笑得巧開心😃同事圍住佢吹水咁開心🙂️我都唔好意思叫落單🫠
米通幾好味😋清湯底[调皮]
太陽蛋煎得岩岩好[调皮]
半熟狀態[调皮]放埋入米通做湯底[调皮]正呀[调皮]
多士香脆鬆軟[调皮]加埋牛油🧈一流[调皮]
餐肉同火腿煎得剛剛好[调皮]
見平陰扎馬尾條樓面督電話笑得巧開心😃[笑哭]
同事圍住佢吹水咁開心🙂️我都唔好意思叫落單🫠
想清清地,所以去食米線,點了芽菜生菜走九菜少米線,一等就等到20:00,只見不停出外賣,服務員無停出外賣,終於等到,只開心左幾秒,夾起個生菜,有一半都,我唔想再等多半小時,所以惟有夾走啲生菜,……
,我唔想再等多半小時,所以惟有夾走啲生菜,……
2023-06-01 146 瀏覽
先唔講麵質又硬又粗糙打開見到碗乍醬真係嚇L親雖然兩餸姐 但碗乍醬會唔會過分地少呢份量得個兩匙羹 然後蕃茄湯冇蕃茄人哋Sam Gor碗蕃茄湯起碼都有一舊蕃茄啦妖 以後唔會食譚仔雲南
先唔講麵質又硬又粗糙
妖 以後唔會食譚仔雲南
乍醬
外賣自取
2023-02-09 197 瀏覽
譚仔酸辣炸醬米線3小辣。譚仔來講不嬲米線都彈牙好食既😉😉😉,唯獨係份量好似越來越少兼越來越貴。😅😅😅凍熱飲跟餐都要加$9😅🙈😅🙈,有啲唔抵囉!
2022-04-21 478 瀏覽
今日係回復返晚市堂食第一日,眼見人流唔算多,仲有好多吉位。但都係想番屋企慢慢嘆個米線,所以我買外賣啦,等一個外賣至少等廿個,唔緊要啦!拎外賣果陣有個啡頭髮短髮呀姐 態度勁差,又皺眉連叫單號都唔想叫,一d錯過外賣既人 叫人地自己睇下個架啦,其他就直接推外賣去一個外賣架等人自己拎,當時門外都有唔小人等候外賣。咁既服務態度,唔想做不如辭左份工啦,大家只係想查詢一下,買個麵都要受氣😵叫左一個麻辣雞肉米線,同一個紅油木耳個米線完全無味😂😂😂,要用木耳辣汁加落先有番小小辣味如果一間譚仔米線 連麻辣咁基本都做唔好 唔會有下次啦。

叫左一個麻辣雞肉米線,同一個紅油木耳
個米線完全無味😂😂😂,要用木耳辣汁加落先有番小小辣味

如果一間譚仔米線 連麻辣咁基本都做唔好
唔會有下次啦。

2022-04-21
20 分鐘 (外賣自取)
2022-03-02 331 瀏覽
近年譚仔米線水準下降咗,每次食都預咗失望。疫情嚴重,好多店舖都關咗,唯有俾多次機會佢。結果,還是失望。一個人去買外賣,叫咗腐皮豬肉麻酸辣米線。米線硬似膠,一D都唔軟滑。外賣湯極少,麻酸辣完全冇味,好似用好多水溝淡左咁。豬肉柴到好似煲湯肉咁乾。最神奇係腐皮,落咗水煮,以前又係好香軟,都可以好似塊紙皮咁😓其實,碗米線成$40,理應可以俾D好D食材。另外,叫咗大土匪雞翼,細隻咗好多,乾爭爭雪咗好耐咁。總括而言,無一可取,以後不會光顧。有冇人可以話我知,可以去邊度尋回昔日譚仔嘅味道呀😮‍💨

另外,叫咗大土匪雞翼,細隻咗好多,乾爭爭雪咗好耐咁。

外賣自取
🍻 啤酒🐷食評 🍖 ‖ 譚仔雲南米線 ‖ #beerpig全港 #beerpig中式💁🏻‍♀️ 譚仔新推出養生米線·似乎期望過高 💁🏻‍♂️無論係譚仔雲南定係譚仔三哥,兩邊都會間唔中推出啲限定款式既米線同小食呢排譚仔雲南有新搞作,推出左呢款養生之選·蟲草花雕雞米線,即刻引起小編既注意🤩即日推出就即日走左走食!不過似乎小編期望太高🥲食完有啲少失望✨大家有興趣就記得|Like•Save•Share|呢個post喇💖—#🍻🍖 質素:🍜蟲草花花雕醉雞翼米線|$43呢款養生米線用左幾種滋潤補身既配料製成|蟲草花·杞子·木耳|不過湯底既味道好似有啲偏咸,唔夠清甜,亦飲唔到有花雕酒味🥲而另一主角—花雕醉雞翼,雞翼係單骨雞翼,食落都方便既,而雞翼就食到有陣花雕酒香,不過都唔太濃烈如果大家真有興趣,食一次都夠曬皮🤷🏻‍♀️✨評分:5 / 10 分—🐷整體評分:🍻🍖:🍻🍻🍺 5 / 10 分環境 :🍻🍻🍺 5 / 10 分服務 :🍻🍻🍺 5 / 10 分性價比:🍻🍻 4 / 10 分✨總分:4.75 / 10 分✨推薦:#🤢不了—🍻 #譚仔雲南米線 🍖🚩全香港·緊有一間係左近#BeerPig |#啤酒豬|#

💁🏻‍♀️ 譚仔新推出養生米線·似乎期望過高 💁🏻‍♂️

不過似乎小編期望太高🥲食完有啲少失望

#🍻🍖 質素:

🍜蟲草花花雕醉雞翼米線|$43
如果大家真有興趣,食一次都夠曬皮🤷🏻‍♀️
✨評分:5 / 10 分

9 - 10|❤️‍🔥好L正呀

蟲草花花雕醉雞翼米線
蟲草花花雕醉雞翼米線
2021-10-30 267 瀏覽
落外賣時,點了牛柏葉.收銀員話乜野係牛柏葉,話無牛柏葉,不嬲都無,無左好耐,以後都唔會有.我話,無你餐牌就刪左去啦.無唔緊要,唔好當客人知你無,無左幾耐,以後仲有無你話無就可以,唔使咁多廢話
我話,無你餐牌就刪左去啦.
無唔緊要,唔好當客人知你無,無左幾耐,以後仲有無
你話無就可以,唔使咁多廢話
2021-10-23
20 分鐘 (外賣自取)
2021-08-30 251 瀏覽
廣告實在太厲害,真係要黎試一試佢嘅雞扒撈米線,唔可以叫唔辣,一定最少五少辣,平時食開開10小既我,就挑戰下啦意外地,撈米線嘅五少辣又真係唔係太辣喎,夏天熱熱地,有時真係唔係咁想食熱辣辣既湯粉,呢一碗就啱晒啦😋😋佢啲雞扒都煎得好香好趣,配合埋酸菜咁食,口感十分之豐富

佢啲雞扒都煎得好香好趣,配合埋酸菜咁食,口感十分之豐富
2021-08-26
譚仔絕對系香港地福食,佩服譚仔秉承統一,通常由幾位講嘢唔正既姐落單😂印象深刻,親民路線、譚仔擁有絕對優勢,平時至鍾意佢地炸醬,連朋友、同事叫開譚仔都會跟炸醬,炸醬魅力近年見佢地推出唔同款既小食/湯底,搞到我都忍唔住想去食新口味,平時食開既就冇寫過食評,但為左今次呢個湯底就認真可以打番篇喇😜👉🏻香茜皮蛋魚湯米線呢兜咁既魚湯米線超級足料,冇加餸裡面已經有皮蛋、腐竹、芫荽、鯇魚肉、蔥,湯底魚味適中,唔會傑身到醬住個口,加左皮蛋、芫荽、蔥後,清香魚湯味更突出,本身我就係芫荽迷嚟,湯底中唔難飲出佢地既味道,揀直中晒口味,而入面鯇魚肉爽口彈牙,另外叫左炸醬,一碗咁既米線就已經可以食到好飽,太滿足喇🖖🏻👉🏻凍奶茶凍奶茶反而奶味過重,冇咩茶底味,下次還是嗌檸茶比較穩震,今次有呢個湯底坐陣,飲湯底都非常接受😌值得一試既新湯底整體來說,茶餐坐位雖多,但人流不斷,如果繁忙時段入坐就要等等位,呀姐服務唔錯幾親切,除左杯凍奶茶失色外,其他大致不錯👌🏻,對於我呢位芫荽控,呢次既新湯底捉正我口味值得一試

香茜皮蛋魚湯米線+炸醬

👉🏻香茜皮蛋魚湯米線
凍奶茶
👉🏻凍奶茶

值得一試
香茜皮蛋魚湯米線
  • 香茜皮蛋魚湯米線
2021-05-29 289 瀏覽
作為譚仔控,當知道推出新口味,當然要去吃吃看🙈。這次吃的是期間限定的母親節米線。這款既滋補又有藥膳功效 感覺很健康🙈。💥蟲草花雞卷米線 HKD$42,這個上菜時已聞到很香的味道🤩,材料有蟲草花/雞卷/杞子/雲耳/溏心蛋。湯底味道濃郁清甜,散發著淡淡藥材香味。雞卷口感腍身,肉質嫰滑煙韌。💥葡萄特飲配乳酸爆珠 HKD$11,面頭有檸檬作為裝飾,但把檸檬放進去味道更清新🙈。飲品味道酸酸甜甜的,配合爆珠味道特別。可惜的是吸管不能飲到,要用匙羹拿出來吃😂。點這款米線可用HKD$8加購鮑魚一隻,口感爽口彈牙,吸入了湯汁挻好吃😛。這款米線味道不錯,可以吃到飽飽的。雖然是期間限定的美食,但覺得很滋味,希望會成為長駐米線口味😆。

2021-05-06
2021-02-28 564 瀏覽
就係屋企樓下,經常過去食,有段時間服務不太行,要杯水都等左好耐,最後還係自己去裝水,不過比較鍾意佢時不時出下新野,好似木瓜烷魚唔錯,唔辣適合長輩,我喜歡泡椒烷魚,不過最低辣度係5小辣,有10小就更好了
2020-01-14 2512 瀏覽
尋日好hea,諗唔到食咩,路過見到譚仔有下午茶就入咗去食喇,下午茶餐全部都係輕盈版,比晚市細碗,啱哂細食之人食brunch 😃每樣餸都有2件,除咗丸類,同晚市過橋米線係差不多,只係米線同餸嘅種類少咗,如果兩個人share食少少當小食都應該夠,我加咗湖南酸辣湯底,埋單就$47,食完勁飽。如果想平平地嘅話,低至三十幾蚊已經有一碗米線連飲品,下午茶嚟講算係咁,因為普通快餐店都要三十幾四十蚊一份下午茶餐,仲有可能係食唔飽。不過下午茶餐只做閒日,weekend係無架
每樣餸都有2件,除咗丸類,
同晚市過橋米線係差不多,只係米線同餸嘅種類少咗,
如果兩個人share食少少當小食都應該夠,
我加咗湖南酸辣湯底,埋單就$47,食完勁飽。
不過下午茶餐只做閒日,weekend係無架
過小橋米線