招聘中
$17,000-$20,000
月薪 (面議)
$17,000-$20,000
月薪 (面議)
餐廳: 譚仔雲南米線 (南豐廣場)
資訊:

呢間譚仔分店, 絕大部份時間都唔需要等位, 而且坐得鬆動~啲遮遮又親切, 所以我哋成日都會過嚟~雞肉 牛丸 蕃茄湯底米線呢排推廣嘅蘿蔔牛腩米線~唔知係咪臨近收工嘅關係, 牛腩部份係少得不得了嘅… 好多都係嗰啲筋嘅皮/(膜?)…聽到隔離兩枱都有投訴, 全部都係筋冇牛腩… 用佢哋品牌app點餐送嘅小食~不過皮蛋就始終三哥好味啲, 譚仔皮蛋嘅辣感太 hard-core 了~依家有加大版本飲品, 都係多2蚊唧, 幾好喎又~啱晒 成日食米線哥陣 會唔夠嘢飲嘅我… 可可愛愛 好想換 但可惜家中備用品太多了, 所以, 努力忍住了…

呢間譚仔分店, 絕大部份時間都唔需要等位, 而且坐得鬆動~
啲遮遮又親切, 所以我哋成日都會過嚟~

雞肉 牛丸 蕃茄湯底米線

呢排推廣嘅蘿蔔牛腩米線~

聽到隔離兩枱都有投訴, 全部都係筋冇牛腩…

用佢哋品牌app點餐送嘅小食~

依家有加大版本飲品, 都係多2蚊唧, 幾好喎又~
啱晒 成日食米線哥陣 會唔夠嘢飲嘅我…

可可愛愛
好想換
但可惜家中備用品太多了, 所以, 努力忍住了…
第一次在譚仔堂食約於晚上6時40分和媽媽入内留意到有不少人在門口等外賣沒人招呼,扣分只好隨便選一張空檯坐下,發現周圍的空檯(包括我們坐著的這張)全都沒人收拾,扣分檯上沒有餐牌(其他檯也一樣),只有兩旁貼有下載譚仔app的QR  code下載完發現要登記才能點餐🙄不過我不想用個人資料登記(因爲很久才吃一次),只能作罷一番張望後發現,門口有架放著餐牌爲什麽不方便一點,每張檯放一張餐牌??還需要食客自己去拿,扣分選好食物後,媽媽舉手等候姐姐打掃檯面和落單誰料,舉手一段時間才有姐姐出現打掃不過姐姐居然先打掃沒有食客的空檯???,扣分擾攘一番後,終於清理好桌面及完成落單btw,我選的是重慶酸辣湯底魚腐米綫(不可選擇辣度),媽媽選的是清湯底過橋米綫等候食物時,有其他食客在旁邊的空檯落座我才發現原來有點餐紙(可以掃描上面的QR code下單)???進店到這個時刻從來沒有姐姐給我們點餐紙,扣分而且看到有很多外賣已準備好,感覺外賣的出餐速度比堂食快?希望堂食出餐速度可以改善食物方面,媽媽對她的米綫大致滿意,不過覺得太鹹不過我不太滿意我的酸辣米綫並沒有酸的感覺,辣也不是很辣,只是令舌頭微微發熱而已
第一次在譚仔堂食
約於晚上6時40分和媽媽入内留意到有不少人在門口等外賣

沒人招呼,扣分

一番張望後發現,門口有架放著餐牌
爲什麽不方便一點,每張檯放一張餐牌??
還需要食客自己去拿,扣分

選好食物後,媽媽舉手等候姐姐打掃檯面和落單
誰料,舉手一段時間才有姐姐出現打掃
不過姐姐居然先打掃沒有食客的空檯???,扣分
擾攘一番後,終於清理好桌面及完成落單

等候食物時,有其他食客在旁邊的空檯落座
進店到這個時刻從來沒有姐姐給我們點餐紙,扣分
而且看到有很多外賣已準備好,感覺外賣的出餐速度比堂食快?
希望堂食出餐速度可以改善

食物方面,媽媽對她的米綫大致滿意,不過覺得太鹹
不過我不太滿意我的酸辣米綫
並沒有酸的感覺,辣也不是很辣,只是令舌頭微微發熱而已
2024-10-13
10 分鐘 (堂食)
2023-10-19 164 瀏覽
呢幾日天陰陰開始季候風又落雨,想食啲辣嘢補一補。Lunch決定食譚仔,叫咗個重慶大辣米線,加咗豬閏同鮮冬菇。食譚仔係會越越辣,最初都係三小五小,到宜家中辣大辣,朋友見到成碗紅嘅話驚驚。佢嘅豬閏淥得啱啱好,唔會好老,間唔中想食豬閏過吓口癮係個好選擇;鮮冬菇好滑,都有4, 5隻,食啲菇平衡吓啲罪惡感。好多唔食辣或只食少少辣朋友問大辣係咪好辣。。。可能我本身都ok食行辣,同我覺得你只要唔好飲湯同唔好一啖凍一啖米線其實都ok。重慶辣,有少少麻,見住辣子掛曬米線咁,辣得好過癮。
呢幾日天陰陰開始季候風又落雨,想食啲辣嘢補一補。

重慶辣,有少少麻,見住辣子掛曬米線咁,辣得好過癮。
重慶大辣米線,豬閏,鮮冬菇
重慶大辣米線
2023-10-16
重慶大辣米線,豬閏,鮮冬菇
重慶大辣米線
2023-10-15 75 瀏覽
最近譚仔手機落單有優惠🤤叫三個餸送一人小食🫶🏻我一入舖頭,姐姐就大叫用手機落單😂好搞笑叫左三餸+皮蛋但係加左兩蚊嘅茄湯冇咩味🥺同埋皮蛋等咗半個鐘😩不過食咁多野都係唔駛$50埋單 抵🤑回頭率:👅👅👅👅性價比:👅👅👅👅打卡值:👅
最近譚仔手機落單有優惠🤤叫三個餸送一人小食🫶🏻
我一入舖頭,姐姐就大叫用手機落單😂好搞笑
叫左三餸+皮蛋
但係加左兩蚊嘅茄湯冇咩味🥺同埋皮蛋等咗半個鐘😩
不過食咁多野都係唔駛$50埋單 抵🤑
回頭率:👅👅👅👅
性價比:👅👅👅👅
打卡值:👅
2023-07-18 153 瀏覽
首先,係打電話過程正常落單冇咩問題,剩返係叫碗兩餸米線清湯,佢叫我預半個鐘頭,慢慢行過嚟,去到現場,都係要等,都唔係食晏同食晚餐時間,堂食都冇咩人,我等侍既時候睇住遲我入嚟嘅客人都快過我外賣自取,我諗緊係咪拖我哋外賣啲單,真係等咗40分鐘先出到,打電話落嚟叫定就係想過到去可以攞拿拿林可以上樓食,如果真係食飯食一個鐘咁樣等,無下次,唔會食
外賣自取
叫外賣,送到黎飲品完全倒瀉晒。d杯蓋爆開晒,好明顯包裝好有問題,仲整到成身濕晒,滴到周圍都係,分兩個外賣員送來,兩包都係咁。送外賣既哥哥說,已經同間野反映左好多次都係咁,未食已經一肚氣!
叫外賣,送到黎飲品完全倒瀉晒。
2023-05-10
外賣送餐
午餐
2023-02-03 186 瀏覽
(自費食評) 過橋米線10小辣😍過橋米線10小辣,過橋米線材料有很多包括:魚蛋,牛丸,墨魚丸,豬膶,牛肉,雞肉,豬肉,腩肉,火腿,炸醬,酸菜,竹笙,芽菜,韮菜,腐皮,生菜,豆卜。真是十分抵食$59元可以吃到17種不同的餸菜。而且10小辣十分新手吃辣的人們吃🤣🤣
(自費食評) 過橋米線10小辣😍

2022-09-04 275 瀏覽
星期六去做完運動,但咁啱又唔記得帶鎖匙屋企有冇人有到,食飯時間所以就一個人去咗譚仔食米線我就叫咗個十小辣雞肉米線加個細嘅蒜泥白肉多蒜,唔知係咪做完運動特別肚餓,我都覺得今次嘅雞肉米線雞肉特別多,配上大量嘅蒜蓉,真係令我即刻回復體力唯一唔好嘅就係啲芽菜唔係咁新鮮有少少發黑
2022-09-03
10 分鐘 (堂食)
一直都好想試食呢個期間限定,滋補養生的蟲草花花雕醉雞翼米線一向鐘意食辣的兵仔加咗麻辣湯底,叫咗麻辣小,一黎到見到碗野都好足料,一上枱就飲啖湯試下先!麻辣湯都無影響到個滋補湯底食到有花雕湯味,蟲草花嘅數量都好多,而且仲有杞子同雲耳真係健康得黎好養生每款大概有四至五隻單骨雞翼,雞翼煮得好淋好入味,單骨雞翼更加方便客人!每啖米線配埋蟲草花一齊食,無得彈本身個湯底偏清湯,所以配埋個麻辣四小湯底,辣辣地更加滋味
一直都好想試食呢個期間限定,滋補養生的蟲草花花雕醉雞翼米線

食到有花雕湯味,蟲草花嘅數量都好多,而且仲有杞子同雲耳
真係健康得黎好養生

本身個湯底偏清湯,所以配埋個麻辣四小湯底,辣辣地更加滋味
蟲草花花雕醉雞翼米線
2021-12-06 257 瀏覽
見到譚仔撈米線出左一段時間,終於都有機會黎試🥳撈米線果然名不虛傳,係好食既💯不過總括黎講我個人都係中意食三哥多啲😅譚仔啲份量偏小啲、米線又硬啲唔知關唔關分店既問題事 😛🍜麻辣汁烤雞炸醬撈米線($43)等左勁耐,終於有機會試到撈米線辣度由5小辣起,冇得走辣但唔係好食得辣既我都接受到呢個辣度😆譚仔我最中意食炸醬,所以呢個撈米線有勁多炸醬好正😍味道夠晒濃,雞都有煎香,好滑👍冇雪雞既味道不過就細碗左啲😅但都推介!🍜滷汁牛肚蜂巢豆腐香辣鮮蕃茄湯米線($43)呢款就10小辣起計,湯米線係辣過撈米線不過辣度亦都係我接受到,而且蕃茄湯幾清新😋蜂巢豆腐同牛肚索晒啲湯汁好入味👍辣辣地好開胃,中意蕃茄湯既朋友實中意 😍/😋食物質素:7/10🍽️用餐環境:7/10💰性價比:7/10👣回頭率:7/10/📌譚仔雲南米線將軍澳坑口培成路8號南豐廣場地下A51&A52號舖
見到譚仔撈米線出左一段時間,終於都有機會黎試🥳
撈米線果然名不虛傳,係好食既💯
不過總括黎講我個人都係中意食三哥多啲😅
譚仔啲份量偏小啲、米線又硬啲
唔知關唔關分店既問題事 😛

🍜麻辣汁烤雞炸醬撈米線($43)
等左勁耐,終於有機會試到撈米線
辣度由5小辣起,冇得走辣
但唔係好食得辣既我都接受到呢個辣度😆
譚仔我最中意食炸醬,所以呢個撈米線有勁多炸醬好正😍
味道夠晒濃,雞都有煎香,好滑👍
冇雪雞既味道
不過就細碗左啲😅但都推介!
麻辣汁烤雞炸醬撈米線

🍜滷汁牛肚蜂巢豆腐香辣鮮蕃茄湯米線($43)
呢款就10小辣起計,湯米線係辣過撈米線
不過辣度亦都係我接受到,而且蕃茄湯幾清新😋
蜂巢豆腐同牛肚索晒啲湯汁好入味👍
辣辣地好開胃,中意蕃茄湯既朋友實中意 😍

😋食物質素:7/10
🍽️用餐環境:7/10
💰性價比:7/10
👣回頭率:7/10

📌譚仔雲南米線
將軍澳坑口培成路8號南豐廣場地下A51&A52號舖
2021-11-13
滷汁牛肚蜂巢豆腐香辣鮮蕃茄湯米線
譚仔又出新嘢,作為米線關注組成員嘅我冇理由唔去試下🤪,今次推出兩款新食材,加上辣蕃茄湯底,富有新鮮感🤓❣️滷汁牛肚蜂巢豆腐配香辣蕃茄湯 $43牛肚就冇咩滷汁嘅味道,但勝在夠腍,都索到辣蕃茄湯底嘅味道,但講到索汁,蜂巢豆腐真係完全入晒味,一咬,係可以噴汁咁🤣🤣,最低嘅辣度係5小辣,但我覺得唔算太辣🌶👅好味度:8(10分滿分)今次嘅推廣符合我嘅味道,兩種材料牛肚同蜂巢豆腐都係我鍾意食嘅食物,加上辣蕃茄湯底,有啲酸又有啲辣,味道唔錯

❣️滷汁牛肚蜂巢豆腐配香辣蕃茄湯 $43

👅好味度:8(10分滿分)
2021-10-23
2 分鐘 (堂食)
2021-07-27 186 瀏覽
譚仔最近新出左一款麻辣汁烤雞炸醬撈米線,竟然用我最愛既炸醬黎撈,一諗到每條米線都被炸醬包住,啖啖炸醬真係好吸引,依家外賣自取可以加$20要小食拼盤,有木耳,豬耳,雞翼,凍飲+$3實物同相比有落差,但係味道不錯,炸醬都算多,烤雞都幾好食,鍾意佢有酸菜,夏天食唔會食到好似湯粉咁成身汗都幾好最搞笑係我叫個魚腐炸醬米線,佢竟然話留炸醬比撈米線用,唔可以選,唔係應該鋪頭預備多d先岩架咩?點可以用呢個原因唔比客選架!

2021-07-25
40 分鐘 (堂食)
2021-04-10 333 瀏覽
譚仔米線出了新的皮蛋芫茜湯,作為芫茜愛好者不太肚餓也要去試下。今天點了個皮蛋芫茜雞肉米線另加芫茜山,蜀香豬肚絲,飲品點了杯凍檸蜜少冰和新出的特式凍香茜青檸雪碧。米線來到先試一口。湯底芫茜味十足,又不會太搶喉,配上皮蛋變得更好味,皮蛋芫茜果然是絕配。蜀香豬肚絲也製作得很好,香香辣辣的,非常開胃。只是新的飲品比較差,沒什麼芫茜味,而且青檸味也不夠,只得雪碧味,奇怪是外表很好看但味道不怎樣。新飲品是不太推薦 。
2021-03-11 179 瀏覽
返工前同男朋友食個靚午餐☺️簡簡單單又譚仔😝米線就唔多講啦成日食㗎啦🤣今次就介紹返佢哋啲小食啦🥰呢排見佢做緊個新年優惠我個新年小食拼盤🙆🏻‍♀️好似都幾吸引😝 不過下次先試啦🤣其實有食開譚仔 都會知佢有邊幾樣野係最出名🤣以前就好鍾意食土匪雞翼🤤不過最近就鍾意食尖椒皮蛋🤤🤤食雲南米線最適合食涼拌小菜🙊🙊🙊每次都會忍唔到口都會叫黎食😝又麻又辣既口水汁 帶點酸甜味🤤真係見到都流口水另一樣點左麻辣豬肚絲呢個之前未試過😙豬肚絲份量都算多而且似得唔算太幼 份量啱啱好😌我最鍾意食佢啲辣椒仔😂😂😂後勁凌厲😌 再配多啖湯正到頂點🤣🤣 直接汗流浹背🤪🤪🤪
返工前同男朋友食個靚午餐☺️

正到頂點🤣🤣
直接汗流浹背🤪🤪🤪

2021-03-11
2020-10-22 429 瀏覽
突然好想食譚仔,心血來潮試下個脆肉鯇先😏叫左個過橋酸辣加魚,都唔平加$10先有3,4塊😩再加個黑栢葉,譚仔的黑栢葉真心好食,又夠辣又夠惹味❤️唯一唔好就係有啲大舊,難咬同感覺好少份量🤭但味道真心好食👍🏻😋