招聘中
$17,000-$20,000
月薪 (面議)
$17,000-$20,000
月薪 (面議)
餐廳: 譚仔雲南米線 (曼坊)
資訊:

2023-08-04 217 瀏覽
出左新品,又系烤雞炸醬撈撈!今次多左寬麵,我梗係揀系試試。至少5小辣,我揀左5小。 寬麵比起米線更加飽肚,整體味道同之前七師傅推出既差唔多,但感覺份量比起之前少左。個人比較喜歡之前果款多d。講真雞扒烤得香脆既,炸醬甜甜地,基本上可中和辣味。五小辣,連唔太食辣既都食到!大家可以一試。
出左新品,又系烤雞炸醬撈撈!

今次多左寬麵,我梗係揀系試試。至少5小辣,我揀左5小。

2023-07-09
外賣自取
2022-10-27 320 瀏覽
雖然上次食到好嬲 但都係心思思想比拼下譚仔同三哥嘅素餃子🆚所以都係….再食譚仔🤣.📌蟲草花素湯OMNI新豬肉芹菜餃子配青通通菜底 $45個impossible素乍醬幾出色 今次係OMNI豬肉🐷其實冇食開齋嘅朋友都話係唔會分到😎我自己就覺得佢個肉質會似soft啲嘅豬肉丸咁🍡因為我個人麻麻地真肉 所以都幾鍾意食素肉 唔會有陣肉騷味又殺少啲生❤️而且同樣高蛋白質 又健康啲🫶🏻食落芹菜味都幾出🥬平時都冇乜點食芹菜豬肉餃/唔鍾意食芹菜嘅人 就應該麻麻地🫣講番湯底 終於比我試到蟲草花素湯🥹不過個味似係清湯再加蟲草花喺面🙈但有蟲草花食下都唔錯😝通菜嘅份量比上次多好多 加埋六粒餃子 女仔想頂下肚都夠嘅🥟
📌蟲草花素湯OMNI新豬肉芹菜餃子配青通通菜底 $45
2022-10-27 47 瀏覽
想方便啲又食齋 唯有揀譚仔/三哥 但竟然食譚仔都可以食到成肚氣 你冇睇錯 碗野 係 用 清 水 煮‼️.📌蟲草花素湯Impossible植物豬肉乍醬配青通通菜底 $36原本諗住試OMNI新豬肉芹菜餃子🥟點知落單先知冇晒~所以淨係試到素乍醬先🫣上枱發現碗湯底好奇怪 奶白色又冇蟲草花 叫店員睇 佢先通知我話個見習生唔知今日冇素湯 所以轉咗碗清湯俾我🥛但食齋 蛋奶都唔食~佢話用清水煮俾我好冇 咁都坐低咗 就算啦照食💦唔知係咪再煮過一碗嘅關係 啲通菜就係得圖中咁 少到好似餸咁…另外金菇 就係得嗰兩著仔…叫咗個副店嚟睇 佢都認同份量太少…加番兜金菇俾我😮‍💨但睇張單…照收番原價…真係少嬲…邊有可能一碗用清水煮嘅湯 會收返蟲草花素湯嘅錢 仲要如果唔係我醒發現到 就破戒罪過罪過🥲佢地話單係要咁入冇得改…死死地去埋單 點知見到主任 佢就話送番杯茶比我…我要嚟做乜…😂最後我話唔要杯茶 佢…取消左個餐…完….📌Impossible植物豬肉乍醬但平心而論素乍醬做得真係唔錯👍🏻平時唔太鍾意食Impossible meat🥩覺得佢有浸怪味 但加咗個汁之後 就可以蓋過咗個味😎最正係佢做到少少鬆軟又有肉筋位爽口嘅感覺

📌Impossible植物豬肉乍醬
但平心而論素乍醬做得真係唔錯👍🏻平時唔太鍾意食Impossible meat🥩覺得佢有浸怪味 但加咗個汁之後 就可以蓋過咗個味😎最正係佢做到少少鬆軟又有肉筋位爽口嘅感覺 朋友話如果唔講都唔知係素💚
Impossible植物豬肉乍醬

Impossible植物豬肉乍醬
之前post過自己買完譚仔 倒走晒啲湯變撈米線比人笑☹️而家譚仔嘅撈米線回歸喇‼️今次仲出左好韓feel嘅芝士泡菜😍一出即刻買外賣🥡.📌烤豬柳芝士泡菜撈米線 $44喂唔係講笑 真係好掂 唔係賣廣告🪧原本以為譚仔會好頹 都係買啲現成泡菜同芝士鋪面 點知味道有驚喜喎😨芝士都分左兩款 喺米線上面係mozzarella 下面湯底應該係車打芝士🤩睇相都望到個杰度 芝士都好夠分量 撈勻之後每條米線都沾滿芝士汁 啖啖香濃鹹香🤤好有食緊芝士撈丁嘅感覺 口感仲正啲 因為啲米線好爽😋卡路里爆登但好正😈再加埋酸酸辣辣嘅泡菜 真係幾開胃 食晒成碗都唔溜🥰平時不嬲都唔食辣 但姐姐話一定要揀辣度…所以被迫加$1要十小辣🌶好彩食落係泡菜嘅酸辣 唔係平時譚仔嗰啲麻辣😌至於烤豬柳 其實係煎豬排🥩我嗰塊都煎都幾窿 應該冇睇火🔥不過都幾香同埋出奇地唔鞋 仲幾爽口😎另外自己加左金菇 金菇好索汁 好好食😋建議加配料可以加啲索汁嘅❣️最後食晒一滴汁都冇淨🤣🤣🤣

📌烤豬柳芝士泡菜撈米線 $44

外賣自取
2021-11-07 391 瀏覽
叫咗牛肉重慶辣,俾咗雞肉魚腐番茄湯,之前都已經錯咗兩次,之前只係漏咗一兩樣餸,今次係完全錯晒,外賣又係返到嚟打開先知。。。🥲🥲失望食譚仔係一種癮。。。。諗住近近地屋企都可以食下下次外賣都要再打開睇吓
失望

食譚仔係一種癮。。。。
諗住近近地屋企都可以食下

下次外賣都要再打開睇吓