2018-12-02 1998 瀏覽
行過呢間店見到午餐有優惠,於是就入去試吓,因為有半價嘅緣故,結果我叫咗一個最貴嘅刺身飯,刺身好新鮮,另外我地叫咗一個鰻魚飯,鰻魚好肥美,好美味。食物看落去好似份量好少,但結果都好飽湯都好美味

湯都好美味
2018-11-28
  • 豊洲水產海鮮丼
  • 味噌湯
2018-11-30 1173 瀏覽
平日做野已經好辛苦, 難得上星期忙完個大project就對自己好D喇, 冇得去旅行咪食番好少少搵番D築地嘅感覺囉 見到佢門口就已經好和式, 好似真係去到東京家庭小店嘅感覺, 入到去望下menu, 花多眼亂, 有好多選擇都唔知揀咩好, 係咩都想試嘅情況下, 就叫左個豊洲水產海鮮丼一上到枱, 直情可以用精神為之一振泥形容, 有中拖羅, 魚腩蓉, 帆立貝, 牡丹蝦, 油甘魚, 三文魚等等等等…………講都講唔晒!!!!!!啱晒我呢D選擇困難症患者全部材料都食得出非常之新鮮甜美, 尤其是係個帆立貝同牡丹蝦, 呢兩種食物如果唔新鮮會好易食得出, 但係今次嘅牡丹蝦非常鮮甜,而且有蝦膏,食得出好新鮮.重有碗好大嘅味增湯跟埋, 入面都好足料, 見到有魚肉係入面, 證明真係落足料嫁!!!!!

2018-11-27
4 分鐘 (堂食)
2018-11-22 788 瀏覽
The place is very un professional. Came twice, every time wait more than 30min just case they didn’t prepare enough rice! This is radiculous. If you want to waist your time and life then you should try! And seems the service people here dosent known how to apologize and explain. Very bad experience and disappointing!

2018-11-19 847 瀏覽
在銅鑼灣看完戲後,不想在旺區同人逼住爭食,可以考慮行這家店用餐。相比旺角的樓上舖,這分店在地鋪,非常方便易找。一進店內,店員便立即招呼客人入座和提供熱茶,推介當日的特備刺身,服務熱誠。套餐有一個小魚生飯加一個烏冬,非常吸引,所以便點了這個。食品上桌時原來還附有沙律和紫菜。沙律的菜非常新鮮,而且美奶滋的份量剛剛好,非常美味。北海道魚生飯有厚切三文魚,三文魚子,吞拿魚蓉和蟹肉,以這個價錢來說絕對物超所值。大家不妨以附贈的紫菜做個小手卷,一飯兩吃。最令人驚喜的海膽忌廉烏冬,鮮味海膽與忌廉烏冬的濃滑口味簡單是絕配!而且忌廉湯濃稠剛好,好吃得想立即追加一碗。😋😋值得留意是店正在做優惠,魚生飯減五十元,我們點的黑鮪魚便享受到這個優惠,感覺非常抵😝這個魚生飯有充滿油脂的黑鮪魚固然好吃,它附送的湯亦有濃郁的魚味,非常好喝,而且是大大一碗,絕不小器。
相比旺角的樓上舖,這分店在地鋪,非常方便易找。
豐州海鮮飯
2018-11-17
豐州海鮮飯
2018-11-14 754 瀏覽
記得第一次食係佢開張第二日嘅時候,當時好多報章雜誌已經大事宣傳佢嘅海鮮係由築地直送過嚟!仲記得佢哋開業頭幾日佢做緊半價優惠,嗰陣時我同d同事一放工就衝過嚟排隊,由五點幾排到七點幾終於食到呢間鋪頭係主打係食鮪魚,所有新鮮嘅海鮮都係喺日本用零下60度急凍方法之後直送過嚟,而米都係用日本山形縣生拔米,粒粒分明豊洲水產海鮮丼有黑鮪中拖羅黑鮪赤身黑鮪魚腩蓉三文魚子帆立貝牡丹蝦北海道響螺油甘魚三文魚松葉蟹醋鯖魚飛魚子三文魚玉子蛋卷成十幾種材料呀!全部材料都非常非常之新鮮甜美,尤其是中拖羅入口係即溶,魚油香滿口,齒頰留香,欲罷不能!除咗魚生好食外佢個飯都會令你好有驚喜,醋同飯比例岩岩好,亦有米飯香,拍得住喺日本食另外,令我好有驚喜,甚至乎比個返飯有驚喜嘅就係豉湯,呢個唔係一般嘅麵豉,入邊係仲有鮮魚一齊整成嘅 鮮甜好喝,想一飲再飲!

豊洲水產海鮮丼

三文魚玉子
蛋卷

2018-09-02
2018-11-05 306 瀏覽
一心去試蠟筆小新食品去到話師傅食飯,要等咁就叫咗刺身,其他壽司嚟食然後一路等,一路話有落單一路追單,結果等左兩個鐘到要埋單,要查單時先發現一直冇落過單收銀員工仲要態度好差回應返我地食物亦都只係正正常常服務安排就真係不敢恭維😪
一心去試蠟筆小新食品
去到話師傅食飯,要等
咁就叫咗刺身,其他壽司嚟食
然後一路等,一路話有落單
一路追單,結果等左兩個鐘
到要埋單,要查單時
先發現一直冇落過單
收銀員工仲要態度好差回應返我地
食物亦都只係正正常常
服務安排就真係不敢恭維😪
第二次食豐洲😃原先打算再encore拖羅丼,因為實在太難以令人忘懷😂可惜‼️去到先知是日無貨!😭😭😭可能係呑拿魚供應不足,唯有點左另一款都有兩件拖羅既:黑鮪、三文魚、油甘魚、三文魚子山芋丼🐟🍚.兩件黑鮪比起上回油脂較少(有興趣可以搵返之前既圖🤣),不過魚香依然不變,油甘魚都幾唔錯頗肥美,三文魚有三件質素就平平均均啦。仲有少量三文魚籽連山芋,喜好因人而異啦有人會覺得山芋白色一團的好膠好漿😂好欣賞個三文魚湯烏冬,湯底好甜好鮮,烏冬又滑嘟嘟,仲有三文魚肉係入面好正呀❣️😋😍
2018-10-09 672 瀏覽
豊洲水産暫時係我係香港食到最高質既丼飯🍚❣️特別係愛拖羅的話,一定會滿足!午餐時段更加係好抵食,一碗皇牌飛天黑鮪丼有5️⃣件中拖羅,件件都勁厚切、好滑溜,油香完全停留左係口腔🙈,仲有大大份拖羅蓉,絕不吝嗇🤤😍(打打下字而家都好想食🤤).個午餐仲包埋面豉湯🍲或者三文魚烏冬,小編兩款都試過,店員介紹面豉湯係用魚湯煲的,不過就較愛烏冬🍜,湯頭好甜係好鮮既魚湯,仲落左三文魚肉碎一齊煲,烏冬夠滑,好推薦❣️👍🏻🎊
豊洲皇牌飛天黑鮪丼🐠🍚
豊洲皇牌飛天黑鮪丼🐠🍚
2018-07-24 1220 瀏覽
間舖既佈置好似返左東京專食燒海鮮既地方甘,幾別緻。叫左燒鮑魚/蜆同魚(吾記得係咩魚)全部都好新鮮。不過坐得吾舒服,都係兩個人平日放工飲杯啤酒食小小野,快快食完快快返屋企果種。
2018-07-12 1029 瀏覽
呢一間豊洲水產相當出名,岩岩開個陣大家都慕名而來。佢嘅gimmick 就係海鮮刺身夠新鮮,築地直送!😍 所以今次我地就去試下!我地係早一日book 左黎食午餐。地鐵站一出,行幾分鐘就到,好易搵好方便👍🏼👍🏼 入到去好寬敞,坐得好舒服,又唔算多人。午餐有好多種,黎到呢到就梗係要食刺身啦‼️ 所以一開就係海鮮丼個到揀。佢呢到聲稱最出名係黑鮪魚,咁我就叫左一個左口魚邊、黑鮪魚、三文魚、魷魚明太子丼。😍全部都係我鐘意嘅刺身❤️佢係一個set,會有埋麵豉湯。呢個麵豉湯好特別,佢係麵豉魚湯‼️ 超級好飲🤤🤤 魚味好濃,入邊仲有一啲魚肉,魚肉唔會煲到好老,所以我食埋啲魚肉😝😝 之後就要開始食我個築地直送海鮮丼nah😆 黑鮪魚生真係好味!食得出好新鮮,冇根又甜🤤。 其他海鮮都好好食,魷魚明太子比較少見,我覺得呢個set 值得一試👍🏼

2018-07-10 704 瀏覽
減肥就要清,茶記點都多油好肥膩,難得同事願意陪我豪返餐,日本茶一定係首選,無油又健康同事推薦附近呢間餐廳,話食過晚餐都唔錯👍🏻一於試下Lunch無咁貴,點知打開餐牌都唔平,而且刺身唔多,唯有期望夠新鮮啦🤦🏻‍♀️🤭😅結果不負所望👏🏻👏🏻👏🏻 刺身肉厚又新鮮,湯也好鮮甜,絕對值回票價😋👍🏻👏🏻 好滿足的一餐
同事推薦附近呢間餐廳,話食過晚餐都唔錯👍🏻
2018-07-10 561 瀏覽
黎到灣仔,經過尼間日式餐廳,雙眼發晒光,上次見到仲要排隊,但今次竟然唔使排,就二話不說要行入去食。叫左個豐盛既刺生飯,一黎到碗裏的7彩繽紛就映入眼簾。滿滿多種既刺生,再配上酸酸地既珍珠米白飯。😍😍我的至愛。刺生新鮮,珍珠米粒粒分明。放入口的一刻,慢慢咀嚼,享受著口中味蕾與食物之間化學反應😋😋😋。另外,叫左個拖羅。拖羅真係無得頂,入口即溶,齒頰留香。可惜多左d筋。拖羅係口中溶解晒後,所剩下既筋。一份錢一份貨嘛,我又唔係叫最貴個隻,所以我都好滿意👍👍👍。
拖羅
海鮮丼  必食
拖羅
海鮮丼  必食
2018-05-01 500 瀏覽
新張開幕已經想來個午餐,但人山人海,實在付不起排半天的代價,今天偶遇半價優惠,當然不能讓機會溜走 😍😍套餐是5丼🌺配5烏冬☘,丼跟烏冬可完全自由配搭 👍豐洲海鮮丼+海鮮忌廉撈稻庭烏冬組合套餐 (原價$176)豐洲海鮮丼食材強調由日本新鮮直送,魚生片果真味鮮肉嫩,不用多說,多幾片就更完美🤗🤗。蟹肉鮮甜,伴飯一流;三文魚子咸香,混在其他食材中,起了吊味作用;黑鮪魚腩蓉諗諗的,鮮香泗溢。蘿蔔酸度適中,山藥,酸薑,芥末質素相當。海鮮忌廉撈稻庭烏冬稻庭烏冬果然名不虛傳,軟滑煙韌;薄片熟帶子清甜走韌,其實薄切很難留住味道,熟而不韌亦唔易做到👍;三文魚過熟略鞋,始終還是做刺身優勝🙄。沙律沙律菜☘🌿新鮮無菜腥,配上少量沙律醋及沙律醬,口感清新怡人 🤗

套餐是5丼🌺配5烏冬☘,丼跟烏冬可完全自由配搭 👍

豐洲海鮮丼+海鮮忌廉撈稻庭烏冬
組合套餐 (原價$176)

豐洲海鮮丼

海鮮忌廉撈稻庭烏冬

沙律

2018-04-30 320 瀏覽
因為佢地派傳單做半價,得意入去食,店員返應好好,雖然好忙見到我就帶我入位,我出於好奇心,試一個套餐,這間的丼飯要先加青檸汁,丼只有一塊紫菜然後拎紫菜>飯>拖蘿碎>薑>芥末,包起一件手卷點醬油!真係好好味!佢個拖蘿好滑好新鮮!比出面油份多!粉紅色的肉同油比例合到好處!下一步食 赤身,丼入面有塊紫蘇葉,係丼入面的精華!拎佢夾 赤身,超正!因為佢既紫蘇,同外面自己買或其他店食既紫蘇,完全唔同味,豐洲水產既紫蘇葉,可以引出刺身的鮮味!聞落去有紫蘇的香味,食落去係甜香!口感係 鮮嫩,一D都唔苦唔(鞋)口!而牛旁漬同黃蘿白唔會好咸!!更有種想食落去既感覺!因為其他店既太咸!最後就享受三文魚子飯!加入少少芥末醬油食!鮮味提升!另外個海膽 忌廉 稻庭 烏冬,醬汁好濃厚!!而海膽味道好重,但唔苦,食過之後你會想食佢既海膽丼!我以後會多多幫趁!期待傳說中既鮪魚骨扒!總有某D人係食唔到正野!
因為佢地派傳單做半價,
得意入去食,
店員返應好好,
雖然好忙見到我就帶我入位,

我出於好奇心,
試一個套餐,
這間的丼飯要先加青檸汁,
丼只有一塊紫菜
然後拎紫菜>飯>拖蘿碎>薑>芥末,
包起一件手卷點醬油!
真係好好味!
佢個拖蘿好滑好新鮮!
比出面油份多!
粉紅色的肉同油比例合到好處!

下一步食 赤身,
丼入面有塊紫蘇葉,
係丼入面的精華!

拎佢夾 赤身,
超正!因為佢既紫蘇,
同外面自己買或其他店食既紫蘇,
完全唔同味,
豐洲水產既紫蘇葉,
可以引出刺身的鮮味!

聞落去有紫蘇的香味,
食落去係甜香!
口感係 鮮嫩,
一D都唔苦唔(鞋)口!

而牛旁漬同黃蘿白
唔會好咸!!
更有種想食落去既感覺!
因為其他店既太咸!

最後就享受三文魚子飯!
加入少少芥末醬油食!
鮮味提升!

另外個海膽 忌廉 稻庭 烏冬,
醬汁好濃厚!!
而海膽味道好重,
但唔苦,
食過之後你會想食佢既海膽丼!

我以後會多多幫趁!

期待傳說中既鮪魚骨扒!

總有某D人係食唔到正野!
2018-04-29
用餐優惠
試食活動
  • 黑鮪霜降腹身丼
2018-03-08 386 瀏覽
今日同朋友約左去呢間食lunch, 我早到左 12:00正見到未開門企左幾分鐘, 入去問下原來唔記得轉個門口牌。入去姐姐好細心, 安排個冇咁凍的二人位俾我。午市有抵食餐, AB 生野, C炒飯。 個湯原來都好大碗, 如果轉烏冬加10蚊, 我建議唔好, 女仔食的話生野餐都已經夠飽。人少關係,招呼都好好, 個位又好, 私人空間感傾秘密野一流, 咁當然小心隔牆有耳, 隔塊版有冇同事啦。至於食物, 夠鮮味!!! 飯就欠少少口感, 份量男仔都夠食, 女仔會食左魚生先, 飯有機會食唔曬。
午市套餐
2018-03-08
3 分鐘 (堂食)
午市套餐