2天前 0 瀏覽
今晚加餸!!!呢排土窯雞好受歡迎,收工去觀塘買土窯雞加餸。📍觀塘 豐味窯雞💰168打開外賣袋,錫紙包住一隻雞,仲附有勞工手套🧤我覺得好貼心,打開錫紙唔怕界手。3對透明手套放便手撕雞肉🍗重點係有包辣味粉,呢包粉有畫龍點睛之處。雞肉嫩滑,仲保留到雞汁,雞汁仲有酸菜同洋蔥🧅拎返屋企雞肉唔怕乾身,好juicy,我哋三個人清晒。📍 豐味窯雞 (觀塘)觀塘觀塘道472-484號官塘工業中心第一期7樓G室B單位#觀塘美食#土窯雞 #外賣 #外賣自取
今晚加餸!!!呢排土窯雞好受歡迎,收工去觀塘買土窯雞加餸。

📍觀塘 豐味窯雞💰168

📍 豐味窯雞 (觀塘)
觀塘觀塘道472-484號官塘工業中心第一期7樓G室B單位

#觀塘美食#土窯雞 #外賣 #外賣自取
最近窯雞越黎越受歡迎本身係大陸食過幾次都幾鐘意見宜家香港都有 緊係要支持下啦😚😚窯雞都係要先預訂 如果唔係就要等🙈位於觀塘工業區 都幾近地鐵站 好方便因為預訂左 所以一上去就拎得👍🏻.窯雞用保溫袋保溫拎到番屋企都仲係熱辣辣架❣️而且有附送手套同辣椒粉調味粉 .✨一隻窯雞 $198用錫紙包住 一打開香氣撲鼻 一隻雞大大隻 好多肉😍😍雞肉嫩滑又juicy 雞入面仲釀左洋蔥🧅等等配料都好入味用手撕開食好過癮🤤🤤
最近窯雞越黎越受歡迎

雞肉嫩滑又juicy
雞入面仲釀左洋蔥🧅等等配料都好入味
用手撕開食好過癮🤤🤤
3天前 0 瀏覽
大大隻原創窯雞🍗🐣這是全港首家窯雞專門店,位於觀塘工廈。只需致電下單,即可到店自取,即叫即做,絕對新鮮。豐味窯雞特登放假點了一隻窯雞,份量充足。店家貼心地用錫紙包裹,保溫效果極佳。未開封已能聞到濃郁香氣,雞肉非常嫩滑,輕輕撕開即可享用。雞味濃郁,若不夠味可以加上附送的辣粉,更加美味。如果鍾意食窯雞嘅你哋就千祈唔好錯過呢一間窯雞專門店,個人誠意推薦,佢嘅價錢合理,性價比高,最緊要係佢新鮮即整,同埋佢嘅錫紙包裝能夠保存到窯雞嘅新鮮,值得一試😃😃🍗🍗 @chickendinn_er#豐味窯雞 #窯雞 #蔥香雞 #口水雞 #觀塘區 #觀塘美食
大大隻原創窯雞🍗🐣

豐味窯雞

如果鍾意食窯雞嘅你哋就千祈唔好錯過呢一間

@chickendinn_er

3天前 0 瀏覽
💡【加餸好幫手】呢間係全港首間窯雞專門店,位於觀塘工廈,打電話落單就可以去拎得,即叫即整,保證新鮮。地點好方便,地鐵站行5分鐘就到。🐤豐味窯雞叫左1隻,份量都幾心,店心好貼心用左錫紙包住,達到保溫效果,打開之前已經聞到好香,雞件好淋身,就會撕開都食得,好香雞味,又滑身,唔夠味仲可以落埋包辣粉,緊加惹味。觀塘觀塘道472-484號觀塘工業中心第一期7樓G室B單位(觀塘站D4出口)☎️:54908131
💡【加餸好幫手】

🐤豐味窯雞

☎️:54908131

4天前 0 瀏覽
🐔「豐味窯雞」是一道令人垂涎😋的美食,特別是它的烹調方式,使用錫紙包裹著雞隻,讓每一口都充滿了雞肉濃郁的風味。當你打開包裝的瞬間,🧄洋蔥的香氣撲面而來😶‍🌫️,彷彿瞬間將你帶入了香料的海洋。這種獨特的烹調手法不僅保留了雞肉的鮮美,還讓雞肉吸收了洋蔥的甜味,形成了一種完美的味道平衡⚖️。🐓雞肉的質感是這道菜的另一大亮點,使用錫紙包裹雞是這道菜的核心技術。這種方法可以有效地保留雞肉的水分和風味,防止在烹調過程中失去水分,讓雞肉更加嫩滑多汁,採用低溫慢烤的方法,這樣可以確保雞肉在烹調過程中均勻受熱,保持肉質的鮮嫩。這種方式讓雞肉的纖維結構不會被破壞,口感更加滑嫩。讓每一口都像是在口中融化,搭配上🧄洋蔥的香甜,讓整體口感更為豐富,無論是搭配米飯還是單吃,都讓人回味無窮。

2024-10-04
  • 豐味窯雞
✳️周六不用上班,更不想入廚,於是,我選擇了到觀塘外賣豐味窯雞~$168作為晚餐加餸。✨交通便利,取了外賣回家,當打開包裝的錫紙,金黃色的雞皮映入眼簾,散發出誘人的香氣。這隻三黃雞的外表看起來色澤均勻,油亮而不油膩,令人垂涎欲滴。🌟一口咬下,肉質鮮嫩,汁水充盈,簡直是口腔中的盛宴。搭配上特製的醬汁,風味更是升華,讓人忍不住一口接一口。🌟此外,這隻窯雞的香料搭配恰到好處,既不過於濃烈,也不失香味的層次感,讓人感受到廚師的用心。

原來除咗窯雞,豐味窯雞仲會炮製蔥香雞飯餐,同川式口水雞飯餐😙兩個飯餐 都有雞➕白飯➕湯➕前菜🌿蔥香雞飯蔥香雞飯嘅雞肉同雞皮幼滑,而且完美吸收蔥香豉油汁🌶️川式口水雞飯口水雞非常香辣同惹味,辣得勁過癮,鍾意食辣嘅人,千其唔可以錯過而且白飯份量好多🍚;海帶蛋花湯嘅海帶爽滑,湯水帶有淡淡鹽味🍃;辣菜脯作為前菜,辣到好開胃🤤另外,Zaza都想讚賞外賣嘅包裝📦 事關Order咗咁多次外賣,好少見到包裝得咁好嘅餐廳👍🏻 將膠袋放入密實嘅外賣保溫袋🛍️ 所以返到屋企品嚐嘅時候,食物仍然熱辣辣♨️

兩個飯餐 都有雞➕白飯➕湯➕前菜

🌿蔥香雞飯
蔥香雞飯嘅雞肉同雞皮幼滑,而且完美吸收蔥香豉油汁

🌶️川式口水雞飯

4天前 0 瀏覽
之前北上食過窯雞好味到念念不忘,原來香港都有得食㗎😋今日喺屋企開party,除咗叫基本嘅Pizza壽司之外,有朋友推介呢間位於觀塘的豐味窯雞外賣店,有窯雞、口水雞和蔥香雞選擇,自取就去官塘工業中心攞好方便!一隻豐味窯雞$168,好大隻,一大班人share好開心!包裝用錫紙和保温袋,一打開就聞到香噴噴,肉質非常嫩滑!店家仲附送布手套和膠手套,好貼心!雞肉好入味,juicy好好食,下次外賣有多個好選擇啦!
之前北上食過窯雞好味到念念不忘,原來香港都有得食㗎😋

一隻豐味窯雞$168,好大隻,一大班人share好開心!

包裝用錫紙和保温袋,一打開就聞到香噴噴,肉質非常嫩滑!

店家仲附送布手套和膠手套,好貼心!

雞肉好入味,juicy好好食,下次外賣有多個好選擇啦!

大熱窯雞 皮滑多汁肉嫩近期興食一隻雞,原隻外賣拎走返屋企加餸一流!地點仲要好方便,上到去即刻有得拎~外賣保溫袋加埋錫紙包住隻雞,拎到返屋企仲係好熱!未打開已經聞到好香雞味,流曬口水呀!一打開,雞皮烤到金黃色,仲有超多雞汁,但係意外地好容易就可以撕開食!原隻雞真係好大隻,雞頭雞腳都有,原隻足料!用手撕雞肉同骨係可以完全分離,證明真係窯得好夠!配料有好多洋蔥,一啖雞一啖汁咁食好滋味~鍾意食雞嘅真係唔可以錯過~

大熱窯雞 皮滑多汁肉嫩

鍾意食雞嘅真係唔可以錯過~
5天前 0 瀏覽
我係網上見到觀塘工廈有一間窯雞店我一早打電話預訂一隻窯雞 上到去店員會焗好嘅窯雞用錫紙包住,儲存保溫而且仲有外賣保溫袋,真係好貼心店員在室溫用保溫袋裏保存8個鐘,仲有隔熱手套🧤同埋即棄手套,方便我哋唔需要用到都可以撕開☺️返到屋企就窯雞仲有位餘溫,我就用咗焗焗烤10分鐘😗打開錫紙包雞肉醃好醬汁慢慢流出香氣逼人😍,原來裏面仲洋蔥同醬料,肉質非常之嫩滑唔過火,而且好Juicy味道啱啱好😍又唔會令到食雞好鹹,屋企人話都好好食,下次再encore🤩

我係網上見到觀塘工廈有一間窯雞店
我一早打電話預訂一隻窯雞

返到屋企就窯雞仲有位餘溫,我就用咗焗焗烤10分鐘😗

2024-10-04
近排開始常常煮飯,因為小朋友都忙着開學,而我就要跟進通告跟進功課,所以都冇得出街食飯。好彩好多媽媽都係經歷緊呢啲事情。咁有一日傾開偈,佢哋就介紹我唔使煮得咁辛苦,不如買隻燒雞返去簡單食就得啦!咁都幾好喎,佢哋食過話好食一定可以試吓啦。我見買外賣地址同屋企好近所以一於去試吓。事先預訂咗去到呢,就講返電話號碼就攞得啦。真係好方便。之後搭車返屋企,放工時間喺巴士上邊一直都好多人之後竟然有人問我點解外賣包裝咁香嘅我就介紹佢去買豐味窯雞啦原來係啲香氣透露晒出嚟,肚餓嘅香港人聞到都忍唔住八卦問我係邊度買隻咁香既雞。啱啱出爐嘅燒雞好熱,店家已經安排咗勞工手套和膠手套首先戴上勞工手套防止熱力之後戴上膠手套,防止啲油滲入。打開隻雞都唔細隻個喎,原隻嘅燒雞之後用手套原隻撕開啲汁一直滴出嚟,我自己用個碗留起啲雞油之後食雞嘅時候點返增添香味。燒雞普通大細,但雞胸雞髀位置啖啖肉,係好滑嘅。而且用錫紙保留溫度,就算返到屋企都係熱辣辣㗎。一晚落嚟淨係食一隻雞都夠三四個人飽。加碟菜就無敵啦。價錢唔貴而且落單算方便,所以諗唔到煮乜呢?就去買外賣啦。

好彩好多媽媽都係經歷緊呢啲事情。

咁都幾好喎,佢哋食過話好食一定可以試吓啦。
我見買外賣地址同屋企好近所以一於去試吓。
事先預訂咗去到呢,就講返電話號碼就攞得啦。真係好方便。

燒雞普通大細,但雞胸雞髀位置啖啖肉,係好滑嘅。

價錢唔貴而且落單算方便,所以諗唔到煮乜呢?就去買外賣啦。
2024-09-20
  • 豐味窯雞
2024-10-03 0 瀏覽
平日比較少外出食飯,呢排大熱食窯雞,朋友推介落單預訂咗豐味窯雞 ,位於觀塘工業中心一期7樓G室 B室,聽講唔少人都幫襯呢間工廠大廈嘅外賣店,但一定要預訂,否則就要花時間等~用上保溫袋包裝,好有有心思,返到屋企仲係熱辣辣~一開即刻食得,唔使再翻熱窯雞都好大隻,切開時仲有好多肉汁,夠晒juicy。外皮香脆,內𥚃肉質嫩滑,無乜肥膏,獨家炮製,每啖都夠晒滋味。隨餐仲配送香辣味粉和食用工具(服手套、勞工手套),認真方便。

2024-10-03 0 瀏覽
近排成日都聽到窯雞 依加觀塘都有啦🥳位於觀塘工業中心一期 觀塘地鐵站D出口行3分鐘就到提早打電話留定隻雞⏰ 上到去敲門轉個頭即刻攞得走接埋小朋友放學再返屋K大概45分鐘 返到屋企隻雞仲熱嘅打開睇睇 裡面有一包工具 包括布手套 一次性手套同一包辣粉窯雞包得好好 雙層錫紙避免漏曬D雞汁精華 之後再放落膠袋D汁無穿透個膠袋 再加埋仲有個保溫袋 攞出嚟嘅成個過程都唔會搞到周圍油淋淋👍🏻打開隻雞 香味撲鼻 仲有好多雞汁精華可以好似我哋咁煎開嚟食 或者手撕雞咁食又得豐味窯雞 $168/隻
近排成日都聽到窯雞 依加觀塘都有啦🥳

窯雞包得好好 雙層錫紙避免漏曬D雞汁精華 之後再放落膠袋

打開隻雞 香味撲鼻 仲有好多雞汁精華
可以好似我哋咁煎開嚟食 或者手撕雞咁食又得
豐味窯雞 $168/隻
上次公司開Party 同事買咗呢隻窯雞返嚟食第一啖已經覺得超正.念念不忘所以問佢拎咗地址今日買一隻同屋企人開心Share鄰近港鐵站.地點方便易搵唔需要華麗裝潢單單一個廚房 + 專業製法就製造出與別不同.非一般的味道✨豐味窯雞🐓由內至外就好入味.而且唔會太鹹拎到返屋企依然熱辣辣雞肉非常嫩滑.撕開就湧出豐富肉汁錫紙底層滿載著雞汁精華係我近年食過最好味嘅窯雞下次再買一隻.可以手撕雞肉當小食都係唔錯嘅選擇😋
上次公司開Party

下次再買一隻.可以手撕雞肉
當小食都係唔錯嘅選擇😋
2024-10-02
2024-09-30 78 瀏覽
原本好肚餓嘅今晚仲諗住試下「好出名」嘅窯雞…點知等下等下送到黎發覺凍冰冰不特止,仲要啲肉扯都扯唔開🙂‍↕️🙂‍↕️望真啲先見到成隻雞一忽熟嘅地方都無!未煮熟嘅野可以就咁俾個外賣員攞走?😞低級錯誤到仲要望都無望就包好俾外賣員…餓上加餓,但諗起咬咗啖生雞就無哂胃口….食物安全質素可以差到咁🥺
原本好肚餓嘅今晚仲諗住試下「好出名」嘅窯雞…
未煮熟嘅野可以就咁俾個外賣員攞走?😞
低級錯誤到仲要望都無望就包好俾外賣員…
餓上加餓,但諗起咬咗啖生雞就無哂胃口….
食物安全質素可以差到咁🥺
外賣送餐