5天前 0 瀏覽
所有認識我的人都知道我向來都係無雞不歡,即使餐餐食雞都唔會厭,屋企人成日都會笑我有雞聞到我散發出來已經入血的雞味,全部雞都即刻會掉頭走😂可能係受到我的影響,女女由細到大都一樣好鍾意食雞,雖然我地好鍾意食雞,但係都好嘴刁,成日都覺得d 雞又柴又無味,今次就有朋友介紹豐味窯雞豐味窯雞只限外賣不設堂食,原隻雞用錫紙包實再放入個保溫袋,一路搭巴士返屋企都聞到香噴噴,隻雞拎返屋企無爆汁之是仲可以出煙熱辣辣,大大隻雞肉質嫩滑,而且juicy又入味,女女一見到已經率先搶咗2隻雞脾食都一直大讚好好味very good 👍🏻

2025-01-20 0 瀏覽
原來真係超嫩超多汁! 😆成日見到人大讚呢間隱世窯雞🐔今日去開觀塘就買黎加餸~一打開就香氣十足💞試完仲發現真係高質!.豐味窯雞 — 全港首間窯雞專門店🐤用特製嘅窯烤鎖住左雞嘅肉汁💦食落非常Juicy!加上勁嫩滑既質感🐥真係令人一啖接一啖~一個小朋友自己都食左兩大隻雞脾!🍗好彩全隻窯雞份量好足🥰 4個大人做餸都好夠食~.小貼士🔔窯雞每日限量發售🐔即叫即整夠新鮮熱辣辣🔥可以先預訂~外賣有錫紙包住, 再加保溫袋, 保暖功夫十足!就算買完搭車返屋企仲係暖🚖即食岩晒!
原來真係超嫩超多汁! 😆
成日見到人大讚呢間隱世窯雞🐔
今日去開觀塘就買黎加餸~
一打開就香氣十足💞試完仲發現真係高質!
豐味窯雞 — 全港首間窯雞專門店🐤
用特製嘅窯烤鎖住左雞嘅肉汁💦食落非常Juicy!
加上勁嫩滑既質感🐥真係令人一啖接一啖~
一個小朋友自己都食左兩大隻雞脾!🍗
好彩全隻窯雞份量好足🥰 4個大人做餸都好夠食~
小貼士🔔窯雞每日限量發售🐔
即叫即整夠新鮮熱辣辣🔥可以先預訂~
外賣有錫紙包住, 再加保溫袋, 保暖功夫十足!
就算買完搭車返屋企仲係暖🚖即食岩晒!

2025-01-17 0 瀏覽
呢排成日見人買隻雞返屋企食,我又湊下熱鬧,跟風買隻雞返屋企試試佢呢間窯雞只限外賣不設堂食,原隻雞用錫紙包住再放入個保溫袋,隻雞拎返屋企仲係熱辣辣可以即刻食🤤店家好貼心有提供埋手膠&辣粉,戴上手套一層一層打開錫紙,香味慢慢飄出黎,外層表皮光到金黃色脆卜卜,入面啲肉一撕即刻骨肉分離,超多肉汁流出,肉質鮮嫩好juicy而且好入味,估唔到外賣窯雞可以整到咁好食,唔會整到乾柴柴,同埋一隻既份量都好多,夠我地屋企4個人食,下次經過有機會再試下先
觀塘這間豐味窯雞外賣店主打大大隻的窯雞🥰可以先用app或打電話預先下單👍今次試了招牌豐味窯雞 份量十足 味道驚艷😍熱辣辣新鮮整起 外皮烤得金黃酥脆 肉質鮮嫩多汁 每一口都充滿濃郁的雞油雞香🐔窯雞經過獨家秘方醃製 味道層次豐富 帶有微微的香料香氣 雞肉嫩滑不柴🌶️可以蘸上特製的辣椒粉更惹味🤤店舖亦貼心地提供勞工手套及膠手套😬📍豐味窯雞 (觀塘)觀塘觀塘道472-484號官塘工業中心第一期7樓G室B單位

📍豐味窯雞 (觀塘)
2025-01-14 0 瀏覽
知道今日會係觀塘做野一早揀到呢頭有咩好食,可以夜晚加料一搵就搵到豐味窯雞見都好多人食,一於買返野叔去試下果度姨姨好好禮貌,好愉快就買左就返屋企絕對要讚下個包裝,轉完車都非常好絕對唔會流到啲肉汁周圍都係返到開餐,發現好細心地有埋手套同埋一包辣椒🌶️粉隻雞用兩層錫紙包住 又有保溫袋所以返到去會keep住到溫度隻雞都幾大隻。雞肉超滑超嫩口雞殼塞滿左紅蔥頭之類既唔同香料難怪雞肉咁香口😍😍😍啲肉汁用埋黎撈飯真係超級正呀! 下次一定會再買!
知道今日會係觀塘做野
一早揀到呢頭有咩好食,可以夜晚加料
一搵就搵到豐味窯雞
見都好多人食,一於買返野叔去試下
果度姨姨好好禮貌,好愉快就買左就返屋企
絕對要讚下個包裝,轉完車都非常好
絕對唔會流到啲肉汁周圍都係

返到開餐,發現好細心地有埋手套
同埋一包辣椒🌶️粉
隻雞用兩層錫紙包住 又有保溫袋
所以返到去會keep住到溫度

隻雞都幾大隻。雞肉超滑超嫩口
雞殼塞滿左紅蔥頭之類既唔同香料
難怪雞肉咁香口😍😍😍
啲肉汁用埋黎撈飯真係超級正呀!
下次一定會再買!
2025-01-14
  • 豐味窯雞
2025-01-13 0 瀏覽
【觀塘•豐味窯雞】ππππππππππππππππππππππππππππππ使用特殊的窯烤技術,令雞肉表皮酥脆,內裡鮮嫩多汁。其調味料常包括香草、蒜和檸檬,增添了香氣和風味。配上新鮮的蔬菜或特製醬汁餐廳環境:🔥🔥🔥🔥🔥服務質素:⛄⛄⛄⛄⛄食物味道:🍾🍾🍾🍾🍾性價比:🎟️🎟️🎟️🎟️🎟️消費 HKD 200✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨#觀塘美食 #豐味窯雞 #web3觀塘#豐味窯雞 #窯雞 #蔥香雞 #口水雞 #觀塘區 #觀塘美食豐味窯雞 (觀塘)觀塘觀塘道472-484號官塘工業中心第一期7樓G室B單位
【觀塘•豐味窯雞】

餐廳環境:🔥🔥🔥🔥🔥
服務質素:⛄⛄⛄⛄⛄
食物味道:🍾🍾🍾🍾🍾
性價比:🎟️🎟️🎟️🎟️🎟️消費 HKD 200
✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨
#觀塘美食 #豐味窯雞 #web3觀塘
豐味窯雞 (觀塘)
2025-01-07 292 瀏覽
今次聽朋友講叫我試下呢間嘅窯雞,咁啱去親戚屋企食飯就訂咗一隻返嚟試,首先講下其實搵個地點都好方便一出地鐵站附近就到,今次叫咗最大嗰隻窯雞真係好好味,雞肉肉質嫩滑骨肉分離好好入口,窯雞通常係用特製嘅窯烤出嚟,外皮金黃酥脆,裡面卻係嫩滑多汁,味道層次豐富,唔單止係鹹,仲有一啲微微嘅甜味,真係好有驚喜!我嘅屋企人個個食完都讚好,啱曬用嚟做朋友聚會,家庭聚會,野餐,叫外賣,同埋叫到會嘅時候同大家一齊分享。
一打開錫紙,香氣即刻湧出泥好香🥰🥰係原隻豐味窯雞🐔窯雞肉質保持多汁和鮮嫩,而且吸收了豐富的香料味道,再用手慢慢撕開🥰好大隻雞髀好正👍🏻👍🏻令人忍不住想要一口接一口哩個窯雞外賣包裝岩哂開party 同聚餐🥳🥳可以用WhatsApp 或I社交平台DM預訂窯雞每日限量發售所有食品都會即叫即整,保持高食物質素👍🏻➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ 好味指數:😋😋😋😋😋回頭指數:💖💖💖💖💖🔖 (觀塘) 豐味窯雞觀塘觀塘道472-484號官塘工業中心第一期7樓G室B單位#lifeistooshortforbadfood#hkfood#香港好去處#食好西#foodiehk#吃貨#打卡#hkfoodblog#hongkongfood#hkfoodieblogger#hkfoodie#hkfoodshare#香港美食#香港旅行#香港打卡#香港美食指南#香港必吃 #香港必食#觀塘好去處 #觀塘#觀塘美食#豐味窯雞#外賣#派對食物#窯雞 #蔥香雞 #口水雞 #觀塘區

一打開錫紙,香氣即刻湧出泥好香🥰🥰
係原隻豐味窯雞🐔
哩個窯雞外賣包裝岩哂開party 同聚餐🥳🥳
可以用WhatsApp 或I社交平台DM預訂
窯雞每日限量發售
所有食品都會即叫即整,保持高食物質素👍🏻
好味指數:😋😋😋😋😋

#香港必吃 #香港必食
#觀塘好去處 #觀塘#觀塘美食
#豐味窯雞#外賣#派對食物
#窯雞 #蔥香雞 #口水雞 #觀塘區
#慶祝🎉 #聖誕🎄 #恭喜 聖誕唔一定要食火雞,為咗慶祝Lisboy收到爆開心嘅Offer🎉簡單咁俾爸媽躺平15年😘聖誕即刻叫Lisba 加餸😋Order咗呢個豐味窯雞🐔一家人慶祝一下🎊淨係睇過包裝就夠晒靚,而且個包裝夠晒保溫,山長水遠拎到返屋企,Lisboy一層一層咁樣打開錫紙😋隻雞仲熱辣辣,好多肉汁流出嚟,香噴噴🐔一打開,Lisboy二話不說就扯隻雞髀出嚟食,雞肉香嫩,雞油流晒出嚟,味道一流😋So Yummy~不得了!

2024-12-27 204 瀏覽
又係一年一次做節,做節一定要食好野啦,我就決定幫屋企加餸。所以專登提早預訂咗一隻豐味窯雞返屋企人慶祝🥳。豐味窯雞雖然位於喺觀塘工業區,但地鐵站D2出口,行幾分鐘就可以。到店即刻可以攞到,唔需要等,真係超方便!嚟返屋企大概20分鐘嘅路程,攞到返屋企仲熱辣辣,隻雞好大隻,夠曬重磅,而且肉質非常juicy、又夠入味,醬汁又夠多!一隻雞嘅份量夠曬4至5個人食!真係好味!方便!又足料下次再加餸,一定可以預埋"佢''!😋
一隻雞嘅份量夠曬4至5個人食!
真係好味!方便!又足料下次再加餸,一定可以預埋"佢''!😋

2024-12-21
2024-12-25 235 瀏覽
呢間係工廠大廈樓上嘅‘’窯雞‘’原來最近都幾人氣 不過佢受歡迎唔係無原因事關隻雞真係好好食呀‼️‼️‼️皮香肉嫰 🍗味道醃料好足完全感受到舖頭嘅用心 💛隨雞會包埋手套同辣粉方便你原汁原味咁手撕開嚟食呀 🤩🤩🤩我撕開雞脾個下真係嚇咗一跳架!!除咗勁熱辣辣之餘D雞油雞汁係咁流出嚟真係嘩出嚟呀 🤭🤭🤭一隻雞嘅size 唔細隻啱晒2-4人家庭買返去加料👍🏻工廈自取點又近地鐵站買完搭車啱啱好我本身都係想買返屋企加料但返到工作室都係忍唔住個香味偷食咗隻脾 🍗🍗🍗🤭🤭🤭大推大家嚟觀塘可以買返去做手信呀
呢間係工廠大廈樓上嘅‘’窯雞‘’原來最近都幾人氣
不過佢受歡迎唔係無原因
事關隻雞真係好好食呀‼️‼️‼️

皮香肉嫰 🍗
味道醃料好足完全感受到舖頭嘅用心 💛
隨雞會包埋手套同辣粉
方便你原汁原味咁手撕開嚟食呀
🤩🤩🤩

我撕開雞脾個下真係嚇咗一跳架!!
除咗勁熱辣辣之餘

但返到工作室都係忍唔住個香味
偷食咗隻脾 🍗🍗🍗🤭🤭🤭
大推大家嚟觀塘可以買返去做手信呀
2024-12-24 207 瀏覽
冬至加餸 食隻大雞! 🐣喺觀塘拎到返屋企仲熱辣辣 隻雞好多汁 因為入邊攝住咗啲洋蔥 所以好多甜嘅汁都流晒出嚟😆同埋隻雞都好入味 呢調味幾充足 而且一個包裝幾好,令到啲汁可以鎖住隻雞嘅套餐已經有晒手套 可以用手一絲絲咁樣撕出嚟 又方便又衛生😎同大家分甘同味就最啱啦食落口好嫩滑 好多汁 連塊雞皮都充滿味道 好軟滑 因為隻雞都幾大隻 一家人食就最啱大啖大啖食雞髀 好多肉 而且好入味唔會太肥 😗去到舖頭嘅時候都幾多人,記得預訂啦!
冬至加餸 食隻大雞! 🐣
喺觀塘拎到返屋企仲熱辣辣
同埋隻雞都好入味 呢調味幾充足
而且一個包裝幾好,令到啲汁可以鎖住

同大家分甘同味就最啱啦
食落口好嫩滑 好多汁 連塊雞皮都充滿味道 好軟滑

因為隻雞都幾大隻 一家人食就最啱
大啖大啖食雞髀 好多肉 而且好入味
唔會太肥 😗

去到舖頭嘅時候都幾多人,記得預訂啦!

2024-12-23 171 瀏覽
屋企食飯趕唔切煮咁多野一定係去加料加餸,咁啱係觀塘就睇下附近有咩加餸好見到好多人介紹隻雞🐥就買黎試試,買完行幾分鐘就到地鐵站🚇🔸 原隻豐味窯雞 $168保溫袋袋住,再用錫紙包住保溫🔥仲附送三對膠手套,一對勞工手套🧤一包辣粉🌶️窯烤隻雞鎖住雞嘅肉汁🐥🐥啖啖都好鮮嫩多汁😋店家放了香料調味,雞肉都吸收晒D精華.所以都好夠味,想味道更昇華就加埋辣粉🌶️原來都外賣平台可以叫外賣速遞送返屋企🏠
屋企食飯趕唔切煮咁多野
一定係去加料加餸,
咁啱係觀塘就睇下附近有咩加餸好
見到好多人介紹隻雞🐥就買黎試試,
買完行幾分鐘就到地鐵站🚇

🔸 原隻豐味窯雞 $168
保溫袋袋住,再用錫紙包住保溫🔥
仲附送三對膠手套,一對勞工手套🧤一包辣粉🌶️
窯烤隻雞鎖住雞嘅肉汁🐥🐥
啖啖都好鮮嫩多汁😋
店家放了香料調味,雞肉都吸收晒D精華.
所以都好夠味,想味道更昇華就加埋辣粉🌶️

原來都外賣平台可以叫外賣速遞送返屋企🏠
  • 豐味窯雞
2024-12-23 154 瀏覽
平時無雞不歡既我,俾朋友推薦我試下食窯雞,咁岩見到觀塘呢間豐味窯雞好多人話正,即刻買隻加料返屋企食🟠豐味窯雞 1隻都幾大隻足料,都係$168,成家人食都絕對夠食,因為係外賣拎返屋企食既關係,店家用左錫紙包到實一實,所以返到去都仲係熱辣辣,一開既時候就聞到好香,個袋入面仲包左啲手套等等既工具方便我地撕開黎食,一啖咬落去發現肉質嫩滑,而且仲好入味,大人同細路仔都讚不絕口,好快就清晒一隻了!😍😍😍🫶🏻

🟠豐味窯雞 1隻
2024-12-23 131 瀏覽
琴晚V小妹突然話想食雞,但身為半職嘅Mami M.真係唔係成日有時間煮飯,機緣之下俾我地認識到位於觀塘嘅「豐味窯雞」!佢不單止味道好,而且雞肉仲夠嫩滑,一隻夠曬一家三口食!店家仲好細心,唔係用外賣盒裝住,而係直接拎出剛焖完嘅雞,用返原有嘅錫紙包住再加上保溫袋,所以經過2-3個幾鐘之後依然仲係暖暖嘅!店員仲提醒我地,天氣凍如果想翻熱,只要將原個鍚紙連雞放入焗爐加熱20分鐘就食得!岩曬我呢D唔係成日煮到飯嘅懶媽!翻熱完一打開真係非常香噴噴味,雞肉嫩滑夠JUICY,V小妹食完大大隻雞脾都仲唔夠喉話要再食雞肉!而Mami M.最欣賞佢就係雞肉一D都唔肥,連平時唔食雞皮嘅我都愛上!@chickendinn_er @media.vas #mamim #v小妹 #香港 #香港媽媽 #成長日記 #親子 #親子日常 #子供 #親バカ部 #こども #女の子 #成長記録 #育児 #4歳 #豐味窯雞 #窯雞 #蔥香雞 #口水雞 #觀塘區  #觀塘美食

@chickendinn_er
@media.vas