2023-08-15
早排打風又落雨,假期見好天就想去沙灘同陽光玩遊戲🏖朋友提議入馬灣行下,順便可以食埋buffet,話餐廳位置個景好靚,🉑️以一邊食buffet一邊望住個海、汀九橋同埋青馬大橋🌉夜晚着曬燈真係好靚好有氣氛😌 一入去就見到有熱熔芝士,作為芝士控嘅我真係即刻攞嚟試吓啦~暖暖地嘅拉絲芝士鹹香味重,配多士或薯仔食都好好味😋 食自助餐又點少得海鮮冷盤。波士頓龍蝦肉質彈牙‼️麵包蟹夠多膏‼️長腳蟹腳鮮味多汁‼️仲有大大隻翡翠螺、青口同埋海蝦。 今次餐廳嘅主題係「盛夏果漾海鮮自助餐」,所以有好幾樣菜式都以鮮果入饌,例如士多啤梨醬燒杜洛克豬排骨同香煎鴨肝多士配楓糖香橙醬。本身呢兩樣食材都比較油膩,配上鮮果之後感覺冇咁膩,食多兩件都唔怕🤣 佢哋嘅甜品種類都唔少,而且配合主題好多都係有生果喺入邊。柚子綠茶餅食落好清新‼️法式士多啤梨餅好creamy‼️白桃寒天口感彈牙又清爽‼️當然唔少得食返幾杯Movenpick雪糕啦🍨 我哋由天仲光嘅時候開始食,食到天黑,睇住個天變暗跟住條橋着燈,真係幾有mood~