2024-08-16
呢日喺新都會行街 見到開咗呢間日本炸豬扒專門店就入咗去食個午餐 餐廳選用日本豚🐷 真係一定要試吓特選吉列厚切里肌豬扒定食呢個係標準size嘅豬扒 但係都好大塊啊 吉列外層唔算好厚 入面嘅豬扒好嫩滑 keep住勁多肉汁 好Juicy😋 定食仲包括白飯 味噌湯 漬物同埋豬扒側邊嘅椰菜絲🥬 白飯及椰菜絲均可免費加添吉列大海老冷蕎麥麵除咗吉列豬扒之外 海鮮好似都幾出名 所以嗌咗呢度另一個招牌菜 吉列大海老🍤 外脆入面嘅蝦肉彈牙 而且有鮮味 吉列芝士野菜豚肉卷我哋嗌呢個係因為佢係新出品 呢個豚肉卷夾起上嚟好重 因為材料好豐富 上碟時熱辣辣芝士仲有輕微嘅拉絲效果🧀 豚肉卷嘅外層係呢間餐廳嘅招牌日本豚 入面包裹住紫蘇葉 燈籠椒 洋蔥等等嘅配料 一啖咬入去勁有層次😆 幾推介大家試吓呢個新出品黑豚腩肉有馬山椒煮呢個係餐廳嘅另一款新出品 黑豚腩肉肥瘦分明 煮完之後燉得好腍 連嚿邪惡嘅脂肪都係入口即溶😋 另外佢嘅煮法用上咗有馬山椒 味道更加唔會太膩 側邊仲有薯仔 紅蘿蔔 蓮藕等等嘅蔬菜🥕吉列珍寶廣島蠔呢個蠔真係好大隻 外面嘅炸粉同樣唔會好厚 入面嘅蠔入口順滑 擠咗檸檬汁之後 更可提鮮🦪煙肉薯仔沙律呢個薯仔沙
特選吉列厚切里肌豬扒定食
吉列大海老冷蕎麥麵
吉列芝士野菜豚肉卷
黑豚腩肉有馬山椒煮
吉列珍寶廣島蠔
煙肉薯仔沙律
呢個薯仔沙律食落口唔會太滯🥔 口感好Creamy 入面有煙肉粒 紅蘿蔔粒同埋青瓜粒 味道都好豐富 最特別仲有兩塊香脆嘅薯片做伴碟😗 配埋薯仔沙律一齊食 口感都唔錯
巨峰提子冰串梳打
造型特別 有兩粒果香十足嘅巨峰提子🍇 底下嘅提子梳打飲落口好Fresh 味道唔會太甜
呢間餐廳雖然有好多炸物 但係環境唔會油笠笠同冇油饐味 坐得好舒服😌 同埋店員服務好好 非常貼心 令人食得好愉快