餐廳: 貊炙
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2024-10-01 1402 瀏覽
*💭貊炙位於會展站附近的韓燒,環境和食物質素都相當不錯,探訪過好幾次都仍然保持到水準🥹𝑯𝒐𝒖𝒔𝒆 𝑮𝒓𝒊𝒍𝒍𝒆𝒅 𝑺𝒑𝒆𝒄𝒊𝒂𝒍➤前菜►醬油盛合是大蝦和帶子,調味剛好不太咸,蝦肉飽滿彈牙,帶子鮮甜嫩滑😍►生牛肉他他店員會幫忙把生牛肉他他和生雞蛋混合,食落更鮮嫩,味道清新很開胃🥹➤燒肉有五款肉類,店員會主動幫忙烤肉,不用擔心會烤過龍,很貼心😍►燒和牛牛柳、和牛三筋肉牛柳燒至三成熟,咬落軟腍,肉味濃郁☺️而三筋肉油花會比較多一點,口感滑順。►燒牛舌芯很厚切😍咬落彈牙,肉汁豐富,味道濃郁😋►熟成五花肉外皮烤至酥脆金黃,脆卜卜,但內裡仍保持肉汁,油脂滿滿,加上韓式麵豉醬、蒜頭和辣椒,再用生菜包著,是滿滿的韓式風味🥹►韓國鰻魚鰻魚很新鮮,完全不會有腥味,味道鮮美,外皮香脆,肉質柔嫩,可以配上紫蘇葉包著吃。➤海鮮湯、水冷麵水冷麵味道清新,可以沖走烤肉的油膩感☺️而海鮮湯帶點微辛辣,鮮味濃郁,很暖胃。➤蜂蜜雪糕配有大大的蜂巢,清甜可口,口感細膩🥰
💭貊炙

𝑯𝒐𝒖𝒔𝒆 𝑮𝒓𝒊𝒍𝒍𝒆𝒅 𝑺𝒑𝒆𝒄𝒊𝒂𝒍
➤前菜
►醬油盛合
是大蝦和帶子,調味剛好不太咸,蝦肉飽滿彈牙,帶子鮮甜嫩滑😍

►生牛肉他他

➤燒肉
有五款肉類,店員會主動幫忙烤肉,不用擔心會烤過龍,很貼心😍

►燒和牛牛柳、和牛三筋肉

►燒牛舌芯
很厚切😍咬落彈牙,肉汁豐富,味道濃郁😋

►熟成五花肉

►韓國鰻魚

➤海鮮湯、水冷麵

➤蜂蜜雪糕
配有大大的蜂巢,清甜可口,口感細膩🥰
2024-08-20 2991 瀏覽
好耐無食韓燒,搵到間高質韓燒有和牛韓牛食,又有專人幫手燒,令人心郁郁訂位過嚟試。餐廳比較有高級餐廳嘅氣氛,但係唔使擔心枱面都有射燈射住。佢哋新出咗一個鹽磚系列,今晚主菜就係佢。佢哋有Flat Iron、Dry-Aged Rib eye,今次直接改頂食和牛西冷厚切。另外仲叫咗啲嘢,一個醬油盛合、一份慶州黑毛豬五花肉配生菜、一個韓式泡菜煎餅,仲叫咗兩杯嘢飲。仲有成盒裏面有醬油八爪魚、兩隻帶子、兩隻大蝦。都整得幾好,好味有少少辣,又唔會過鹹。跟住其他嘢都到,職員先幫我哋燒嗰塊西冷和牛扒,再放喺鹽磚上高rest陣,再剪細塊俾我哋慢慢食。和牛油香十足,唔需要再點醬就已經好好食。跟住就食五花肉,都係佢哋幫我哋燒好,裁剪成一塊塊,我用生菜包埋大醬一齊食,又或者佢哋枱面面嘅柚子豉油同埋洋蔥豉油,一樣咁特別。最後食埋個泡菜煎餅,就飽晒啦。食完熱氣嘢想食雪糕就叫咗杯蜂蜜雪糕,估唔到有幾好食喎,喺雲呢拿雪糕上高再加上蜂蜜嘅甜味,驅散晒頭先嘅熱氣。

今日同朋友慶祝佢搵到新工,所以黎灣仔呢間高級韓式餐廳食韓燒!之前聽朋友講話呢間餐廳環境好靚氣氛好好~ 食物又高質,所以就㨂左呢間~ 既然係慶祝,所以就食好啲,我地叫左個鹽磚和牛西冷牛扒🥩!! 呢個鹽磚系列真係第一次食,幾特別~塊鹽磚都幾靚,晶瑩剔透~ 燒完將成塊扒擺係上面,就會有鹽味~ 聽店員講呢塊鹽磚係喜馬拉雅山既鹽! 好似好高級😂 講左咁耐塊磚,係時候講個主食! 呢個和牛西冷好正! 脂肪油花好均勻,好靚,而且店員會問你洗唔洗幫手燒~ 呢塊扒咁珍貴,咁當然係交俾專業既人黎燒啦~ 果然燒到岩岩好! 肉質好腍,好香牛味,而且有入口溶化既感覺! 朋友都食得好開心! 另外我地叫左醬油盛盒~同黑毛豬盛盒!再加個海鮮煎蔥餅同兩杯野飲! 醬油盛盒入面有兩隻醬油蝦同醬油帶子! 因為朋友好鐘意食韓式醬油系列! 所以叫左呢個,佢話個味道醃得好正啲蝦好甜! 黑毛豬盛盒好抵食~ 有豬腸! 醃豬皮、五花肉同豬梅頭肉! 醃豬腸燒到好焦香好好味,五花肉同梅肉都好高質,唔會有豬羶味~ 海鮮煎蔥餅煎到超香脆,我最鐘意就係食邊位位置! 因為更加酥脆😋🥰最後食埋個蜂蜜雪糕! 真係有一小磚蜂蜜係入面! 好清甜!雪糕都好

鹽磚和牛西冷扒

醬油盛盒

黑毛豬盛盒好抵食~ 有豬腸! 醃豬皮、五花肉同豬梅頭肉!
黑毛豬盛盒
海鮮煎蔥餅

蜂蜜雪糕

最後食埋個蜂蜜雪糕! 真係有一小磚蜂蜜係入面! 好清甜!雪糕都好滑好正~

整體我同朋友都食得好開心,餐廳氣氛真係好好,而且有專人幫你燒已經好好~

值得再黎慶祝食飯~

2024-08-08
鹽磚和牛西冷扒
黑毛豬盛盒
海鮮煎蔥餅
蜂蜜雪糕
呢一餐我真係期待咗好耐,因為朋友同我講佢嘅牛真係好好味!叫我一定要試吓😎所以趁男朋友放假就即刻book定位嚟食😙食完真係覺得冇介紹錯啊🤤✨醬油盛盒 首先係呢個醬油盛盒,真係正宗嘅韓式風味!個醬油好香,而且唔係太鹹!蝦肉彈牙,而且好多膏,帶子鮮甜,八爪魚片爽口,每一樣都新鮮美味,真係好食到停唔到口! ✨鹽磚和牛西冷 呢個鹽磚和牛西冷就係高級享受啦!個牛西冷煎到外脆內軟,肉汁豐富,配埋個玫瑰鹽磚,真係香氣四溢,每一啖都充滿驚喜! ✨黑毛豬盛盒 呢個黑毛豬盛盒都唔輸蝕!有豬梅肉同豬五花🐷 豬肉唔肥唔瘦,肉質細緻,而且唔會太乾,配埋個醬汁,真係好惹味! ✨泡菜煎餅 呢個泡菜煎餅就好開胃啦!個煎餅香脆,泡菜酸辣,兩者嘅味道完美結合,好好味啊🤤✨青瓜青檬梳打 飲完咁多嘢食,梗係要飲啲解膩嘅嘢啦!呢杯青瓜青檬梳打就啱晒!青瓜嘅清香加上青檬嘅酸甜,真係好清新,而且可以解膩,真係一飲就精神晒! ✨柚子乳酸 呢杯柚子乳酸就係驚喜之選啦!個柚子味好濃郁,而且乳酸嘅味道又唔會太酸,兩者嘅味道完美融合,真係好香甜好解膩! ✨蜂蜜雪糕食飽飽之後食一個甜蜜蜜嘅蜂蜜雪糕,加埋蜂巢一齊食,係一個完美嘅結束🥰總括嚟講,呢

✨醬油盛盒

✨鹽磚和牛西冷

✨黑毛豬盛盒

✨泡菜煎餅

✨青瓜青檬梳打

✨柚子乳酸

✨蜂蜜雪糕

總括嚟講,呢餐真係好滿足!每一樣食物都質素高,而且味道好夾,真係食到好開心!
  • 蜂蜜雪糕
  • 鹽磚和牛西冷牛扒
  • 醬油盛盒
2024-06-28 2976 瀏覽
餐廳氛圍很好,環境有情調,座位舒適全都是卡位。一進去便看到牛扒櫃,見啲牛肉好靚。店員很有禮貌的招呼我們坐下和介紹餐牌。之後放上4款送的前菜/泡菜,說吃完可免費再加。還有一碟芽菜,都很好吃。醬油盛合裏面有醬油蝦,帶子和八爪魚,三款都很鮮甜,帶子很大,是刺身的珍寶size。蝦爽口彈牙,醬油味道甜甜的,相比食日式刺身又是另一種風味。鹽磚和牛西冷牛扒這個必定要推介,和牛西冷油花分布均勻,店員首先會幫忙燒西冷,然後放上玫瑰鹽磚上面靜置一會,讓牛肉吸收玫瑰鹽的味道。無論視覺還是味道上也是大滿足。另外也叫了慶州黑毛豬盛合配生菜包括有有水果醬油豬梅肉和豬五花,附上幾款沙律菜,用來包肉食,可以減輕油膩感。韓式泡菜煎餅煎餅薄薄的,煎得很脆,調味剛剛好,忍不住一件接一件的吃。他的雪糕也是店中主打,附上一件完整的蜜糖。感覺讓甜品也變得健康了。餐廳氣氛和服務都很好,而且食材高級,很適合慶祝特別日子,我們吃飯的時間就聽到了四次生日歌。

店員很有禮貌的招呼我們坐下和介紹餐牌。

醬油盛合

鹽磚和牛西冷牛扒

另外也叫了慶州黑毛豬盛合配生菜

韓式泡菜煎餅
煎餅薄薄的,煎得很脆,調味剛剛好,忍不住一件接一件的吃。
泡菜煎餅

Honey  Ice-cream
青瓜檸檬梳打/西柚乳酸梳打

青瓜檸檬梳打/西柚乳酸梳打
2024-10-30 200 瀏覽
之前聽人講過呢一間餐廳好正~在灣仔的貊炙 MAEK JEOK 餐廳,享受高級韓式燒烤體驗。今日就同另一半去食韓式前菜有泡菜,菠菜,芽菜,魷魚,芝麻蓮藕 ,除了芽菜外都可無限refill。芝麻蓮藕好特別,濃郁嘅芝麻包住蓮藕,真的要encore ~青瓜青檸梳打 ($42)、西柚乳酸梳打 ($50)吃燒肉要配消暑梳打,兩杯梳打都清甜潤喉,尤其適合配搭重口味的燒肉。40天熟成韓國五花肉這道五花肉經過 40 天的熟成,肉質鮮嫩,脂肪與瘦肉的比例恰到好處,全程店員幫手燒,燒烤後的外皮微微焦脆,內裡卻保持了多汁的口感。每一口都散發著濃郁的肉香,配上生菜食,好滋味呀!鹽磚熟成肉眼牛扒鹽磚熟成的肉眼牛扒則是另一番風味,肉質厚實,經過精心調理,鹽磚增添了獨特的風味。燒好的肉眼牛扒放在鹽磚上,因熱力會沾上鹽~每一口都能感受到牛肉的鮮甜與鹽燒大蝦燒大蝦鮮嫩多汁,外皮略帶焦香,肉質彈牙,蝦的鮮味更加突出。水冷麵在燒烤過後,水冷麵是完美的解膩選擇。涼爽的麵條搭配清新的湯底,口感清爽,仲配有白蘿蔔同埋梨,十分解膩蜂蜜雪糕最後以蜂蜜雪糕作結,香甜的蜂蜜,仲有一小片真蜂磚,冰涼的口感令人心情舒服~為今晚畫上完美的句號。

青瓜青檸梳打 ($42)、西柚乳酸梳打 ($50)

燒大蝦
燒大蝦鮮嫩多汁,外皮略帶焦香,肉質彈牙,蝦的鮮味更加突出。

水冷麵

蜂蜜雪糕

餐廳非常寬敞,而且店員服務周到
重要日子或者帶客人過嚟食嘢都好合適呀💜
好友生日壽星指定要食韓式,搵到呢間評價高嘅「貊炙」。餐廳裝修高級,室內設計、燈光設計明顯落過功夫,配色柔和,有種WOW嘅氣派感覺,但唔會過份奢華嗰種,好舒服✨自設熟成櫃 入座後先送上5款韓式前菜包括泡菜、辣蘿蔔,涼拌菠菜、芽菜,芝麻蓮藕,可以Refill。💫40天熟成韓國五花肉呢度最大優點係完全唔需要自己動手,有專人服務幫你燒埋,只要負責食就好😊 熟成呢個工序令肉質美味層次加倍提升👍🏻五花肉色澤靚,厚度肥瘦度適中,職員燒出嚟外皮脆口,又唔會乾身;配韓國生菜包配自家大醬、生蒜片、辣椒等一齊食口感豐富!💫鹽磚熟成肉眼牛扒店員介紹完就落手幫我地厚切並燒到3成熟之後放喺喜馬拉雅山玫瑰岩鹽磚上,肉味即時LEVEL UP!!入口肉質更加軟嫩,油脂甘香,外層仲有少少焦脆,非常推介!💫大蝦壽星朋友想食海鮮,叫咗人一隻大蝦,好新鮮💫雪黎水冷麵麵質彈牙,配水煮蛋,青瓜薄片,蘿蔔,酸甜清爽💫蜂蜜雪糕將蜂蜜淋上香濃牛奶味嘅軟雪糕,事前已一早mark定要食呢款雪糕,結果冇失望,口感軟滑,蜂蜜味十分突出🍯👍🏻💫青瓜青檸梳打 + 西柚乳酸梳打

自設熟成櫃

💫40天熟成韓國五花肉

💫鹽磚熟成肉眼牛扒

店員介紹完就落手幫我地厚切並燒到3成熟

💫大蝦
壽星朋友想食海鮮,叫咗人一隻大蝦,好新鮮

💫雪黎水冷麵
麵質彈牙,配水煮蛋,青瓜薄片,蘿蔔,酸甜清爽

💫蜂蜜雪糕

💫青瓜青檸梳打 + 西柚乳酸梳打
2024-10-29 190 瀏覽
放工個客仲想傾,同我黎左呢間燒肉,環境同氣氛都幾好,食材醬料都有落d心機。評下d食物:熟成韓國五花肉 - 半肥瘦,有腩肉味,彈牙,配大醬同生菜蒜片,或者沾洋蔥豉油都正。大蝦 - 大隻、厚肉,一擺喺爐就聞到好香蝦羔味,沾柚子豉油正。熟成美國肉眼 - 特別在,燒好後放喺喜馬拉雅山玫瑰鹽上面,抖30秒,塊肉吸收左咸味,唔洗再沾其他醬都好香烤味,有肉汁。中和返個燒烤,都有食冷麵、蜂蜜雪糕、青瓜青檸、西柚乳酸,當中蜂蜜雪糕好香奶味,睇得見嘅蜂膠蜜糖,比較特別。餐廳服務有水準。尤其是其中一個女侍應,真係好勤力,唔停手咁落力幫我地燒烤、剪肉、分餸,值得一讚。
前菜

韓式冷麵
青瓜青檸、西柚乳酸
蜂蜜蛋糕
2024-10-28 159 瀏覽
餐廳高級且神秘,滿滿獨特之氛圍。店員細心又友善,對燒肉很有技巧,服務滿分感覺浪漫,滿滿情調呢。韓式涼拌小菜無限的韓國涼拌泡菜,辣蘿蔔,菠菜,荳芽,蓮藕。開胃前菜,點好食物然後等店員以純熟手法幫忙燒肉,大滿足享受!青瓜青檸梳打西柚乳酸梳打清新宜人,冰爽感覺,棒!熟成韓國五花肉店子韓國五花肉質鮮嫩,精選熟成肉與別不同,濃厚豚肉味道,散發誘人香氣,搭配新鮮之生菜,滿滿快樂喔。鹽磚熟成肉限牛扒鹽磚熟成牛扒外焦內嫩,肉香滿滿,獨特的風味,口感滑中帶香,肉質鮮美。搭配簡單調味的玫瑰鹽磚,讓牛肉的鮮味提升。雪梨水冷面彈牙的雪梨水冷面,清爽可口,面條滑順,新鮮之味道蜂蜜雪糕甜品作結的香滑,滿滿香濃牛奶雪糕,令人快樂,原粒蜂蜜塊,天然甜蜜味!
餐廳高級且神秘,滿滿獨特之氛圍。

店員細心又友善,對燒肉很有技巧,服務滿分

感覺浪漫,滿滿情調呢。

韓式涼拌小菜

青瓜青檸梳打
西柚乳酸梳打
清新宜人,冰爽感覺,棒!

鹽磚熟成肉限牛扒

雪梨水冷面
彈牙的雪梨水冷面,清爽可口,面條滑順,新鮮之味道

2024-10-25 153 瀏覽
為於灣仔嘅精緻韓燒店 𓄼貊炙𓄹,主打熟成肉,環境氣氛幾有情調✦鹽磚熟成肉眼牛扒上菜嘅時間會附上喜馬拉雅山鹽磚,店員幫忙炙燒後會將肉眼朳放上鹽磚處理,如果熟度未夠就可自行再炙燒,肉眼牛扒非常厚切,油花分佈平均,肉味會比較濃✦40天熟成韓國五花肉五花肉肥肉同瘦肉相間,經熟成後,味道會帶果仁風味,喺其他烤肉店會比較少試到呢種風味✦大蝦大蝦非常彈牙爽口,炭烤帶出大蝦最原始嘅海水味,沾少少鹽食已經好好味✦雪梨水冷麵食完燒肉最適合食冰涼嘅水冷麵,加少少醋同芥末醬會更消膩✦青瓜青檸梳打 清新得嚟帶酸甜,比較清新解滯,✦西柚乳酸梳打 乳酸味幾濃,甜甜地都幾好味✦蜂蜜雪糕輕輕用匙羹壓蜂巢,就會有香甜嘅蜂蜜流出,同牛奶軟雪糕一齊食好夾

✦鹽磚熟成肉眼牛扒

✦40天熟成韓國五花肉

✦大蝦

✦雪梨水冷麵
食完燒肉最適合食冰涼嘅水冷麵,加少少醋同芥末醬會更消膩

✦蜂蜜雪糕
2024-10-20 323 瀏覽
✨鹽磚熟成肉眼牛扒牛扒經過30日熟成 厚切燒至三成熟 肉質軟腍 肉味濃 燒完放上鹽磚帶入鹽味 簡單調味 已經好足夠✨40天熟成韓國五花肉五花肉經過40日熟成 肥瘦相間大片薄切 豬皮彈牙 肉質結實 油脂豐富 肥美甘香 好邪惡✨大蝦大蝦大大隻 鮮味爽彈 蝦頭仲有蝦膏架✨雪梨水冷麵食完燒肉必定要食水冷麵冷麵爽滑彈牙 配搭雞蛋 青瓜 醃蘿蔔同雪梨 酸香清爽 解膩一流✨西柚乳酸梳打西柚同乳酸好夾 味道酸酸甜甜 清爽✨青瓜青檸梳打青瓜配青檸 幾特別 味道好清新✨Honey Ice Cream蜂蜜雪糕 牛奶雪糕配上蜂巢蜜糖雪糕冰感較重奶味突出 蜜糖蜜味清甜 總結:食物可以 環境時尚有情調座位闊落好坐 空間感十足服務可以 全程仲有專人幫手燒肉
✨鹽磚熟成肉眼牛扒

雪糕冰感較重奶味突出 蜜糖蜜味清甜

總結:食物可以 環境時尚有情調
座位闊落好坐 空間感十足
服務可以 全程仲有專人幫手燒肉
將燒至四成熟嘅dry-aged韓牛放喺鹽磚上rest牛油脂與熱力令鹽溶解滲進牛肉裏相比一向直接點鹽嘅方法咸香會更突出係幾神嘅食法,同時我亦覺得係幾啱懶人嘅食法記得第一次來就被餐廳嘅玻璃牆設計吸引在內裏用膳可以隱約看到室外同時不失私隱度另一重點當然係衝著 #自家熟成韓牛 而來30日熟成 嘅 #鹽磚熟成肉眼牛扒 大大塊直火燒都完全唔會un肉質反而仲更柔軟牛香亦更濃至於韓國五花肉係40天熟成烤好後帶住一陣似吃臘肉般嘅鹹香氣同埋燒肉以外幾款大家都耳熟能詳嘅傳統韓菜石頭飯、醬油蝦/蟹、水冷麵同炸醬麵等甜品個人推薦係個 #蜂蜜雪糕係我每次來都很期侍吃到嘅甜點雪糕不甜不膩甜感主要來自蜂巢磚幸福感亦隨甜蜜而來
將燒至四成熟嘅dry-aged韓牛放喺鹽磚上rest
牛油脂與熱力令鹽溶解滲進牛肉裏
相比一向直接點鹽嘅方法咸香會更突出
係幾神嘅食法,同時我亦覺得係幾啱懶人嘅食法

記得第一次來就被餐廳嘅玻璃牆設計吸引

肉質反而仲更柔軟牛香亦更濃

至於韓國五花肉係40天熟成
烤好後帶住一陣似吃臘肉般嘅鹹香氣

同埋燒肉以外幾款大家都耳熟能詳嘅傳統韓菜
石頭飯、醬油蝦/蟹、水冷麵同炸醬麵等

甜品個人推薦係個 #蜂蜜雪糕
係我每次來都很期侍吃到嘅甜點
雪糕不甜不膩
甜感主要來自蜂巢磚
幸福感亦隨甜蜜而來
2024-10-17 295 瀏覽
假期就是要放鬆心情,好好享受美食!吃精緻的韓國料理,特別選了熟成肉為主的菜品!40天熟成韓國五花肉這道五花肉經過40天的熟成,肉色依然粉嫩。五花肉在燒烤後散發出豐富的油脂和肉香,烤至邊緣微焦,外脆內嫩,包上生菜,咬上一口,特別惹味。鹽磚熟成肉眼牛扒很大一塊!牛扒熟成後肉質更加柔軟,口感滑順,肉汁依然豐富,還有肉的香甜味 。店員細心烹調,烤得剛剛好!大蝦表面烤至金黃,保持了蝦肉的鮮嫩,美味爽口。水冷麵麵條口感細滑,加上冰涼清新、酸甜口味的湯汁、爽脆梨片、酸蘿蔔片、青瓜片,烤肉後吃一口,添一抹清爽!西柚檸檬梳打和青瓜青檸梳打清新低甜也特別適合搭配重口味的烤肉,cool~蜂蜜雪糕餐後的完美收尾,蜂巢上的新鮮蜂蜜和雪糕融合,口感細膩。
假期就是要放鬆心情,好好享受美食!
吃精緻的韓國料理,特別選了熟成肉為主的菜品!

大蝦
表面烤至金黃,保持了蝦肉的鮮嫩,美味爽口。
水冷麵
西柚檸檬梳打和青瓜青檸梳打
清新低甜也特別適合搭配重口味的烤肉,cool~
蜂蜜雪糕
餐後的完美收尾,蜂巢上的新鮮蜂蜜和雪糕融合,口感細膩。
久違了的撐枱腳moment🥂消失左一陣子…之前連街都唔想出野又食唔落🥹我終於都捱過左呢段艱辛時間,做媽媽真係絕對唔容易🤰🏻.📍Maek Jeok貊炙.🥩鹽磚熟成肉眼牛扒 ($788) - 最期待嘅菜式~店員會幫忙燒,全程望住舊厚厚牛扒燒至外皮脆香,然後店員會切成一塊塊再燒,一路燒口水已經滴哂出嚟,燒好放上鹽磚吸收一下鹽味,嘩😍好香好juicy好有肉味~🥓40天熟成韓國五花肉 ($320) - 呢個豬未燒之前望落去幾肥下咁,但食落係完全唔覺嫁!個人覺得點餐廳嘅自家大醬同用生菜包黎食係最好食😌🦐大蝦 ($156) - 每人一隻燒蝦~正😋🍜雪梨水冷麵 ($95) - 店員分好麵提醒我哋食之前加啲醋同芥辣會好食啲,加完又確實係喎,酸酸地咁又幾解膩~🍨Honey Ice Cream ($104) - 雪糕好滑,配上蜂蜜又唔會話超級甜,就好似好夾咁👍🍹青瓜青檸梳打 ($42) - 好refreshing🤩青瓜味好出喎,飲落少少青檸酸味,唔錯!🍹西柚乳酸梳打 ($50) - 呢杯都好飲,少少甜甜地配埋西柚balance返😆
📍Maek Jeok貊炙

🦐大蝦 ($156) - 每人一隻燒蝦~正😋

2024-10-12 380 瀏覽
#maekjeok 灣仔高級韓燒店,都已經不止一次幫襯,每次來都會有不同主題的熟成牛肉部位,除了熟成牛,其他食材都是上等的,仲有專人幫幫燒烤,非常貼心😍🔹40天熱成韓國五花肉 $320,這家五花肉質鮮嫩,燒烤時散發誘人香氣,搭配新鮮配菜,讓每口都充滿滿足感。環境舒適,服務親切,值得一試😚😚🔹鹽磚熟成肉限牛扒 $788,這道鹽磚熟成牛扒外焦內嫩,肉香四溢。熟成過程增添了獨特的風味,口感滑順,肉質鮮美。搭配簡單的調味的鹽磚,讓牛肉的本味充分展現。非常推薦給肉食愛好者,絕對不會失望👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻🔹燒大蝦 $88,韓燒大蝦鮮嫩多汁,燒烤時散發出迷人香氣,每一口都讓人回味無窮,絕對是必點,而且有專人剝殼,非常方便❤️❤️🔹雪梨水冷麵 $95,雪梨水冷麵清爽可口,麵條滑順,搭配新鮮的雪梨片,增添自然甜味😄😄🔹蜂蜜雪糕 $52,蜂蜜雪糕口感綿滑,甜度恰到好處,散發自然蜂蜜香氣。新鮮蜂蜜入口即化,清新怡人,必點😍😍貊炙 (灣仔)灣仔港灣道30號新鴻基中心1樓104, 104A, 105A 及 106-108號舖

貊炙 (灣仔)
  • 蜂蜜雪糕