2024-09-12
亞女成日想養貓,但係養貓貓唔係一時衝動架嘛,一定要諗清楚,咁啱同個friend講開,佢話荃灣有間貓cafe,所以趁住亞女而家仲係返半日,就比佢感受吓。貓貓cafe喺眾安街,搭車都算方便,上到去職員就介紹價錢、餵及摸貓貓須知,$58/鐘(每人),其後$38/鐘,$118就無限時任坐!茶水免費提供,有3部飲品、蛋糕自助售賣機,肚餓都有得充飢🤣。記得飲品要冚返個蓋,如果唔係貓貓會飲架。入cafe係需要著祙嘅,入去前需要更換一次性拖鞋,另外,職員話驚貓貓小便或整爛我哋啲嘢,所以比個超級大索袋比我哋,叫我哋將隨身物品放入去。cafe空間感好大,木系裝修好舒服,貓貓一啲都唔驚人,全場可以任坐。每一個鐘可以買一次零食(凍乾)餵貓貓,半份$6,一份$12,一拎住個零食盒,貓貓就即刻好熱情跟住我哋🤣。我買咗一杯凍咖啡$10,藍莓芝士蛋糕$19,超抵。但當我坐低想食嘅時候,啲貓貓就好興奮,跳上我張檯到🤣,幸好職員見到,幫手抱番佢哋落地。𢭃貓棒係免費借用同貓貓玩嘅,但12歲以下就唔可以喇!所以亞女就餵零食同摸貓貓。入場前,職員會講有2隻黑色圍巾的貓貓會有啲脾氣仔,要留意。另外,紅色圍巾貓貓係唔可以食零食,記
𢭃貓棒係免費借用同貓貓玩嘅,但12歲以下就唔可以喇!所以亞女就餵零食同摸貓貓。入場前,職員會講有2隻黑色圍巾的貓貓會有啲脾氣仔,要留意。另外,紅色圍巾貓貓係唔可以食零食,記得唔好餵呀!
Cafe內有兩個洗手間,好乾淨,整體都好舒服,見到咁多貓貓好開心,絕對可以減壓,除此之外,仲有好多桌遊同漫畫提供,不過我都係鍾意摸貓貓多啲。