2017-01-18 262 瀏覽
同貓奴朋友食飯, 佢話好耐無去過貓cafe, 佢自己已search好話要去呢間! 睇comments 話呢度算有多貓, 野食又ok咁.我響油麻地地鐵站A出口一出向H&M方向行再向右過條馬路就到,都幾方便。 未入到去已見到貓兒四圍走,萌萌的睇見心情都會好啲。餐牌有小食,Pizza,意粉,意大飯同甜品,選擇都唔小。  太肚餓, 所以叫香辣海鮮意大利飯, 看似飽肚啲。 等左十五分鐘左右, 食物就到。 響等食物既時間,我地可以抱下啲貓、同佢地玩下,餵下佢地,與她們一起,啲貓咁可愛,簡直溶化人心。 意大利飯直係夠香辣,飯唔太硬唔多生米,乾濕度剛好,響呢啲場合,易入口係必要的!暖笠笠生薑蜜, 杯野有一絲絲薑絲外,仲有柚子味, 飲左後感覺暖和又香口。為左坐多陣,我地叫埋甜品,朋友點左心太軟. 切成開時朱古力漿隨隨流下來,流心味道濃郁而且滑,外層的蛋糕就唔係好夠厚,如果多點蛋糕就好了!樂極忘形,我們玩得好開心,期待下一次來玩過。

未入到去已見到貓兒四圍走,萌萌的睇見心情都會好啲。

樂極忘形,我們玩得好開心,期待下一次來玩過。
2017-01-16 226 瀏覽
因為男朋友鐘意貓,所以突登去食,可能晚餐去食,啲貓貓玩左成日好攰,所以大部分都訓教。不過見到佢地都好開心叫左個2人套餐,都吾錯呀,pizza都幾好味,好鐘意個花茶,花茶絕對值得叫黎飲!個啲仲會有啲牌類、棋類既小遊戲,成班人黎玩都正
2017-01-13 204 瀏覽
朋友屋企養左3隻貓,差唔多一得閒既時候就係貓貓貓全部都係貓咁都唔夠,放假出街食飯都要有貓既出現,今日就同佢去左一間以貓為賣點既CAFE,貓咪CAFE餐廳粉紅色既門口好性化,難怪入到黎都係女仔多食物種類唔多,不過估唔到都有水準食左個腸仔芝士PIZZA,芝士味道好濃,仲好有硬度,可以拉芝士TIMPIZZA個批都好脆,幾好咬口腸仔夠熱,所以一定好食同埋都幾大塊,幾抵食我就另外飲左個忌廉湯,又係好夠熱,唔會放凍曬先拎出黎而且個外型都幾靚,有D似BABY CAFE既感覺味道就OK啦,唔會太淡,樓上CAFE黎講算唔錯朋友差唔多成晚都係睇貓,食左小小野,貓真係咁可愛咩
朋友屋企養左3隻貓,差唔多一得閒既時候就係貓貓貓全部都係貓

餐廳粉紅色既門口好性化,難怪入到黎都係女仔多
食物種類唔多,不過估唔到都有水準

PIZZA個批都好脆,幾好咬口

腸仔夠熱,所以一定好食

同埋都幾大塊,幾抵食
我就另外飲左個忌廉湯,又係好夠熱,唔會放凍曬先拎出黎

而且個外型都幾靚,有D似BABY CAFE既感覺

味道就OK啦,唔會太淡,樓上CAFE黎講算唔錯

朋友差唔多成晚都係睇貓,食左小小野,貓真係咁可愛咩
2017-01-10 215 瀏覽
新年日子越黎越近,越黎0越唔想返工啦,不過話雖如此,工仍然係要返,不過準時收工係常識吧今日放工就同朋友去左一間樓上CAFE食野上到去唔算太多人,所以好快有位,餐廳唔算大,但幾企理,以粉紅色為主題我叫左個沙律,好快就黎到沙律菜好新鮮.加小小沙律醬味道都唔錯份量唔算太大份,作為前菜岩岩好吉烈豬扒白汁意粉,估唔到樓上CAFE既豬扒都會咁脆,但D肉都係香,開頭仲諗住會係炸到油林林,D肉又鬆果種而且有成6塊,都幾抵食意粉上枱仲係暖,口感都算唔錯,個汁唔算太多,食落都幾好味

今日放工就同朋友去左一間樓上CAFE食野

我叫左個沙律,好快就黎到

沙律菜好新鮮.加小小沙律醬味道都唔錯

份量唔算太大份,作為前菜岩岩好

而且有成6塊,都幾抵食

意粉上枱仲係暖,口感都算唔錯,個汁唔算太多,食落都幾好味
1K
2017-01-03 279 瀏覽
話說小弟家樓下有不少浪浪,平日他們都好痴人,他們總是把我回家之路擋住,要我摸肚肚才能放行。久而久之,每一晚我都要摸一摸肚肚才能放下工作的煩惱,然後回家。突然有一天他們全都不見了‧‧‧聽說是被附近住戶投訴,所以被愛協抓走了‧‧‧還好,這邊有間CAFE是浪浪之家,裡面全部貓咪都是流浪貓!對上一次來已經是半年前,今天浪浪數目幾乎多了近倍! 這隻頑皮豬一開始就坐了我的皇位!被朋友抓了起來好好招待~時值7點多,正正是貓貓的睡眠時間,幾乎全部都在自己的位置睡覺,好壯觀耶!這隻皇上一個貓霸2個位,中間還懸空呢,這樣都睡得著,笑死寶寶了!小食拼盤比之前進步了不少,薯條的比例變得合理,而且還改成了粗薯條!口感味道都進步了不少。此外雞翼的質素也不錯,不會像以前般油膩,令人驚訝進步之大。雞扒寬條麵是新菜色,雖然沒有什麼雞味,但質感非常軟稔,幾乎入口即化,入口香甜。至於芝士配寬條麵,雖然芝士量不多,卻有濃濃的芝香。作為一家CAFE,這質素十分難得。心太軟就有點令人失望了,切開沒有流心,朱古力醬太濃稠,漿狀的內涵有點太甜,實在很一般。吃完再運動一下,當然是遊玩時間了!途中捕獲另一隻頑皮貓,經常跳來跳去,差點把

這隻頑皮豬一開始就坐了我的皇位!被朋友抓了起來好好招待~
吃完再運動一下,當然是遊玩時間了!
途中捕獲另一隻頑皮貓,經常跳來跳去,差點把桌上的食物弄倒!不抓著這小朋友實在無法安心進食呢!

總結:

偶爾來貓貓CAFE放空一下,順便支持一下這邊的浪浪,一舉兩得呢!
2017-01-02 173 瀏覽
之前都聽過香港都有貓cafe好想去但係又無乜時間終於係1月1號去左人生第一次去ge貓cafe一入到去就見到好多貓貓因為岩岩開鋪唔夠一個鐘所以人客唔係好多店員會提醒入到黎之後快D關門唔好比貓貓走出去店內環境幾好野食味道普通但係服務態度好好當你攬住貓貓個陣店員會提醒下你小心唔好掂貓貓某D地方(如尾巴)食食下野會有貓貓走過黎坐係你對腳上面不過叫甜品ge話要小心唔好比貓貓食到如果好彩ge話仲可以見到貓貓滴眼藥水同剪指甲架♡p.s.其實店內ge貓貓有時候會打架,大家要幫手阻止佢地啊
之前都聽過香港都有貓cafe
野食味道普通但係服務態度好好
食食下野會有貓貓走過黎坐係你對腳上面
不過叫甜品ge話要小心唔好比貓貓食到
如果好彩ge話仲可以見到貓貓滴眼藥水同剪指甲架♡
p.s.其實店內ge貓貓有時候會打架,大家要幫手阻止佢地啊
2017-01-01
食物質素呢 就真係好一般 好好多都好hea 仲有既就係員工態度都好差 我同朋友食野 叫左野食 45分鐘之後先上第一碟食物 再等多十分鐘先有野飲 期間不斷催都冇人理 我燥燥地即刻cut單走人 以後都唔會再黎

2016-12-31
2016-12-29 220 瀏覽
Although its quite popular in Hong Kong to go to cat cafe, I have never been to one. This one was being introduced by a friend who said its a good one. Kitties are playful and get along well with human. Some cat cafe has so many kitties but lazily lying down, which are very upsad for customers like us who wanna play.Some of them are running around, while I can see the white one has an ear piece missing, the waitress said they are all adopted, thats why they are not perfectly shaped. People love
Some of them are running around, while I can see the white one has an ear piece missing, the waitress said they are all adopted, thats why they are not perfectly shaped. People love them so much that they are always not on their seats, but on the floor playing with kitties. I can rarely see locals did that elsewhere, no matter adults or kids.
Food are fine. the Pizza has basic ingredients such as mushrooms, tomatoes and smoked salmon, which tasted nice. The Pizza itself was crunchy and nicely dressed too.

The cream brulee, was not good though, it cold in the heart and too sweet, the texture was a bit too tough.

We enjoyed the relaxing night over here, with the kitties. I recommend this cafe to everyone whos not allergic to cats.
2016-12-05 9051 瀏覽
依間貓貓CAFE已經變左我同朋友們既聚集地,事關我同朋友都好中意貓貓,而且係旺角又就腳,所以間唔中都會黎等下~重點係:貓貓數量驚人!又高凳變矮梳化,同貓貓可以更加親密接觸,亦都減少左對貓貓既危險性~抵讚!依個係收費表,平日同假期唔同價錢,收費都算合理,唔算特別貴。依間cafe仲有二人/四人套餐,岩晒多人食用呀~不過我同朋友唔太餓就嗌左幾樣就算~其實黎得貓貓cafe,食物真係唔係重點,有大部份時間都係玩貓,但依間cafe既食物質素都唔錯~日式咖哩豬扒飯,以日式便當上場,睇上去色水唔錯,咖哩既味道有啲似759賣緊果包即食咖喱,甜甜酸酸而唔辣,另外仲有沙律同栗米做伴菜。日式豬扒炸至金黃色,再係面層淋上燒汁,賣相相當吸引,外層鬆脆,入面爽軟,食落好美味,不錯一試。另一方面又嗌多左個pizza,份量細細個岩岩好,味道還好,不過不失。坐係我地對面既就係一堆貓團,一張梳化起碼訓左5-6隻貓,每隻摸極都唔醒,好治癒~~~喵~不同睡姿呈現眼前,見到都好想笑xd訓埋係我個書包上面,唔敢叫醒佢><好有愛既畫面~~不過有時貓貓們都會發脾,大家要比啲愛心,唔好恰佢地呀~
依間貓貓CAFE已經變左我同朋友們既聚集地,

事關我同朋友都好中意貓貓,而且係旺角又就腳,

所以間唔中都會黎等下~重點係:貓貓數量驚人!

但依間cafe既食物質素都唔錯~
日式咖哩豬扒飯
日式咖哩豬扒飯,以日式便當上場,睇上去色水唔錯,

咖哩既味道有啲似759賣緊果包即食咖喱,甜甜酸酸而唔辣,

另外仲有沙律同栗米做伴菜。
日式咖哩豬扒飯
日式豬扒炸至金黃色,再係面層淋上燒汁,賣相相當吸引,

外層鬆脆,入面爽軟,食落好美味,不錯一試。
坐係我地對面既就係一堆貓團,一張梳化起碼訓左5-6隻貓,

每隻摸極都唔醒,好治癒~~~喵~
不同睡姿呈現眼前,見到都好想笑xd
訓埋係我個書包上面,唔敢叫醒佢><
好有愛既畫面~~
不過有時貓貓們都會發脾,大家要比啲愛心,唔好恰佢地呀~
2016-11-20 274 瀏覽
跟朋友一直喜愛貓喵,亦去過唔少貓cafe。但一般食物味道麻麻,獨有貓咪作招徠。呢間貓cafe卻一改我以往對同類cafe嘅看法。而我覺得佢最值得讚賞的是有得book位(還可以網上預訂)同埋無限食限坐時間。愛貓而又少機會接觸貓的才會到貓cafe, 有得食有得玩當然唔會想咁快走啦。當晚同朋友足足坐左4個鐘先走,雖然我地無好似其他人咁捉住啲貓貓來玩(特此重申一次,請大家興奮之餘,都記得要尊重貓貓,唔好用人嘅氣力壓倒性捉實啲貓貓攬實來玩,佢地係有生命有感受的,不是玩具!)呢間貓cafe比其他店多貓,當日目測,無20都有10幾隻,cafe地方亦比較大,坐住唔會覺得迫。同時體貼地,每個座位都是一個桶,可以收放好隨身物品先同貓貓玩。一進門,店員會示意請你除鞋,所以最好著襪去,因為cafe是沒有拖鞋提供的,除鞋之後可把鞋子放上鞋架,cafe有一很高的鞋架方便客人擺放,亦很整齊。然後,店員會示意你先消毒雙手,cafe有足夠的消毒用品提供,包括門口的自動感應消毒噴霧,自動感應消毒啫喱和幾支消毒水。走進店內,就發現到處都是貓咪佢地三個,一直坐喺我地身旁梳化覺豬無郁過,全程4個鐘cafe中間有個貓貓專用架,差不

呢間貓cafe卻一改我以往對同類cafe嘅看法。

走進店內,就發現到處都是貓咪
佢地三個,一直坐喺我地身旁梳化覺豬無郁過,全程4個鐘
cafe中間有個貓貓專用架,差不多全店貓貓都喺呢個架坐住或瞓覺或休息,大家可以隨意溫柔地(pls!)跟佢地玩玩。(請不要好似圖中男士咁樣對貓咪
,睇下貓咪幾唔開心
再來一隻,好可愛啊

好,講下食左乜先~
當日點的是2人餐,有是日餐湯x2,沙律x 2, 小食併盤x1, pizza 3揀1,意粉3揀1,飲品x 2, 甜品x 2. total $298, 無加一。
先來餐湯,set好左,無得揀,當日飲的是薯仔忌廉湯,分量唔多,約有半個飯碗到,味道略咸,但好足料,每一匙都是滿滿的薯仔,而且好creamy
之後是沙律,醬汁是凱撒沙律,蔬菜算新鮮
小食併盤, 有法蘭克福腸,薯條,炸洋蔥薯蓉圈,分量唔細。
主菜1,pizza, 我地點的是夏威夷風情,材料有莎樂美香腸,菠蘿火腿粟米芝士,薄身餅底很香脆
主菜2,香草忌廉雜菌天使面, 濃香忌廉白汁加雜菌,味道唔錯
cafe好大方, 跟餐嘅飲品和甜品均無限制種類同價錢,總之menu有的都可以點, 不需額外加錢

當日點左熱紅棗茶,味道略甜,不過好大杯,可以飲足成晚
甜品, 朋友點的是貓咪山太軟配雲尼拿雪糕,雖然只是細細份,但師傅沒有馬虎,心太軟很流心而且流心量很多,不嗇鄙
我點的是曲奇朱古力蛋糕,這是一件十分厚實的蛋糕,比起曲奇,更似chocolate cheesecake, 只是略嫌不夠曲奇的口感。

整體無論服務和食物質素算不錯,值得再去!

p.s.順帶一提,店家近來好似做緊promote, 當日給我地一張卡仔儲印花,每消費滿100蚊會有印花一個,儲夠5個即送蛋糕一件。大家不妨試試看~
2016-11-18
2016-11-19 275 瀏覽
今日去旺角, 經開見到樓下水牌開左間貓cafe得知原來前身係Cafe Hikari, 估唔到咁快就兩年XD入到去, 格局其實都Cafe Hikari差不多, 只係換了唔少貓坐位都叫足夠, 假日下午walk in 都有位拿餐單望, 嘩個價錢令我眼前一亮, 分分鐘可以食兩次M記問waiter話平果D唔包野飲, 唯有叫貴果D, 叫左個意式飯等的時間就唔係好耐, 好快就上菜, 期間同貓貓玩, 不過D貓貓同港島果D比較係相對地少, 唔多野食黎了, 味道可以, 不過唔算深刻杯凍茶就偏淡一般食完, 好快地就埋單走人Rating:味道: 合格, 唔差但唔深刻, 始終主打係貓環境: 一般, 擺設比較亂服務: 要改善...下下俾個客食西麵唔係咁好衛生: 冇要求, 因為有貓...抵食: 0分, 太貴...同同行相比我會去番港島果間
今日去旺角, 經開見到樓下水牌開左間貓cafe
坐位都叫足夠, 假日下午walk in 都有位
拿餐單望, 嘩個價錢令我眼前一亮, 分分鐘可以食兩次M記
野食黎了, 味道可以, 不過唔算深刻
杯凍茶就偏淡
一般
食完, 好快地就埋單走人
Rating:
味道: 合格, 唔差但唔深刻, 始終主打係貓
環境: 一般, 擺設比較亂
服務: 要改善...下下俾個客食西麵唔係咁好
衛生: 冇要求, 因為有貓...
抵食: 0分, 太貴...同同行相比我會去番港島果間
2016-11-19
10 分鐘 (堂食)
周五晚,同肥膏一起到這裡食個晚餐!而最主要的目的是,摸摸這裡的小貓貓!因為,經過商討後,我們決定在不久的將來,我們的家會養一隻貓,所以就先來這裡看看。順便培養一下愛貓的情緒。我們一早就訂了位子,怕滿座。因為之前去過分店,客滿!這次這家分店,地方大,坐的超舒服!這僑建大廈在信和中心的前面,很好找,位於大廈二樓,一出電梯門就被這粉粉嫩嫩的門面吸引了!貼心的還有除毛器!跟貓貓互動,弄得整身貓毛都不用怕了!特別提醒的是,進去前一定要脫鞋,而且要有襪子!另外一件最重要的是,要先消毒雙手!店員人都很好,全部都面帶笑容,很親切。當天,有不少小朋友在,店員們還會教小朋友拿貓糧喂貓貓,難怪這麼多家長帶小朋友前來,不但能夠培養小朋友的愛心,又能夠親子互動一下!真的值得一家人來!我們最主要的目的,是看看這幾隻貓貓!這些貓貓們真的是超可愛,也不怕人。每隻都好有個性!好幸運地,當天被安排了一個很好的位置!因為有一堆貓咪睡在我的旁邊!看到這麼可愛的小貓,真是整個人都溶化了。這隻是小丸子!她是個女生!好乖又可愛!他是金枯,臉很長很尖很長!這位小妹很受貓咪歡迎!如果這就是茶(水蜜桃花茶)HKD 68.00我們兩人只點

貼心的還有除毛器!跟貓貓互動,弄得整身貓毛都不用怕了!

我們最主要的目的,是看看這幾隻貓貓!
這些貓貓們真的是超可愛,也不怕人。每隻都好有個性!
看到這麼可愛的小貓,真是整個人都溶化了。
這隻是小丸子!她是個女生!好乖又可愛!
他是金枯,臉很長很尖很長!
這位小妹很受貓咪歡迎!
如果這就是茶(水蜜桃花茶)HKD 68.00
我們兩人只點了一壺茶,店員很好地給了兩個杯子!👍🏻
這茶好香,剛開始喝的時候味道很清淡,但是底下放了小蠟燭,慢慢地加熱後味道就變濃了,更好喝!
炸魷魚圈 HKD 58.00
這個好好味!粉漿有調過味,所以炸出來好惹味!份量也很大一份!不過,如果沙律醬擺小碟子上,用沾的會比較好,因為有些人是不喜歡沙律醬。我旁邊那個就是了,哈哈!
經典英式全日早餐 HKD 108.00
不錯,薯餅好好味!沙律菜也很新鮮。
醉翁之意不在酒,食物是其次,跟貓貓玩才是最主要的目的!就算食物早就消化掉了,也不願走人!貓貓太可愛太有魅力了!
2016-11-15 204 瀏覽
因為預訂, 所以不用等。我選貓咪貓咪HOME主要是All day breakfast和有人貓駐場。菜式款式不算多,但看得出食得出是用心造的。飲品大杯,味道有水隼,。食在其次,貓才是主角,(尤其是這次我們是八個人的聚會,傾談為主),大大小小十多隻的各色各樣的貓咪,幫我們的聚會增添了不少氣氛。
題外話/補充資料: 入店要除鞋,如果沒有穿襪的要幫襯買一對襪,雖然店內有眾多貓咪,但不覺不整潔,花了不少心機。
  • 三紋魚沙津,All day breakfast,花茶,
2016-11-14 276 瀏覽
友人屬貓奴,路經見到屬全港最多貓咪的cafe,便去朝聖cafe內有超多隻貓咪!而且有唔同顏色,唔同花紋的而且每隻頸上都有自己的名字,更有分別男女貓咪完全不怕人,有些還會爬到你那兒。好得意,睇緊餐牌時,有隻貓咪就上了來店員會定時定候餵貓咪食東西,每當有食物,多隻貓咪都蜂擁而上,係貓咪的好時機看了一會貓咪就叫食物小食拼盤:這個拼盤有蜜糖司華力腸,炸餃子,炸薯條同芝麻雞翼一次過滿足晒試不同食物的欲望。司華力腸配上蜜糖是十分夾,餃子炸得很脆口,薯條灑上香草更入味,雞翼有芝麻香。之後叫了個朱古力心太軟配蛋糕連果茶,這個挺化算,有兩件甜品加上一大壼水蜜桃果茶,岩晒兩個人share水蜜桃茶甜甜的,更是座熱,邊飲邊keep住暖甜品賣相很吸引:是朱古力蛋糕&朱古力心太軟,心太軟更是大大個的
友人屬貓奴,
路經見到屬全港最多貓咪的cafe,
便去朝聖

cafe內有超多隻貓咪!而且有唔同顏色,唔同花紋的
而且每隻頸上都有自己的名字,更有分別男女
看了一會貓咪就叫食物
小食拼盤:這個拼盤有蜜糖司華力腸,炸餃子,炸薯條同芝麻雞翼
,薯條灑上香草更入味
,雞翼有芝麻香。
之後叫了個朱古力心太軟配蛋糕連果茶,這個挺化算
,有兩件甜品加上一大壼水蜜桃果茶,岩晒兩個人share
水蜜桃茶甜甜的,更是座熱,邊飲邊keep住暖

2016-11-01 2247 瀏覽
平時看到可愛貓貓,總是想帶回家,然而家中又不便養貓貓,所以有時就去朋友家中玩貓貓。現在終於被我發掘到新去處!這間貓咪Cafe,是我第一次去,看到門口已經很有家的感覺。入去到先行用酒精噴一噴手,不但衛生,也能保障貓咪不怕被感染。然後要除鞋,也要著襪,如果沒有襪,也能即場買,也幾方便貼心的服務。入到去,就會發現很多貓貓....那些貓貓多到在不同各位睡眠/走動.眼見差不多每枱也會有貓影出現,真的很多貓啊!而中間位也會有一些木架給貓貓睡覺,看到懶洋洋的貓咪,看得連我也想瞌睡起來。每隻貓咪也會有專用名牌,得知牠們的名字,更有親切感,叫起來更為順口了!為了令每隻貓咪方便食野,也在地下放置了貓糧和水,千萬不要騷擾貓咪進食啊!千萬不要騷擾貓咪進食啊!千萬不要騷擾貓咪進食啊!(因為重要,重覆三次XD)而這Cafe的裝潢也很溫暖,看到牆紙也有著各種可愛的貓貓,時鐘也會吊掛是日甜品,令人感覺到舒適放鬆的感覺。在近大門,也會有一些遊戲,成班朋友上來,就唔會話悶啦...咁多遊戲選擇。在每張枱也也設備了一個呼叫鈴,方便客人們點餐,覺得這裡的設備也不錯!也看到這Cafe也有最低消費,食物的款式也算多,不但有小食,也

現在終於被我發掘到新去處!
這間貓咪Cafe,是我第一次去,看到門口已經很有家的感覺。

眼見差不多每枱也會有貓影出現,真的很多貓啊!
也看到這Cafe也有最低消費,食物的款式也算多,不但有小食,也有主餐,甜品set,或者花茶...

今次叫了牛油雜菌香草忌廉天使麵 $88
看到賣相也不錯,雜菌夠多,忌廉味也夠濃,食下去的天使麵能夠均勻那些醬汁,不會太硬和油膩,卻能感受到忌廉的幼滑和菇類的芳香,水準不錯。

再叫了一個拼盤$88
有薯條,雞翼,炸餃子,腸仔...

全部熱辣辣,很新鮮整的,薯條又夠厚身,食下去薯味十足...而雞翼也夠入味,沒有雪藏味,也夠滑身嫩口,加上腸仔不會切到很薄,厚薄適中,也帶著少許的蜜糖味.

配上炸餃子,其實食到一半都已經開始飽...真的邊食邊玩貓...不亦樂乎。

而我也點了玫瑰蜂蜜花茶$68
看到很多玫瑰在茶當中,而一壺茶,可以分到6-7杯小茶杯,飲下去我覺得像有點黑加倫子味道,不會太甜,也帶著少許甜甘.微溫的效果,我看到在場很多女生都會愛飲花茶!

在這個Cafe 期間,真的看到那些貓貓自由走動,看到每隻貓也不怕人,也表現對人的信任,看到牠們懶洋洋的姿態,我的身心也被治療了,難怪這樣多人愛成為貓奴,這裡地點便利,的確令我會再翻去的機會大增。