2024-11-18 50 瀏覽
諗住開開心心同小朋友去貓cafe慶祝生日,餐廳標榜係會幫助流浪貓貓.不過入到去俾我嘅第一感覺好差幾位女店員都係黑口黑面咁,其中一個係带帽嘅,唔知係嫌我哋多人定成日叫佢哋攞餐具,次次都係黑口黑面唔耐煩咁,佢哋冇嘢做都係坐晒喺度吹水咋嘛又唔係忙,搞到我自己都唔好意思叫佢哋.上晒所有嘢同埋其他人嘅嘢飲,諗住問下杯抹茶到未,個店員勁唔耐煩咁嘅樣同我講沖緊,好似要受佢氣咁我哋帶咗生日蛋糕上去,佢哋收咗我切餅費,但完全係零服務、零餐具俾我,仲要係叫先俾我,蛋糕擺低就算,仲要係成間餐廳咁大,都唔夠叉用跟住係我切完蛋糕都未有,我就用我自己嘅碟同叉算(好在跟蛋糕送咗set餐具俾我)如果唔係當時真係好尷尬 ~總言之呢間嘢唔會有下次,我隔咁耐都要講返呢件事係希望俾更多人知道,佢哋所謂嘅唔限時亦都係任佢哋講,我哋都有俾佢哋吹我哋交枱,佢話已經有人等緊,但出面係一個客都冇,態度另人不能接受!唔好意思或者多謝嘅說話完全係冇嘅!

2024-11-03
慶祝紀念
生日
2024-09-12 971 瀏覽
暑假到尾聲,就帶小朋友去貓啡吃晚飯順便同貓咪玩。呢到有最低消費每位$100。地方都不算大,大約有30隻🐱,不過位置很方便,食物有意外驚喜,好好味!🤤Order 3 set Meowの套餐@$128·溫泉蛋卡邦尼扁意粉+是日小食+百香果菠蘿冰沙+$5·巴馬火腿辣茄闊條麵+$10+是日小食+百香果菠蘿冰沙+$5·巴拿馬風乾火腿薄餅+是日沙律+菠蘿沙冰+$5·另加日式唐揚炸雞配自家製他他醬$48貓啡 (旺角)旺角彌敦道577號高氏大樓3樓A室

Order 3 set Meowの套餐@$128
·溫泉蛋卡邦尼扁意粉+是日小食+百香果菠蘿冰沙+$5

·巴拿馬風乾火腿薄餅+是日沙律+菠蘿沙冰+$5

·另加日式唐揚炸雞配自家製他他醬$48

貓啡 (旺角)
旺角彌敦道577號高氏大樓3樓A室

2024-08-31
10 分鐘 (堂食)
2024-09-06 698 瀏覽
今日同小朋友特意嚟呢間貓貓cafe搵貓貓玩放鬆下,因為知道佢地係會收養流浪貓貓嘅Cafe, 覺得別具意義。呢個環境用上木系風格同埋綠色作裝修,覺得幾舒服休閒。呢度都有成五六隻貓貓又有唔同性格,同每隻貓貓玩下都幾治癒,摸住佢哋毛茸茸嘅背同頭,夠晒得意。場內有注意事項,提提大家點樣同貓貓友好相處👍當日見到佢有特別推介嘅窩夫,可以揀朱古力或者焦糖口味,我哋就揀咗焦糖口味試下。食落好味道,暖笠笠,貌相吸引,外皮又夠鬆脆,窩夫蛋香味濃!仲點咗朱古力蛋糕,朱古力味濃郁,蛋糕食落濕潤唔乾身,yummy! 飲品方便就揀咗杯flat white同埋鳳梨西梅柑桔檸檬茶。嘆住甜點同飲品,一邊同咁可愛嘅貓貓互動,實在寫意!

場內有注意事項,提提大家點樣同貓貓友好相處👍

- 位於旺角的Catfe貓啡,環境舒適優雅,是您與毛小孩共度閒暇時光的絕佳之選。 🌳- 不定期會有待領養的可愛貓貓出沒,讓您一邊品嘗美食一邊欣賞牠們的可愛模樣。 😻- 「Meowの套餐」精心設計,包括了日本刺身級帶子蒜香辣椒意粉和招牌蒜香蟹肉明太子闊條麵,既營養均衡又美味不凡。 🍝- 美食還可搭配是日小食和沙律,以及草莓牛奶冰沙和蘋果汁等清爽飲品,令人回味無窮。 🍨- Catfe貓啡位於旺角彌敦道577號高氏大廈3A樓,交通便利,是您聚會、工作或放鬆的理想去處。 🚇- 無論是貓迷還是單純喜愛美食,Catfe貓啡都能帶給您一個愉快的用餐體驗。 🐾

2024-07-27 1992 瀏覽
今日假期諗住試下去貓cafe,點知第一次真系勁失望😕ig就寫無限時,但入場前個金髮女職員就已經話限時90分鐘,之後就要離開,佢話系因為依加有人數限制喎...ok fine我算。一坐低已經覺得環境唔多好,一尼音樂太大聲二尼隻隻貓都好似無尼神氣咁,出面已經熱入到尼室內冷氣都唔夠非常悶熱,幾乎隻隻貓都瞓哂,諗住一場尼到又有其他客喺度依加走好似又肉酸左d,然後有隻橙色貓貓走左過尼我身邊,一開始都覺得佢幾得意,後尼見到佢頻頻捽眼捽到紅哂🥴。叫左個意粉同杯凍朱古力,職員尼到就擺低然後真接走左去乜野介紹都無,杯野飲就正常啦雖然冰都頗多同埋朱古力本身都好難沖得難飲😅不過個意粉嘅份量真心少到喊出尼,個碟就夠哂大個呀,但d粉嘅份量就真系三兩啖就食哂仲要死咁咸,咁樣收百幾蚊一碟真心超唔抵。雖然都聽過下呢d動物cafe都一定偏貴,但無諗過真系性價比會咁差啫😢然後另一隻橙白貓喺我附近嘔,職員見到之後只系用張濕紙巾抹左一下同用噴霧噴左兩下,睇佢個樣好似已經習以為常咁,睇d貓嘅身型都系偏瘦,除左一隻特別肥之外😂我諗平時佢地d糧都系唔系太多🤔btw呢90分鐘真系好快就過左,職員又真系好老實地準時叫我走,然而當時客人得
今日假期諗住試下去貓cafe,點知第一次真系勁失望😕

btw呢90分鐘真系好快就過左,職員又真系好老實地準時叫我走,然而當時客人得個10個8個,都幾無奈😮‍💨

我諗我應該都唔會去其他貓cafe啦,始終喺呢間個體驗已經打沉左我。如果大家未尼過嘅話就唔好尼啦,真心超唔抵。

2024-07-20
90 分鐘 (堂食)
2024-07-11 1248 瀏覽
貓貓餐廳都去過幾間,呢一間貓貓餐廳特別之處,就係入邊嘅貓全部都係流浪貓,而且仲提供領養服務💗入到去餐廳,餐廳嘅設計好靚,光線亦都好充足,影相出嚟嘅效果都唔錯,去到嘅時候, Kiana就同貓貓開始玩,一路玩一路等嘢食黎,你食嚟咗之後,唔到擺盤好得意,有隻貓貓腳喺度😍食物味道都唔錯☺️如果想餵貓貓食罐頭或者肉泥,可以早啲同店員講,就唔會撞到貓貓開餐時間🫶🏻大家去開旺角都可以嚟試吓,探吓貓貓或者支持下都好呀🥰

2024-07-11 695 瀏覽
今日嚟到油麻地呢間好靚嘅貓Cafe,店入面有20幾隻貓店長😸🐈每隻都好乖好得意,了解先知原來全部貓貓都係浪浪,Cafe亦會將部分收入捐助流浪貓,冇上頸帶嘅貓貓仲可以領養㗎,空間好大,每個位置都會有貓貓陪住你🐱.Meow套餐($138up)溫泉蛋卡邦尼意粉🍝意粉係扁意粉,夠彈牙多汁,撈埋半熟溫泉蛋好正.辣肉腸薄餅🍕細細個即焗嘅要等一陣 有六片辣肉腸 熱辣辣都幾惹味.炎炎夏日,叫返兩杯冰凍飲品,套餐只係加幾蚊就有,性價比好高🙆🏻‍♀️朱古力沙冰同百香果菠蘿沙冰🍧,一上枱嘅時候隔離貓貓即刻望住,為食貓貓🐱.🤤未飽啊指數: 8.5/10👍🏻餐廳性價比: 8/10.貓啡 (旺角)旺角彌敦道577號高氏大樓3樓A室.#hkfoodieblogger #hkfood #foodporn #meibaoar #foodie #飲飲食食 #hkeat #openricehk #hkfoodpic #hkfoodblogger #hkig #hkfoodie #香港美食 #852foodie #foodpornhk #l4l #foodporn #buffethk #foodgasm #foodlover

Meow套餐($138up)

🤤未飽啊指數: 8.5/10
👍🏻餐廳性價比: 8/10
貓啡 (旺角)
旺角彌敦道577號高氏大樓3樓A室
#hkfoodieblogger #hkfood #foodporn #meibaoar #foodie #飲飲食食 #hkeat #openricehk #hkfoodpic #hkfoodblogger #hkig #hkfoodie #香港美食 #852foodie #foodpornhk #l4l #foodporn #buffethk #foodgasm #foodlover #veganfood #eat #foodpics #cafehk #hkcafe

貓啡大概是最好吃的貓Cafe,食物做得相當不錯,位置很方便,就在旺角彌敦道,從地鐵站走過來都是幾分鐘,一進來就被一大群貓貓迎接, 貓貓都很親切友善 店員都打理貓貓很乾淨店內環境衛生也是10分棒! 還有不少有品種的貓 例如布偶貓 英短(可能貓的主人有事不能照顧)無論店員還是客人也好nice 喜歡貓的人都很有愛!每隻貓都被照顧得很漂亮,店內免收入場費,只有minimum charge $100小孩子也可以入場 大家都好乖 好溫柔對待貓貓太幸福了☺️-最重要食物品種多又好吃,朋友大讚牛角酥超好吃!雪糕還用上了movenpick雪糕 太有良心了吧! 是一間用心經營的cat cafe🩷Cafe的景觀很開揚,有些E型貓在門口迎賓,我就跟貓貓懶洋洋的坐在塌塌米上看著繁忙的街道,是有趣的反差飲品方面超喜歡這裏的「生椰拿鐵」香滑的椰奶和咖啡的碰撞,太好飲了!喜歡飲咖啡的很推薦Meow 套餐因為每人最低消費$100 所以我們選了這款套餐.包含了飲品,小食和沙律 因為不太肚餓,所以選了Pizza可以 分着一起吃這款有點日式風情的Pizza很足料Pizza很多芝士和雞肉粒 好吃到連貓貓都走過來觀察一下
店內環境衛生也是10分棒!

無論店員還是客人也好nice
喜歡貓的人都很有愛!

小孩子也可以入場 大家都好乖 好溫柔對待貓貓
太幸福了☺️
是一間用心經營的cat cafe🩷

看著繁忙的街道,是有趣的反差

飲品方面

Meow 套餐
因為每人最低消費$100 所以我們選了這款套餐.
包含了飲品,小食和沙律

因為不太肚餓,所以選了Pizza可以 分着一起吃

這款有點日式風情的Pizza很足料
Pizza很多芝士和雞肉粒
好吃到連貓貓都走過來觀察一下

• 生椰拿鐵
  • 牛角窩夫  配雪糕
  • Pizza
2024-07-07 538 瀏覽
知道朋友係貓奴🐱,特登搵咗間貓貓cafe。 餐餐位於旺角,入去餐廳之前先要消毒同埋確保有著襪,如果無著襪嘅話都可以比$6買一對。 入到去空間感十足,四圍都係貓貓,有普通檯椅,搖搖椅,榻榻米位置任你揀。 餐廳養嘅大部份都係流浪貓,如果大家有興趣,店主可以讓客人領讓呢度嘅流浪貓貓,牆上有唔同貓貓嘅名同資料,或者大家都可以掃貓貓頸上QR code。 我哋先揀咗幾款食物,當餐點送到嘅時候,其中一隻貓貓仲跳咗上對面張檯望住我哋食,非常可愛😻 喵全日早餐🐱:呢個all day breakfast 好豐富,顏色又吸引。首先有一塊貓咪吐司,烘得都幾香脆;另外炒蛋非常嫩滑,充滿牛油香味,亦有陣陣香草味;煙三文魚帶有陣陣煙薰香氣,入口甘香濃郁;大啡菇菇味香濃,香氣四溢;腸仔香脆,咬落多汁;沙律菜新鮮爽脆。 招牌蒜香明太子蟹肉闊條麵:蟹肉明太子意粉有好豐富嘅明太子,食落每條意粉都黏住明太子,咬落去好爽脆,感覺好有層次。以明太子鹹香味再配搭蟹肉鮮甜味,味道相當配合,意粉軟硬度適中。意粉食落亦感覺好creamy,非常美味。碟上仲畫咗兩個貓貓肉球,so cute 😍 生椰拿鐵🥥☕️:有淡淡嘅椰香味,配合latte

知道朋友係貓奴🐱,特登搵咗間貓貓cafe。

生椰拿鐵🥥☕️:有淡淡嘅椰香味,配合latte 味道都幾配合。
2024-05-14
2024-07-06 354 瀏覽
貓啡作為我其中一間最愛嘅貓Cafe,梗係要返去再支持吓。今次去到見到多咗個人食客,一邊拍着貓屁屁,一邊享受被主子寵幸嘅個人時刻。最值得稱讚嘅係呢度冇限時,一個人喺度兩、三個鐘都冇問題!👍今次叫咗個大啡菇意式雜菜扁意粉跟生椰拿鐵,送是日小食:薯角。百零蚊 價錢中規中矩 絕對合格有找👍椰子拿鐵都唔錯,不過如果有埋熱飲就更加好~呢度啲貓貓全部都好好脾氣,親人親貓又貪玩。就算帶埋小朋友過嚟都唔驚。📍貓啡

📍貓啡
2024-07-05 336 瀏覽
因為居住環境所限,我唔可以養貓,所以一有時間我就會去不同既貓貓cafe同貓貓玩吓。今次就去左貓啡度搵貓貓陪我食左個午餐。貓啡有別於一般既貓貓cafe,入面既貓貓大多係流浪貓,唔係全部都名種貓。貓啡入面每隻貓貓都有自己既故事,每隻貓貓都有不同性格,cafe有向牆上貼出每隻貓貓既名同性格。Cafe全日免入場費,只收飲品同食物費用,於非繁忙時間更不設時限。今日係午餐時間黎,客人唔算太多,大家可以按自己喜好選擇想坐邊張枱。今次點左蒜香蟹肉明太子闊條麵同巴拿馬風乾火腿薄餅。廚師門好有心思,闊條麵碟上仲有用明太子整成既貓貓腳印,得意到唔捨得食;而薄餅係用貓貓造型既薄餅盤盛載,超得意😍

巨峰提子椰果梳打+牛奶咖啡

蒜香蟹肉明太子闊條麵

巴拿馬風乾火腿薄餅

2024-06-27
2024-07-04 295 瀏覽
返左一星期工,又到星期五加上連假,心情特別興奮,今晚就約左中意貓貓既朋友去旺角貓cafe,貪佢又有得玩又有得食💕🪄Cafe有套餐點選,包是日小食同飲品🍸🩵套餐:Meowの套餐$143~是日小食:粟米豬肉炸餃~溫泉蛋卡邦尼扁意粉~菠蘿沙冰是日小食好似每日吾同,今次係粟米豬肉炸餃,熱辣辣咬落香脆,作為餐前小食唔錯🥟🥟我本身都好中意食卡邦尼意粉,因為中意佢多汁又夠哂香濃,餐廳用左扁意粉去煮,扁意粉掛汁入口煙靭,上面仲有一隻溫泉蛋,將溫泉蛋篤穿撈勻落扁意粉,令每條扁意粉都充滿蛋香,飲品叫左菠蘿沙冰,飲落酸酸甜甜,非常解渴啊😆🩵套餐:Meowの套餐$171~是日小食:粟米豬肉炸餃~招牌蒜香蟹肉明太子闊條麵~朱古力沙冰因為見到係招牌,所以叫左招牌蒜香蟹肉明太子闊條麵,食落好creamy,蟹肉都好多,闊條麵唔會過軟,重點係碟上仲用明太子畫左貓貓腳印,感覺很窩心,朱古力沙冰飲落朱古力味香濃,口感冰涼,夏天飲好消暑😚🌟餐廳環境主調用左白色同綠色,營造左一個柔和舒服既感覺,仲可以揀坐喺地下進餐,零距離同貓貓邊食邊互動,而且呢間貓cafe貓貓好親人,會主動行過嚟搵你,坐係你隔離,好有親切感😸😼

🪄Cafe有套餐點選,包是日小食同飲品🍸

🩵套餐:Meowの套餐$143

~是日小食:粟米豬肉炸餃
~招牌蒜香蟹肉明太子闊條麵
~朱古力沙冰

2024-07-04 282 瀏覽
去過好多間貓貓Café, 但呢間Café係最特別的,因為餐廳大部份的貓都係收養的流浪貓,唔會話好親人,但係一樣係非常可愛,餐廳每個週末仲會幫助流浪貓們搵合適的收養家庭,滿滿的愛心Café,非常推介比各位貓奴。以為佢只係一間貓Café對食物質素都唔會有過高期待,點知又有驚喜啊! 首先是餐廳環境極之舒服,仲有個大假草地比貓咪們四圍走,無一隻貓貓係被限制自由的,所有客人都歡迎同貓咪們互動,真係好有愛。今次上來主要目的是同貓咪玩,所以同朋友都只係點咗小食,當中日式唐揚炸雞配自家製他他醬係好味的,炸雞熱辣辣又夠香口,配埋個自家醬相當惹味,個醬碟都係貓貓圖案架,相當可愛。而佢地的特飲相當唔錯架! 玫瑰荔枝椰果梳打,唔會話太甜又解渴,荔枝味重,配埋Pizza一齊食就一流啦~貓啡係無限時間的,想留幾耐同貓貓玩,想食幾多亦可以,之後我地仲加點咗個燒章魚丸子,唔錯的小食,一邊同貓貓玩,一邊享受美食,放工後約埋朋友嚟Chill一Chill, 絕對是為繁忙的生活加添一點樂趣。愛心滿滿的貓咪Café

2024-06-11
2024-07-02 287 瀏覽
朋友去呢度傾吓傾,食下野。入到去好多猫猫,差唔多有20幾隻,有家猫有名種,隻隻都好精靈,好活潑。草地俾猫猫有個大自然嘅環境,仲有一個好大既跑步機。我地坐左係搖椅,d猫猫都好鐘意呢個位,呢度猫猫好溫馴,好親人。真係一個猫奴聖地,同咁多猫玩好治癒!關鍵係猫猫可以收養的。叫左兩個set食溫泉蛋卡邦尼扁意粉+小食+朱古力沙冰卡邦尼汁好濃厚,仲有好多煙肉,加左溫泉蛋更加滑,小食係日式煎餃子🥟,好味!朱古力沙冰有啲甜,如果冇咁甜就好。意式雜錦辣肉腸薄餅+沙律+白桃蘋果椰果梳打猫猫非常之想食我地的pizza,難道香得滯!?Pizza係足料同埋好多芝士,好香嘅!白桃蘋果椰果梳打都係偏甜左少少。
關鍵係猫猫可以收養的。

叫左兩個set食

溫泉蛋卡邦尼扁意粉+小食+朱古力沙冰

朱古力沙冰有啲甜,如果冇咁甜就好。

意式雜錦辣肉腸薄餅+沙律+白桃蘋果椰果梳打

猫猫非常之想食我地的pizza,難道香得滯!?
Pizza係足料同埋好多芝士,好香嘅!
白桃蘋果椰果梳打都係偏甜左少少。
2024-06-29 264 瀏覽
🦀蟹肉明太子闊條麵套餐$171個碟有貓腳印做裝飾超靚😍😍好有心機,蟹肉份量都多明太子味好出,闊條麵軟硬適中 唔錯😋😋👍🍝溫泉蛋卡邦尼扁意粉套餐$138食落好有驚喜,可能因為成日覺啲呢啲貓cafe食物質素麻麻地 無甘大期望,佢地整得好creamy 好掛汁 味道都係好食,煙肉份量都好多👍👍🥔是日小食 薯角無唸到薯角好出色,脆卜卜😍正!🌹玫瑰蜜桃茶勁濃玫瑰味 酸酸甜甜好飲😍~🍍菠蘿沙冰 清甜唔錯!👍是日沙律🥗 🆗
🦀蟹肉明太子闊條麵套餐$171
🍝溫泉蛋卡邦尼扁意粉套餐$138

🥔是日小食 薯角
無唸到薯角好出色,脆卜卜😍正!

🌹玫瑰蜜桃茶
勁濃玫瑰味 酸酸甜甜好飲😍~
🍍菠蘿沙冰
清甜唔錯!👍