2024-10-02 0 瀏覽
貴香園比其他連鎖既好食好多🙈🙈今次食左個瘦腩肉酸辣撈紅薯粉小辣=譚仔2小辣如果食唔到辣既記得叫小小辣窄醬好好味,而且係食得出既肉碎,唔係肉醬撈埋薯粉都好夠味瘦腩肉有少少辣,食落好野味😋😋雖然瘦但都唔會好柴不過舖頭比較細,大部分時間都要等位同搭枱。
貴香園比其他連鎖既好食好多🙈🙈
今次食左個瘦腩肉酸辣撈紅薯粉

小辣=譚仔2小辣
如果食唔到辣既記得叫小小辣
窄醬好好味,而且係食得出既肉碎,唔係肉醬
撈埋薯粉都好夠味
瘦腩肉有少少辣,食落好野味😋😋
雖然瘦但都唔會好柴
不過舖頭比較細,大部分時間都要等位同搭枱。
又嚟encore依間貴香園🤣一樣平日嚟食係好多人好迫~今次好彩坐咗個闊少少嘅位🤣🤣因為兩人一男一女都唔係好肚餓~所以嗌咗一碗米線加一個小菜😃麻辣湯底🌶️我就鍾意呢種麻麻嘅感覺☺️👍🏻炸鮮蝦雲吞🦐都唔錯,會想再食😙鍾意食韭菜餃嘅人,可以嗌依個餸😙兩個人本身飽飽地嚟食,圍返$50一個人💰好味又滿足💛😛俾埋餐牌大家睇吓~下次再試其他🤤
又嚟encore依間貴香園🤣
一樣平日嚟食係好多人好迫~
今次好彩坐咗個闊少少嘅位🤣🤣
因為兩人一男一女都唔係好肚餓~所以嗌咗一碗米線加一個小菜😃

麻辣米線🍜、蘿蔔、腩肉、鮮肉韭菜餃

麻辣湯底🌶️我就鍾意呢種麻麻嘅感覺☺️👍🏻

脆炸鮮蝦雲吞6隻🥟

脆炸鮮蝦雲吞🦐🥟

炸鮮蝦雲吞🦐都唔錯,會想再食😙

米線內的韭菜餃

鍾意食韭菜餃嘅人,可以嗌依個餸😙

兩個人本身飽飽地嚟食,圍返$50一個人💰好味又滿足💛😛

俾埋餐牌大家睇吓~下次再試其他🤤

2024-09-04
麻辣米線🍜、蘿蔔、腩肉、鮮肉韭菜餃
脆炸鮮蝦雲吞6隻🥟
脆炸鮮蝦雲吞🦐🥟
米線內的韭菜餃
2024-09-08 307 瀏覽
放工同朋友黎食貴香園!座位都幾迫,本身坐咗個好入嘅位,大小小嘅袋都冇位放~後尾侍應姐姐見前邊大少少有位轉左我哋過去~同放工時間勁多人好爆場😯好多人但今次7點幾入去咁岩即刻有位😁嗌左個沙嗲湯底米粉,配蘿白、響鈴同粟米餃🥟朋友介紹沙嗲湯底,話次次嚟都係嗌依個!個湯底又幾好食😋湯底夠熱,但啲餸就要浸下啲湯熱返先♨️🙂‍↔️🙂‍↔️朋友個碗冇依個問題~粟米餃都唔錯😆啲餡夠實!今次食嘅粟米餃喺餐牌上有讚好~會再encore!😁
放工同朋友黎食貴香園!
座位都幾迫,本身坐咗個好入嘅位,大小小嘅袋都冇位放~
後尾侍應姐姐見前邊大少少有位轉左我哋過去~
同放工時間勁多人好爆場😯

好多人但今次7點幾入去咁岩即刻有位😁

沙嗲湯底、蘿白、響鈴、粟米餃

嗌左個沙嗲湯底米粉,配蘿白、響鈴同粟米餃🥟
朋友介紹沙嗲湯底,話次次嚟都係嗌依個!
粟米餃都唔錯😆啲餡夠實!

今次食嘅粟米餃喺餐牌上有讚好~會再encore!😁

2024-08-27
沙嗲湯底、蘿白、響鈴、粟米餃
2024-05-12 1004 瀏覽
貴香園,位於旺角西洋菜南街216號地舖。 餐廳主打雲南酸辣米線, 見到好多人都話好食, 我又過嚟試下。晚餐🥢 ~ 酸辣雲南米線,牛腩,豬大腸,龍蝦丸$59、 酸辣雲南米線豬潤,粟米餃$50、 涼拌秋葵$25、凍檸茶&$8、凍華田$8。   ▪️酸辣雲南米線,牛腩,豬大腸,龍蝦丸 ~ 湯底點了微辣,好啱口味, 牛腩偏硬, 豬大腸好正。 ▪️酸辣雲南米線豬潤,粟米餃 ~ 豬潤口感嫩爽,粟米餃的皮太厚,但湯底加米線真係好惹味。 ▪️涼拌秋葵 ~ 秋葵明明是點了涼拌,到的時候是熱的。 ▪️凍檸茶 ~ 凍檸茶跟酸辣雲南米線是絕配, 開胃解膩。 ▪️凍華田 ~ 明明是點了熱華田, 但來了凍華田, 不過都算了。 整體米線的湯底是不錯的,就是落單的姐姐冷熱不分了😅。 🏷️溫馨提示~ 整個用餐體驗均屬個人分享意見, 只作參考😊。

▪️涼拌秋葵 ~ 秋葵明明是點了涼拌,到的時候是熱的。

▪️凍檸茶 ~ 凍檸茶跟酸辣雲南米線是絕配, 開胃解膩。

整體米線的湯底是不錯的,就是落單的姐姐冷熱不分了😅。
酸辣雲南米線豬潤,粟米餃

涼拌秋葵

2024-05-11
酸辣雲南米線豬潤,粟米餃
  • 酸辣雲南米線,牛腩,豬大腸,龍蝦丸$59、酸辣雲南米線豬潤,粟米餃$50、涼拌秋葵$25、凍檸茶&$8、凍華田$8
2024-04-30 923 瀏覽
作為一個酸辣粉愛好者,今次就黎貴香園試下,星期日去真係好多菲傭🙈呢個可以話係旺角好食小鍋米線,有時都要排隊但唔太出名😗 旺角有好多米線,連鎖嘅但呢間小鍋米線最地道又足料,仲有涼皮可供選擇,鍾意雲南米線/涼皮嘅要試下呢間小鍋米線好足料,酸菜、芽菜、炸醬肉碎、韮菜、腐皮、辣椒碎,夾埋好好食,一定要有少少辣先食得過隱,帶到鮮味🤤啲餸份量多;腩肉小辣,厚身,啖啖肉加少少肥好正!冬菇都好大粒,厚,一啖都食唔晒,亦燉得好入味。🍴雲南酸辣米線(中小辣):$44📌貴香園🍽️旺角西洋菜南街216號地舖

雲南酸辣米線

🍴雲南酸辣米線(中小辣):$44

📌貴香園
🍽️旺角西洋菜南街216號地舖
2024-04-22
雲南酸辣米線
  • 雲南小鍋酸辣米線
2024-04-10 681 瀏覽
之前見網上推薦沙爹湯底,之前食麻辣覺得一般,肉碎好肥。外賣等足20分鐘,但前面只係得一個外賣等緊,沙爹湯變左撈米線,無哂啲湯,所以一定要分湯。米線淋到無牙都食到,夾下夾就斷哂,好明顯放太耐。但買麻辣米無分湯又好地地,唔知係佢地煮完遲遲唔拎出黎定點,話哂啲送都係煮好哂。味道係一般想像中既沙爹味,可以不試。蘿白有胡椒味🤡,怪怪地
之前見網上推薦沙爹湯底,之前食麻辣覺得一般,肉碎好肥。
味道係一般想像中既沙爹味,可以不試。蘿白有胡椒味🤡,怪怪地
豬扒蘿白沙爹米線
外賣自取
2024-03-09 800 瀏覽
[📍太子|貴香園]經米線控朋友介紹呢間米線舖 果然無介紹錯 佢地既酸辣米線真係好不錯佢地既酸辣湯底係重口味派的 湯底好濃郁唔係好食得辣既我 食小辣都覺得完全冇問題米線質地係偏向軟淋的 如果喜歡食硬身小小既米線 記得落單前同店員講聲佢地既米線配料同小食 都有好多款式 食多幾次都唔會食到厭
[📍太子|貴香園]
佢地既米線配料同小食 都有好多款式
食多幾次都唔會食到厭
2024-02-08
2024-02-21 883 瀏覽
是日平日,臨近新年,行完花虛,非常肚餓,好想食碗熱騰騰嘅米線🍜。六點到達已經坐滿人,不過好快有位。🍜雲南酸辣小鍋米線+炸魚蛋(小小辣)炸魚蛋一般般,湯底酸酸微微加小小辣食慾大增,有好多配菜,好大碗。🍜雲南酸辣小鍋米線+牛肚(中小辣)牛肚砌得比較細條,入味並且腍。🍜雲南酸辣小鍋米線+豬大腸(中小辣)豬大腸不過不失。🍜椒鹽腐皮角(魚肉)好好味,椒鹽味好出,新鮮炸出嚟外脆內魚肉香,浸湯食都好好味。🍜酸辣雞腳開胃之選,酸度比起泰式較酸,配菜有芹菜、紅葱頭,雞腳大隻但都入味。小鍋米線份量好大碗,唔使加餸都好夠食,好滿足。

六點到達已經坐滿人,不過好快有位。

🍜雲南酸辣小鍋米線+炸魚蛋(小小辣)

🍜雲南酸辣小鍋米線+牛肚(中小辣)
牛肚砌得比較細條,入味並且腍。

🍜雲南酸辣小鍋米線+豬大腸(中小辣)
豬大腸不過不失。

🍜椒鹽腐皮角(魚肉)
好好味,椒鹽味好出,新鮮炸出嚟外脆內魚肉香,浸湯食都好好味

🍜酸辣雞腳

小鍋米線份量好大碗,唔使加餸都好夠食,好滿足

雲南酸辣小鍋米線+炸魚蛋
雲南酸辣小鍋米線+牛肚
雲南酸辣小鍋米線+豬大腸
椒鹽腐皮角(魚肉)
酸辣鳳爪
2024-02-06
雲南酸辣小鍋米線+炸魚蛋
雲南酸辣小鍋米線+牛肚
雲南酸辣小鍋米線+豬大腸
椒鹽腐皮角(魚肉)
酸辣鳳爪
  • 雲南小鍋酸辣米線
2024-02-03 687 瀏覽
旺角雖然有大把美食,但今次簡簡單單只想食個米線,避開連鎖店,揀咗位於先達附近嘅貴香園試試佢!🌼 貴香園紅薯粉 (小辣/配一餸&凍檸茶) ($50)上菜十分快,唔洗十分鐘米線已經上枱👍🏼上枱嗰陣內心哇咗一下,大大碗熱辣辣,配菜豐富,份量比坊間米線店要多💯-紅薯粉煙韌唔會煮到淋爛,亦夠粗身-配餸揀咗豬潤,份量十分大方,粗略用筷子夾一夾,豬潤都有十幾塊,仲要大大塊,冇腥味亦都已經煮熟無血色🫶🏻🫶🏻🫶🏻-酸辣湯底偏甜,小辣辣度十分適中,湯底香濃。食得辣嘅朋友不妨可叫中辣-凍檸茶大大杯,配米線超滿足

🌼 貴香園紅薯粉 (小辣/配一餸&凍檸茶) ($50)
上菜十分快,唔洗十分鐘米線已經上枱👍🏼
-紅薯粉煙韌唔會煮到淋爛,亦夠粗身
-凍檸茶大大杯,配米線超滿足
2023-12-30 507 瀏覽
頂呱呱嘅米線,一試難忘!🍜 喺貴香園,今次點咗一碗經典炸醬米線,加咗啲瘦腩肉同魚皮餃,簡直係招牌煮法!米線充滿彈牙嘅口感,濕潤親和,炸醬濃郁得嚟唔會過於油膩,蛋蛋㗎!芽菜同酸菜帶來嘅清新感,一啖嘆出「咋喱」嘅感覺,解油解膩。嗰把腩肉瘦而不柴,肥而不膩,魚皮餃嘅滑潤爽口,好比一場味蕾嘅饗宴!金菇同埋豬軟骨嘅搭檔,辣而不燥,酸香四溢,紅薯粉食落又滑又煙韌,撈勻辣汁,真係想喊出嚟「正喎」!每一啖都惹味得滯,完美平衡唔同嘅香、酸、辣。一邊食一邊諗,點解之前無發現過咁好食嘅地方?😋總結下嚟,貴香園真係一間何止OK,簡直好到「爆燈」嘅地方。食得好不過就係服務同環境兩三事,不過老實講,咁古道熱腸嘅味道,我寧願忽略啲小瑕疵。食物嘟噠,心情都跟住正!下次仲會再嚟,重溫哩份平民美食嘅滿足感!👍🎉

今日心血來潮想食酸辣粉,之前都食過幾次呢間覺得唔錯,所以特登搭車出黎食。落左order之後大概等左7-10分鐘,一上左碗薯粉我就滿心歡喜即刻夾黎食,點知我一夾一拉,條粉已經斷左…試左幾條都係咁,已經深感不妙,但係一日未擺落口都未知係點,一咬落去,d牙都未咬曬條粉,佢已經斷左…個口感仲腍過食到最後一啖雲_香正常軟硬度嘅薯粉仲衰過噹噹烏冬煮耐左嘅口感我懷疑人生咁樣食多兩啖,真係忍唔住問個staff,佢地d薯粉係咪本身就係咁腍,個姐姐就答我「係呀」我好震驚咁問多次「腍到一夾就斷係正常嘅?」佢都係答我「係呀」我簡直難以置信,又再問「紅薯粉咁腍真係正常?」佢都係答我「係呀」可能佢見我個樣太過震驚,佢都好好人咁話幫我換過碗🥲🥲於是等多7-8分鐘之後佢又比過碗黎我一夾…都係一夾起身就斷我聽到個姐姐同廚房講話要爽d個陣我仲以為有得救😟點知黎到都係一樣咁爛咁腍望真d薯粉唔似平時食開正常煙韌個種透透地白白地,而係中間混濁嘅顏色,應該煮左非常之耐或者浸左好耐湯。正常黎講薯粉好襟煮,容錯率好高😵‍💫到個下我已經唔想食碗嘢,真係希望越大失望越大。本住唔好浪費食物嘅原則我食左d餸同配料就算😟😟諗極都唔明點解d薯粉
今日心血來潮想食酸辣粉,
之前都食過幾次呢間覺得唔錯,
所以特登搭車出黎食。

落左order之後大概等左7-10分鐘,
一上左碗薯粉我就滿心歡喜即刻夾黎食,
點知我一夾一拉,條粉已經斷左…

試左幾條都係咁,已經深感不妙,
但係一日未擺落口都未知係點,
一咬落去,d牙都未咬曬條粉,佢已經斷左…

個口感仲腍過食到最後一啖雲_香正常軟硬度嘅薯粉
仲衰過噹噹烏冬煮耐左嘅口感

個姐姐就答我「係呀」

我好震驚咁問多次「腍到一夾就斷係正常嘅?」
佢都係答我「係呀」
我簡直難以置信,又再問「紅薯粉咁腍真係正常?」

佢都係答我「係呀」
可能佢見我個樣太過震驚,佢都好好人咁話幫我換過碗🥲🥲

於是等多7-8分鐘之後佢又比過碗黎
我一夾…
都係一夾起身就斷

我聽到個姐姐同廚房講話要爽d個陣我仲以為有得救😟
點知黎到都係一樣咁爛咁腍

正常黎講薯粉好襟煮,容錯率好高😵‍💫

到個下我已經唔想食碗嘢,
真係希望越大失望越大。
本住唔好浪費食物嘅原則我食左d餸同配料就算😟😟

諗極都唔明點解d薯粉咁腍都照賣
麻酸辣紅薯粉

2023-11-03 637 瀏覽
自己一個人去旺角唔知食乜好,我通常都會搵間米線舖自己搞掂,貴香園都係長期Keep住好多人,等咗一陣先有位~酸辣米線就好多人食🍲但我鍾意食撈麵多啲,叫咗個熱伴紅薯粉,一碗$31,已經有炸醬、酸菜、芫茜同花生,價錢好親民~餸料自選,由$7/$8/$9/$13/$15都有,落單呀姐非常推介豬軟骨同辣嘅瘦腩肉🐷話係最多人叫,其實豬頸肉都係我最愛,今次最食豬軟骨同雞絲啦!雞絲一啲都唔係絲,係雞件,好滑唔嚡,豬軟骨有用滷水醃過,入口第一啖已經好濃味,中間軟骨位置好腍唔使用力咬,正!薯粉軟腍,撈完啲炸醬真係好好食,最後一啖不淨。叫埋杯凍檸蜜飲,2餸1粉1嘢飲埋單$60,爽皮。呢度嘅缺點就係難搵位,同埋只收現金,小食太多好難揀,下次嚟會食埋佢炸雞翼先!貴香園地址:旺角西洋菜街216號地舖(係間教會對面)

叫埋杯凍檸蜜飲,2餸1粉1嘢飲埋單$60,爽皮。

貴香園
地址:旺角西洋菜街216號地舖(係間教會對面)

熱拌紅薯粉配豬軟骨雞絲
2023-11-01
熱拌紅薯粉配豬軟骨雞絲
2023-08-04 1070 瀏覽
試過唔同嘅米線舖頭,貴香園嘅湯底同埋餸算係幾好食湯底:推薦試酸麻辣湯底,佢嘅酸同辣嘅比例平均,唔會互相搶咗大家嘅味,幾惹味!小辣就啱晒譚仔食開10小辣/5小辣嘅朋友仔。餸:推薦雞肉、豬頸肉、蘿蔔、紫菜。佢哋嘅雞肉唔係用好鞋嘅雞絲,而係用嫩滑有啲肉地嘅雞絲,非常有咬口。豬頸肉亦燒得好好,夠彈牙份量亦足夠。而蘿蔔亦夠腍夠入味。紫菜比嘅份量亦好多,差唔多會比半隻碗嘅份量。總括而言,貴香園好味又抵食!中意食米線嘅朋友必去!
試過唔同嘅米線舖頭,貴香園嘅湯底同埋餸算係幾好食
湯底:
餸:
總括而言,貴香園好味又抵食!中意食米線嘅朋友必去!
2023-07-26 671 瀏覽
下午茶時間➕3蚊有杯嘢飲 凍奶茶好甜 怕糖星人記得走甜 加咗豬皮同雞翼尖 豬皮膠感重 唔太ok 湯底係好味嘅 不過太酸了 有點破壞湯底本身嘅味道 兩餸小鍋米線加嘢飲盛惠50 都幾抵食 會再幫襯
2023-06-28 692 瀏覽
成日聽朋友去食呢間米線, 終於搵日一齊去試下朋友既飯堂🤪舖頭雖然唔太大間, 台與台之間空間比較細, 所以都坐到唔少客人。雲南小鍋酸辣米線 $48配料叫左韭菜餃🥟同蘿蔔, 韭菜餃正常水準似屋企自己包既味道。而蘿蔔清甜冇根, 似同冬菇一齊炆煮, 有少少菇味, 份量都有4大件🙀碗米線本身都有配到炸醬芽菜腐皮酸菜韭菜, 都係小鍋米線既基本配搭。而湯底酸味較特出, 亦好香濃👍🏼沙爹米線 $54配料叫左豬軟骨同腩肉🍖豬軟骨炆得好淋, 味道同出面食到既味道差唔多。腩肉有少少乾身, 但味道唔錯, 可能揀左沙爹湯底, 有少少俾湯底搶左個味😲碗米線本身都有配肉碎, 令到沙爹湯底更加濃郁。

雲南小鍋酸辣米線 $48

沙爹米線 $54