個個都話呢間嘅米線好好食終於下定決心要排隊去試吓今次星期日夜晚約5點幾去 等咗大約半個鐘再入舖坐底等半個鐘先有得食🤧真係耐性挑戰😶‍🌫️雲南小窩牛腩米線平時食米線🍜都會糾結吓要幾多酸辣🌶咁我就揀咗中辣 一上菜見到個牛腩得兩舊仔真係O咗嘴 心諗點解會得咁少然後就走去問個侍應啦佢話係得咁少 即刻O咗嘴而且佢態度係勁差🤬湯底酸菜同肉碎芽菜都好夠食落去係好味嘅 個湯底都OK成碗米線俾人嘅感覺好惹味可能因為佢夠多油又夠辣又夠酸😂口感各方面都冇話太特別黃金皮蛋咁我見得嗰兩舊牛腩😔 就即刻加咗個皮蛋咁個皮蛋食落去都OK嘅 加埋佢啲辣椒油襯落去 有啲芫荽味 食落去係好夾好味 服務態度服務態度超級差 其實如果煮麵耐左我唔介意等得嗰兩舊牛腩係想點?完全係趕客feel可能佢都做到搵夠錢 有冇我呢個食客都唔緊要得咁少我索性唔使加錢食牛腩呢個餸
個個都話呢間嘅米線好好食

得嗰兩舊牛腩係想點?完全係趕客feel
可能佢都做到搵夠錢
有冇我呢個食客都唔緊要
得咁少我索性唔使加錢食牛腩呢個餸

天氣好熱, 唔係好有胃口, 又想食啲冰冰涼涼嘅嘢之前見同事晏晝食貴香園嘅撈涼皮好似幾唔錯, 一於去試試<阿姨撈涼涼皮>涼涼皮算係小食系列, 大食妹嗌嘅時候諗住份量應該唔係好大, 所以加咗份豬耳, 結果出到嚟勁大份涼涼皮厚薄適中, 口感比較軟身, 醬汁同配料都幾多味道鹹鹹地, 醬汁混合左豬肉碎增添口感豬耳好爽口, 亦都好足料<紅油抄手>抄手有成六粒, 皮薄餡靚外皮好滑, 裏面有原隻蝦仁同豬肉, 粒粒肥美飽滿貴香園嘅紅油抄手帶有少少辣勁, 開胃好食
天氣好熱, 唔係好有胃口, 又想食啲冰冰涼涼嘅嘢
之前見同事晏晝食貴香園嘅撈涼皮好似幾唔錯, 一於去試試
<阿姨撈涼涼皮>
涼涼皮厚薄適中, 口感比較軟身, 醬汁同配料都幾多
味道鹹鹹地, 醬汁混合左豬肉碎增添口感
豬耳好爽口, 亦都好足料
<紅油抄手>
抄手有成六粒, 皮薄餡靚
外皮好滑, 裏面有原隻蝦仁同豬肉, 粒粒肥美飽滿
貴香園嘅紅油抄手帶有少少辣勁, 開胃好食
外賣自取
  • 阿姨撈涼涼皮
2022-08-26 332 瀏覽
食上癮嘅米線店。食咗好多年,次次經過太子都會想黎食。好多人客人,幾點都好間舖都full 曬。環境有啲逼,同隔離差唔多枱黐枱。侍應好忙好忙,落單會比較慢。雖然服務未算得好好,好匆忙,有時會有甩漏,但係侍應都算用心,我地都好體諒。食物就做得好好,所有有野都好有水準,愈食愈愛,真係食上癮。
食上癮嘅米線店。食咗好多年,次次經過太子都會想黎食。
好多人客人,幾點都好間舖都full 曬。
食物就做得好好,所有有野都好有水準,愈食愈愛,真係食上癮。
2022-08-25 322 瀏覽
我自己每星期都會食米線,呢間我覺得旺角區中非常好味的米線店。地方尚算企理,座位都係細細格,有啲迫夾,但係為咗食餐好嘅米線,當然接受。佢哋餸菜選擇多,而且仲有特色米線,有時唔想用腦就會選擇佢哋配搭好嘅米線。今日我就食雲南小窩酸辣米線加蘿蔔貢丸豬腸腐竹,小辣。佢哋個湯底濃郁,味道可口。每次都係因為呢度個湯底而來

• 雲南小鍋酸辣米線
2022-08-11 414 瀏覽
以前係太子學車,必到附近食碗小窩米線醒神,今日滿心歡喜想再食,可惜原來已經結業。行前幾條街見到有間米線小店,即試試解嘴饞。雲南小鍋酸辣米線點左豬軟骨+鮮肉粟米餃兩個餸,各有三件。先講豬軟骨滷得軟糯入味,軟骨入口即溶。鮮肉粟米餃子皮厚薄適中,肉餡需唔算多,但紮實有鮮肉汁香,唔係普通叫貨貨式👍🏻不論米線、配菜炸醬、酸菜、芽菜量都好多,所以湯底平衡夠酸夠油脂香。蒜泥白肉不得不推介蓋滿手切新鮮蒜配上較厚五花肉片,肉香又有咬口,辣椒油炒得又夠香,集鮮香辣👍🏻其他補充餸菜款式多樣化共有40多款,除米線亦有涼皮或紅薯粉。店舖約40個座位,中午時段黎到,人流唔算太多,數位工作姐姐都有禮。

雲南小鍋酸辣米線
雲南小鍋米線
豬軟骨
鮮肉粟米餃子

其他補充

豬軟骨
鮮肉粟米餃子
2022-08-07 255 瀏覽
每次行花園街,總會去貴香園食酸辣米線,未入鋪頭就已經聞到好香,而且未開鋪就已經有人排隊等位由於疫情關係都好耐冇食過嚕,今日去開旺角就想去食,下午6點9左右都係排左2個字到,每次黎都食中辣+腩肉,今日食覺得冇之前咁好食,腩肉有啲硬冇油香,辣度亦唔夠,朋友叫左肥牛就好散好細塊,牛拍葉完全冇味而且啲色漂到好白,黎咁多次第一次食唔晒,坐位因為加左防疫板變到啲位重窄左坐得好唔舒服,扣分

2022-08-01 247 瀏覽
-{旺角著名酸辣米線🍜}朋友作為依度嘅打手 成日叫我試依間米線😌即管試吓咩料子🤓🤤酸辣小窩米線🤤 ($47)湯底要咗小小辣 結果紅過對面個碗小辣😂應該係瘦腩肉嘅醬汁而成 酸辣味好出超級惹味😋米線質地偏淋身主要都係食佢嘅湯底同埋豬軟骨 夠晒腍夠膠質而且有三舊咁多👍瘦腩肉就冇想像中咁出色 比較韌😬但整體份量都好多!!👖褲評: 7.8/10🤤椒鹽腐皮角🤤 ($33)係個腐皮包住啲魚肉 雖然入面好少魚肉但個皮脆卜卜🤩加啲椒鹽粉將成件事昇華左😆👖褲評: 8/10個酸辣湯底的確出色 加埋個小食👍👍👍不過有啲小插曲個店員漏左單30分鐘碗米線都未到 隔離枱嬲到走埋🥹不過野食係幾好食嘅~性價比: 9/10服務: 6/10環境: 6/10🚩 貴香園 🚩地址: 旺角西洋菜街216號地下#fuudjai #fuudjai港式 #fuudjai旺角
{旺角著名酸辣米線🍜}
朋友作為依度嘅打手 成日叫我試依間米線😌即管試吓咩料子🤓

🤤酸辣小窩米線🤤 ($47)

👖褲評: 7.8/10

🤤椒鹽腐皮角🤤 ($33)

👖褲評: 8/10

酸辣小窩米線
椒鹽腐皮角
  • 雲南小鍋酸辣米線
2022-06-29 528 瀏覽
第一次食,聽人講好好食。我又鐘意辣,咁一定要試吓。我叫咗麻辣,因為本身唔鍾意酸。本身鐘意辣,於是叫了大辣。餸我叫咗韮菜餃同蟹柳,因為本身鐘意呢兩樣野。隻辣好啱feel ,夠辣。仲要又有好多我最鍾意嘅莞茜。韮菜餃四隻,size 係細咗啲,不過算好味。蟹柳兩條短短的又鮮艷,相比韮菜餃就覺得唔抵,下次叫其他餸應該正啲。凍檸茶,正常味道。張單Total 五十三蚊,而家香港地出街食餐飯閒閒地過百。五十幾蚊真係好親民。不過成二十五分鐘先上到菜,因為侍應忘記了落單,好彩我唔趕時間。
第一次食,聽人講好好食。我又鐘意辣,咁一定要試吓。
我叫咗麻辣,因為本身唔鍾意酸。本身鐘意辣,於是叫了大辣。
餸我叫咗韮菜餃同蟹柳,因為本身鐘意呢兩樣野。

隻辣好啱feel ,夠辣。仲要又有好多我最鍾意嘅莞茜。
韮菜餃四隻,size 係細咗啲,不過算好味。

凍檸茶,正常味道。

2022-06-04 499 瀏覽
平凡既周六下午,經過餐廳見到人頭湧湧,於是入去試下。餐廳內環境狹窄,需要食客搭枱,佈置亦同茶餐廳無分別。然後叫咗個金菇肥牛豬頸肉小鍋米線小辣同一杯凍檸茶試下,價錢約$6x同其它同類餐廳差唔多。等咗5分鐘左右就上菜,湯底遍紅,但味道遍酸,我自己唔太食得辣,而小辣係完全無問題,如果中意食辣就要加辣。肥牛口感較韌難消化,而豬頸肉味道正常,但同湯底唔太配合,其他配料尚算充足,至於杯凍檸茶就正常無特別。整體黎講平平無奇,唔會再試。
呢一間米線真的是私藏的寶藏米線店,超級火,平時飯點去都是要排隊的!我也為了喝一口他們湯頭跑旺角好多次了,真的太愛了❤️看到這篇貼文的寶貝答應我一定要去嘗嘗🍜!.菜單有很多湯底/麵條的選擇,然後自由搭配自己喜歡的面碼,建議選擇1-3個配料,因為他們家的份量實在是太太太多了🔸 酸麻辣紅薯粉+蘿蔔+雞絲(強推!)這個組合是我的獨家配方,喜歡吃辣的寶貝可以直接點中辣,湯底做到了酸味足、麻辣爽、甜味鮮,我真的太愛了~蘿蔔真的強烈推薦,必須點!不會吃到粗纖維,味道鮮甜,完全吸收了湯汁的精華!雞絲是提前醃制過的,用的不是用雞胸肉而是雞腿肉,吃起來一點都不柴,很是爽口彈牙!🔹雲南小鍋酸辣米線+蘿蔔+豬肝(推薦)不喜歡吃麻辣的話,可以試試這家的酸辣湯底,也是個老網紅了~味道就很正宗,聞到香味口水就抑制不住地流了!一般湯底都會有炸醬、腐皮、酸菜,口感很豐富,再加上爽口的米線,很推薦哦!.🍴餐廳:貴香園 (旺角)📍地址:旺角西洋菜街216號地下💰人均:30-50

🔸
酸麻辣紅薯粉+蘿蔔+雞絲(強推!)
蘿蔔
雞絲

🔹
雲南小鍋酸辣米線+蘿蔔+豬肝(推薦)
豬潤

🍴餐廳:貴香園 (旺角)
📍地址:旺角西洋菜街216號地下
💰人均:30-50
蘿蔔
雞絲
豬潤
  • 酸麻辣紅薯粉
2022-05-11 411 瀏覽
本來想去對面那家,記錯以為是這家好吃,味道就整體不差也不會說特別好吃,我的是熱扮米線,加了豬頸肉和豬軟骨,豬軟骨味道還可以!小🐤胃是小鍋米線!整體反正也不難吃,但是應該不會是一直想去的店咯!打包回家也有可能味道會沒有現場好吃
2022-03-30 508 瀏覽
第一次食,整體感覺唔錯,特別係啖湯,比2間譚乜譚乜好好多⋯ 😋😋😋今日叫咗雞肉酸辣米缐,另加凍檸茶少甜!特別欣賞佢啖湯,真係唔唔,飲咗唔會有口湯感覺!雞肉唔會太乾,仲保留小小肉汁。米線亦都係彈牙嘅,正!茶底夠茶味,一定會再返食⋯
茶底夠茶味,一定會再返食⋯
2022-03-25 527 瀏覽
第三次黎食貴香園喇!😆我好小可 會同一間米線食咁多次,所以證明佢真係好食🤣價錢抵而且好食❣疫情期間人流小左,lunch時間黎到都唔洗等位🤗以前黎既話都要等十幾分鐘先入得座疫情既影響真係好大🤧/🍜貴香園米線($28)配炸醬、芽菜、酸菜、、腐皮韮菜、芫茜、蔥花另加魚皮餃($7)同瘦腩肉($8)呢兩款餸差唔多係每次必叫,但都真係好好食😋尤其是瘦腩肉,好入味又唔肥♥️湯底有得揀辣度,小小辣既辣度岩晒我😉平時唔食得辣都唔敢叫辣,但呢個辣度就岩岩好😚湯底冇乜落味精,食完都唔會好口乾😆/😋食物質素:7/10🍽️用餐環境:5/10💰性價比:7.5/10👣回頭率:7/10/📌貴香園旺角西洋菜街216號地下
第三次黎食貴香園喇!😆
我好小可 會同一間米線食咁多次,所以證明佢真係好食🤣
價錢抵而且好食❣
疫情期間人流小左,lunch時間黎到都唔洗等位🤗
以前黎既話都要等十幾分鐘先入得座
疫情既影響真係好大🤧
貴香園米線

🍜貴香園米線($28)
配炸醬、芽菜、酸菜、、腐皮韮菜、芫茜、蔥花
另加魚皮餃($7)同瘦腩肉($8)
呢兩款餸差唔多係每次必叫,但都真係好好食😋
尤其是瘦腩肉,好入味又唔肥♥️
湯底有得揀辣度,小小辣既辣度岩晒我😉
平時唔食得辣都唔敢叫辣,但呢個辣度就岩岩好😚
湯底冇乜落味精,食完都唔會好口乾😆

😋食物質素:7/10

旺角西洋菜街216號地下
2022-03-22
貴香園米線
2022-02-24 404 瀏覽
鍾意食米線嘅香港人,唔使成日淨係食譚仔,都可以食下其他㗎~呢間淨係配料都有50幾種選擇酸麻辣紅薯粉(🌟91.34/100)💲31(+$9 瘦腩肉,+$9 豬潤)一嚟到簡直嚇死😱個碗大過頭,有六種配料,叫咗佢哋兩種招牌瘦腩肉同埋豬潤,瘦腩肉煮得好淋,好有滷水味;豬潤勁新鮮,係爽脆嘅,煮得啱啱好,一啲騷味都冇👍🏻,每一樣餸都有7塊,唯一美中不足嘅係紅薯粉好散☹️,每一條大概得壹隻手指長😔。蒜泥白肉(🌟78.87/100)💲32切得好薄一片,偏細塊嘅,咬落去都好爽口,唔食得辣嘅人都食得,fd子係一個怕辣嘅人都食到,但係面頭真係好多蒜粒,食完個口會好臭🤢

蒜泥白肉(🌟78.87/100)💲32
2022-02-21
2021-12-20 741 瀏覽
好似好耐無食米線今日再訪立足旺角好多年嘅『貴香園』風味、水準依舊大大碗好抵食!員工姐姐服務態度好好雖然座位嘅間距唔闊不過疫情期間加左個桶蓋住啲筷子感覺都ok👍🏼【酸辣小鍋米線+海帶結、牛肚】湯底:〔小辣〕酸酸甜甜,好醒胃海帶結:煮得太淋,無乜口感牛肚:醃得入口,彈牙易於咀嚼🤩【麻辣小鍋米線+墨魚丸、牛栢葉】湯底:〔小小辣〕適合食唔到辣嘅朋友,麻香味濃❤️墨魚丸:似係粉多嘅丸,普通牛栢葉:口感很讚,好少食到咁爽口嘅栢葉👍🏼
好似好耐無食米線
今日再訪立足旺角好多年嘅『貴香園』
風味、水準依舊
大大碗好抵食!

員工姐姐服務態度好好
雖然座位嘅間距唔闊
不過疫情期間加左個桶蓋住啲筷子
感覺都ok👍🏼

【酸辣小鍋米線+海帶結、牛肚】
湯底:〔小辣〕酸酸甜甜,好醒胃
海帶結:煮得太淋,無乜口感
牛肚:醃得入口,彈牙易於咀嚼🤩

【麻辣小鍋米線+墨魚丸、牛栢葉】
湯底:〔小小辣〕適合食唔到辣嘅朋友,麻香味濃❤️
墨魚丸:似係粉多嘅丸,普通
牛栢葉:口感很讚,好少食到咁爽口嘅栢葉👍🏼