2024-03-17 231 瀏覽
#chuchu食在銅鑼灣📍 賣点喺Time square後面嘅酒吧街,好方便!好local 嘅酒吧,有好多特色啤酒同埋老闆會成日搞event 好特別!—————————————————————❣️醉觀音 $108Home made Treguanyin infused Gin, Black tea🐷勁鐘意,真係飲過咁多cocktail最好飲,成日出面飲signature cocktail 成日都試到伏,呢個真係好特別,易入口得嚟又有茶味!.❣️ 柑桔咸檸氈 Salty Lemon $108Home made Saity Lemon infused Gin, Lime Juice, 7up.❣️ 益力多多酒 No Yakult but Alcohol $91Vodka, Advocaat, Lime Juice, Pineapple Juice—————————————————————🏡地址: 賣点 (銅鑼灣)銅鑼灣耀華街26號地舖🕑營業時間: 17:30-03:00—————————————————————#chuchu飲酒———————————————————
#chuchu食在銅鑼灣
📍 賣点

❣️醉觀音 $108

❣️ 柑桔咸檸氈 Salty Lemon $108

—————————————————————
🏡地址: 賣点 (銅鑼灣)
銅鑼灣耀華街26號地舖
🕑營業時間: 17:30-03:00
#chuchu飲酒
———————————————————
2024-02-29
宵夜
2023-09-23 330 瀏覽
講起就扯火,同班朋友食飯前諗住happy hour, 去左呢間野飲。寫住buy 1 get 1 free諗住都ok就叫野飲。draft beer好多啤酒都沒得黑啤。咁都沒所謂就飲黑啤囉。叫野飲時個店員態度都串串地。同朋友一人叫了一杯,埋單時先同我地講個優惠係按人頭計,竟然係咁未試過叫果時又沒講,沒下次。
2023-09-23
$120 (其他)
收工想chill吓,銅鑼灣哩間酒吧係一個唔錯嘅選擇!一開始係比酒吧入面嘅霓虹燈吸引咗,但其實佢嘅手工啤都好出色😌嗌咗兩支啤酒+四款小食,不過小食唔記得影相。一開始都擔心手工啤會比較苦,但又唔係喎!朋友果支係有伯爵茶味,都飲得出,幾特別我果支係花露水啤酒😂但其實佢係用花茶和香料作為材料,清清地唔錯去廁所要捐雪櫃好攪笑😂但其實有另一條路行老闆好Nice好好人,主動介紹新款小食又同我地傾計同成班人黎玩又得,兩個人傾下計又得,真心唔錯!一句講晒,一定會繼續支持
收工想chill吓,銅鑼灣哩間酒吧係一個唔錯嘅選擇!

朋友果支係有伯爵茶味,都飲得出,幾特別

去廁所要捐雪櫃好攪笑😂但其實有另一條路行

老闆好Nice好好人,主動介紹新款小食又同我地傾計

同成班人黎玩又得,兩個人傾下計又得,真心唔錯!

一句講晒,一定會繼續支持
2020-07-15 1596 瀏覽
生日想飲生日酒 但又唔想劈酒 想搵間有特色少少嘅酒吧chill drink 依間酒吧入面啲霓虹燈裝飾好正 播啲歌又勁high 氣氛一流老闆好好人 知道我玩遊戲輸咗 要叫全店陪我唱生日歌 佢就即刻自己轉左首rock啲嘅生日歌等我冇咁尷尬 同埋我地成班霸住咗門口位 又坐咗好耐 老闆都冇講啲咩 想送個心比佢想chill chill地傾下偈真心推薦依間!———————————————依間酒吧啲手工啤酒好正 液體麵包依個係Menu上面冇 可以直接同老闆講 飲落口嗰陣甜甜地事實上我都講唔出係咩味🤭催淚彈呢個名真係好襯呢一支手工啤酒 因為真係幾難入口 佢比平時啲啤酒苦 真係啱晒催淚彈呢個名😣香港加油我都唔係好記得係咪叫呢個名🤣🤣但係類似嘅意思 你飲完一啖之後真係會回甘🥺🥺唔多講 大家應該都明白依種係咩感覺雷公我記得好似係甜甜地 係比啲frd清得最快嘅一枝Mojito passionfruit依杯好啱女仔飲 唔會太難入口 熱情果味都重 加埋薄荷葉薄荷味 依個都係飲兩啖就飲晒 因為好飲

想chill chill地傾下偈真心推薦依間!
———————————————

2020-07-09
慶祝紀念
生日
2020-07-13 765 瀏覽
係銅鑼灣耀華街 我叫佢做酒吧街 搵到呢間擺設同店面設計都幾特別 又係黃既酒吧店🍻間店細細 入面有好多玩味燈箱同擺設 老闆好黃 間店只會播住屬於香港人既廣東歌🎧仲會打下鼓伴奏下 當然仲有香港出產手工啤酒 🍺我地叫咗made in Hong Kong 🇭🇰 門神牌子既孫悟空琥珀 係有桃香同焦糖味 Alc.7%飲落 都有少少桃同焦糖 但唔算好濃 無蓋過啤酒既小麥味🤙🏽鐘意飲啤酒既小麥味既唔好錯過啦!Happy hour 係每日3-8點 ~
Happy hour 係每日3-8點 ~
2020-07-09 651 瀏覽
真良心小店🌝為何深宵總是餓?ᐡ ߹𖥦߹ ᐡ這家店的芝麻雞翼真係好好好好好食˗ˏˋ♥︎︎ˎˊ˗好明顯鮮炸,外脆內嫩有汁🤧🤧🤧飲酒的話,小食真係好重要!這家除了基本酒類之外有很多香港本土口味的好酒(*,,˃ ᵕ ˂ )✰*。竹蔗茅根味、陳皮味、生命麵包味啤酒真心係好有特色設計同音樂都好岩feel超級喜歡在那裡喝酒、享受老闆人亦很好,會介紹哪款酒好飲,又會和客人聊天玩boardgame🥳香港人,必撐好店🙌🏻
真良心小店🌝
為何深宵總是餓?ᐡ ߹𖥦߹ ᐡ
這家店的芝麻雞翼真係好好好好好食˗ˏˋ♥︎︎ˎˊ˗
好明顯鮮炸,外脆內嫩有汁🤧🤧🤧
飲酒的話,小食真係好重要!
這家除了基本酒類之外
有很多香港本土口味的好酒(*,,˃ ᵕ ˂ )✰*。
竹蔗茅根味、陳皮味、生命麵包味啤酒
真心係好有特色
設計同音樂都好岩feel
超級喜歡在那裡喝酒、享受
香港人,必撐好店🙌🏻
難得搵到一間黃店酒吧,當然要支持下啦!雖然呢度嘅手工啤同Cocktail普普通通,唔算係特別好飲,但係環境不得了!以香港傳統霓虹燈做主題,好多香港嘅集體回憶都可以係度搵到,手工啤嘅包裝仲好得意,係只有香港人先會明白嘅回憶!/瘋啤 - 液體麵包 ($79)見到呢個名相信玩過ocamp嘅你哋都一定有所共鳴啦!😏 啤酒嘅味道唔算好重,飲落好似真係有小小麵包味,清清地,去到最後係會有啲甘味,唔算特別好飲,但為咗個包裝都值得一試!/ 瘋啤 - 陳皮啤 ($79)唔知係咪比個名影響咗,但飲落好似真係有陳皮嘅味道,中西合璧嘅感覺幾特別!😂地方唔算好大,但係座位都算鬆動所以坐得好舒服,店內貼嘅文宣好靚,亦睇得出好花心機去佈置,好有親切感同熟悉感,而且店內播着嘅background Music係可以任你點歌聽,老闆亦好friendly好nice,好有家的感覺!/我相信,有時候揀餐廳其實未必淨係睇食物嘅質素,感覺或者先係最重要!💎By 🦕 周 - 圍 食 👁
難得搵到一間黃店酒吧,當然要支持下啦!

瘋啤 - 液體麵包 ($79)

瘋啤 - 液體麵包

瘋啤 - 陳皮啤 ($79)

瘋啤 - 陳皮啤

By 🦕 周 - 圍 食 👁
2020-05-20
$120 (宵夜)
2020-05-21 514 瀏覽
6點黎happy hour, 8點前結帳有折扣優惠每人大概$60, 最適合同朋友吹水。店內有好多款本地手工啤揀,我地揀咗門神熱情果啤同大圍伯爵茶啤,味道幾特別。👍🏻
6點黎happy hour, 8點前結帳有折扣優惠
每人大概$60, 最適合同朋友吹水。
店內有好多款本地手工啤揀,
我地揀咗門神熱情果啤同大圍伯爵茶啤,
味道幾特別。👍🏻

2020-01-06 804 瀏覽
食完飯想飲杯野又想幫襯黃店會推介依間-賣點老板超黃, 淨係播黃歌, 仲會一齊嗌口號, 好正如果想去切生日蛋糕, 只要唔用佢地嘅餐具都唔會收你切餅費, 仲會點埋生日歌幫你慶祝佢地手工啤酒都好特別, 包裝好靚, 今次叫左個啤酒🍺, 其實係Earl Grey味嘅啤酒
食完飯想飲杯野又想幫襯黃店會推介依間-賣點
老板超黃, 淨係播黃歌, 仲會一齊嗌口號, 好正

$100 (宵夜)
2019-07-05 1193 瀏覽
來啤一啤,支持下香港丶台灣手工啤酒🍻就再適合不過了!呢間酒吧的設計同裝修都好👻正,打卡一流📸有歡迎露點等字眼!超級盞鬼🥰餐牌設計係用咗飛行棋嘅模樣,好有懷舊嘅風格💕1️⃣Tai Wai Beer No.2 (5.1% Earl Grey Beer)$64 呢隻啤酒的酒精濃度高d,酒味同茶的味道都出d!香港出品架!支持香港本土的文化😈2️⃣Moonzen South Cloud Lager $69 台灣嘅南雲☁️啤酒比較清新一d,有輕微茶🍵嘅味道!唔係好想咁重酒精味試下就冇妨🙆🏻‍♀️另外佢有配爆谷🍿送啤酒🍻一齊嚟啤啤夫🍺
另外佢有配爆谷🍿送啤酒🍻一齊嚟啤啤夫🍺
2019-02-25 1081 瀏覽
Ig story見到人影去try try七八點去到 一個人都無 嚇一嚇差d唔敢入去其實裝修ok有feel既 有幾個打卡位叫左兩枝啤酒 豉焦味雞軟骨 薯條 同 任食popcorn 所有野唔係唔好既但老闆定店長 長期喺出面同人吹水同唱k唔夠飽想叫多d野都叫唔到就唔係太好不過之後夜d就滿座老闆都即刻積極返想打卡可以一去既
Ig story見到人影去try try
不過之後夜d就滿座
老闆都即刻積極返
想打卡可以一去既
2018-11-15 868 瀏覽
係openrice見到呢間鋪頭裝修幾特別,所以一於來試下,晚上同朋友一起來飲飲手工啤和吃晚飯,叫左個黑松露炸薯條。薯條來到的時候,我地剩係見到茄汁加薯條,再細心翻翻d薯條搵下d黑松露,但都搵唔到然後我地追問侍應,佢既答覆竟然唔係話漏左,而係話:今日黑松露賣曬此店鋪手法十分不誠實沒有黑松露唔事前通知客人,要詢問後才知道,最後我地要求取消order.下次一定不會再來了,雖然店鋪裝修設計特別,但營運手法不誠實,令人失望!是一個不愉快的用餐體驗!

然後我地追問侍應,佢既答覆竟然唔係話漏左
,而係話:今日黑松露賣曬
此店鋪手法十分不誠實

2018-09-07 1109 瀏覽
次次去食糖水經過呢度都覺得裝潢好過癮,好少酒吧會咁玩法,終於比我約到朋友肯陪我黎try try~~呢度一檯一木都走懷舊港式情懷,其實我最喜歡係廚房設計,o個D磁磚好正~menu設計都別出心裁(其實有中文版,但次次都唔小心拿了英文版) 除左背面list out 所有飲品同價格之外,大家仲可以利用呢個飛行棋根據自己想飲的味道選擇最適合自己口味的啤酒south cloud lager $69我自己喜歡飲清D麥D 嘅啤酒,所以台灣出品嘅南雲就最適合我~入口有微微茶味,完全無苦澀味,好清新,一個無小心隨時隊幾支!monkey king amber ale $69 (左二)麥子wheat ale $74(右一)呢兩款啤酒我會列為普通,就係手工啤酒應有嘅味道,不過前者強烈D而後者就淳D麥子 citris paradise ipa $74果味啤酒去日本成日飲,宜家試手工啤酒版本酸味重好多,反而甜味唔係特別突出,如果大家expect係好甜好誇張的話,就要考慮考慮麥子coffee stout $84自問係一個不折不扣的咖啡控,但對唔住,無福消受呀!啤酒+咖啡呢個玩法真係太分離,優點係未飲都已經感受到咖啡香

south cloud lager $69
南雲

麥子 citris paradise ipa $74

麥子coffee stout $84
自問係一個不折不扣的咖啡控,但對唔住,無福消受呀!啤酒+咖啡呢個玩法真係太分離,優點係未飲都已經感受到咖啡香,入口好似真係飲緊咖啡咁,壞處就係太咖啡,呢個情況有啤酒D氣gur gur下,我個大腦唔係太接受到,呢兩款咁強烈嘅飲品,都係分開飲好D~

我好喜歡呢度嘅原因.係有個小音樂corner,間中老闆feel到會演奏下,都幾好feel~

而且佐酒小食係即刻爆嘅爆谷,熱熱地咁食住配啤酒,完美配搭,升級享受呀~~~
爆谷
宵夜
南雲
爆谷
2018-05-07 1127 瀏覽
本土裝修, 好有特色既飲野好地方!耀華街好多酒吧, 但呢間可算係我見過比較裝修特別既! 睇得出呢間酒吧係設計同裝修都有花過心思! 店內好多好精緻既擺設同裝飾.呢間酒吧主打手工啤, 個MENU係飛行棋設計, 可以依據個人喜好選擇唔同既手工啤酒, 例如甜D、清D、果味重D定濃味D等等.我今次叫左”玉帝”, 好易入口, 都岩女仔口味, 兩位朋友就叫左一款叫”水鹿” 同另一杯麥香味既酒, 好似係 “23”系列既, 三款各有特色呀! 我地仲叫左炸薯條, 味道就不過不失喇!總括呢間酒吧都唔錯, 想同朋友傾下計最岩! 不過店內座位唔算好多, 可能星期五晚同六晚就要等位!
本土裝修, 好有特色既飲野好地方!

2018-05-05
15 分鐘 (堂食)
$150 (宵夜)
友人約happy hour , 銅鑼灣有好多pub 同coffee shop, 但要搵high end, 斯文, 傾到計, 坐得舒服😌 就有點頭痕,太眼花繚亂啦。耀華街除左記得間甜品店⋯ 平時都好少行過去,但友人又俾搵到間咁有風格地方Happy Hour 裝修已經好有賣點,舊或七八十年代老香港風格, 對於我呢代好有共鳴手工啤名夠可愛,有孫悟空,啲staff 亦好樂意推介啱口味啱心情嘅手工啤。手工啤味道清,啱女仔! 酒樽張招紙好靚,飲完好想攞埋個樽返屋企!一定要去洗手間🚻 ,因爲要經過露天小棚,戶外好浪漫,別有洞天。唯獨是欠缺啲小食。

唯獨是欠缺啲小食。